بازدید 5658

پایان کابوس ۳۰ ساله تخلیه زباله در جنگل‌های نور

آغاز عملیات اجرایی کارخانه کمپوست در شهرستان نور یکی از بزرگ‌ترین گام‌های زیست محیطی دولت تدبیر و امید برای ترمیم خراش ۳۰ ساله ناشی از تخلیه و رهاسازی زباله در مناطق جنگلی « الیمالات » بوده است تا این زخم ناسور برای همیشه بهبود یافته و پرونده سواری گرفتن سودجویانه از آن پایان یابد.
کد خبر: ۱۰۶۰۴۰۹
تاریخ انتشار: ۰۶ تير ۱۴۰۰ - ۰۷:۴۵ 27 June 2021

به گزارش «تابناک» به نقل ز ایرنا، طبق گزارش های رسمی به طور میانگین روزانه سه هزار تن زباله در استان مازندران تولید می شود که در فصول گردشگری و ایام تعطیل سال این رقم تا دو برابر افزایش می یابد. بیشتر این مواد آلاینده محیط زیست به خاطر بی توجهی های تاریخی در پهنه مناطق طبیعی و جنگلی رها می شود.

شهرستان نور به سه نقطه شهری نور، چمستان و بلده بیش از ۱۲۰ هزار نفر جمعیت دارد. با وجود اینکه این شهرستان ساحلی همواره شاهد مسافران و گردشگران پرشماری بوده است، اما از حیث فقر امکانات زیرساختی همچون فراهم نبودن امکانات لازم برای حل معضل زباله در محرومیت قرار داشت و به همین دلیل هم طی ۳۰ سال زباله های این شهرستان به مناطق جنگلی الیمالات منتقل و در آنجا تخلیه می شد.

به گفته مسئولان حوزه محیط زیست، گذشته از اینکه تخلیه زباله در مناطق جنگلی به خودی خود یک معضل است، اما معضل زباله در شهرستان نور فراتر از این بود، چرا که تخلیه زباله در آن به صورت کاملا بی سامان بود و استانداردهای حداقلی مانند ایجاد سیستم هدایت شیرابه، گود برداری برای دفن زباله و پس از آن دفن و ریختن چند لایه خاک بر روی آن رعایت نمی شد.

رییس اداره محیط زیست شهرستان نور می گوید که به خاطر عدم رعایت حداقل های رهاسازی زباله در منطقه جنگلی الیمالات چندین بار از شهرداری و شورای اسلامی شهر شکایت شد و حتی برخی از این شکایت ها منجر به انفصال خدمت برخی مدیران گردید، اما آنچه که حل نشده باقی ماند، همان معضل اصلی بوده است.

معضل دیرینه و مزمن زباله شهرستان نور سرانجام در دولت تدبیر و امید بویژه با روی کار آمدن یک استاندار بومی، گوش شنوایی پیدا کرد و سرانجام عملیات اجرایی ساخت کارخانه کمپوست اوایل امسال آغاز شد ؛ پروژه ای که همچون بیش از ۲۰ پروژه دیگر شهرستان نور گره کور چندین ساله برای اجرای آنها رفع شد و از دید و نگاه مسوولان نور و استان مازندران نوید بخش سالهای رهایی از مشکلات تخلیه زباله در این شهرستان می باشد.

سنگینی بار زباله بر دوش مناطق جنگلی

رییس اداره محیط زیست شهرستان نور با اشاره به اینکه زباله شهرها و روستاهای شهرستان در مناطق جنگلی تخلیه می شود، گفت که روزانه یکصد تن زباله در منطقه جنگلی الیمالات که یکی از بهترین مناطق جنگلی مازندران به شمار می رود تخلیه و رها می شود.

عباس بابایی افزود : سال های سال است که این زباله ها بدین صورت در این عرصه جنگلی به وسعت هشت هکتار تخلیه و رها می شود که به همراه خود مشکلات زیست محیطی ‎همچون روان شدن شیرابه ها و متاثر شدن جنگل و حتی روستاهای پایین دست و آلودگی آب های زیر زمینی و آلودگی هوا و فضا را به همراه داشته است و اثرات آن برای هر بیننده ای قابل مشاهده است.

وی ادامه داد : محیط زیست بر اساس قانون پسماند به عنوان ناظر مراحل تخلیه و انباشت زباله به شمار می رود و بر این اساس طی این سال ها پیگیری های زیادی برای برطرف شدن این مشکل از نهادهای مربوطه از جمله شهرداری صورت گرفته است.

به گفته رییس محیط زیست نور، به همین منظور این روند پیگیری ها منجر به آن شد که طی این سال ها به دلیل اقداماتی که صورت نگرفت چندین مرحله شکایت از این نهادها انجام شد و حتی کار به توبیخ و انفصال خدمت هم کشید اما نتیجه ای که بتواند رفع کننده مشکل مربوطه باشد محقق نشد.

وی افزود : پارسال عزم جدی برای رفع این مشکل در مسئولان مشاهده کردیم و برای این منظور سرمایه گذاری جذب شد که قرار است ضمن ایجاد کارخانه کمپوست برای تبدیل زباله به کود برای رفع مشکلات ناشی از شیرابه ها نیز سیستم تصفیه خانه نیز احداث کند.

بابایی با اشاره به اینکه وضعیت فعلی مکان تخلیه زباله شهرستان نور از نظر شرایط محیط زیستی دیگر از مرحله بحرانی عبور کرد و فوق بحرانی شده است، گفت : اوایل امسال عملیات اجرایی این پروژه آغاز شد و با توجه به ضرورت تسریع در انجام کار، هفتگی از روند اجرای کار بازدید صورت می گیرد تا با سرعت تکمیل و به بهره برداری برسد.

پیش‌بینی اعتبار ۴۰۰ میلیارد ریالی

فرماندار شهرستان نور هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه در مدت فعالیتش به عنوان فرماندار در سه سال اخیر توانسته است با شناسایی پروژه های نیمه تمام و اجرای آنها مشکلی از مشکلات منطقه را برطرف کند، گفت : بیش از ۲۰ پروژه نیمه تمام را شناسایی کردم که سابقه برخی از آنها به چندین دهه می رسید.

علی شادمان از رفع مشکل زباله به عنوان یکی مشکلات مزمن شهرستان یاد کرد که سال های سال مسئولان و مردم درگیر آن بودند، افزود : در طول سه دهه گذشته همواره تلاش بر این بود تا کارخانه کمپوست برای تبدیل زباله ها به کود و به نوعی دفع بهداشتی زباله در شهرستان صورت بگیرد، اما همیشه در حد شعار باقی می ماند و اقدام قابل توجهی انجام نمی شد.

وی ادامه داد : سرانجام در دولت تدبیر و امید با تلاش استاندار بومی مازندران و پیگیری های مجدانه اش، این مشکل دیرینه با آغاز ساخت کارخانه کمپوست در سال جاری وارد مسیر درست حل شدن قرار گرفت.

شادمان در تشریح وضعیت این پروژه، توضیح داد : کارخانه کمپوست را بخش خصوصی با هزینه ۴۰۰ میلیارد ریالی در دست ساخت دارد و با قرارداد ۱۵ ساله، علاوه بر تبدیل زباله های شهرهای رویان، نور، چمستان، رستم رود و ایزدشهر، زباله روستاها نیز از این طریق تبدیل به کود می شوند.

وی با اظهار این که ظرفیت کارخانه کمپوست شهرستان نور ۲۵۰ تن است، گفت که این کارخانه در مرحله نخست با ظرفیت ۱۵ تن فعالیتش را آغاز خواهد کرد.

فرماندار نور گفت : این پروژه طی هفت فاز تکمیل خواهد شد که از تفکیک زباله شهر نور در مبدا شروع می شود و با نوسازی زیر ساخت های موجود ادامه می یابد و در نهایت با نصب خط پردازش و تولید کود کمپوست و کنترل شیرابه به سرانجام خواهد رسید.

وی افزود : ایجاد مجموعه تصفیه فاضلاب نیز بخشی از این پروژه است که سرمایه گذار متعهد به اجرا آن می باشد که با ایجاد آن موضوع شیرابه ها نیز رفع خواهد شد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی