بازدید 15379
سخنگوی اقتصادی دولت

دولت تصمیمی برای گران کردن بنزین ندارد/ آماده‌سازی زیرساخت کالابرگ الکترونیکی تا پایان تیرماه/ حال مستأجران را درک می‌کنیم‌/ میراث‌دار شرایط گذشته هستیم

به گفته سخنگوی اقتصادی دولت، مهار تورم همچنان از اولویت‌های ستاد اقتصادی دولت است و با تلاش دستگاه‌های اقتصادی دولت این اقدامات در حال انجام است. ما حال مردم را در زمینه وضعیت مسکن درک می‌کنیم و برای بهبود وضعیت، پیگیری ویژه‌ای را در دولت با تاکید رئیس‌جمهور در دستور کار داریم.
کد خبر: ۱۱۲۵۷۱۵
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۵ 21 June 2022

به گزارش تابناک اقتصادی، سید احسان خاندوزی، امروز سه‌شنبه برای نخستین بار به عنوان سخنگوی اقتصادی دولت در نشستی با حضور خبرنگاران در ساختمان کوثر حضور یافت و گفت: در مقدمه دو سرفصل را بیان‌ می‌کنم؛ نخست برنامه ستاد اقتصادی دولت مبنی بر تثبیت اقتصاد کلان و دوم تمهید مقدمات برای اعمال سیاست‌های اصلاحی در جهت توسعه است. در بخش اول، تلاش ستاد اقتصادی دولت این بود که ثبات اقتصادی کلان را فراهم کند. ما با نرخ تورم حدود ۵۹ درصدی روبه رو بودیم که این عدد امروز به ۴۶ درصد کاهش یافت.

وی افزود: در هزینه‌های تولید ما در شهریور ۱۴۰۰ حدود ۸۰ درصد روبه رو بودیم که امروز ۵۱ درصد کاهش یافته است، هرچند این وضعیت مطلوب نیست و مهار تورم همچنان از اولویت‌های ستاد اقتصادی دولت است.

سخنگوی اقتصادی دولت اظهار داشت: ما کمک به بخش تولید و سرمایه‌گذاری و بهبود فضای کسب و کار را با جدیت دنبال کردیم. همچنین در زمینه تحولات در حوزه موتورهای رشد تورم زایی اقداماتی انجام شد تا کسری تراز عملیاتی دولت و ایجاد تورم به شدت کنترل شد.

با شفافیت‌های مالی، به سمت مالیات‌های هوشمند رفتیم

وی افزود: در حوزه مالیاتی شفافیت‌هایی شکل گرفت تا به سمت مالیات‌های هوشمند برویم و در اقدام بسیار جدی موفق شدیم، معادل ۵٠ درصد مودیان مالیاتی را در سال گذشته شناسایی کنیم.

خاندوزی این را هم گفت که سیاست مهار تورم همچنان از اولویت‌های ستاد اقتصادی دولت است و با تلاش دستگاه‌های اقتصادی دولت، این اقدامات در حال انجام است. برای اصلاحات اقتصادی چهار سال دولت، رویکردهای تحولی مقدماتی نیاز داشت و نیاز بود، پیش‌نویس‌هایی به مجلس ارسال و زیرساخت‌هایی آماده و با سرعت بیشتری سیر تحول آغاز شود.

وی ادامه داد: در زمینه کمک به تولید، سرمایه گذاری و بهبود شرایط کسب و کار اقدامات ویژه‌ای انجام دادیم. ایجاد درگاه کسب و کار راهی عملی برای توسعه و پیشرفت اقتصاد کشور بود. 

با همراهی مجلس، کسری بودجه سابق را جبران کردیم

سخنگوی اقتصادی دولت یادآوری کرد: به دولت توصیه می‌شد که با دست باز اقدامات خود را انجام دهد اما تلاش ما این بود که صادقانه اقدامات را انجام دهیم و با وجود کسری بودجه این کارها را انجام دهیم. ما در گذشته از جیب مردم برمی‌داشتیم و قدرت خرید خانوارها کاهش می یافت؛ اما با اصرار پای این کار ایستادیم و مجلس را همراه خود کردیم تا کسری بودجه سابق جبران شود.

خاندوزی گفت: گزارش رییس کل بانک مرکزی این است که به جهت ترازنامه‌ها و سایر ابزارهای موجود، سرعت حرکت موتورهای تولید رو به افزایش است. رویکرد دولت در زمینه واگذاری‌ها قابل توجه است تا با کمترین فساد مالی و اقتصادی اقدامات انجام شود.

وی افزود: در حوزه سهام عدالت، نیاز به اصلاح الگو وجود داشت تا امکان نقش آفرینی مردم فراهم شود و این موضوع در شورای‌عالی بورس به نتیجه رسید و تا پایان ۱۴۰۱ ان‌شاءالله شاهد تغییر الگو و رویکرد خواهیم بود.

به‌ گفته خاندوزی، این تغییر رویکردها که یکی از اجزای آن عادلانه کردن یارانه‌ها بود، قطعاً افرادی که ذی‌نفع بودند را ناراضی می‌کند اما آگاهی بخشی اصحاب رسانه می‌تواند کمک کند تا از یک تعادل بد اقتصادی به تعادل بهتر اقتصادی گذار کنیم.

وی تصریح کرد: دولت مصمم است و به آگاهی نخبگان و توده ملت ایران اعتماد دارد و پشتگرم است تا از اقتصاد آسیب‌پذیر و شکننده در برابر فشارهای خارجی عبور کنیم و سفره مردم دیگر تحت‌تأثیر نوسانات نباشد و تولیدکنندگان از موانع تولید سابق عبور کنند.

دولت تصمیمی برای گران کردن بنزین و نان و امثال آن ندارد

سخنگوی اقتصادی دولت در بخشی از صحبت خود با اشاره به اینکه از منظر ستاد اقتصادی دولت بین اصلاح قیمت آرد و اصلاح قیمت نان، تمایز وجود دارد، افزود: دولت همان طور که پیشتر نیز بیان کرده نه در حوزه افزایش قیمت بنزین و نه در حوزه افزایش قیمت نان و امثال آن برنامه ای ندارد و از دستور کار دولت خارج است و الان زمان مناسبی برای این نوع سیاست ها نیست. 

خاندوزی پس از بیان مقدمه‌ای درباره اقدامات اقتصادی در بخش دوم این نشست به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. 

سخنگوی اقتصادی دولت در ادامه این نشست و پس از تشریح رویکردها، برنامه‌ها و اقدامات اقتصادی دولت، به سؤالات خبرنگاران‌ پاسخ داد و در پاسخ به پرسشی درباره مسائل بانکی و اعطای وام بدون ضامن گفت: یکی از موضوعاتی که در سند تحول دولت به عنوان جهت‌گیری قطعی مدنظر قرار گرفته، حرکت به سمت افزایش اعتبارات خُرد در شبکه بانکی و دسترسی راحت‌تر مردم است. این موضوع در دوره‌های گذشته شاید فقط در حد مصوبه دولت روی کاغذ می‌ماند اما برای اولین‌بار از تک‌تک هیأت مدیره بانک‌ها خواستیم در این زمینه پیش‌قدم شوند و ابتدا هم از شبکه‌ بانکی دولتی آغاز شد و آنها ابلاغیه و بخشنامه‌های داخلی خود را ظرف چند روز ارسال کردند.

خاندوزی خاطرنشان‌ کرد: ماه‌های اول کاستی‌هایی در اجرا و پیاده‌سازی صورت گرفت و یک سوء‌فهم عمومی پیش آمد که شاغلین دارای حقوق در شبکه مالی آزاد برای دریافت تسهیلات هستند اما مصوبه دولت این بود که افراد نیازمند به تسهیلات خُرد اگر مراجعه کردند یا در صف و نوبت هستند، بانک‌ها حق ندارند از آنها طلب ضامن و وثیقه کنند؛ نه به این معنا که همه کارکنان و بازنشستگان وام اخذ کنند چون ظرفیت چنین کاری در بخش تسهیلات بانک‌ها وجود ندارد.

۳۱۵ هزار نفر وام بدون ضامن گرفته‌اند

سخنگوی اقتصادی دولت ادامه داد: بر اساس گزارش بانک مرکزی حدود ۳۱۵ هزار نفر توانستند تسهیلات دریافت کنند و تعداد بیش از این عدد هم در نوبت استفاده‌ از این تسهیلات قرار دارند. 

خاندوزی تأکید کرد که در زمینه برخورد یا تخلفات جدی هستیم و بسیاری از مدیران متخلف برکنار شدند اما نیازی به بیان رسانه‌ای آن وجود نداشت.

علت افزایش سرسام‌آور اجازه‌بها؛ میراث‌دار شرایط گذشته هستیم

سخنگوی اقتصادی دولت در پاسخ به پرسشی درباره میزان اجاره‌بها و کنترل دولت بر آن گفت: متأسفانه وضعیت افزایش قیمت واحدها و اجاره‌بهای مسکن که در سال‌های پیش بود، باز هم تکرار شده است.

خاندوزی درباره علت این مسأله توضیح داد: ما میراث‌دار شرایط گذشته هستیم که قرار بود اطلاعات مربوط به املاک و خانه‌ها در سامانه‌ای ثبت شود اما انجام نشد و به همین دلیل تعیین ضوابط و قواعد و نظارت دولت کمتر از حد مرسوم است.

در حال آماده‌سازی سامانه ملی املاک هستیم

وی در عین حال خاطرنشان کرد که سامانه ملی املاک در حال آماده‌سازی است و بهره‌برادری از این سامانه‌ خلأ مذکور را برطرف می‌کند.

خاندوزی ادامه داد: ما با وضع مالیات بر سوداگری بازار مسکن بر خلاف دولت قبل موافقیم و با مجلس هم مذاکراتی در این زمینه داریم که این لایحه هرچه زودتر به صحن مجلس برود.

وی اضافه کرد: البته باید یک بسته کوتاه‌مدت هم در این زمینه داشته باشیم که این امر در جلسه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا نهایی شد که ضمانت اجرای قانون سقف اجاره‌بها هم در این زمینه در نظر گرفته شود.

حال مستأجران را درک می‌کنیم‌ 

خاندوزی گفت: ما حال مردم را در زمینه وضعیت مسکن درک می‌کنیم و برای بهبود وضعیت، پیگیری ویژه‌ای را در دولت با تاکید رئیس‌جمهور در دستور کار داریم.

سخنگوی اقتصادی دولت درباره منابع وصول شده از عراق و سرنوشت بدهی کره جنوبی به ایران عنوان کرد: در قانون بودجه ۱۴۰۰ حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان درآمد دولت به درآمدهای نفتی گره خورده بود.

خاندوزی افزود: میزان فروش بشکه و درآمدهای ریالی حاصل از آن در ۱۴۰۰ بیش از سال ۹۹ و این میزان غیر از سایر درآمدها بود که این رقم نشان داد، دولت به‌ رغم تنگناها، با تکاپو و تلاش بیشتر توانست میزان فروش نفت خود را افزایش دهد.

درآمدهای نفتی پس از ۹۰ روز وصول می شود

وی ادامه داد: اکنون درآمدهای حاصل از فروش نفت پس از ۹۰ روز وصول می‌شود و بحمدالله منابعی هم وجود داشت که به دلیل تحریم‌ها وصول نمی‌شد اما این موانع تا حد خوبی مرتفع شده است. 

خاندوزی اظهار داشت: هرچند تولید و صادرات خوب است برای محقق شدن اهداف بودجه نیازمند توفیقات بیشتری هستیم و امیدواریم با توجه به حذف ارز ترجیحی در پایان سال همه تعهدات انجام شده باشد.

سخنگوی اقتصادی دولت در خصوص برنامه دولت برای مدیریت رشد نقدینگی در سال جاری گفت: با توجه به افزایش سطح عمومی قیمت‌ها و با وجود افزایش نقدینگی ۱۴۰۰ نسبت به سال قبل افزایش پایه پولی را شاهد بودیم.

وی افزود: کمترین اثر به میزان بدهی دولت به بانک مرکزی اختصاص داشت و موجب شد از این ناحیه چیزی تحمیل نشود؛ چون دولت اولین فشارها و سخت‌گیری‌ها در زمینه‌های مربوط به بودجه و شفافیت را به خود روا می‌دارد که از اصول درست حکمرانی است و در غیر این صورت، نمی‌توان انتظار همراهی سایر ارکان نظام را داشت.

آماده‌سازی زیرساخت‌ کالابرگ‌ الکترونیکی تا پایان تیر ماه

خاندوزی درباره تصمیم نهایی برای بازتوزیع یارانه‌ها و زمان تکمیل زیرساخت‌های توزیع کالابرگ الکترونیکی هم گفت که ما در سیاست عادلانه کردن یارانه‌ها در دو ماه اول پرداخت نقدی، زمانی را لازم داشتیم که زیرساخت فنی را آماده و حکم قانون بودجه امسال را اجرا کنیم و در این میان مجلس از ما خواست تا کالابرگ الکترونیکی را برای کاهش فشار به مردم در نظر بگیریم که امیدواریم تا پایان تیر ماه زیرساخت‌های لازم به شکل ۱۰۰ درصد آماده شود.

وی در ادامه با بیان این‌که بررسی‌ها نشان داد برخی مستحق سهام عدالت بوده‌اند اما آن را دریافت نکرده‌اند، خاطرنشان کرد: از ابتدای سال به دنبال احصای کامل گروه مستحق دریافت سهام عدالت هستیم و اکنون این فهرست در آستانه نهایی شدن است. 

ارائه لایحه برای شناسایی مشمولان سهام عدالت

خاندوزی‌ این را هم گفت که لایحه‌ای از سوی وزارت اقتصاد به کمیسیون اقتصادی دولت ارسال شده که قرار است بررسی شود تا کسانی که از دریافت سهام عدالت بازمانده‌اند، مشخص شوند و هم میزان سهامی که باید دریافت کنند تعیین شود.

وزیر اقتصاد و دارایی در پاسخ به پرسش ایرنا درباره تأمین منابع مالی دو ماه اخیر دولت و یارانه‌های ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی گفت: در کنار بودجه عمومی امسال رقمی بیش از ۶٠٠ هزار میلیارد تومان در قالب جداول تبصره ١۴ در نظر گرفته شده بود که بخشی از جداول این تبصره مربوط به هزینه‌های هدفمندی یارانه‌هاست.

خاندوزی افزود: در جاهایی دیگر از ارقام بودجه دیگری برای بخش‌های کوچکتر اعدادی مندرج است و آنچه در دو ماه اول اجرا شده، با اتکا به ظرفیت‌های تبصره ١۴ بوده و تلاش جدی سازمان برنامه و بودجه این است که برای ٩ ماه آینده بتواند از ظرفیت‌های مندرج در ردیف‌های بودجه و تبصره ١۴ استفاده کند 

سخنگوی اقتصادی دولت درباره قیمت‌های متفاوت نان و نظارت‌ها نیز اظهار داشت: با توجه به جلسات ستاد تنظیم بازار، وزارت کشور مسئولیت نظارت بر آرد و نان دارد و هر هفته اطلاعات این حوزه را به تفکیک استان‌ها ارائه می‌کنند.

وی افزود: تا امروز گزارش‌هایی مانند طولانی شدن صف‌ها مطرح شده اما در مورد این حرکت یکپارچه نانوایی‌ها گزارشی داده نشده و اگر کسی اطلاعات دقیقی دارد، ارائه کند تا وزارت کشور با فوریت آن را پیگیری و نتیجه‌ ره اعلام کند.

خاندوزی این را هم اضافه کرد که در قالب طرح هوشمندسازی یارانه آرد در پایان تیر ماه امکان نظارت برخط تمام واحدهای صنفی فراهم خواهد شد.

سخنگوی اقتصادی دولت درباره فشار ناشی از اصلاح یارانه‌ها گفت: اصل این سیاست به معنای قطع رانت از واردات، مورد نظر اکثر اقتصاددانان بوده و سال‌های قبل هم دولت‌های سابق الزام اجرای آن را داشتند و دولت از جهت هدف‌گیری‌ها، عقب‌نشینی از این سیاست را به صلاح کشور نمی‌داند.

خاندوزی یادآور شد: دولت قبل در سه سال آخر فعالیتش این سیاست را اجرایی کرده بود و این یارانه صرف خرید تضمینی‌ کشاورز و مصرف کننده داخلی شده بود و متنعمین از فساد در تلاش برای کارشکنی از سوی دولت بودند.

وی با بیان این‌که دولت سیزدهم اقلام مشمول ارز ترجیحی را کاهش داد و نتیجه آن را در قالب کمک معیشتی برای مردم جبران کرد، ادامه داد: هرچند تورم و افزایش قیمت‌ها در اردیبهشت ماه ناشی از آن بوده که بخش‌های تولیدی ابتدای هر سال نرخ محصولاتشان‌ را افزایش‌ می‌دادند ستاد تنظیم بازار اجازه نداد، تنشی در شب عید برای قیمت کالاها ایجاد شود و این اقدام به ۱۴۰۱ موکول شد.

خاندوزی تأکید کرد: افزایش نرخ ارز هم انتظارات منفی‌ به آینده وضعیت اقتصادی کشور تحمیل می‌کرد و تکالیفی در قانون بودجه ۱۴۰۱ وجود داشت که منجر به افزایش قیمت و در کنار همه اینها سیاست عادلانه کردن یارانه منجر می‌شد و چهار کالا و مشتقات آنها نیز به عنوان یکی از چند عامل درصدی از تأثیرات موجود را رقم بزنند. 

سخنگوی اقتصادی دولت گفت: اتصال همه این افزایش قیمت‌ها و افزایش هزینه‌های تولید و دیگر موارد به سیاست ارز ترجیحی انصاف نیست و حق نداریم این تصویر غیر اخلاقی را به سیاست اصلاح یارانه‌ها و حذف ارز ترجیحی ربط دهیم.

بانک‌ها ۵۲ هزار میلیارد تومان اموال مازاد دارند

خاندوزی در پاسخ به پرسشی درباره املاک مازاد بانک‌ها هم توضیح داد: یکی از نقاطی که اقتصاد ایران در زمینه تنظیم گری دچار مشکل شده اموال مازاد بوده است.

وی افزود: بایدها و تکلیف‌ها از طرف دولت و مجلس به میزان کافی در این زمینه وجود دارد و با پیگیری‌های صورت گرفته برای اجرا و نظارت، ثمره این شده که بخش زیادی از تکالیف روی کاغذ مانده که تا پایان اردیبهشت امسال حدود ۵۲ هزار میلیارد تومان اموال مازاد بانک‌ها گزارش شده است.

خاندوزی اضافه کرد: بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان فروش اموال بانکی در سال ۱۴۰۱ انجام می‌شود و ۱۰۰ هزار میلیارد تومان هم فروش سهام پیش‌بینی شده است که امیدواریم در فروش اموال مازاد و سهام‌های آزاد غیربانکی اقدامات لازم را محقق کنیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه درباره ظرفیت‌های اقتصادی همسایگان منطقه‌ای ایران گفت: عملکرد دولت در سیاست و تجارت خارجی، اولویت بر سیاست همسایگی است و دولت از این ظرفیت برای توسعه اقتصادی استفاده می کند.

خاندوزی افزود: سازمان توسعه تجارت بر اساس برنامه‌ای برای پانزده کشور همسایه و حلقه‌ای از شُرکای راهبردی کشورها هدف‌گذاری‌هایی انجام داده که تراز توسعه تجاری با چه مناسباتی انجام شود.

وی خاطرنشان‌ کرد: دولت قصد دارد با کشورهای همسایه یک منطقه آزاد مشترک ایجاد کند و این موارد هنوز در انجام مراحل اولیه قرار دارد که به زودی خبر آن اعلام خواهد شد؛ همچنین با برخی از کشورها از مکانیسم تهاتری یا پول‌های ملی استفاده می‌کنیم تا تحریم‌ها آن‌چنان تأثیر نداشته باشد.

سخنگوی اقتصادی دولت در پاسخ به سؤالی درباره اقدامات دولت در اصلاح نظام مالیاتی کشور در یک‌ سال اخیر، توضیح داد: معتقد بودیم هنر تیم اقتصادی دولت باید این باشد که همزمان با کاهش بار مالیاتی بر بخش‌های مولد کشور بتواند بخش بزرگی از ظرفیت‌های بالقوه مالیاتی را بیرون از تور نظام مالیاتی جبران کند.

خاندوزی افزود: در زمینه اشخاص حقیقی و مُعدّیانِ آن و مالیات بر ارزش افزوده اتفاقات مثبت و روبه‌جلویی در حال تحقق است. همه این اقدامات برای حرکت به سمت مالیات هوشمند طراحی شده است.

وی در ادامه‌ گفت که رئیس‌ جمهور تأکید کرده در مسیر اجرای سیاست باید مسأله ارتباط تنگاتنگ با اصناف و اعتماد به آنها مورد توجه قرار گیرد و تلاش ما این است که سه ماه قبل از شروع فصل نظام مالیاتی سامانه‌های خود را در اختیار فعالان اقتصادی قرار دهیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در پایان درباره برنامه این وزارتخانه و شورای عالی بورس برای استفاده از ابزارهای مالی برای عرضه خودرو مانند اوراق سلف موازی گفت که «نه تنها خود بورس کالا بلکه سازمان بورس در مجموعه خود به دنبال آن است که ابزارهایش را برای تأمین مالی به بازار سرمایه وارد کند» و خاطرنشان کرد: «بیش از این‌که عرضه فیزیکی خودرو در بورس کالا باشد، انتخاب کردیم از ابزارهای دیگر در بازار سرمایه استفاده کنیم و معتقدیم بورس کالا می‌تواند گره‌گشا باشد.»

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۸۱
باز دروغ گویی را شروع کردید؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۱
یارانه بنزین باید عادلانه تقسیم شود براساس کد ملی
الان هر کی بیشتر دور دور کنه سهم بیشتری از بنزین مجانی میبرد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۱
اگر قرار باشه بنزین وکالاهای اساسی قیمت جهانی باشه ،دستمزدو اجاره خونه هم باید به نرخ جهانی حساب بشه
ناشناس
| Canada |
۲۳:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۳
خوش به سعادتمون بعد از اینهمه سال دوباره برگشیتم به کوپن.
تثبیت قیمت سوخت برخلاف نظرعوام اشتباه است.گازوئیل الان 300 تومان یعنی کمتر از1 سنت است.نفت سفید150 تومان.بنزین 1500 تومانی هم برای کسی که مصرف متعادل داردکافی است.پس با افزایش معقولانه قیمتهای سوخت بخصوص بنزین 3000 وگازوئیل 600 تومانی که بیشتربرای قاچاق مصرف میشود (به علت تفاوت حدودا 10 برابری قیمت دربنزین و50 برابری درگازوئیل) مبلغ حاصله رامثل همین حذف یارانه چندقلم اخیر بصورت مستقیم به مردم پرداخت نمایند.انصافا وعقلا به جیب مردم برود بهتراست یا جیب قاچاقچیان؟
میراث داری گذشته بهانه است و در واقع مردم میراث دار همه شما هستند و سالهاست فقط تحملتان کرده اند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۱
خاندوزی درباره علت این مسأله توضیح داد: ما میراث‌دار شرایط گذشته هستیم.
با اين استدلال دولتهاي بعد از بني صدر هم بايد خرمشهر را به عراق ميدادنتد چون در زمان رياست جمهوري بني صدر خائن خرمشهر و خيلي شهرهاي ديگر غربي به دست عراق افتاد.
آقاي خاندوزي اگر مي توانيد شرايط را بدتر نكنيد مردم الان در قرن21 همه چيز را مي فهمند لطفا دروغ بس است و كاري كنيد در غير اينصورت استعفا و السلام من كه الان خودم را با قبل از دولت رئيسي مقايسه مي كنم به مراتب شرايطم از هر لحاظ بهتر بود
خوبه همه دولت ها، دولت قبلی رو دارن
ببینیم شما چه میراثی برای دولت های بعدی در مورد مسکن و اجاره مسکن باقی می گذارید. آیا با روش دستوری و زور می توانید مشکل مستأجرین را حل کنید؟ مثلا اینکه دولت اعلام می کند قراردادهای اجاره را یکسال تمدید کردیم؟! دولت چکاره است که برای املاک مردم تصمیم می گیرد؟ آ ن دسته از مالکین و مستأجرینی که با تفاهم و انصاف با هم قرارداد فی مابین را تمدید می کنند نیازی به مداخله دولت ندارند. اونهایی هم که باهم اختلاف دارند و وضع یکدیگر را درک نمی کنند با اعمال فشار دولت چیزی عوض نمی شود و تنها سبب اختلاف و نزاع بیشتر خواهد شد.
بنزین را
گران می کنید مجبورید وگران هم می کنید شما از جیب مردم تا اینجا توانسته آید به صورت نیم بند مملکت را اداره کنید چون عرضه سرمایه گذاری تولید و اشتغال را ندارید عرضه تعامل با دنیا را ندارید .
اگر شما حال مستأجران رادرک میگردید برای وام ودیعه مسکن ۱۸درصد سود نمیگرفتید یعنی برای صد میلیون ۵۳میلیون سود واقعا متاسفم
آقای وزیر !!!!!!!!!یه مشت حرفهای تکراری یا تاریخ مصرف گذشته را تکرار کردن !!!!!!!جناب وزیر گوش ملت پر از این حرفها هست که 30 ساله گفته میشه منتی ها این حرفها برای ملت نه نون میشه و نه آب !!!!!!! ملت در قه قعرای اقتصادی و معیشت هستن در انتهای فاجعه اجتماعی و فروپاشی نهاد خانواده حال باز هم بگید
اگر این وضعیت به خاطر عملکرد دولت گذشته!!! چرا از ایشان دعوی خسارات نمیکنید ؟! چرا مسئولینی که مسئول مشکلات مردم هستند را دادگاهی نمیکنید؟ قرار باشه هرکی بیاد و امام مشکلات را به گردن قبلی بیندازد که نمیشه.
فکر یک حرف جدید باشید این خیلی وقته قدیمی شده
سخنگوی دولت:"میراث دار شرایط گذشته هستیم"
شرایط گذشته را هم شما و رفقایتان سبب شدید...بس است اینهمه مظلوم نمایی...بیش از این سبب نفرت نشوید!
میراث‌دار شرایط گذشته هستیم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
جمله ای توهین آمیز به ملت و از صدتا فحش بدتر !
به نظر بنده اگر آقایان دولتی نمیتوانند میراث گذشته را پاک کنند استعفا بدهند بروند ! اکثر دولتمردان چهل سال است که بر گرده ملت سواری میخورند و در همه مصائب اگر مقصر اصلی نباشند در همه خرابکاریها شراکت داشته اند ولی وقتی که نوبت آنها می شود میراث گذشته را و مسئولیتش را بعهد نمی گیرند !همین آقای سخنگو وزیر اقتصاد قبل از این پست نماینده مجلس بوده و قبل از آن هم همیشه یکی از مدیران عالیرتبه در پست مربوطه بوده ایشان اگر حداقل میراث کارکرد قبلی خود را قبول داشته باشد و بخواهد پاسخگو باشد قسمت اعظم مشکلات اقتصادی ایران را باید مسئولیتش را بپذیرد !
افزایش مالیات ها و مالیات های جدید در شرایطی که تورم واقعی بیش از 100 درصد است ظلم مضاعف دولت به مردم است خود تورم بزرگترین مالیات مردم به دولت است که مقصر اول و آخر تورم هم تصمیمات دولت و محلس است
شنیدم تو اتوبوس صاحبخانه ها دنبال شر خر هستن تا مستاجرها رو مجبور به تخلیه کنن
تابی بهتر بود می نوشتی میراث مدیران نالایق و ناکارامد هستیم و خواهیم بود؟؟؟؟؟
با همون ميراث به جا مانده مردم يه نفسي ميكشن، وگرنه شما هر جا دست گذاشتيد راه تنفس كلا بستيد
پس مشخصه ت مهرماه بنزین به نوعی گرون میشه چون زیادی دارن تکذیبش میکنن و هرچی تو این مملکت تکذیب شه یعنی راسته راسته
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۱
شایدم زودتر
دستت درد نكنه حال من مستاجر كه صاحب خانه 100 درصد اجاره رو افزايش داده درك ميكني ، ولي به جاي درك لطف كن كاري هم بكن ...
هزار نفر وام بدون ضامن گرفته‌اند
بدون ضامن یعنی چه ؟
با سرمایه های مردم بازی نکنید
وقتی قیمت خانه بالا میرود نه تنها عکس العملی نشان داده نمیشود بلکه با افزایش وام مسکن آتیش بیار معرکه میشوند اجاره هم درصدی از قیمت خانه است
تو خود بخشی از گذشته هستی
کسانی نداند فکر می کند دارند در مورد سوئیس صحبت می کنند
اینقدر همه چی گل و بلبل است و ما ناشکریم؟!!!
سیمان ظرف چند روز 50 درصد رشد کرد بعد می گه اجاره خانه باید فقط 25 درصد بالا بره. اول از خودتون شروع کنید. دست این دولت کلا در جیب مردم هست.
هر دولتی میاد میگه میراث دار دولت گذشته هستیم
میراث‌دار شرایط گذشته هستیم ، فقط مربوط به دولت قبل نیست و به کلیه تصمیمات کلان در نمامی دولت های گذشته بر میگردد
کشور ما شدیدا نیازمند تحلیل گر درست و اقتصاد دان خبره هست ولی 40 سال است با آزمون و خطا جلو میریم
و بعضی از مسئولین یا سواد ندارند یا در جای درستی فرار نگرفتند
بله اگر میراث دار دولت گذشته نبودی که یک ماه هم دوام نمی اوردید اگر برجام نبود همین پول را هم نداشتید که یکسال دوام بیاورید اگر دولت گذشته نبود همین واکسن را هم نداشتید یا اگر داشتید فقط با کوپن و با قیمت ازاد و به انهاییکه سه بچه به بالا داشتند تزریق میکردید اگر دولت گذشته موسسات مالی غیرقانونی که پول مردم را بالا می کشیدند جمع نکرده بود الان هزاران میلیارد در شبکه های غیرقانونی پول جریان داشت و شما هم که توان نداشتید مشکل را حل کنید اگر دولت قبل غذا و دارو ذخیره نکرده بود همین یکسال را هم غذا و دارو نداشتید اگر دولت قبل بهتون یاد نداده بود همین مقدار را هم نمی توانستید نفت بفروشید
دولت هم بنزین و هم نان را گران خواهد کرد . فقط باید دنبال راهی باشد تا بعد از این گرانی ها دچار اضمحلال نشود
دولت تصمیمی برای گران کردن بنزین و نان و امثال آن ندارد
دیگه مطمئن شدم گرون میشه
خیلی دلت به حال مستاجرا میسوزه همه اقلامی که سه چهار برابر گرون کردین رو برگردون به قیمت قبل.
دولتها وقتی انتصابی بشوند جرات هیچ کاری ندارند
هر وقت که گفتید قصد گران کردن چیری را ندارید، چند ماه بعد نیت شوم خود را اجرا کردید و افزایش قیمت دادید
حنای شما دیگر برای ما رنگی ندارد
با گفته های سخنگوی دولت کاملا روشنه که به همین زودی ها بنزین هم گران خواهد شد. هنر این دولت اینه که معمولا از افعال معکوس استفاده می کنند.
کسی که سیسمونی لاکچری نوه خود را از ترکبه تهیه میکند، هرگز نمیتواند حال مستاجران را درک کند
بعد از استاد بزرگ حجت عبدالملکی و وزیر نالایق صمت فاطمی امین نوبت به خود جنابعالی است که کنار روید
جناب آقای رییسی چنین وضع اقتصادی در سال اول هیچکدام از دولتها نبوده، به معنای واقعی کلمه نفس مردم از گرانی بند اومده
دولت کلا دروغ گو هست
هنوز یادمون نرفته که می گفت فقط 4 قلم کالا افزایش قیمت خواهند داشت
قیمت نان شده 5 هزار و 7 هزار خبر نداری------
اگر برای گران شدن بنزین برنامه نداری هی تکرار نکن پس کاسه ای زیر نیم کاسه است مطمئنن !!!!!!
25 درصد اجاره ها اضافه شده حال کدام مستاجر را درک میکنی چون مستاجر نیستی!!!!!!!!!!!!
چه وقت میراث دولتهای گذشته به پایان میرسد؟!
وصع معیتی بازنشستگان ( کشوری ) را هم درک میکنید یا نه
اگر درک میکنید چرا بفکر معیشت انها نیستید
هرچیز را 15 درصد و بالاتر گران میکنید ولی حقوق بازنشستگان را 10 درصد اضافه میکنید
رئیسی جان فقط چهار قلم کاالا جراحی و اصلاح قیمت نمود
اینکه پدر ملت درآمد، چه ربطی به دولت دارد
شما میراث دار عدم تحصیل و تخصص خودتون در حوزه انتصابیتون هستید.
اگر گفتند تصمیمی نداریم
صدرصد گران می کنند.
غافلگیر نشید
دروغ ممنوع
سیستم نظام شوروی در ایران داره پیاده میشه وای برما به کجا رسیدیم مگه اتم چیه که باید مردم اینقدر در فقر باشند
نان کوپنی بخوریم؟؟؟؟؟
آقای خاندوزی سفره و جیب مردم را خالی کردید آيا دراین مملکت زندگی می‌کنید سیر خبر از گرسنه ندارد
به قرآن هر چیزی را که بگویند قصد گران کردن ندارند گران می کنند
دولت قبلی هم از جنس خودتون بودا! اگه اون گندی زده که شما نمی‌تونید جمع کنید، گند شما رو هم قرار نیست بعدیا جمع کنن.
حالا خود دانید.
نیم قرن هست حدودا شما میراث دار گذشتگان هستید قبلا می گفتید رژیم طاغوت بود بعدا خسارات جنگ بود بعدها طو طیه استکبار جهانی و حالا هم دولت‌های قبلی بهانه کم کاری و ویژه خوری مسئولان هست درست دولت روحانی بدرد بخور نبود ولی سایر ارکان که دست اونها نبود در کشوری که چند درصد بیشتر دست دولت نیست
شما نمیگین میراث دار گذشته هستین ، خوب قیمتها را برگردانین به همان زمانی که تحویل گرفتین
ایکاش میراث دار محمد رضا شاه بودید الان از ترکیه و کویت قطر و الا آخر طلب برتری اقتصادی و صنعتی می کردیم ۴۰ اندی سال است که میراث شما بیچاره مان کرده است
پاسخ ها
مسعودی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۱
حرف حساب و درست
دولت همان طور که پیشتر نیز بیان کرده نه در حوزه افزایش قیمت بنزین و نه در حوزه افزایش قیمت نان و امثال آن برنامه ای ندارد.
جناب خاندوزی دقیقا میفرمایید منظور از " امثال آن" چیست؟ خداوکیلی مگر چیزی مانده که گران نشده باشه؟!!!! ضمنا یک سوال دارم اینکه مدتیست همه اعضای دولت در مصاحبه هایشان اصرار زیادی بر گران نشدن بنزین میکنند منظورشان چیست؟! غیر از اینست که دارند اذهان را برای گران کردن بنزین آماده میکنند؟!!
حالا چند وقت دیگه می بینیم شما چه میراثی بجا می گذارید؟!باحتمال زیاد چیزی از ملکت هم باقی نگذارید چه رسد به میراث؟!بس کنید این اراجیف را یکساله گذشته بگید چکار کردید جز گرانی بالاتر و بدبختی برای مردم ؟!هر روز دریغ از دیروز ؟!اگر دین ندارید لااقل آزاده باشید و عذر خواهی کنید و برویدو هر روز داغ مردم را تازه نکنید؟!
خیلی ممنون که حال مردمو درک می کنین ولی خیلی به خودتون فشار نیارید راضی نیستیم
پس حتما بنزین گران خواهد شد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۱
قطعا
جناب سخنگوی اقصادی در ک کردن حال مستاجرین به این است که دولت با افزایش خدمات خود مانند: افزایش ۱۲۰ درصدی پروانه ساخت، افزایش قیمت عوارض و مالیات، افزایش مصالح ساختمانی و دهها قلم کالای دیگر باعث گرانی مسکن و به تبع آن گرانی اجاره بها نشود. نه اینکه در حد سخن ابراز همدردی کردن.
سلام ... آقا به خدا حقوق من بازنشسته با دو تا پسر بدجنس و 30 و 25 ساله فقط 10 درصد اضافه شده .... اما اجناس و خدمات بالای 25 درصد ناقابل .... این چه جور عدالتیه ..؟ والا اگر مجلس نداشته باشیم بهتر نیست...؟
عزیزان من همیشه و در همه جا مردم مقصر اصلی هستند.
در دولت ۸ ساله روحانی افتخار کردند که حتی یک خانه نسلختند در دولت ۸ ساله خاتمی او می گفت ما به اقتصاد کاری نداریم و به فکر توسعه سیاسی هستیم دولت هاشمی را نمی دانم ولی هشت سال موسوی هم جنگ بود
شما البته ۴۳ ساله میراث دار گذشته هستید!!!!! اما در این سالها هر سال وضع ملک و ملت بدتر شده است در این مدت هم کشورهایی از هیچ به اوج روسیدند همانند چین امارات سنگاپور کره جنوبی و .... این کشورها همگی عقب تر از ایران بودند اما امروز به گرد پای آنها هم نمی رسیم
الان تصمیم نداره اما به زودی میگیره
داداش میراث خواری اجباری نیست می توانستید ارث باقی مانده را وا نهاده و به اهلش واگذار کنید اما اگر بر کرسی ارث و میراث تکیه زده اید یاوه گویی موقوف! گزارش عملکرد خودتان را بدهید! میراث از عنوانش مشخص است خوب و بدش ربطی به شما ندارد!!!
عجب فرهنگي در سيستم مديريت كشور رواج يافته:
هر مدير و مسئولي كه براي حل مشكلات و معضلات محيط كاري خود درمانده مي شود و هيچ طرح و برنامه اي جهت حل اين معضلات ندارد خود را ميراث دار مسئول و دولت قبلي مي داند!!!!
بابا مرگ يكبار و شيون يكبار : نمي توانيد مديريت كنيد ظرفيت داشته باشيد و مرد باشد و بگوئيد به ملت كه از عهده ما خارج است .ديگر تقصير را به گردن ديگران نيندازيد.
هرچی میکشیم از وطن فروشه
البته دولت کاره ای نیست
تو مملکت حکومت در سایه تصمیم میگیره
دولت هم یه جمعه میاد میگه کی بود چی بود
من نبودم و بعد تموم میشه
زرشک ،
میراث دار کدام گذشتگان هستید.حتما مقصر سلسله هخامنشیان بوده
شما دست تو جیب مردم نکردید و کسری بودجه رو با تورم جبران نکردید و دلار 30 درصد رفت بالا و قیمت مایحتاج هم افزایشهای نجومی پیدا کرد؟
والا راهزن اگر به ما میزد اینقد خسارت نمیخوردیم به چه معیاری این اراجیفو به ناف ملت میبندید
به جناب خاندوزی همه مشکلات را به گردن روحانی انداخته و کلا انگار وضع کنونی گل و بلبل است
چرا دارید دروغ تحویل مردم می دهید افزایش بنزین حتمی است چون ما در یک کشور تورم زده زندگی می کنیم که ارزش پول روز بروز در حال افت شدید است که عامل نابودی سرمایه ملی و بیت المال شده است
خدمت به فقیران پرکردن کیسه گدایی آنها نیست بلکه درست کردن اوضاع اقتصاد از روش های خردمندانه و علمی است
هنگامی باید ادعای کاهش بنزین را مطرح کنید که ارزش پول را ثابت نگه داشته باشید وگرنه همان فنر فشرده ای است که بیکباره رها می شود
امروز شما بنزین را ثابت و دستوری نگه می دارید اما مدت زمانی طول نمی کشد که آنرا چند برابر می کنید و اقتصاد را مثل سال های گذشته دچار شوک می کنید
در مورد دلار هم همین حرف ها را می زدند اما همه دیدند که چه بلای مهلکی به کشور وارد کرد
یا اوضاع تورم را با علم و دانشی که شما ندارید درست کنید و یا از روی ناچاری بگزارید بازار راه خودش را برود و ماهانه در یک تاریخ مشخص ۵ درصد به همه محصولات و خدمات و درآمدها اضافه شود و کشور دچار تورم سالانه ۵۰ و ۶۰ درصدی آشفته و بی برنامه نشود هر چند که این روش به عنوان بدترین روش است اما بسیار بهتر از تصمیمات و نظارت های بی خردانه است
حداقل بازار تکلیف خودش را می داند و دچار شوک و رکود و بی برنامگی نمی شود
هوشمندسازی مالیات هنگامی است که دو رکن اساسی مالیات عملیاتی شود
رکن اول این است که مقدار سود شناسایی و بر اساس آن یک مالیات منطقی گرفته شود و سیستم مالیاتی بصورت هوشمند تشخیص دهد که اگر صاحب کسب و کاری دچار ضرر و زیان شد حداقل اگر به او کمک نمی کند مالیات از او گرفته نشود
رکن دوم مالیات این است که اگر کسی از سودهای مالیات داده شده سرمایه ای انباشت کرد دچار مالیات نشود مگر اینکه همان سرمایه در چرخه ایجاد سود قرار گیرد و فقط از سود آن مالیات گرفته شود
در رکن دوم مالیات اگر قرار است سرمایه ای در مسیر احتکار کالای مورد ضروری مردم قرار گیرد باید مالیات مضاعف از آن گرفته شود که شناسایی این کار نیاز به سیستم های هوشمند دارد
و لذا مسکن اضافه بر استفاده و خودرو اضافه بر استفاده که باعث حبابی شدن قیمت ها می شود نباید از چرخه مالیات گیری فرار کند و طبیعتا شخصی که می خواهد از سرمایه خودش خودرو و یا مسکن مورد نیاز خودش را تامین و محل آسایش او باشد دلیلی ندارد از او مالیات گرفته شود
مالیات یک امر مقدسی است که باید مصارف آن روی حساب و کتاب باشد و در مسیر امنیت نظامی و اقتصادی و رفع تبعیض و رفع فقر و گسترش ارزش های واقعی و خدمات درمانی و آموزشی و فرهنگی و ... عمومی قرار گیرد که مد نظر خدا و پیغمبر و ائمه است
هر وقت قیمت ریال در مقابل دلار تکان نخورد و یا افزایش یافت مشخص است که دولت راست می گوید و دست در جیب مردم نکرده است
دولت تصمیمی برای گران کردن بنزین و نان و امثال آن ندارد ولی می کند اگر تصمیم داشت که دیگه !؟ نمی تونم بگم!!
متاسفانه شرایط اقتصادی برای مردم دشوار شده و این موضوع امنیت مردم و حاکمیت را تهدید می¬کند.
از طرفی اگر قیمت بنزین و دیگر حاملهای انرژی بالا رود ، مردم متحمل فشار اقتصادی میشوند، اما از سوی دیگر، اگر قیمت گذاری به همین روش کنونی بماند، آسیب و زیان آن برای مردم و کشور بسیار بیشتر است (به دلایل زیر).
این منابع متعلق به همه مردم است، پیشنهاد میکنم برای اینکه مردم در صرفه جویی منابع مشارکت بیشتری کنند: 1- دولت صرفه جویی را از بودجه خود و نهادهای حاکمیتی شروع کند. 2- بخشی از درآمد صادراتی آنها با مشارکت بخش خصوصی با قیمت جهانی، مستقیما به مردم برسد و بخشی دیگر بصورت شفاف در بودجه دولتی، صرف رفاه و پیشرفت کشور گردد.
به همین خاطر با طرح جدید سهمیه بندی و اصلاح تدریجی و پلکانی شدن قیمت بنزین و دیگر حاملهای انرژی در بازار بهینه‌سازی و خرید و فروش سهمیه توسط مردم موافقم. اگر درست و حساب شده اجرا شود، این نتایج را در پی دارد: 1- کاهش کسری بودجه دولت که منشا اصلی تورم است 2- به کاهش ترافیک خیابانها و آلودگی شدید هوا (چه بسا بخشی از علتهای بحران عظیم خشکسالی هم باشد) و مرگ و میر فراوان ناشی از آن منجر میشود 3-اصلاح قیمت و بهینه سازی مصرف انرژی و سرمایه گزاری و اشتغال بیشتر و افزایش سطح دستمزدها 4- به عدالت اجتماعی بیشتر می¬انجامد که برنامه اصلی رئیس جمهور محترم هم می¬باشد.
در صورتی که فقط سهمیه دریافت شده از دولت قابل فروش باشد، میتوان از دلالی هم جلوگیری کرد.
در زمینه دیگر حاملهای انرژی و کالاها هم سهمیه قابل مبادله به مردم داده شود . اینکار همچنین باعث اصلاح الگوی مصرف میگردد و مردم نتیجه برنامه ریزی و صرفه جویی را بطور مستقیم دریافت کنند.
باید همه به دولت کمک کنیم شرایط و علت این کار را برای مردم توضیح دهد، و این اصلاحات را با کمک کارشناسان با تجربه و یک برنامه جامع به سرانجام برساند، پیش از آنکه دیرتر شود و از روی انفعال و اجبار بخواهد کاری انجام دهد. اگر در این اصلاحات تاخیر کنیم، در اثر به هدر روی منابع و قاچاق، شرکتها، تامین کنندگان و منابع کشور ورشکسته شده و دچار قحطی خواهیم شد.
البته در کنار اصلاح و بروز بودن قیمت انرژی و سوخت، بهتر است سیاستهای تکمیلی دیگری مانند کوپن یا کارت مواد غذایی و سهمیه حمل و نقل عمومی و حذف قیمت گذاری دستوری انجام گیرد.
برای اینکه سهمیه بندی جدید بنزین به افراد عادلانه تر باشد و حد اقل سهمیه هم رعایت گردد، پیشنهاد میشود: به خانواده های 2 نفره 60 لیتر- 3 نفره 75 و 4 نفره 90 و 5 نفر به بالا 105 لیتر پرداخت گردد.
سلام..وقت بخیر

تا دروغ گفتن از بین نرود ،هیچ مشکلی حل نخواهد شد.

تخصص نداری کنار برو.

خود دولت،مقصر اصلی افزایش قیمتها است از جمله:

حق بیمه را 57 درصد گران کرده است و هر روز خدمات تامین اجتماعی کمتر و کمتر میشود

مسولین اگر حرف نزنند بهتر است تا ....
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار