در گفت‌و‌گو با تابناک مطرح شد؛

جزئیات تفحص مجلس از سازمان شیلات/هفته آینده؛ تعیین اعضای هیئت‌رئیسه

عضو هیئت تحقیق و تفحص مجلس از سازمان شیلات، جزئیاتی از این تحقیق و تفحص را تشریح کرد.
کد خبر: ۱۳۰۵۰۴۸
|
۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۵ 12 May 2025
|
1296 بازدید
|
۱

جزئیات تفحص مجلس از سازمان شیلات/هفته آینده؛ تعیین اعضای هیئت‌رئیسه

جهانبخش قلاوند عضو هیئت تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از سازمان شیلات در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی تابناک از تعیین اعضای هیئت‌رئیسه این هیئت در جلسه هفته آینده کمیسیون کشاورزی مجلس خبر داد و گفت: اعضای این هیئت در جلسه روز گذشته کمیسیون کشاورزی مجلس تصویب شد.

قلاوند همچنین تأکید کرد: تفحص مجلس از سازمان شیلات به هیچ عنوان جنبه سهم‌خواهی ندارد، بلکه نمایندگان تفحص‌کننده به دنبال حل مشکلات مربوط به این سازمان هستند.

این نماینده مجلس درباره جزئیاتی از تفحص نمایندگان مجلس از سازمان شیلات نیز، گفت: در این تحقیق و تفحص مسائل زیرساختی، بهره‌برداری و مسائل خاص شیلاتی در شمال، جنوب، شرق و غرب کشور، چه در آب‌های داخلی و چه در آب‌های فراسرزمینی، بررسی می‌شود.

قلاوند ادامه داد: محصولاتی مانند ماهی و میگو به صورت خام به کشورهای دیگر فروخته می‌شود و پس از فرآوری، با قیمت‌های بالاتر به ایران بازگردانده می‌شود؛ همچنین در این طرح باید بررسی شود که آیا ارزهای اختصاص‌ یافته در جای خود هزینه شده‌اند یا خیر.

تفحص ادامه‌دار مجلس از سازمان شیلات 

طرح نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای تحقیق و تفحص از سازمان شیلات در جلسه علنی 14 اسفند سال 1403 از سوی نمایندگان مجلس تصویب شد، آن طور که حامد یزدیان، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفته، این تحقیق و تفحص از سال 1390 در دستور کار مجلس قرار داشته، اما بالاخره پس از کش و قوس‌های فراوان سال گذشته به تصویب مجلس رسیده است.

سمیه رفیعی سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس نیز در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی تابناک درباره لزوم تحقیق و تفحص از سازمان شیلات گفته که عملکرد سازمان شیلات باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد؛ این سازمان در سال 1332 شکل گرفته و در شرایطی که توان تولید بین 900 هزار تا یک میلیون تن گوشت را داریم و 40 درصد مرزهای کشور نیز، آبی است و سالانه در حوزه پروتئین گوشت ماهی، یک میلیون تن برداشت آبی داریم، ماهی برای خانوارها به عنوان یک غذای لوکس محسوب که زیبنده کشور نیست‌.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس در تشریح جزئیاتی از تفحص مجلس از سازمان شیلات نیز، گفت: باید بررسی شود که با وجود اینکه 500 هزار هکتار منابع آبی داریم و حدود 550 میلیون دلار ارز آوری دلار از برداشت منابع آبی در کشور صورت می‌گیرد، چرا با این ظرفیت، این مقدار کم است.

محورهای تقاضای تحقیق و تفحص مجلس از سازمان شیلات:

1- بررسی کارآمدی و عملکرد هزینه‌ای بازسازی ذخایر آبزیان با تاکید بر دریای خزر

2- شفاف‌سازی در فرآیند تخصیص ارز ترجیحی واردات نهاده‌های تولیدی آبزیان

3- عملکرد سازمان شیلات ایران در زمینه صید فانوس ماهیان

4- بررسی ابهام‌های موجود در زمینه‌های ساخت واگذاری و مدیریت بنادر صیادی در راستای اجرای اصل 44

5- دلایل ناکارآمدی و شکست طرح‌های سازمان شیلات ایران در زمینه‌های مختلف آبزی پروری

6- عملکرد سازمان شیلات ایران در زمینه‌های مختلف مرتبط با صید و صیادی

7- بررسی فرآیند و چگونگی توزیع سهمیه و یارانه سوخت تخصیص یافته برای ناوگان صیادی در سال‌های مذکور توسط سازمان شیلات ایران و دستگاه‌های مسئول.

چرا نمایندگان تفحص می‌کنند؟

تحقیق و تفحص یکی از ابزارهای نظارتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی است که از این طریق وظیفه نظارت بر اجرای قانون را دنبال می‌کنند، همچنین طبق اصل 76 قانون اساسی نمایندگان مجلس شورای اسلامی حق تحقیق و تفحص در تمام امور کشور را دارند.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱
ززززز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۲
من به عنوان یک متخصص شیلاتی در آزمون استخدامی شرکت کردم در جنوب کشور. و متاسفانه در مصاحبه رد شدم. و اینجا سوال است معاونت و کارمندان یک اداره ناکارآمد چطور می توانند از من مصاحبه تخصصی درست بگیرنند. چرا که اگه آنها کارآمد بودنند و متوجه مسائل بودنند اوضاع شیلات این شکل نبود.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت