بازدید 16961

ده چالش اقتصادی پیش روی رئیس جمهور آینده

کمتر از صد روز دیگر دولت تدبیر و امید کنار خواهد رفت و دولت سیزدهم و رئیس جمهور جدید بر مسند هدایت قوه مجریه تکیه خواهد زد. در این سال‌ها که اقتصاد ایران با چالش‌های جدی مواجه بوده، حالا پرسش این است که ده چالش جدی اقتصادی پیش روی دولت آینده چیست؟
کد خبر: ۱۰۵۴۶۳۴
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۷ 27 May 2021
ده چالش اقتصادی پیش روی رئیس جمهور آینده
 
با تایید صلاحیت هفت کاندیدای ریاست جمهوری، حالا انتخابات وارد دور تازه‌ای شده و قرار است این کاندیداها برای بیان برنامه‌های خود و گرفتن رای از مردم در رسانه‌ها حاضر شوند. شاید اولویت اول کشور در این روز‌ها اقتصاد باشد؛ اقتصادی که شاید زیر سایه سیاست قرار گرفته است و حال و روز چندان خوشی ندارد.

به گزارش تابناک اقتصادی، چالش‌های اقتصادی فراوانی قطعا در چهار سال آینده پیش روی رئیس جمهور و دولت سیزدهم قرار خواهد داشت، ولی در این بین، شاید ده چالش اقتصادی در اولویت قرار دارند که باید رئیس جمهور سیزدهم به حل آن‌ها بهای بیشتری دهد؛ اما این ده چالش چیست؟

چالش اقتصادی اول: تحریم‌های ظالمانه آمریکا

 
شاید اولین و مهمترین چالش پیش روی رئیس جمهور آینده این باشد که قوه مجریه را در حالی تحویل خواهد گرفت که اقتصاد کشور از ناحیه تحریم‌های سهمگین و ظالمانه لطمات گسترده‌ای خورده است. نفت ایران تحریم است و بانک‌های دنیا نیز حق مبادله با ایران را ندارند. خرید و فروش دلار با ایران نیز ممنوع اعلام شده است. صنعت خودروسازی و برخی صنایع دیگر نیز زیر ضربات شدیدترین تحریم‌ها آسیب‌های جدی را متحمل شده اند؛ بنابراین، اولین چالش اقتصادی رئیس جمهور آینده، حل معضل تحریم هاست؛ تحریم‌هایی که درآمد‌های نفتی را کاهش داده و بودجه کشور را با کسری مواجه ساخته است.

چالش اقتصادی دوم: مقابله با کرونا

 
هر چند کرونا یک پدیده بهداشتی بود، بر اقتصاد دنیا به خصوص اقتصاد تحریم شده ایران تاثیر بسیار و عجیبی داشت. کرونا چرخیدن چرخ کسب و کار‌ها را کُندتر کرد و برخی کسب و کار‌ها را به ورطه ورشکستگی کشاند و موجب شد تا قدرت خرید خانوار‌ها به شدت کاهش یابد و طیف گسترده‌ای از خانوار‌ها به زیر خط فقر پرتاب شوند.

خوشبختانه خبر‌های خوبی از تولید واکسن مقابله با کرونا در کشور به گوش می‌رسد و این علاوه بر واردات گسترده واکسن کرونا از سایر کشور‌هاست. واکسیناسیون گسترده و تمام مردم می‌تواند چرخ کسب و کار‌ها را دوباره به گردش درآورد. به نظر می‌رسد که حداقل تا یک سال آینده این معضل کرونا حل شود و در این زمینه رئیس جمهور آینده تنها یک سال دغدغه این موضوع را داشته باشد.

چالش اقتصادی سوم: مالیات ستانی از قشرهای خاص و اجرای پایه‌های مالیاتی مصوب

 
با کاهش درآمد‌های نفتی، یکی از درآمد‌های جایگزین درآمد‌های مالیاتی بود. به این منظور، پایه‌های مالیاتی جدیدی تصویب شد و برخی معافیت‌های مالیاتی که از گذشته وجود داشت، لغو شد. پایه‌های مالیاتی، چون مالیات ستانی از خانه‌های خالی، خانه‌های لوکس، خودرو‌های لوکس و ... چند سالی است در بودجه وجود دارد، اما اقدامی جدی از سوی دولت دوازدهم برای دریافت این نوع مالیات‌ها صورت نگرفته است. حتی دولت در مالیات ستانی از قشرهای ثروتمند و خاص به خصوص پزشکان و بازیگران ضعیف عمل کرد. حتی مالیات ستانی از عایدی سرمایه نیز بنا به دلایلی نامشخص تاکنون اجرایی نشده است.

دولت آینده باید این چالش پیش روی خود در زمینه مالیات ستانی را برای رهایی بودجه از درآمد‌های نفتی و دادن وزن بیشتر در درآمد‌های بودجه به درآمد‌های مالیاتی حل کند. مالیات ستانی و گردش اقتصاد از طریق مالیات، وضعیت حکمرانی و پاسخگویی دولت به مردم را بهتر از دوران چرخیدن چرخ اقتصاد با درآمد‌های نفتی خواهد کرد.

چالش اقتصادی چهارم: مقابله با رشد نقدینگی

 
رشد نقدینگی در این سال‌ها به خصوص در یک سال اخیر که اقتصاد با تحریم‌ها و کرونا دست و پنجه نرم می‌کند، یکی از دغدغه‌های رهبر انقلاب و کارشناسان اقتصادی بوده است. هم اکنون رشد نقدینگی از ۳ هزار میلیارد تومان عبور کرده است و فشار دولت بر بانک مرکزی برای چاپ پول نیز بیش از گذشته شده و این میل به رشد نقدینگی را بیش از پیش کرده است. رشد نقدینگی یکی از عوامل اصلی جهش نرخ تورم و کاهش ارزش پول ملی در سال‌های اخیر بوده است؛ بنابراین، دولت آینده باید با این چالش جدی اقتصاد نیز مقابله کند، چون ادامه روند می‌تواند این بمب ساعتی اقتصاد ایران را منفجر کند و آثار مخربی را به جا بگذارد.

چالش اقتصادی پنجم: مهار تورم افسار گسیخته

 
هر چند دولت تدبیر و امید در دور اول خود توانست تورم را تک رقمی کند، در دور دوم و علیرغم همه وعده‌هایی که رئیس جمهور روحانی داد، دولت نتوانست جلوی رشد نرخ تورم را بگیرد و طبق آخرین آمار در پایان دولت دوازدهم، این نرخ به ۴۵ درصد افزایش خواهد یافت که در نوع خود رکورد محسوب می‌شود.

نرخ تورم در اقتصاد به عنوان سیاسی‌ترین نرخ شناخته می‌شود، چون مردم افزایش و کاهش این نرخ را بر سر سفره‌های خود لمس می‌کنند؛ بنابراین کاهش انتظارات تورمی و جلوگیری از رشد نرخ تورم و بازگرداندن آن به روند نزولی، یکی دیگر از چالش‌های پیش روی دولت آینده خواهد بود.

چالش اقتصادی ششم: بازگرداندن روند صعودی به رشد اقتصادی

 
در بیشتر سال‌های این دهه اخیر ایران زیر ضربه شدیدترین تحریم‌ها بوده و از این رو، اقتصاد ایران عملکرد مناسبی را بجا نگذاشته است. رشد اقتصادی یکی از فاکتور‌های مهم سنجش اقتصاد‌هاست و سرعت پیشرفت اقتصادی کشور‌ها تقریبا با این نرخ سنجیده می‌شود؛ اما در ایران متاسفانه در بیشتر سال‌های یک دهه اخیر نرخ رشد اقتصادی منفی بوده است. غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران روز گذشته ۵ خرداد ۱۴۰۰ طی صحبت‌هایی گفت: واقعیت اقتصاد کشور ما این است که در ۱۰ سال گذشته نرخ رشد اقتصادی مان تقریبا صفر بوده است؛ بنابراین یکی دیگر از چالش‌های اقتصادی رئیس جمهور آینده بازگرداندن رشد اقتصادی به مدار صعودی و مثبت است.

چالش اقتصادی هفتم: مقابله با بیکاری

 
بیکاری هم یکی از چالش‌هایی است که در سال‌های اخیر گریبان اقتصاد ایران را گرفته است. رسیدن دهه شصتی‌ها به سن کار دولت‌ها به خصوص دولت تدبیر و امید را با چالشی جدی مواجه کرد؛ هر چند دولت تدبیر و امید ادعای ایجاد کار برای قشر وسیعی از افراد در سن کار را دارد، کارشناسان معتقدند که این نوع ایجاد کار کیفیت لازم و ماندگاری را ندارد.

نرخ بیکاری بالای جوانان و کیفیت تولید کار برای این قشر از جامعه نیز یکی دیگر از چالش‌های اقتصادی دولت آینده خواهد بود.

چالش اقتصادی هشتم: بحران بخش کشاورزی و دامداری

 
بحران خشکسالی و عدم تصمیم گیری صحیح در حوزه کشاورزی به خصوص در حوزه تعیین نرخ‌های خرید تضمینی و قیمت گذاری‌های دستوری در برخی اقلام از جمله گوشت مرغ، کشاورزی و دامداری و مرغداری را به ورطه نابودی کشانده است و کشور در برخی محصولات که به خودکفایی رسیده بود، حالا در معرض واردات در همان کالا‌ها قرار گرفته است؛ بنابراین با توجه به اینکه دولت موظف است امنیت غذایی مردم را تامین کند، باید در حوزه کشاورزی و قیمت گذاری‌ها تجدیدنظر جدی داشته باشد. شاید این موضوع نیز یکی دیگر از چالش‌های اقتصادی دولت آینده باشد.

چالش اقتصادی نهم: حل بحران بورس

 
سال گذشته بود که بورس با دعوت مسئولین دولتی از مردم برای حضور سرمایه‌ها در این بازار، رونق گرفت. دولت بعد از آن که به هدف خود رسید و بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان درآمد از این بازار کسب کرد، بخشی از کسری بودجه را از این ناحیه تامین و بورس را به حال خود رها کرد و به این ترتیب، بسیاری از سهامداران هم اکنون بیش از ۸۰ درصد در ضرر و زیان فرو رفته اند. حتی صندوق‌های دولتی دارایکم و پالایشی یکم نیز که توسط دولت به مردم فروخته شد، در ضرر و زیان فرو رفته اند و هر روز ارزش آن‌ها کمتر از روز گذشته می‌شود.

بورس به یک کوره پول سوزی و بحران تبدیل شده که در ابتدا که رونق داشت، عده‌ای را به عرش رساند و هم اکنون که بیش از هشت ماه است سقوط می‌کند، عده بسیاری را به خاک سیاه نشانده است. دولت آینده باید چالش بورس را نیز حل کند و راهکاری برای جبران سرمایه‌های از دست رفته مردم در این بازار ارائه دهد.

چالش اقتصادی دهم: تعیین تکلیف وضعیت یارانه‌ها به خصوص یارانه ثروتمندان

 
سال‌هاست مساله یارانه‌ها و نحوه کوتاه کردن صف یارانه بگیران مطرح شده، ولی دولت تدبیر و امید آن گونه که باید نتوانست این صف را کوتاه کند و بهانه این بود که اطلاعات کافی برای شناسایی افراد ثروتمند ندارد و حتی به خود اجازه نمی‌دهد برای شناسایی افراد ثروتمند به حساب‌های آن‌ها سرک بکشد.

به هر صورت توزیع یارانه‌های نقدی که باید در سال ۱۳۹۴ پایان می‌یافت و تنها برخی دهک‌ها از این یارانه منتفع می‌شدند، تا سال ۱۴۰۰ با همان جامعه قبلی ادامه یافته و این فشار زیادی به سمت هزینه‌های دولت وارد کرده است؛ بنابراین، هدفمند کردن یارانه‌ها و کوتاه نمودن صف یارانه بگیران، یکی دیگر از چالش‌های اقتصادی دولت آینده خواهد بود.
 
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳۸
تابی جون این چالش ها را نوشتی داری با رئیس جمهور جدید شوخی می کنی؟
مالیات با نام اقشار خاص تصویب می شود ولی با انواع تبصره ها معاف می شوند در نهایت مانند همیشه مردم عادی می مانند و بدبختی بیشتر
وضعیت گرانی و تورم چی؟
متاسفانه فشار اقتصادی تحریم ها فقط برای مردم عادی است از طرفی مسئولان هم برای جبران درآمد حاصل از صادرات با انواع افزایش قیمت ها و مالیات ها فشار بیشتری به مردم عادی وارد می کنند امیدوارم این تحریم ها لغو شود تا مردم کمی راحت شوند
و یازدهمی هم رمز ارزها که معلوم نیست باعث فرار و کاهش سرمایه گذاری مفید می شود و یا نابودی ثروت مردم و منابع و کاهش نقدینگی و یا افزایش نقدینگی
تحریم ظالمانه نیست ما خودمان کاری می کنیم که تحریم بشیم .
تا وقتی با دنیا سر جنگ داریم و به دامن چین و روسیه چنگ میزنیم گشایشی نخواهد بود
وقت دیگر
ایا این استدلال قابل قبول است ؟
یک نفر یا صلاحیت دارد یا ندارد .
اینکه شورای نگهبان صلاحیت یک فرد را احراز نکند به این معنا است که
شورای محترم نگهبان عدم صلاحیت را هم احراز نکرده است .
صدها مشکل حل نشده که درزمان خود حل نشده اند
رای بی رای
اگر الان بگیم رای بی رای منتشر میکنید؟
بسمه تعالی
هرکسی رئیس جمهور شود بدنبال کسب منافع نفرات خاص جناح و گروه های خود خواهد بود وسلام ، آزموده را آزمودن خطاست....
وای چه انتخابات رقابتی بشه با این تایید صلاحیت ها
هرکس بیاید هیچکاری نمی تواند بکند بهتر است قولی به مردم ندهند
تامین برق چالش یازدهم است.
اصلا مگه فرقی به حال مردم داره که کی رئیس‌جمهور بشه؟ تا وقتی سیاست کلی کشور تغییر نکنه اوضاع همینه. این همه رئیس‌جمهور اومد و رفت هر کدوم هم از یه جناح، چی شد؟ آخر هشت سالشون دلار چند برابر شد و مردم فقیرتر شدن. تحریم و نداری و بیکاری و تورم هم توو همه دوره ها زیادتر شده. پس الکی مقاله مینویسی که چی؟ واقعا فکر میکنین چیزی عوض میشه؟ واقعا ها؟
لطفا از کاندیداهای مورد تأیید شورای نگهبان،بپرسید که سهم ایشان از وضعیت کنونی کشور و ویرانی حاصل شده،چقدر است؟؟؟
بزرگترین چالش سیاسی هست و به بحث رابطه با آمریکا برمیگرده. اگر این مساله حل بشه ۵۰ درصد مشکلات حل میشه. بحث دوم فرهنگ غلط سرمایه گذاری در ایران هست که به جای سرمایه گذاری در تولید به سراغ مسکن و واردات میرن که در حوزه مسکن منجر به افزایش قیمت مسکن شده و در حوزه واردات هم منجر به نابودی تولید داخل شده
با سلام
چالش پیری جمعیت و ازدواج و خطر ایران کهنسال را هم باید مشترک در همه ی دوران تا رفع موانع حل مشکل باید افزود
گرفتن مالیات از ثروتمندان باعث افزایش فرار سرمایه از ایران می شود.
قرار داد ایران و چین هم 400 میلیارد دلار برای 25 سال هست. حتی یک کشور کوچک را هم نمی شود با این منابع چرخاند. تازه چین دلار به ایران نخواهد داد و معلوم نیست چه ارزی به ایران بدهد.
مشکلات اقتصادی ایران دو راه حل کلی دارد که هر دو انها باید با هم انجام شوند:
لغو تحریم ها و ایجاد رابطه اقتصادی با کل دنیا
و مبارزه با فساد داخلی
متاسفانه هیج نگاه مهربانانه و خیرخواهانه و غیر سیاسی و غیر جناحی و به دور از هر تفکر و دین و عقیده ای بالای سر مردم بیچاره و درمانده ایران نیست !!!
اتفاقا مهمترین بحران ایران بحران سیاسی است. بلاتکلیفی سیاسی در قبال رابطه با دنیا و چگونگی ارتباط با همسایگان. هر کسی اومد و گفت باید برای رشد اقتصاد از شعارها و‌رویه طی شده فاصله گرفت راست گفته وگرنه بقیه همه سفسطه است.
مهمترین چالشش اینه که از رای مردمی پایینی برخوردار خواهد بود
تامین اجتماعی یادت رفت
قیمت حاملهای انرژی
مسکن
یارانه حاملهای انرژی را از قلم انداختید که کمر اقتصاد را شکسته.
خیلی ساده رییس جمهور باید شیرازۀ اداری و مالی کشور را محکم کند.در بعد اداری نیاز به مدیران لایق و ناظرین امین دارد.پس سیستم نظارت و سلسله مراتب مدیریت توجه ویژه می طلبد. در بعد مالی نیاز به پول با پشتوانه و دیسیپلین مالی و حسابرسی دقیق دارد.
مضحک چالش هائیست که لازم وملزوم یکدیگرندکه چالش شون واگر اولی که خودمان تولید میکنیم نبوددومی پدیدنمیآمدمثل مالیات ستانی ازخانه های خالی که باعث عدم ساخت وسازوناامنی‌اقتصادی میگرددچون وقتی جائی ازکسی وکاری وچیزی که درآمدندارد به بهانه واهی‌مالیات‌بگیرندخودبخود
کارهاومشاغل تعطیل میشودچون سرمایه هابه راه های دیگرمیروند‌که امنیت داشته باشند وبدیهیست که سرمایه ای هم واردکشورنمیشود و بیکاری بیشترمیشودیعنی درواقع چالش مالیات ستانی ازخانه بدون مستاجروخالی باعث پدیدآمدن چالش بیکاری میشودوچالش بیکاری باعث فقرگسترده واقعاً کجای جهان برای تولیداشتغال ازکسی یاچیزی که درامدنداردمالیات میگیرندهمشه مالیات بردامدبوده و صحیح نیست که دولت رامجبوربه چنین کاری کنیدکه همه را فقیر ومحتاج یارانه وبعلت تحریمها چاپ اسکناس وگرانی بیشتر شودایکاش اقتصاددانان عزیزوطراحان چنین طرح هائی اندکی به آینده اقداماتشان فکرکنندکه دیرنشود اگرمیخواهیدهمه خانه دارشوندبجای طرح های پادگانی بانکهاراموظف وتشویق بدادن وامهای درازمدت وکم بهره مثل همه کشورهای پیشرفته دنیاکنیدکه‌مردم بتوانندصاحب مسکن شوندالبته باوامهای‌کم بهره سی ساله وبیشتر وبرحسب درامدافرادنه اینکه برعکس کارهارادستوری تعطیل کنیداندکی تعمق حلال همه مشکلات است
درود
هیچ رییس جمهوری از پس این چالش‌ها که نوشتی بر نمی آید......کشور ما می شود ونزوئلا .....پس وعده و تخیل اضافی به مردم با حافظه ماهی نده...رای بی رای
آقای رئیسی بهترین گزینه برای حل همه
چالش اول خشکسالی - چالش دوم کمبود آب - چالش سوم اقتصاد دولتی و یا خصولتی - چالش چهارم جوابگو نبودن نهاد هایی که 60 درصد اقتصاد دست اونهاست و ... - شما اصل را رها کردید و رفتید سراغ فرع
ده چالش اقتصادی پیش روی رئیس جمهور آینده:
هر کسی در هر مقامی چه انتخابی، چه انتسابی در ایران، اولین و مهمترین چالشی که دارد مبارزه با فساد است. تا فساد گسترده و نهادینه در ایران جریان دارد هیچ کار اقتصادی نمیتواند کارایی داشته باشد. هرکسی که مدعی درست کردن اقتصاد است بدون اینکه قبل از آن فساد را مهار کند، واقعیت را از مردم پنهان میکند و مردم هم بخوبی مین را میفهمند! در جایی که فساد و رانت است کدام طرح اقتصادی میتواند پاسخگو باشد؟! هر کاندیدی قبل از ارائه برنامه هایش نتوان فساد را کنترل کند و از مباروه با فساد سخن نگوید، نمیتواند موفق باشد. میگویند تحریم، تورم، رکوع، بیکاری، حمایت از تولید، ... در ایران هر نوع مشکل اقتصادی وجود دارد ولی با وجود همۀ مشکلات تمام فروشگاه ها، انبارها، گمرکات، کارخانه ها و تمام سوراخ سومبهای تجاری از خرد و کلان مملو از اجناس و کالا است. شما در هیچ مکان تجارتی به اندازه سر سوزن جای خالی نمیبینید، تمامی قفسه ها پر است از جنس و کالا. این یعنی مشکل اقتصادی نیست.
کشورها و رسانه های معاند از کوچکتری خبر در ایران بدنبال خبرسازی و بحران افرینی هستند ولی هیچگاه بر روی فساد بدنبال بحران سازی نیستند و خیلی گذرا اخبار آنرا بیان میکنند. چون منافع آنها در گسترش فساد در ایران است، هم مردم و کشور روی خوش نمیبینند و هم مقصود اول و اخر پولهای حاصله از فساد در کشورهای غربی است! نکته جالب این است که مفسدان اقتصادی و پردرآمدترین افراد در ایران، مالیات نمیدهند و فراریان مالیاتی نام دارند ولی همینکه پولشان به آن طرف آب میرود اولین کاری که انجام میدهند دادن مالیات است؟ چطور بالاترین خریداران ملک در ترکیه ایرانی هستند؟ این پولها را چگونه بدست میاید؟ چطور این پولها از کشور خارج میشود؟ تا رئیس جمهور آینده پاسخ این سوالات را پیدا نکند، نمیتواند هیچکار مثبتی کند و مثل دولت 11 و 12 فقط حرف تحویل مردم میدهد!
پس پیش روی رئیس جمهور اول چالش فساد است و بعد کار اقتصادی!!!!!!!!!!!
سلام
حل بسیاری از این مشکلات منوط به ورودی هزینه به کشور و دریافت پول حاصل از صدور نفت، محصولات پتروشیمی و .... و جلوگیری ساختار حکومتی از هزینه های اضافی و هدر رفت سرمایه است.
هیچ کدام از این موارد در اختیار ریاست قوه مجریه نیست، ضمن آنکه رئیس جمهور نمی‌تواند در این خصوص ورود کرده و دخل تصرف کند

پس نتیجه همان میشود که الان است و تاثیری بر بهبود شرایط زندگی ما شهروندان نخواهد داشت
مهمترین چالش اقتصادی رییس جمهور جلوگیری ازتصمیم های اشتباه و خاص المنفعه مدیران هست...اگه اینو رعایت کنه تمام مشکلات ازبین میره
از همه مهمتر بالا بردن ارزش پول ملی است
چالشهاازآسمان نازل نشده اندبلکه تماماًتوسط مدیران محترم اقتصاددان ومدیران محترم غیراقتصاددان ولی مداخله گردرامور
اقتصادپدیدآمده اندشماازهدف مندی یارانه هاوپول پخش کردن شروع کن بیاتاامروزووای به فرداوتنهاراه نجات آنستکه برای حل
مشکلات اقتصادی ازتجربه کشورهای موفق وسیستم های موفق باتطبق دادن باکشورخودمان یعنی بومی سازی ونیزازدانشمندان اقتصادی بی تکبروبدون وابسته که درکشورمان زیادنداستفاده کنیم وازحرکات احساسی وعوام دوستانه پرهیزوالبته تعامل درست بادنیا ؛ جنگ هفتادودوملت همه راعذربنه
چون ندیدندحقیقت ره افسانه زدند
چالش اول یعنی رفع تحریم ها، متکی به بازگشت به برجام و رفع تنش با قدرت های عامل تحریم مثل آمریکا و اروپا است. هیچ کدام از اصول گرایان با بازگشت به برجام موافق نیستند و همیشه سنگ اندازی کرده اند. پس مورد اول در دولت اصول گرای بعدی قابل حل نخواهد بود. چالش دوم یعنی کرونا هم باز به رفع تحریم ها و واردات سریع واکسن وابسته است. چالش سوم مالیات ستانی باید از درآمد باشد نه از دارایی های ثابت مردم که مجلس انقلابی نشان داده است که آنرا هم بلد نیست! چالش های بعدی هم به طور مستقیم و غیر مستقیم به رفع تنش با دنیا و رفع تحریم ها مربوط است لذا آنها هم اتفاق نخواهند افتاد. اما کشاورزی هم به قیمت مصرف بی رویه و سنتی آب باعث خشکسالی و از بین رفتن آب، خاک، مراتع و جنگل ها و به طور کلی محیط زیست خواهد شد و رشد آن در آینده نزدیک با وضعیت فعلی و بدون ایجاد کشاورزی مدرن به ضرر کشور است. لذا متاسفانه نتیجه می گیریم که هیچ امیدی به آینده کشور نیست.
کلا جز مالیات چیزی به ذهنتون نرسید؟ هزینه تورم را باید با مالیات از مردم گرفته شود؟ مالیات بر خانه های خالی پر از اشکال و ابهام و ایراد و غیر اجرایی است.
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست