بازدید 4374
اقتصاد در گذر زمان

از «وزیر مالیه شدن قوام السلطنه» تا «دو نرخی شدن سود بانکی با توافق بانک ها»

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی هجدهمین روز فروردین ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۱۰۴۴۵۸۱
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۰ 07 April 2021

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی هجدهمین روز فروردین ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

 

18 فروردین  ۱296، میرزا احمدخان قوام ‌السلطنه به سمت وزیر مالیه تعیین شد.

18 فروردین 1325، مهندس احمد مصدق رییس کل بنگاه راه‌ آهن دولتی شد.

18 فروردین 1339، هفده كشور جهان از جمله فرانسه‌، انگلستان و آلمان از مزاياي روابط گمركي ايران و امريكا در مناسبات تجاري خود با تهران بهره‌ مند شدند.

18 فروردین 1344، چهارصد و ده هزار مترمربع از اراضی جلالیه در اختیار شهرداری گذاشته شد تا پارک احداث کند.

18 فروردین 1352، اصلاحیه قانون استخدام به تصویب نهایی رسید و طبق این قانون قرار شد کارمندان دولت با بیست سال سابقه بازنشست شوند.

18 فروردین 1353، هیات وزیران تصویب کرد که به هر یک از اعضای خانواده کارکنان دولت ماهانه معادل ۲۰۰ ریال خواربار داده شود.

18 فررودین 1355، دولت اعلام کرد کلیه پیاز و سیب ‌زمینی کشاورزان را خریداری می‌کند.

18 فروردین 1379، بزرگترين ميدان گاز شيرين ايران با نام «تابناك» در كنگان توسط متخصصان شركت ملي نفت ايران كشف شد. گاز قابل استحصال اين ميدان 445 ميليارد متر مكعب است.

18 فروردین 1389، رییس کمیته ملی کاهش قیمت تمام شده از پیگیری اصلاح نرخ ارز در سال ۸۹ در کمیته ویژه‌ ای خبر داده است که به گفته وی مقر آن در وزارت بازرگانی است.

18 فروردین 1390، کمیسیون تلفیق بودجه مجلس با پیشنهاد دولت مبنی بر تعیین رقم ۶۲ هزار میلیارد تومان برای درآمد یارانه‌ای سال ۹۰ موافقت کرد.

18 فروردین 1393، حسن روحانی رئیس جمهور با بیان اینکه در ماه ‌های پایانی سال ۱۳۹۲ شاهد کاهش تورم بودیم، اظهار کرد: «میوه ممنوعه» در دولت یازدهم استقراض از بانک مرکزی و جلوگیری از افزایش پایه پولی کشور بوده است.

18 فروردین 1397، دستیار ویژه رئیس‌ جمهور در امور اقتصادی ۴ نابودگر تولید کالای ایرانی را معرفی کرد. مسعود نیلی «سیاست‌ های ارزی نادرست»، «فقدان تعامل تجاری، مالی و تولیدی با جهان»، «نظام ناکارآمد بنگاه داری داخلی» و «محیط نامساعد اقتصاد کلان» را در چند دهه گذشته به‌عنوان عوامل تضعیف‌ کننده تولید ردیابی کرده است.

18 فروردین 1398، به نقل از رویترز، مصر طی نامه ای به صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد که یارانه های اکثر محصولات انرژی را بر می دارد. این نامه به عنوان بخشی از بررسی برنامه وام 12 میلیارد دلاری سه ساله مصر منتشر شد.

18 فروردین 1399، براساس توافق مدیران عامل بانک‌ها، نرخ سود بانکی ۲ نرخی می‌شود. نرخ سود اول برای اشخاص حقوقی و معادل ۱۵ درصد است. نرخ دوم نیز متعلق به اشخاص حقیقی است که به عهده بانک‌ها واگذار شده است. البته اجرای این تصمیم، نیاز به امضای رئیس کل بانک مرکزی دارد. در صورت موافقت، مجزا کردن نرخ سود اشخاص حقیقی و حقوقی برای نخستین‌‌بار اجرایی می‌شود.

 

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان