تابناک بررسی می‌کند؛

ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت کلید خورد/مردم، سنگ زیرین آسیاب

عدم تفکیک صحیح وظایف میان وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه و خارج شدن گوشت گرم از فهرست کالا‌های اساسی ضربه سنگینی به امنیت غذایی مردم نشانه گرفته است که درصورت مدیریت نکردن آن پیامد‌های منفی به سلامت و سبد غذایی خانوار‌ها می‌گذارد.
کد خبر: ۱۳۰۵۰۳۰
|
۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۰ 13 May 2025
|
1416 بازدید
|
۸

به تازگی یکی از مسئولین وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده است که گوشت گرم از فهرست کالاهای اساسی خارج شده است. این به این معناست که دیگر مشمول سیاست‌های حمایتی دولت نخواهد بود و برای بسیاری از خانوارهای ایرانی که با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند حذف گوشت از فهرست کالاهای اساسی آن را به یک کالای لوکس تبدیل کرده و دسترسی به آن را برای بخش وسیعی از جامعه دشوارتر از قبل می کند. 

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، شهرزاد مشیری معاون وزیر جهاد کشاورزی به عدم تفکیک صحیح وظایف میان وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه اشاره کرده و مدعی شده است که تعیین اقلام کالای اساسی از جمله تخم‌مرغ نطفه‌دار یا گوشت گرم به وزارت جهاد سپرده نشده است و امسال برخی از آنها از فهرست کالا‌های اساسی خارج شده‌اند در حالی‌که این تصمیم تأثیر مستقیمی بر امنیت غذایی مردم دارد. 

چند درصد از گوشت کشور به واردات متکی است؟

این اظهارنظر شاید در نگاه اول آن چنان مهم نباشد و به نظر بیاد که با اتکا به تولید داخلی دامداران گوشت موردنیاز مردم تامین می شود اما این گونه نیست چرا که به گفته منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام، نیاز سالانه گوشت قرمز کشور یک میلیون تن است درحالیکه تولید گوشت قرمز داخلی ۹۰۰ تا ۹۲۳ هزارتن است که تازه این میزان همراه با لاشه است و با کسر استخوان ۷۵۰ تا ۸۰۰ هزارتن گوشت در کشور تولید می شود. بنابراین با احتساب میزان تولید گوشت خالص در کشور، ۲۰ درصد نیاز کشور از طریق واردات تامین می شود به این ترتیب کل نیاز کشور با تکیه بر تولید داخل تامین نمی شود و برای تامین نیاز کشور به واردات نیاز است . 

دامداران ناراضی از حمایت های دولت

از طرف دیگر، به نظر می رسد برنامه های حمایتی دولت از دامداران درسال های اخیر کافی نبوده است برای مثال دولت در شرایط خاص، نه تنها اقدام به خرید دام داخلی با قیمت‌های تضمینی و تأمین علوفه مورد نیاز دامداران نکرده است بلکه مشکلاتی که دامداران در قیمت‌گذاری و نحوه پرداخت دولت به آنها وجود داشته باعث نارضایتی دامداران دراین سال ها شده است و تولید آنها را کاهش داده و بسیاری از دامداران حتی به فکر جمع کردن و تغییر شغل افتاده اند. 

مشکلات دامداران با دولت از یکسو و تامین نشدن ارز دولتی برای واردات گوشت یا خارج کردن آن از فهرست کالاهای اساسی از سوی دیگر و همچنین تفکیک نبودن وظایف بین وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه تأثیر مستقیمی بر امنیت غذایی مردم می گذارد که با این دست فرمان این احتمال وجود دارد که قیمت گوشت در روزهای آینده روند صعودی داشته باشد . 

 آمارها نشان می دهد که مصرف گوشت قرمز در سال گذشته به دلیل افزایش قیمت‌ها نصف شده و بسیاری از خانواده‌های کم‌درآمد آن را از سبد غذایی خود حذف کرده‌اند؛ همچنین با گران شدن تخم مرغ و حبوبات نیز دیگر مردم قدرت خرید جایگزین های گوشتی هم ندارند و در حالیکه گوشت یک منبع مهم پروتئین در سبد غذایی به شمار می رود کاهش مصرف آن باعث سوء تغذیه و پیامدهای منفی بر سلامت جامعه به ویژه کودکان و سالمندان می شود. 

به گزارش تابناک، تصمیمات اقتصادی و سیاست‌گذاری‌های مربوط به کالاهای اساسی تأثیر قابل توجهی بر دسترسی و قیمت مواد غذایی ضروری دارند که عدم توجه به این موضوع می‌تواند پیامدهای جدی برای امنیت غذایی و رفاه عمومی به همراه داشته باشد. 

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
یک سوال؟ چرا گوشت داخلی با تمام سوبسید ها و حمایتهای اشکار و پنهانی که به عنوان یک کالای داخلی از آن میشود گرانتر از گوشت خارجی که باید از ان سر دنیا بیاید میشود؟ مشکل کلی تولید در ایران کجاست
اردشیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
از ماست كه بر ماست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
پـزشـکیان در مناظره انتخاباتی به قمیت گوشت اعتراض می کرد و می گفت: آقا گوشت قیمتش چنده مردم؟ برنج چنده؟ چند بود چند شده؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
پزشکیان گفت
اگر نتوانستم کار کنم یا اعدام شوم یا استعفا میدهم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
پزشکیان: عامل تورم و گرانی گوشت و نان و مسکن چه کسی است؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
کارشناسان کجایند دکتر
جواد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
پزشکیان:گوشت کیلو چنده برنج کیلو چنده حبوبات کیلو چنده لبنیات کیلو چنده به نظرتون اونهایی که به این رای دادند گوشت گران را میخرن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
دولت همواره به بهانه پرداخت یارانه تلاش می کند با گران کردن از سفره مردم کم نماید و ادعا می کند مثلاً یارانه گوشت باید به یارانه بگیران تعلق گیرد درحالیکه دائماً از تعداد یارانه بگیران کم می کند. دولت بالاخره معلوم نمی کند این یارانه باید ب چه کسی تعلق بگیرد و به چه کسی تعلق نگیرد! هر چند یارانه از اساس کار اشتباهی است که فقط باعث گسترش فقر می شود! باید بین حقوق دریافتی یا درآمد با قیمت اجناس و کالاها تعادل برقرار گردد که دیگر نیازی به پرداخت یارانه نباشد. قیمت گوشت نیز از این قاعده مستثنی نیست.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت