بازدید 12731

قیمت برج خنک کننده فایبرگلاس

برج خنک کننده دستگاهی است که برای خنک کاری آب گرم خروجی از کندانسورها، سیکل های صنعتی و بویلرها مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه به معرفی انواع کولینگ تاور و قطعات برج خنک کننده می پردازیم.
کد خبر: ۱۰۲۱۱۹۴
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۰ 14 December 2020

برج های خنک کننده را بر اساس پارامترهای مختلفی می توان دسته بندی کرد.

پارامترهای اصلی دسته بندی این نوع برج ها عبارتند از:

  1. جهت حرکت آب و هوا
  2. روش انتقال حرارت
  3. نوع مکش هوا

قیمت برج خنک کننده فایبرگلاس

انواع برج های خنک کننده بر اساس جهت حرکت آب و هوا

در این نوع دسته بندی یک برج خنک کننده به 2 دسته تقسیم می شود :

  1. جریان متقاطع
  2. جریان نا هم سو
  • برج خنک کننده متقاطع

همان طور که از نام آن می توان فهمید، در این تجهیز ورود آب از بالا به پایین و جریان هوا هم به صورت متقاطع وارد می شود و پس از تماس با آب از بالا خارج می شود. این سیستم به 2 دلیل مهم بسیار پر استفاده است:

  1. کم هزینه ترین سیستم خنک کننده با آب است.

2.میزان هدر رفت آب گرم در آن بسیار کم است. از این نوع تجهیزات برای صنایع فشرده سازی هوا بیشتر استفاده می شود

  • برج خنک کننده نا همسو

در این تجهیز آب از بالای برج و هوا در خلاف جهت آن از پایین برج وارد می شود. آب از بالای پرکن ها وارد برج شده و در قسمت پرشده برج با هوا تماس پیدا می کند. نا هم سو بودن فرایند، هم از نظر انتقال جرمی و هم انتقال حرارت بازدهی بالاتری نسبت به متقاطع دارد. از این برج ها بیشتر در پالایشگاه های نفت و گاز و پتروشیمی استفاده می شود

انواع برج های خنک کننده بر اساس روش انتقال حرارت

  1. برج خنک کننده خشک :

در این نوع خنک کننده ها آب نقشی ندارد، بلکه سیال فرایندی با عبور از یک مبدل توسط هوا خنک می شود.

  1. برج خنک کننده مدارباز :

خنک سازی در این برجها با تبخیر آب انجام می شود. از مزایای این تجهیزات بازده بالای انرژی است،

اما مشکل اصلی این برجها نیز هزینه بر بودن بهره برداری آن هاست.

  1. برج خنک کننده مداربسته :

اساس کار این تجهیز مثل برج های مدار باز است. با این تفاوت که سیال فرایندی با هوای خنک تماس پیدا نمی کند.

انواع برج های خنک کننده بر اساس نوع مکش هوا

  1. مکش طبیعی:

در این تجهیز در اثر تبخیر آب دمای هوا بالا می رود،و همان طور که می دانیم، در گازها دما با چگالی رابطه ی عکس دارد.پس با افزایش دما چگالی کاهش می یابد و هوا به طور طبیعی به بالا صعود می کند.

  1. مکش مکانیکی:

این نوع برج ها خود به دو گروه تقسیم می شوند:

دمیدن اجباری (Forced Draft): در این دسته از برج ها یک فن در پایین برج وجود دارد که هوا را به طور نا هم سو با آب تماس می دهد. در صنایع شیمیایی از این روش استفاده می شود.

نحوه عملکرد برج خنک کننده

در واقع این دستگاه با ایجاد سطح تماس زیاد بین آب و هوا باعث خنک شدن آب گرم می شود. یکی از تجهیزات بسیار مهم در کارخانجات، پالایشگاه ها، ادارات و مجتمعهای مسکونی می باشد. این سیستم نقش اساسی در بازدهی سیستم تهویه مطبوع و فرآیندهای صنعتی ایفا می کند و به همین علت دقت در انتخاب و خرید این سیستم از اهمیت ویژه ای برخوردار است.  میزان هدر رفت آب گرم شده بسیار کمتر از یک سیستم با جریان آب طبیعی است.

 اجزای اصلی تشکیل دهنده کولینگ تاور

 .1فن: مکانیزمی جهت جابجایی اجباری هوا درون برج خنک کننده می باشد. یا از نوع محوری (مکنده) است که در بالای برج قرار می گیرد و یا از نوع سانتریفیوژ (دمنده) که در جلوی برج تعبیه می شود.

 .2نازل های آب پاش: نازل هایی نصب شده در کلکتور آب ورودی به برج، که جریان آب داغ واردشده را بر روی پکینگ ها توزیع می کنند. اتمیزه شدن آب توسط نازل ها، علاوه بر پراکندگی بهتر آن روی سطوح پکینگ، منجر به کاهش فشار آب شده که دمای تبخیر آن را پایین می آورد.

قیمت برج خنک کننده فایبرگلاس

  1. پکینگ: عاملی است جهت افزایش سطح تماس میان آب و هوا که منجر به تشدید فرایند تبخیر می شود. به طوری که پس از پاشش آب توسط نازل ها، آب به صورت لایه های نازک در سطوح پکینگ، کاملاً پخش شده و این چنین در تماس با هوای بیشتری قرار می گیرد.
  2. 4. پورت آب جبرانی: متصل به شناوری است که با پایین آمدن سطح آب درون تشتک برج (ناشی از تبخیر و تخلیه آب) آب جبرانی را تغذیه می کند.
  3. پورت آب سر ریز: در صورت خرابی شناور و عمل نکردن آن هنگام پر شدن تشتک برج، از طریق این پورت، آب اضافی از تشتک سرریز می شود. چراکه در صورت تجمع بیش از حد برج و رسیدن سطح آب به پکینگ ها، عملکرد برج خنک کننده دچار اختلال می شود.
  4. پورت آب تخلیه: با توجه به ارتباط مستقیم آب با هوا و در نتیجه کثیف شدن آن، آب آلوده شده از طریق این پورت تخلیه شده و بوسیله پورت آب جبرانی، آب تمیز جایگزین می شود. پورت آب تخلیه همواره در پایین ترین قسمت از تشتک کولینگ تاور نصب می شود.

7.پورت آب داغ ورودی: محل ورود آب داغ به برج خنک کننده می باشد. این آب داغ می تواند از خروجی کندانسور چیلر تراکمی آب خنک و یا خروجی کندانسور یک چیلر جذبی باشد که حامل گرمای جذب شده از داخل ساختمان هستند.

8.پورت آب سرد خروجی: محل خروج آب سرد از برج خنک کننده می باشد، در واقع آب سرد شده مجددا در دستگاه یا سیستم مورد نظر مورد استفاده قرار می گیرد.

کولینگ تاور مدار باز:

در کولینگ تاور مدار باز، جریان آبی که بایستی خنک شود در تماس مستقیم با هوا قرار می گیرد. به نحوی که جریان آب به قسمت بالای برج هدایت گشته و از طریق نازل های آب پاش بر روی پکینگ ها توزیع می شود. آب به صورت لایه های بسیار نازک روی سطوح پکینگ پخش شده و در نتیجه سطح تماس بسیار بزرگی با جریان هوای عبوری ایجاد می گردد. هوا از دو طریق آب را خنک می کند. بخشی از گرمای آب به واسطه انتقال حرارت (در صورت کمتر بودن دمای خشک هوا نسبت به دمای آب ورودی) دفع می شود، اما بخش اصلی خنک کاری آب ناشی از فرآیند تبخیر می باشد. نهایتاً هوای اشباع شده، از بالای برج در اتمسفر تخلیه می گردد و از طرف دیگر آب سرد انباشته شده در تشتک نیز از پایین برج خارج می شود.

به لحاظ چگونگی ایجاد جریان هوا، دو نوع کولینگ تاور یا برج خنک کننده مدار باز تعریف می شوند:

  1. برج خنک کننده با جابجایی اجباری هوا: جریان هوا توسط عاملی خارجی، به شیوه جابجایی اجباری در برج خنک کننده به وجود می آید. چنانکه به کمک فن های محوری یا سانتریفیوژ تعبیه شده، هوا درون برج خنک کننده به جریان می افتد.
  2. برج خنک کننده با جابجایی طبیعی هوا: جریان هوا از طریق فرایند جابجایی طبیعی و به واسطه ارتفاع زیاد برج خنک کننده، بدون وجود هیچ گونه نیروی خارجی ایجاد می شود. به مانند بسیاری از برج های نیروگاهی که از چنین روشی در ساخت آن ها استفاده می گردد.

برج های خنک کننده مدار باز، با هر نوع جابجایی هوا، به دو شکل طراحی می شوند:

  1. جریان مخالف : در این نوع برج های مدار باز، امتداد جریان ذرات آب و هوای عبوری یکسان، اما جهت آن ها مخالف یکدیگر است.
  2. جریان متقاطع : در این نوع برج های مدار باز، امتداد جریان ذرات آب و هوای عبوری عمود بر یکدیگر می باشند.

قیمت برج خنک کننده فایبرگلاس

کولینگ تاور مدار بسته :

در کولینگ تاورهای مدار بسته، بین جریان آبی که بایستی خنک شود و جریان هوای عبوری، هیچ گونه تماس مستقیمی وجود ندارد. چنانکه مبدل حرارتی دیگری (کویل) داخل برج تعبیه شده که جریان آب مورد نظر از درون آن عبور می کند. جریان آب دیگری از تشتک به قسمت بالای برج هدایت گشته و از طریق نازل های آب پاش بر روی لوله های کویل توزیع می شود. به این ترتیب، مقداری از ذرات اتمیزه شده آب، در اثر برخورد با سطح داغ لوله ها، تبخیر شده  و باعث کاهش دمای آب درون لوله ها می گردد. جریان هوای عبوری از روی کویل نیز شرایط را برای تبخیر بهتر ذرات آب فراهم می کند. به طوری که باعث می شود، هوای اشباع شده از برج خارج و هوای خشک و تازه جایگزین آن شود. البته کمتر بودن دمای خشک هوا در مقایسه با دمای سطح لوله ها، به خنک کردن آب درون لوله ها نیز کمک می کند.

قیمت برج خنک کننده به عوامل مختلفی بستگی دارد اعم از نوع رزین، نوع الکترو موتور، نوع پکینگ به طور مثال با توجه به قیمت روز رزین و قیمت الکترو موتور های زیمنس که همگی وارداتی و با قیمت دلار روز محاسبه می شوند برج خنک کننده 100 تن قیمتی در حدود 38 میلیون دارد یا قیمت برج 200 تن در حدود 80 میلیون و قیمت برج 300 تن در بازار  به حدود 92 میلیون می رسد ، جهت کسب اطلاعات بیشتر با شرکت هلدینگ صنایع برتر تماس بگیرید.

 

انتهای رپرتاژ آگهی/

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی
آخرین اخبار