بازدید 20498

راهکار محمد مهاجری برای پایان مسالمت‌آمیز اعتراضات

محمد مهاجری فعال سیاسی درخصوص نحوه پایان دادن به اعتراضات به صورت مسالمت‌آمیز، می‌گوید که هرچند به دلیل اینکه این اعتراضات فاقد رهبری مشخص بود شاید نتوان مطالبات آن‌ها را کاملا دسته‌بندی کرد اما فکر می‌کنم آنچه از آن حاصل می‌شود این است که به نحوی روند انتخابات را اصلاح کنیم؛ چیزی که می‌تواند به مشارکت و حضور بیشتر مردم در سرنوشت سیاسی و اجتماعی‌شان منجر شود.
کد خبر: ۱۱۵۱۹۴۹
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۴۰۱ - ۱۷:۱۷ 25 November 2022

به گزارش «تابناک»، محمد مهاجری، فعال سیاسی در گفت و گو با «انتخاب» در مورد ایده خود برای پایان اعتراضات به صورت مسالمت‌آمیز، عنوان کرد: «باورم بر این است که تا کنون افرادی که در خیابان‌ها بودند، باوجود تنوع‌های دیدگاهی که دارند پیام خود را به سیستم سیاسی کشور رسانده‌اند. هرچند به دلیل اینکه این اعتراضات فاقد رهبری مشخص بود شاید نتوان مطالبات آن‌ها را کاملا دسته‌بندی کرد اما فکر می‌کنم آنچه از آن حاصل می‌شود این است که به نحوی روند انتخابات را اصلاح کنیم؛ چیزی که می‌تواند به مشارکت و حضور بیشتر مردم در سرنوشت سیاسی و اجتماعی‌شان منجر شود.»

وی ضمن اشاره به اینکه فضای فعلی انتخابات ما به شدت محدود و مسدود است، عنوان کرد: «روالی که شورای نگهبان در این زمینه دارد یک روال کاملا انقباضی است. در مقام عمل شورای نگهبان اصل را بر مجرم بودن گذاشته مگر اینکه خلافش ثابت شود، حال اینکه در قانون اساسی ما اصل بر ولایت است. از طرفی دیگر فیلتر شورای نگهبان آنقدر تنگ است که برای عبور از آن حتی برخی از اصولگرایان سرشناس هم ممکن است نتوانند از آن رد شوند.»

مهاجری ادامه داد: «با این تفاصیل، در حوزه مطالبات سیاسی در وهله اول باید اصلاح روند شورای نگهبان باشد که به یک نظارت کلی در انتخابات برگردد و از کار اجرایی در انتخابات بپرهیزد. در آن صورت می‌توان امیدوار ماند که هم مجلسی مبتنی بر آرای اکثریت شکل گیرد و هم اگر در انتخابات ریاست جمهوری بعدی شورای نگهبان روش‌‌هایش را اصلاح کند، منجر به این می‌شود که رئیس جمهور بعدی با رای قابل قبولی در کشور انتخاب شود.»

این فعال سیاسی در پاسخ به این پرسش که باوجود اینکه معترضان در شعارهای خود در اعتراضات پیشین نشان داده‌اند که دیگر از اصلاح‌طلب و اصولگرا عبور کرده‌اند، چگونه می‌توان انتظار داشت که حضور چهره‌هایی از هر دو جناح منجر به مشارکت بیشتر در انتخابات شود، گفت: «من کاری به اصلاح طلبی و اصولگرایی ندارم. حرفم این است که آیا مردم به دنبال بهتر زندگی کردن هستند یا خیر؟ اگر به دنبال زندگی بهتر هستند برای تحقق آن چه روشی را پیشنهاد می‌کنند؟ این روش که در خیابان تکلیف حاکمیت و مطالبات را روشن کنیم، در مرحله رساندن اعتراض به گوش مسئولان، جامعه و ایجاد یک جنبش اجتماعی کاملا مفید، لازم و حتی شاید هم روش مناسبی باشد اما در مقام اجرا مردم چه کار می‌خواهند بکنند؟ بنابراین باید از طریق حضور مستمر در حاکمیت بتوانند حرف‌شان را بزنند. یعنی بتوانند نماینده واقعی داشته باشند.»

وی ادامه داد: «حال نمایندگان مردم در قالب تشکیلات اصولگرا و اصلاح‌طلب تعریف شده‌اند اما اگر تشکیلات دیگری به جز این دو تشکیلات فعلی به وجود آمد، باید آن‌ها را هم به رسمیت شناخت. الان دو گرایش عمده کشور اصلاح‌طلب و اصولگرا هستند، اگر گرایش‌های بیشتری هم تشکیل شد آن‌ها هم می‌توانند بخش‌هایی از جامعه را نمایندگی کنند.»

مهاجری همچنین درخصوص مطالبات اقتصادی مردم بیان کرد: «درست است افرادی که در این تظاهرات و تجمعات حضور داشتند مطالبات اقتصادی مطرح نمی‌کردند اما گروه‌های بسیاری از مردم در کشور ما هستند که با افرادی که در تجمعات حضور داشتند، همدل بودند. منتهی همدلی آنان از باب اینکه تمام خواسته‌هایشان با آن‌ها منطبق است، نبود. بلکه بخشی از خواسته‌هایشان را آن‌ها نمایندگی میکردند و بخش بزرگ‌تر آن خواسته‌ها، مباحث اقتصادی است.»

این فعال رسانه‌ای ادامه داد: «امروزه جدا شدن اقتصاد از سیاست امر محالی‌ست. بنابراین شما نمی‌توانید بدون آنکه با اقتصاد جهانی تعامل داشته باشید، اقتصاد کشور را سر و سامان دهید. تعامل با اقتصاد جهانی یعنی رهایی از تحریم‌ها، پذیرفتن قوانین بین‌المللی و احترام به حقوق دیگران. تصور می‌کنم مطالبه بعدی این است که دولت باید به لحاظ روابط بین‌الملل و دیپلماسی چنان با دنیا ارتباط برقرار کند که بتوانیم از رهگذر آن اقتصاد کشور را به نحوی سامان دهیم. این کار هم ممکن نخواهد بود مگر از طریق برجام.»

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل