صفحه خبر لوگوبالا تابناک
با صد و پنجاه و دومین روز حمله روسیه به اوکراین

اوج گرفتن تنش میان روسیه و اسرائیل بر سر آژانس یهود/هشدار نشریه معتبر آمریکایی درباره وقوع جنگ جهانی سوم/ کیسینجر حرفش درباره اوکراین را پس گرفت!/ روسیه: هدف ما سرنگونی زلنسکی و دولت اوست

صد و پنجاه و دومین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
کد خبر: ۱۱۳۱۵۵۲
| |
115171 بازدید
|
۱

اوج گرفتن تنش میان روسیه و اسرائیل بر سر آژانس یهود/ هشدار آلمان در مورد تهدید وحدت اروپا

بین الملل تابناک: صد و پنجاه و دومین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

اوج گرفتن تنش میان روسیه و اسرائیل بر سر آژانس یهود

بنا بر گزارش‌های رسانه‌های عبری، ، عصر روز گذشته (یکشنبه، ۲۴ ژوئیه)، اسرائیل در واکنش به تصمیم احتمالی روسیه برای انحلال آژانس یهود و توقف فعالیت‌های آن در خاک خود به دلیل «نقض قوانین روسیه از سوی آژانس»، در حال تدارک اتخاذ تصمیمات سیاسی علیه مسکو است.

بنا بر این گزارش‌های مذکور، «یائیر لاپید» نخست وزیر رژیم صهیونیستی صبح روز گذشته، جلسه‌ای را با حضور وزرا و مقامات وزارت امور خارجه و شورای امنیت قومی برگزار کرد تا درباره بحران روزافزون با روسیه و اقدامات احتمالی اسرائیل برای پاسخ به مسکو رایزنی کند.

پایگاه الکترونیکی روزنامه «یدیعوت آحارانوت» (وای نت) به نقل از یک مقام بلندپایه اسرائیلی نوشت: در صورتی که روسیه تصمیم نهایی مبنی بر بستن دفاتر آژانس یهود در اراضی این کشور را اتخاذ کند، پاسخ اسرائیل به مسکو در حد فراخواندن سفیر اسرائیل برای رایزنی خواهد بود. اقدامی دیپلماتیک که بیانگر تشدید تنش دیپلماتیک اسرائیل در مواجهه با مسکو است.

این مقام صهیونیست تاکید کرد که بستن دفاتر آژانس یهود در مسکو با حکم دادگاه «مسئله ای سیاسی است که نمی‌توان در قبال آن سکوت کرد». این اقدام مسکو در صورت اجرا، نشان دهنده «نبرد دیپلماتیک» بین مسکو و تل آویو است.

یکی دیگر از مقامات صهیونیست در گفت‌وگو با وبگاه عبری «واللا»، بر لزوم آمادگی اسرائیل برای «هر سناریوی احتمالی» تاکید کرد.

در نشست رایزنی روز یکشنبه، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، «پنینا تامانو شاتا» وزیر جذب مهاجر، «آویگدور لیبرمن» وزیر دارایی و «زیو الکین» وزیر ساخت و ساز و مسکن که هر دو اصالتا روس هستند نیز حضور داشتند. علاوه بر آن‌ها، «یاکوف هاگوئل» سرپرست آژانس یهود،«نعما شولتز» مدیر کل دفتر نخست وزیری، آلون اوشبیس» مدیر کل وزارت امور خارجه و ...حضور داشتند.

به نوشته وای‌نت، دستورالعمل های بیان شده از سوی مقامات حاضر در این نشست، بر لزوم «پاسخ شدید» اسرائیل به تصمیم مسکو برای توقف فعالیت آژانس یهود متمرکز بود.

از سوی دیگر، گزارشی که در وب‌سایت والا منتشر شد، نشان می‌دهد که واکنش اسرائیل ممکن است در حد صدور بیانیه‌ها و اظهارات شدیداللحن علیه مسکو تا انجام مذاکرات سیاسی با روسیه در این زمینه خواهد بود و ممکن است در صورت اجرای تصمیم توقف فعالیت آژانس یهود در روسیه، این موضع‌گیری به یک اقدام سیاسی «تقابلی و انتقام‌جویانه» علیه مسکو در این زمینه نیز تبدیل شود.

این سایت به نقل از دو مقام آگاه اسرائیلی در خصوص نشست روز گذشته لاپید، نوشت که نخست وزیر رژیم صهیونیستی، دستورالعمل‌هایی را برای آماده‌سازی پیشنهادات برای اقدامات احتمالی سیاسی اسرائیل در پاسخ به روسیه، در دست دارد با این توضیح که تل آویو معتقد است که این تصمیم مسکو، دارای ابعاد سیاسی است که ممکن است بر روابط بین دو طرف، تأثیر بگذارد.

به گفته این مقامات، تل‌آویو، جلسه دادگاه روسیه برای بررسی موضوع انحلال آژانس یهود در روز پنجشنبه آتی را پیگیری خواهد کرد و در عین حال مجموعه‌ اقداماتی سیاسی را در دست دارد تا از پشت پرده با مسکو مقابله کند.

«زیو الکین» وزیر ساخت و ساز و مسکن و متخصص در امور روسیه، پیشنهاد اتخاذ اقداماتی جدی و قاطع در قبال مسکو از جمله تعلیق روند انتقال مالکیت زمینی که کلیسای الکساندر در قدس اشغالی در آن قرار داد، به روسیه را طرح کرد.

به نوشته رسانه‌های عبری، بسته تحریم‌های رژیم صهیونیستی علیه روسیه در واکنش به انحلال آژانس یهود که با حمایت لاپید همراه است، شامل ممانعت از انتقال مالکیت زمینی که کلیسای الکساندر در آن واقع شده به روسیه، اتخاذ گامهای جدید برای کمک به اوکراین و فراخواندن سفیر اسرائیل از مسکو است.

روابط بین رژیم صهیونیستی و روسیه در ماه‌های پس از آغاز درگیری‌ها در اوکراین وارد تنشی فزاینده شده و بارها مقامات دو طرف مواضع تندی را علیه یکدیگر اتخاذ کرده‌اند. پیش‌تر لاپید در سمت وزیر خارجه رژیم صهیونیستی ادعا کرده بود که روسیه در حال ارتکاب جنایت جنگی در اوکراین است. پس از این اتهام‌زنی بود که وزارت امور خارجه روسیه «الکس بن زوی» سفیر رژیم صهیونیستی در مسکو را احضار کرد. اظهارات «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه هم گفته بود هیتلر اصالت یهودی داشته، عصبانیت مقامات صهیونیست را در پی داشت.

ارتش انگلیس: نبردهای بی‌نتیجه روسیه و اوکراین در دونباس ادامه دارد

با گذشت ۱۵۰ روز از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در منطقه دونباس و شروع جنگ با رژیم کی‌یف، لندن از تداوم نبردهای بی‌نتیجه بین دو طرف خبر می‌دهد.

رکن اطلاعات ارتش انگلیس امروز (دوشنبه) گفت: «نبردهای بی‌نتیجه در هر دو بخش دونباس و خِرسون ادامه دارد. فرماندهان روسی همچنان با معضل تأمین منابع تهاجمی در شرق و تقویت دفاع در غرب روبه‌رو هستند».

به نوشته وبگاه این سازمان، در این بیانیه آمده است: «در ۱۸ ژوئیه ۲۰۲۲، اطلاعات انگلیس یک مرکز بازسازی و نوسازی خودروی نظامی روسیه را در نزدیکی باروینوک، در استان بلگورود روسیه، در ۱۰ کیلومتری مرز اوکراین شناسایی کرد».

وزارت دفاع انگلیس مدعی شد: «حداقل ۳۰۰ خودروی آسیب دیده از جمله تانک‌های اصلی نبرد، نفربرهای زرهی و کامیون‌های پشتیبانی عمومی حضور داشتند».

در این گزارش ادعا شده است: «علاوه بر مشکلات پرسنلی که به خوبی مستند شده است، روسیه احتمالاً به تلاش برای عقب کشیدن و تعمیر هزاران خودروی جنگی که در عملیات در اوکراین آسیب دیده‌اند، ادامه می‌دهد».

این نهاد نظامی در بیانیه دیگری نوشت:‌«در دونباس، اقدامات تهاجمی روسیه در مقیاس کوچک همچنان بر محور باخموت متمرکز است، اما پیشرفت حداقلی دارد. در ۲۰ ژوئیه ۲۰۲۲، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفت که روسیه دامنه عملیات نظامی ویژه خود را فراتر از جمهوری‌های خودخوانده لوهانسک و دونتسک گسترش داده است».

اطلاعات ارتش انگلیس افزود: «لاوروف مدعی شد که این عملیات اکنون شامل مناطق جدید دیگری از جمله مناطق اوکراینی خِرسون و زاپوریژیا می‌شود که در نتیجه کشورهای غربی تسلیحات دوربردتری به اوکراین ارائه می‌کنند. این اظهارات تقریباً به‌طور قطع درست نیست. روسیه جنگ خود را گسترش نداده است. حفظ کنترل طولانی مدت این مناطق تقریباً به طور قطع هدف اصلی تهاجم بود».

در پایان این بیانیه آمده است: «روسیه در ماه فوریه به این مناطق حمله کرد و مقامات آنها حداقل از اواسط ماه مارس علناً در مورد چشم‌انداز همه‌پرسی مستقل قانونی بحث کردند. این احتمال واق‌ بینانه وجود دارد که لاوروف این اظهارات را برای هموار کردن راه برای برگزاری همه‌پرسی در مناطق اشغالی فراتر از لوهانسک و دونتسک بیان کرده است».

هشدار آلمان در مورد تهدید وحدت اروپا

فرانک والتر اشتاین مایر رئیس جمهوری آلمان در اظهاراتی در شهر پادربورن در غرب آلمان، ضمن محکوم کردن «اقدام ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در حمله به اوکراین»، عنوان کرد: نباید دچار تفرقه شویم و نباید اجازه دهیم کار بزرگ مان در تشکیل اروپای واحد که آنقدر امیدوارانه آغاز شده بود، نابود شود.

اشتاین مایر افزود: این جنگ تنها در خاک اوکراین در جریان نیست بلکه پایه مشترک ارزش های ما و نظم صلح ما را متاثر کرده است.

وی افزود: اما دفاع از این ارزش‌ها و تضمین آنها به معنای آمادگی برای «پذیرش معایب حساس» هم هست.

رئیس جمهوری آلمان به جزئیات بیشتر در مورد معایب مورد بحثش اشاره نکرد.

وی پرسید: آیا برای این کار آماده ایم؟ این سوالی است که امروز، روزها، هفته‌ها و ماه‌های آینده با آن مواجهیم.

اشتاین مایر گفت: روسیه به زیرسوال بردن مرزها اکتفا نمی کند، به اشغال زمین‌های یک کشور همسایه مستقل با حاکمیت مشخص بسنده نمی کند و تا به چالش کشیدن ماهیت دولت اوکراین پیش خواهد رفت.

اشتراک گذاری
برچسب ها
گزارش خطا
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار:
در انتظار بررسی: ۴۵
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Germany
|
۱۵:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۳
اگر متن مصاحبه کیسینجر را مطالعه کنید متوجه می شوید که حرفش را پس نگرفته و فقط شرح داده و تصریح کرده است که منظورش اعلام آتش بس در زمان رسیدن نیروهای اوکراینی به خطوط حاکم پیش از تجاوز گسترده جدید روسیه به اوکراین در روز 24 فوریه 2022 بوده است و آغاز مذاکرات در آن زمان. پیش از 24 فوریه هم نیروهای مسلح روسیه بخش هایی از ایالات دونتسک و لوهانسک بعلاوه همه شبه جزیره کریمه اوکراین را در تصرف خود داشت. این نظریه کاملا موافق نظر رئیس جمهور اوکراین ولودیمیر زلنسکی است که کرارا خواهان برگشت به وضعیت پیش از 24 فوریه و از سر گرفتن مذاکرات در آن نقطه شده است. کیسینجر تصریح کرده است که نهایتا روسیه نباید هیچ دستاوردی از حمله به اوکراین داشته باشد.
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا # جنگ رمضان
آخرین اخبار