بازدید 8451

اعتباربخشی به اسناد رسمی در برابر اسناد عادی چه اثرای دارد؟

یکی از سیاست‌های قوه‎قضاییه در دوره تحول و تعالی برای خدمت‌رسانی مطلوب‌تر به مردم، جایگزینی «اسناد رسمی» به ‎جای «اسناد عادی» است. اعتبار دادن به اسناد رسمی، مالکیت را تثبیت کرده و دعاوی را کاهش می‌دهد و جلوی سوءاستفاده افراد را می‌گیرد؛ لذا هدف دستگاه قضایی آن است که اسناد غیررسمی به اسناد رسمی تبدیل شوند.
کد خبر: ۱۰۹۳۹۳۳
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۴۰۰ - ۰۶:۱۱ 19 December 2021

یک وکیل دادگستری با تشریح مزایای استفاده از اسناد رسمی به ‌جای اسناد عادی گفت: در خصوص اسناد رسمی، نمی‌توان اظهار انکار و تردید نمود و صرفا می‌توان ادعای جعل کرد.

به گزارش «تابناک»؛ یکی از سیاست‌های قوه‎قضاییه در دوره تحول و تعالی برای خدمت‌رسانی مطلوب‌تر به مردم، جایگزینی «اسناد رسمی» به ‎جای «اسناد عادی» است. اعتبار دادن به اسناد رسمی، مالکیت را تثبیت کرده و دعاوی را کاهش می‌دهد و جلوی سوءاستفاده افراد را می‌گیرد؛ لذا هدف دستگاه قضایی آن است که اسناد غیررسمی به اسناد رسمی تبدیل شوند.

حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای، رییس قوه‎قضاییه در جریان سفر اخیرش به استان گلستان در دیدار با قضات و کارکنان دادگستری این استان، با اشاره به اهمیت موضوع اعتباربخشی به اسناد رسمی گفت: تلاش‌های مجدانه‌ای برای اعتباربخشی به اسناد رسمی در قوه‎قضاییه صورت گرفته و در این راستا، رایزنی‌های زیادی با مقامات و مسئولان ذی‌ربط انجام و برای آن‌ها مشکلات عدیده ناشی از به‎کارگیری اسناد عادی در بخش‌های مختلف کشور تبیین و تشریح شده است.

سید مهران ریاضی‌مند، وکیل پایه‎یک دادگستری با تشریح مزایای استفاده از اسناد رسمی به‌جای اسناد عادی اظهار کرد: در خصوص اموال غیرمنقول مواد ۲۳، ۴۶ و ۴۷ قانون ثبت و ماده ۶۲ قانون احکام دائمی، برنامه‌های توسعه کشور را داریم. در این قوانین نوشته شده است که هرگونه عقدی اعم از بیع، صلح، هبه و واگذاری باید از طریق سند رسمی باشد؛ اما این بدان معنا نیست که اگر با سند عادی صورت گیرد، دارای اعتبار نیست.

وی در گفت‌وگویی با بیان اینکه سند عادی، هر سندی است که رسمی نباشد، خاطرنشان کرد: سند، نوشته‌ای است که در مقام اثبات دعوی یا طرح دعوی مورد استناد قرار می‌گیرد. اسناد رسمی دارای سه ویژگی است و هر سندی که این سه ویژگی را داشته باشد، سند رسمی محسوب می‌شود.

این وکیل دادگستری با تشریح ویژگی‌های سند رسمی گفت: سند رسمی سندی است که توسط مامور رسمی صادر شده باشد. دومین ویژگی سند رسمی نیز این است که در حیطه صلاحیت مامور رسمی، صادر و سومین ویژگی این است که در چارچوب قوانین و مقررات صادر شده باشد. منظور از قوانین، مصوبات مجلس و منظور از مقررات نیز آیین‌نامه‌ها و بخشنامه‌هایی است که دولت در چارچوب ابلاغی به سازمان‌های مربوطه خود صادر می‌کند.

ریاضی‌مند عنوان کرد: هر چیزی که این سه ویژگی را داشته باشد، سند رسمی و هر چیزی که این سه ویژگی را نداشته باشد، سند عادی محسوب می‌شود.

وی با اشاره به مزایای استفاده از سند رسمی و با بیان اینکه سند، در مقام اثبات دعوی مورد استفاده قرار می‌گیرد، گفت: در مرحله ثبوت، حقی ایجاد شده، اما برای اینکه نشان دهیم که این حق ایجاد شده است، بناچار باید وارد مرحله اثبات شویم که یکی از ادله اثباتی ما سند است؛ بنابراین، سند ذاتا در مقام اثبات دعوی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این وکیل دادگستری خاطرنشان کرد: اسناد عادی مطابق ماده ۲۱۷، ۲۱۸ و ۲۱۹ قانون آیین دادرسی مدنی در محاکم می‌توانند مورد انکار، تردید و جعل قرار گیرند. از طرفی، مطابق ماده ۶۲ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور، اسناد عادی در مقابل اشخاص ثالث، غیرقابل استناد هستند. وی تصریح کرد: در خصوص اسناد رسمی نمی‌توان اظهار انکار و تردید نمود و صرفا می‌توان ادعای جعل کرد؛ بنابراین، سند رسمی، دارای اعتبار بیشتری در محاکم است؛ البته محاکم قضایی موظفند سند عادی را مورد قبول قرار دهند؛ مگر اینکه آن سند از طرف خوانده مورد انکار، تردید یا جعل قرار گیرد.

ریاضی‌مند عنوان کرد: اگر از اسناد عادی، اعتبارزدایی و به اسناد رسمی، اعتبار محض بخشیده شود، این امر می‌تواند از وقوع بسیاری از جرایم پیشگیری کند؛ اما باید توجه داشت که اجرای این امر در مقام عمل دارای دشواری‌هایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱۰
اثری ندارد
پاسخ ها
مولا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۸
اتفاقا خیلی موثر هستش بیشترین دعوا در مورد امئال غیرمنقول فروش مال به چند نفر است که با این کار دیگر چنین اتفاقاتی نخواهد افتاد.
درآمدی است برای دفاتر اسناد رسمی
پاسخ ها
ه
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۸
ظاهرا مسألۀ شما فقط درآمد دفاتر اسناد رسمی است و هیچ توجهی به عواقب اسناد عادی و مبایعه نامه های بنگاههای املاک ندارید. علاوه بر این نعل وارون میزنید چون درآمدی که بنگاهها برای یک تکه کاغذ بی ارزش میبلعند دهها برابر حق الزحمه دفاتر است بدون اینکه کوچکترین مسیولیتی داشته باشند. التماس تفکر!!
آخرین نفس های دفاتر اسناد رسمی با گزارش های پولی
فکر هزینه های بالای آن برای مردم هم باشید.
هر سه ویژگی بیان شده در خصوص اسناد رسمی در اسناد برگ سبز مالکیت خودرو صادره از طرف راهنمایی رانندگی محرز است.
مطلب خوبی است . لطفا مطالب کاربردی ثبتی را در سایت بگذارید.
همه دنیا اسناد رسمی رو رسمیت دادن حالا شما یادتون افتاده بعد این همه کلاهبرداری و زمین خواری
بسیاری از مردم سالها دارای سند رسمی برای زمین یا ملک خود هستند اما متاسفانه شهرداری ها ، شرکت های اب منطقه ، وزارت نیرو - سازمان محیط زیست ، راه شهر ساری و مجموعه ای زیر نظر دولت با تعریف طرح توسعه ای در شهر و روستا و حریم های شهری برای بی توجه به به سند های رسمی در دست مردم با ادعا مالکیت و طرح ملی برای مردم ایجاد مشکل می کنند و مانع نقل و انتقال می شوند و خودشون هم املاک را خریداری نمی کنند
یکی از مشکلات حریم های 150 تا 300 متری برای بستر و حریم های مسیل ها در سراسر کشور است که برای همه مردم ایجاد دردسر نموده و نمونه ان ابطال ادعا و سند های رسمی وزارت نیرو درباره حریم مسیل مشهد و تالاب ها بعد از سالها است - قوه قضاییه اول باید خود دولت را مجاب کند که به اسناد رسمی و مالکیت مردم احترام بگذارد و در صورت نیاز املاک دارای سند های رسمی در دست مردم را عادلانه و به قیمت روز خریداری کند
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست