بازدید 2816

ورود گرنت پژوهشی بر اساس آیین نامه جدید به دانشگاه‌ها

کد خبر: ۸۹۲۵۷۹
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۸ 17 April 2019

معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: با اجرای آئین نامه ساز و کار تخصیص اعتبار پژوهشی (ستاپ) بستری فراهم می‌شود که گرنت پژوهشی وارد سیستم دانشگاه‌های کشور شود.

به گزارش مهر، مسعود برومند ظهر امروز در نشست اعضای کارگروه‌های تخصصی برنامه ریزی و گسترش آموزش عالی در دانشگاه تربیت مدرس گفت: زمان تغییرات دروس شتابان تر شده و دروس کلاسیک جای خود را به دروس جدید داده اند.

وی افزود: بر این اساس در حوزه ساختاری باعث شده تا دانشکده‌ها ادغام شوند به نحوی که در دانشگاه‌های بزرگ و پیشتاز اکنون تعداد دانشکده‌ها کاهش یافته است. چرا که دیگر نمی‌توان ساختاری مجزا در دانشگاه‌ها تدوین کرد.

معاون پژوهشی وزارت علوم اظهار داشت: تغییراتی که در آموزش عالی کشور ایجاد شده موجب می‌شود تا مسائل مورد نیاز جامعه و صنعت تعریف شود. بنابراین ساختارهای پژوهشی در دانشگاه‌ها نیازمند سرعت عمل بیشتری هستند در این راستا تغییرات موجب شده آموزش و پژوهش در یکدیگر ورود پیدا کنند.

برومند اظهار داشت: در چنین شرایطی وزارت علوم باید در ساختارها و نوع نگاه خود بازنگری داشته باشد و در بازنگری‌ها لازم است در حوزه آموزش و پژوهش همبستگی و انسجام ایجاد شود.

وی اظهار داشت: باید در زمینه دروس و برنامه ریزی درسی اختیار به دانشگاه‌ها داده شود تا دانشگاه‌ها بتوانند بر اساس شرایط، زمان و مکان تصمیم گیری کنند.

وی ادامه داد: اگر قرار است برخی رشته‌ها به دلیل عدم نیاز کاهش یابند باید بستری فراهم شود که نشریات، قطب‌ها و واحدهای پژوهشی آنها کاهش یابد و اگر قرار است رشته‌هایی توسعه یابد باید مراکز پژوهشی، نشریات و قطب‌های آن نیز افزایش یابد.

معاون پژوهشی وزارت علوم با بیان اینکه نباید میان آموزش و پژوهش تفاوت وجود داشته باشد، گفت: پژوهشگاه‌ها و دانشگاه‌ها باید به یکدیگر نزدیک شوند و تقسیم وظایف کنند.

برومند ادامه داد: باید بستری فراهم شود تا مفهوم تقاضامحوری مقالات و پایان نامه‌ها در کشور شکل گیرد و دستگاه‌ها منابع پژوهشی را در راستای پشتیبانی از پایان نامه‌ها به کار گیرند.

وی گفت: برنامه داریم گرنت پژوهشی را در دانشگاه‌ها ایجاد کنیم که دانشجویان نیز بتوانند از این منبع برای امور زندگی خود استفاده کنند و همچنین نیازهای علمی کشور تأمین شود.

برومند تاکید کرد: در این راستا گرنت پژوهشی وارد سیستم می‌شود که برای تحقق آن آئین نامه ساز و کار تخصصی اعتبار پژوهشی (ستاپ) تدوین شده که در راستای آن بودجه پژوهشی دستگاه‌ها در خدمت اجرای پایان نامه‌های تحصیلات تکمیلی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

معاون پژوهشی وزارت علوم افزود: با اجرای این آئین نامه منابع مالی برای حل مسائل دستگاه‌ها و در نهایت برای حل نیازهای جامعه مورد استفاده قرار می‌گیرد و دانشجویانی که از این گرنت استفاده می‌کنند فرصتی برای آنها فراهم می‌شود تا در دستگاهی که برای آن پروژه تحقیقاتی انجام داده اند مشغول به کار شوند.

وی تاکید کرد: این آئین نامه با محوریت رساله‌ها و پایان نامه‌های دوره‌های تحصیلات تکمیلی تدوین شده و بستری فراهم می‌کند تا پروژه‌های موازی در دانشگاه‌ها انجام نشود.

برومند اظهار داشت: همچنین این آئین نامه زمینه را ایجاد می‌کند که امکان نظارت بر کیفیت تحقیقات تقاضامحور موجود در کشور فراهم شود در واقع گرنت تعریف شده به استاد تعلق می‌گیرد و استاد بر اساس فعالیت پژوهشی که قرار است برای دستگاه اجرایی انجام شود دانشجویان مرتبط را انتخاب می‌کند و پروژه تحقیقاتی شکل می‌گیرد.

معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: همچنین می‌توانیم با اجرای این آئین نامه در آینده گرنت جوان یا گرنت پیشکسوتان را طراحی کنیم.

برومند گفت: به نظر من زمان اعطای پژوهانه ۴ یا ۵ میلیون تومانی برای دانشجویان گذشته بلکه بر اساس بررسی‌های صورت گرفته هزینه اجرایی در آئین نامه جدید برای هر دانشجوی دکتری در یک پروژه حدود ۷۵ میلیون و برای دوره ارشد ۲۵ میلیون تومان است. ما معتقدیم اگر دستگاهی می‌خواهد در این زمینه فعالیت کند باید تمام عیار ورود کند.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل