صفحه خبر لوگوبالا تابناک
با چهارصد و پنجاه و دومین روز از حمله روسیه به اوکراین

واکنش روسیه به برنامه اوکراین برای ترور پوتین/وقوع انفجارهای مهیب و گسترده در شهرهای مختلف اوکراین

چهارصد و پنجاه و دو روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
کد خبر: ۱۱۷۶۷۴۹
| |
9982 بازدید
|

واکنش روسیه به برنامه اوکراین برای ترور پوتین/وقوع انفجارهای مهیب و گسترده در شهرهای مختلف اوکراین

بین الملل تابناک: چهارصد و پنجاه و دو روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

واکنش روسیه به برنامه اوکراین برای ترور پوتین

پس از آنکه یکی از مقام‌های ارشد اطلاعاتی اوکراین گفت، پوتین نفر اول فهرست کشتار کی‌یف است، کرملین اعلام کرد که سرویس‌های امنیتی روسیه می‌دانند چه کار می‌کنند.

به گزارش رویترز، "وادیم اسکیبیتسکی" معاون رئیس سرویس اطلاعات ارتش اوکراین به روزنامه دی ولت آلمان گفت، کی‌یف می‌خواهد ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه را ترور کند، چون اوست که در جنگ مسئول هماهنگی است و تصمیم می‌گیرد چه اتفاقی بیفتد و رئیس جمهوری روسیه هم می‌داند که نفر اول فهرست کشتار اوکراین است. در نهایت همه باید به اقدامات روسیه پاسخ دهند.

وی ادامه داد: پوتین متوجه شده که ما تلاش می‌کنیم به او نزدیک و نزدیکتر شویم و از اینکه توسط یکی از افراد ما کشته شود، می‌ترسد.

این مقام ارشد اطلاعاتی اوکراین همچنین ادامه داد، دیگر روس‌ها مانند یوگنی پریگوژین، رئیس گروه واگنر، سرگئی شویگو وزیر دفاع، والری گراسیموف رئیس ستاد مشترک ارتش و سرگئی سوروویکین فرمانده ارتش روسیه در فهرست مرگ ما هستند.

وی همچنین گفت، پوتین هدف سخت و دشواری بود، چون اغلب اوقات خودش را مخفی می‌کرد؛ اما اکنون بیش از گذشته در انظار عمومی است.

این مقام اطلاعاتی اوکراین در ادامه مصاحبه خود گفت: اوکراین یک فهرست مشروط از افرادی دارد که می‌خواهد آنها حذف شوند که شامل پوتین و پریگوژین است؛ اما پوتین و اطرافیانش جنایتکاران جنگی هستند و باید بازداشت شده و تحویل دادگاه لاهه شوند. اوکراین یک کشور متمدن است و به روش‌های متمدنانه رفتار می‌کند. لاهه برای پوتین اجتناب ناپذیر است.

در این میان دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در پاسخ به اینکه آیا در پی این مصاحبه اقدامات برای حفاظت از پوتین تشدید می‌شود، گفت: باور کنید سرویس‌های امنیتی روسیه کارشان را خوب بلدند و می‌دانند چه می‌کنند. مصاحبه معاون رئیس اطلاعات ارتش اوکراین، تایید می‌کند که روسیه حق داشته تا به اوکراین حمله کند.

وی افزود: این رژیم تروریست درباره تمایلات تروریستی خود صحبت می‌کند. حمله ما به اوکراین بیش از حد موجه و بیش از حد ضروری است و باید با دستیابی به اهداف خود تکمیل شود.

کرملین همچنین حمله پهپادی به کاخ ریاست جمهوری روسیه را که اوایل ماه جاری میلادی رخ داد، تلاش اوکراین برای کشتن پوتین دانست؛ اما کی‌یف آن را رد کرد.

نیویورک تایمز نیز روز پنج‌شنبه نوشت، آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا بر این باورند که این حمله پهپادی احتمالا توسط جاسوس‌های اوکراینی یا اطلاعات ارتش این کشور ترتیب داده شده بود.

وقوع انفجارهای مهیب و گسترده در شهرهای مختلف اوکراین

منابع محلی از شنیده شدن صدای آژیر خطر حمله هوایی در سراسر اوکراین به استثنای غرب این کشور خبر دادند.

خبرنگار الجزیره از شنیده شدن صدای انفجارهای قوی در کی یف؛ پایتخت اوکراین پس از اعلام حالت آماده باش هوایی خبر داد.

همزمان منابع نظامی اوکراینی به حمله روسیه با موشک کروز به کی یف و مقابله پدافند هوایی این کشور با آن اشاره کردند.

از سوی دیگر، منابع روسی در بلگورود اعلام کردند که نیروهای اوکراینی، صبح امروز جمعه مناطق گرایفورون و گلوتوو در این منطقه را هدف قرار دادند.

خبرنگار الجزیره از حملات نیروهای اوکراینی به کالینینسکی در دونتسک خبر داد و اینکه بر اثر این حمله، خسارات بسیاری به مرکز پژوهش های علمی وارد شده است.

شهردار دونتسک وابسته به روسیه از کشته شدن یک تن بر اثر حمله اوکراین به این مرکز خبر داد.

مارک میلی: اوکراین به این زودی‌ها نیروهای روس را بیرون نمی‌کند

نشریه پولیتیکو می‌نویسد، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفته، جنگنده آمریکایی اف-۱۶ برای اوکراین یک سلاح معجزه آسا نخواهند بود و هزینه آن بسیار بیشتر از پرتابه‌ها و تجهیزات زمینی است.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا با بیان اینکه روسیه به پیروزی نظامی در اوکراین دست نخواهد یافت، همچنین هشدار داد که بعید است کی‌یف به این زودی تمام نیروهای مسکو را از اوکراین بیرون کند.

وی ادامه داد: روس‌ها هزار جنگنده نسل چهارم دارند، اگر بخواهید در هوا با روسیه مقابله کنید، به تعداد قابل توجهی جنگنده نسل چهارم و پنجم نیاز خواهید داشت؛ بنابراین، با تجزیه و تحلیل هزینه‌ها، معقول‌ترین چیز دقیقا همان کاری است که ما قبلا انجام داده‌ایم یعنی تحویل تعداد قابل توجهی از سیستم‌های دفاع هوایی یکپارچه برای پوشش فضای رزمی و جلوگیری از تسلط روسیه در آسمان.

به گفته میلی، جنگنده‌ها بسیار گرانتر از گلوله‌های توپخانه و وسایل نقلیه زمینی هستند و همین امر باعث می‌شود هزینه برای دفاع هوایی ارزشمندتر شود.

این ژنرال آمریکایی همچنین تاکید کرد: در جنگ هیچ سلاح معجزه‌ آسایی وجود ندارد؛ اف-۱۶ها مانند هر چیز دیگری سلاح معجزه آسا نیست.

پیش از این، جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده از قصد متحدان برای آغاز آموزش خلبانان اوکراینی برای خلبانی اف-۱۶‌های آمریکایی و دیگر جنگنده‌های نسل چهارم ساخت غرب خبر داده بود. همانطور که در واشنگتن گزارش شده، هنوز تصمیمی در مورد اینکه چه کسی و کجا خلبانان را آموزش می‌دهد، گرفته نشده است؛ اما انتظار می‌رود یکی از کشورهای اروپایی محل آموزش باشد.

روسیه تحویل احتمالی این جنگنده‌ها را مرحله بعدی تشدید درگیری می‌خواند و هشدار می‌دهد که این تجهیزات به یک هدف قانونی برای نیروهای مسلح روسیه تبدیل خواهد شد.

ژنرال میلی همچنین معتقد است بازپس‌گیری مناطق از دست رفته توسط اوکراین در آینده نزدیک قابل دستیابی نیست.

 رئیس کمیته واحد روسای ستادهای نیروهای مسلح ایالات متحده همچنین اعلام کرد که هدف راهبردی اوکراین برای بازگرداندن مناطق از دست رفته از مسیر نظامی در چشم انداز کوتاه مدت دست یافتنی نیست.

وی روز پنج‌شنبه در کنفرانسی مطبوعاتی اظهار کرد: هدف راهبردی کی‌یف این است که تمامی اوکراین که توسط روسیه به کنترل درآمده را پس بگیرد. در مناطق اوکراین که توسط روسیه به کنترل درآمده، چند صد هزار نظامی روسی حضور دارند. این امر ممکن است که از مسیر جنگی میسر باشد؛ اما احتمالا نه در چشم انداز کوتاه مدت. این بدان معناست که جنگ ادامه خواهد داشت، خونین و سخت خواهد بود و در نقطه‌ای، هر دو طرف یا برای یک راه حل مذاکره می‌کنند یا به یک نتیجه نظامی می‌رسند.

ایالات متحده پیشتاز فشار برای حمایت بین‌المللی از اوکراین بوده و به سرعت ائتلافی را برای حمایت از کی‌یف پس از حمله روسیه در فوریه ۲۰۲۲ تشکیل داده و کمک‌های ده‌ها کشور را هماهنگ کرده است. ژنرال لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده گفته، حامیان اوکراین در مجموع نزدیک به ۶۵ میلیارد دلار کمک امنیتی به این کشور ارائه کرده‌اند.

در این میان، کاخ سفید به تازگی اعلام کرد که واشنگتن از ارائه جنگنده‌های پیشرفته از جمله اف-۱۶ به اوکراین حمایت خواهد کرد، در حالی که پیشتر آمریکا عدم تمایلش را برای تامین چنین جنگنده‌هایی به اوکراین اعلام کرده بود.

اشتراک گذاری
برچسب ها
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۶۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
روسیه به خاک اوکراین تجاوز کرده و مردم بیگناهو میکشه بعد به اوکراینیا میگه تروریست یا مثلا ترور پوتینو محکوم میکنه یا میگه چرا آمریکا و اروپا به اوکراین کمک میکنن و نمیزارن ما براحتی خاکشو تصرف کنیم شایدم این منم که دارم رو سر اوکراینیا بمب و موشک میریزم و خودم خبر ندارم، واقعا نمیدونم تو مغز این روس ها چی میگذره اصلا از عقلانیت به دور هستن و فقط در فکر جنگ و تصرف خاک کشورها هستن البته کل تاریخ روسیه در جنگ و تجاوز و اشغالگری خلاصه میشه و هیچ خیری واسه دنیا نداشته
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
آزوف یه گروه تروریستیه.در واقع زلنسکی رهبر یه گروه تروریستیه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
غربگدا جان شما اینقدر که فکر مردم بیگناه اکراین هستی فکر مردم بی گناه عراق و افغانستان و یمن هم بودی؟ یا چون اربابت بهت خط داده یه دفعه نگران مردم اکراین شدی. اصلا می دونی اکراین کجای نقشه هست؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
درسته روسیه شروع کرد ولی مقصر اوکراین بود ناتو داخل اوکرین آخه؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
مسئله شما و قشر وسیعی از هم وطنان آن است که موضوع را تنها از یک بعد تفسیر می کنید،یعنی نقش آمریکا و غرب را در این درگیری کاملا نادیده می گیرید،اگر پیشروی سازمان ناتو به سوی شرق حد و .حدودی داشت این جنگ هرگز رخ نمی داد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
خب آمریکاییها هم در عراق به عراقیها می گفتند تروریست . حالا چرا تعحب کردی ؟
آزادی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
اینها به کنار روسیه چرا چند سال پیش به کریمه حمله کرد اون موقع که اوکراین نمی‌خواست عضو ناتو بشه
ناشناس
| Netherlands (Kingdom of the) |
۰۰:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
کاری ندارم از روسیه بدت میاد و یا این که از امریکا خوشت میاد برو یکم تحقیق کن ببین این جنگ خیلی پیچیده تر از این حرف هاست که فکر میکنی اوکراین هم همین بیگناه نیست یکم تحقیق کن میفهمی.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
ناشناس ۱۸:۳۵ ...ما نگران مردم بیگناه یمن هستیم، لکن شما رفتید پابوس آل سعود که قاتل یمنی هاست و دست برادری انداختید گردنشون...آل سعود حالا خوب شد دیگه؟؟؟ ما مقصر هستیم؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
عضویت تو ناتو خواست مردم اوکراین و قاون مصوب مجلسش بود برای جلوگیری از تکرار کریمه. صدام هم دلایل دوزاری خودش رو برای حمله به ایران داشت. حهیچ کشوری حق تجاوزگری نداره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
مثلا می فرماید چه تحقیقی بکنند طرف سده ها بهش زور گفته سیستم دیکتاتوری داره می خواد بره به طرف غرب عقل سلیم هم همین را میگوید به همان دلیلی که 5400 فرزندان مسئولان یکی هم به روسیه نرفته به همان دلیل که کل بلوک شرق به طرف غرب رفته به همان دلیلی که وقتی دیوار برلین برداشته شده مردم شرق تماما می خواستند فرار کنند به المان غربی به همان علتی که مولداوی استونی لیتوانی یوگسلاوی ووووو همه به طرف غرب می روند اوکرین هم از این قاعده مستثنا نیست هرووقت اوکراین به روسیه حمله کرد اونم با بمب هیدروژنی نابود کنه ما هم میگیم دمش گرم ... روسیه به تجاوز و دزدی زمین عادت کرده از ژاپن چین مغولاستان قرقیزستان قزاقستان تاتارستان چچنستان ازبکستان ترکمنستان گرجستانارمنستان اذربایجان اوکراین
و گل سرسبد اینها ایران که 7 برابر بلژیک فقط از ایران جداکرده از ژنرال لهستانی خبرنگار پرسید چرا در کمک به اوکراین اینقدر مصمم هستید گفت چون شما همسایه روسها نبوده اید نمی دانید .اونهای که ناتو رابهانه می کنند نمی دانند که ناتو جرات حمله به روسیه را ندارد الان روسیه از طمعی که به کشور زرخیز داشت به اوکراین حمله کرد چون سالها مفت معادن کاز نفت و گندم اوکراین را غرت کرده بود حتی روسیه به اندازه اوکراین فسقلی زمین کشاورزی ندارد باید هم پوتین از غصعه دق کند .. شرق گدا جان کسانی که به توپ بستن حرم امام رضا را به چشم دیده اند هنوز در مشهد زنده اند اونی که باید مطالعه کنه شما ها هستید که کم می دانید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
حالا که خودشون شروع کردند روسیه هم باید مقابله به مثل کند. ترور زلنسکی برای روسیه مثل خوردن یک لیوان آب است.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۰۲:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
زلنسکی کارهای نیست و ارزشش رانداره چون دلقک بی مسولیت دست پرورده آمریکا باز هم پیدا میکنند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
بلند شو عاموووو... خوابت خوش... پوتین جنایتکار و همدستان سبک مغزش فکر میکردن سه روزه اوکراین رو شکست میدن و زلنسکی رو دستگیر میکنن یا میکشند...زهی خیال باطل
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
حالا که خودشون شروع کردند روسیه هم باید مقابله به مثل کند. ترور زلنسکی برای روسیه مثل خوردن یک لیوان آب است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
بی بی سی هم موجود جالبیه. یه هفته پیش صبح تا شب می گفت باخموت قلب اکراینه و استراتژیکه باید کمک کنیم که روسها پیشروی نکنند الان که سقوط کرده می گه باخموت اصلا مهم نبوده اصلا کجا هست خخ
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۰۲:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
بی بی سی به خصوص پس از اخطار دولت بوریس جانسون فقط اخبار حتی دروغ دولت انگلیس را باز گو میکنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
بی بی سی هم موجود جالبیه. یه هفته پیش صبح تا شب می گفت باخموت قلب اکراینه و استراتژیکه باید کمک کنیم که روسها پیشروی نکنند الان که سقوط کرده می گه باخموت اصلا مهم نبوده اصلا کجا هست خخ
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
خدایی خیلی هنر می خواد از ۵۰ تا کشور کمک مالی و اسلحه بگیری رسانه هاشونم ۲۴ ساعته ازت حمایت کنند کشو مقابلتم همه جوره تحریم کنند اخرم ۳۰ درصد خاکت و بدی بره. تازه اونم در برابر سربازهایی که زندانی روس هستن نه سرباز کارکشته و حرفه ای.
تبریک می گم به زلنسکی معجزه هزاره هست ایشون
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
و اما استاد اگر زلنسکی مانند اشرف غنی فرار می کرد الان راحت تو امریکا زندگی می کرد و اوکراین را هم روسیه نیصرف می کرد اینبار اوکراینی ها را به سراسر روسیه می فرستا د و همیشه اوکراین را از روی نقشه حذف می کرد و غرب هم هیچ کاری نمی توانست بکند اگر کمی مطالعه کنی تمام کارشناسان غرب کار اوکراین را تمام شده تلقی کردند ولی بچه شیر اوکراینی ایستاد و غرب را هم متقاعد کرد که با روس ها می شود جنگید و گفت بمب اتم هم اسستفاده کند بر علیه ما خواهد بود نه شما پس از انها نترسید.........
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
تیپ زلنسکی منو یاد احمدی نژاد میندازه تریپ کاپشن و ساده زیستی و اختلاس اطرافیان. مثلا می خواد بگه من پول ندارم یه لباس خوب بپوشم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
نه استاد اون لباس یعنی من سربازم اسسستتتتتااااااددددددددددد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
دم پوتین گرم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
پوتین که دیگه جرأت نداره از سوراخ موشش بیاد بیرون حتی یکی از نگهبانای سابقش هم گفته بود پوتین بشدت از مرگ میترسه و از ترس ترور شدن اختلال روانی پیدا کرده واقعا نمیدونم چرا باید تو این عصر جنگ و تجاوز به راه انداخت دیگه این دنیا کی میخواد از شر دیدگاه قرون وسطایی این روسها خلاص بشه
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands (Kingdom of the) |
۱۰:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
اونی که اختلال روانی داره بایدنه تو کاخ سفید روزی سه بار راهش و گم می کنه باز ول کن قدرت نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
پوتین حال یه عده رو بدجور گرفته همونایی که نگران مردم مظلوم اکراین هستن ولی مردم بی پناه عراق و افغانستان و یمن به هیچ جاشون نبود.
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا # جنگ رمضان