عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مطرح کرد:

نامه نمایندگان به رهبری در خصوص عملکرد هیات عالی نظارت / احتمال دو تا سه تغییر در ترکیب هیات رئیسه مجلس

یکی از انتقادات نمایندگان به جلسات شورای هماهنگی سران قواست، نمایندگان گله‌مند هستند، چرا تصمیماتی که می‌گیریم و قانون می‌شود در جای دیگر نقض می‌شود. این هم تذکر داده شده که رئیس مجلس و اعضای هیات رئیسه باید دقت کنند که مصوبات مجلس را پیگیری کنند.
کد خبر: ۱۱۷۵۹۰۱
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ 20 May 2023

تابناک _ عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها از نامه نمایندگان به رهبری درخصوص عملکرد هیات عالی نظارت مجمع خبر داد. ولی‌الله بیاتی، نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی، در خصوص در پیش بودن انتخابات هیات رئیسه مجلس و انتقادات نمایندگان نسبت به عملکرد هیات رئیسه طی سه سال گذشته در برخی موضوعات گفت: انتخابات هیات رئیسه مجلس در اجلاسیه سالانه برگزار می‌شود و افرادی زیادی داوطلب هستند که ان‌شاءالله مقصود همگی‌شان خدمت است؛ اما من عملکرد این همکارانی که اکنون عضو هیات رئیسه هستند، با توجه به شرایطی که برای دولت و مجلس به وجود آمد و برخی مشکلاتی که در کشور هست و کشور نیازمند تعامل میان دو قوه است، خوب ارزیابی می‌کنم.

وی افزود: البته در برخی امور عملکرد می‌توانست بهتر از این هم باشد؛ از جمله اداره صحن مجلس، جلسات نظارتی که نمایندگان با وزرا دارند و موارد دیگر که به‌نظرم عملکرد در مجموع مثبت بود؛ در عین حال احتمالا دو تا سه تغییر در هیات رئیسه داشته باشیم، اما غالب ترکیب هیات رئیسه حفظ خواهد شد.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها در پاسخ به این که بخشی از نمایندگان نسبت به عملکرد هیات رئیسه در نحوه تعامل با دولت به ویژه در رابطه با استیضاح‌ها و اینکه بعد از جمع‌آوری امضا ارجاع نمی‌شود، انتقاد دارند، عنوان کرد: ببینید هر اقدامی در مجلس باید مطابق قانون و آیین‌نامه باشد، قانون برای نمایندگان حقوق نظارتی مختلفی را از تذکر شفاهی تا استیضاح ایجاد کرده و هیات رئیسه هم باید مجری قانون باشد؛ اما ممکن است که در یک محدوده زمانی نزدیک یا همزمان استیضاح مثلا ۵ یا ۶ وزیر به امضا برسد و به هیات رئیسه برود. خب مدیریت این که این مساله چه زمانی و چطور مطرح شود، به دست هیات رئیسه انجام می‌شود؛ ضمن اینکه باید شرایط کشور را در نظر گرفت، طبیعی است که نمی‌شود مثلا در یک زمان استیضاح پنج وزیر مطرح شود، چون اداره کار سخت خواهد شد.

وی افزود: حتی ممکن است که درخصوص برخی از وزرا، دولت هم نظر بر جابه‌جایی و تغییر داشته باشد که هم در گذشته هم در این دولت این اتفاق افتاده و در آینده همینطور خواهد بود، لذا در اینجا یک مقدار هماهنگی و صبر نیاز است تا تغییرات انجام شود، و این تدابیر هم باید از سوی هیات رئیسه انجام گیرد.

نماینده مردم تفرش و آشتیان ادامه داد: نمی‌شود ما بگوییم صرفا چون قانون گفته است باید همان انجام شود، بالاخره هیات رئیسه هم به عنوان تنظیم کننده روابط بین نمایندگان و دولت باید مساله را به نحوی تنظیم کند که روند کار‌ها مختل نشود. من هم به شخصه به هیات رئیسه مجلس انتقاداتی دارم، اما در مجموع به نظرم عملکرد هیات رئیسه خوب بوده و هرکسی هم در آن جایگاه قرار بگیرد، ملاحظاتی خواهد داشت.

بیاتی در ادامه به دیگر انتقادات نمایندگان نسبت به روند کاری مجلس اشاره کرد و ابراز داشت: یکی از انتقادات نمایندگان به جلسات شورای هماهنگی سران قواست، نمایندگان گله‌مند هستند چرا تصمیماتی که می‌گیریم و قانون می‌شود در جای دیگر نقض می‌شود. این هم تذکر داده شده که رئیس مجلس و اعضای هیات رئیسه باید دقت کنند که مصوبات مجلس را پیگیری کنند، ما مجلسِ دولت نیستیم، مجلسِ مردم هستیم. ما باید به وظیفه خودمان در قانونگذاری و نظارت به درستی عمل کنیم و یک بخشی از عملکرد مجلس هم مصوبات و قانون است و یک بخش هم هیات رئیسه و تعامل با دولت و قوه قضائیه است، در کل ما باید مدافع مردم و قانونی که تصویب می‌کنیم، باشیم.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها افزود: برخی فرآیند‌ها هم مانند هیات نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام یک مقداری در کار مجلس خلل ایجاد کرده که برای این هم نمایندگان نامه‌ای خدمت مقام معظم رهبری نوشتند که تعیین تکلیف کنند؛ مثلا در مواردی مانند خودرو یا شفافیت قوای سه‌گانه این‌ها باید حل شود و در این پیچ و خم‌های اداری و قانونی گیر نکند.

وی درخصوص زمان ارسال نامه گفت: از آنجا که برخی مصوبات در بودجه تغییر کرد یا حذف شد، بعد از عید این نامه نوشته و خدمت رهبری ارسال شد تا ان‌شاءالله با نظر مقام معظم رهبری موارد این چنینی تعیین تکلیف شود.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۳
متاسفانه مجلس از خود استقلال و قدرت نشان نداده و اکثرا تصور می کنند مجلسی ها منتظرند از بیرون به آنها دستور برسد.
پاسخ ها
ایرانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۲/۳۰
تصور نیست؛ واقعیته !!!!!
از املاک نجومی شهرداری چه خبر؟
از موسسه خیریه ای که ملیاردها میلیاد زمینای شهرداری بهش بخشیده شد چه خبر؟
از سیسمونی گیت چه خبر؟
چرا هیچ وقت پرونده های فساد آقایون به نتیجه مشخصی نمیرسه و مشمول زمان میشه تا فراموش بشه؟!!1
پاسخ ها
سید حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۲/۳۰
تازه برادر خبر داری که علیه افشاکنندگان فساد های آقایون پرونده سازی میشه که به نوعی خودشون بیخیال بشن؟
نمی‌شود ما بگوییم صرفا چون قانون گفته است باید همان انجام شود
دقت کنیم که این جمله رو یه نماینده قانونگذار مجلس گفته. پس لطفا برای مردم هم همینو در نظر بگیرید
واقعا نظارت تو این مملکت بیداد می کنه. شورای شهر برای نظارت بر عملکرد شهرداری‌ها بوجود آمد. ولی بو ونبودش فرقی نمی کنه الان شهرداری‌ها ساختمان‌های زیادی ساخته اند وبه مردم فروخته اند پولش را هم گرفته اند ولی یا نیم تمام رها شده اند ویا تمام شده است ولی سند زده نشده اند. از جمله مجتمع تجاری ابریشم است که شهرداری تهران 14 سال است سند نزده است وشورای شهر تهران هیچ نظارتی ندارد وفقط سیاسی کاری می کنند. ای کاش یک شورای هم بر شورای شهر نظارت می کرد.
باتجربه ها و فعالان مجلس در هیات رئیسه حضور ندارند و همین باعث شده کیفیت مجلس بیاد پایین. لیست هیات رییسه رو میبینی تاسف میخوری با اینکه کلی نماینده با تجربه و مشهور و متعادل و میانه رو توی مجلس هستند که هرکدوم وزنه محسوب میشن برا خودشون
نماینده های زبون بسته علاوه برخودروشاسی بلند خونه هم می خوان وزیر مسکن هم اپارتمان درزعفرانیه بهشون بده . کمک شون کنید اینها خدمت گزار مردم هستند
دموکراسیشون ادم رو به شادی میاره
اقا اجازه !
نمایندگان پارلمان بایستی برخاسته از احزاب قوی و با مرامنامه و اساسنامه و جدی باشند ، احزابیکه مردم در انها فعال باشند و برنامه های ان حزب را برای اداره جامعه پسندیده باشند نماینده همون حزب را بفرستند مجلس و در نهایت ازش تکلیف بخوان نه اینکه براساس ملاحظات گروهای سیاسی و چشم ابرویی به یکنفر رای بدن که نه برنامه ای داره نه به کسی تعهد داره و میشه اینی که هست !!!
طبق مقرره ۲۵۴۳۶ مورخه 1400/05/13رییس امور سلامت اداری و دبیرخانه هیئت عالی نظارت سازمان امور اداری و استخدامی اشتغال همزمان اعضا هیئت علمی دانشگاه‌ها با حفظ سمت آموزشی در دستگاه‌های اجرایی و گرفتن پست های مدیریتی مدیر کلی و بالاتر مغایر قانون و تخلف اداری است جالب است که آقای اسلام پناه در سازمان ملی استاندارد ایران در ستاد سازمان و استانها بیش از ۵۰ نفر هیئت علمی دانشکاه بدون حتی یک روز سابقه اجرایی و با حفظ سمت هیئت علمی بخاطر مزایای بالای آن اقدام نموده است این افراد علاوه بر دریافت حقوق بالای ۵۰ میلیون از دانشگاه ماهیانه بیش از ۲۰ میلیون تومان تحت عنوان اضافه کار رفاهیات ،پاداش و سبد کالایی دریافت می کنند آقای اسلام پناه که اینقدر مدعی هست پاسخ این بی قانونی را بدهد
مجلس که باید مبدا قانون گذاری و در راس امور باشد و مشکلات کشور را حل کند ، نمایندگانش بجای حل مشکلات به افراد و ارگانهای دیگر متوسل می شوند
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان