بازدید 9276
۸
پیمانه اقتصادی؛

عراق قیمت نفت را برای بازار آسیا و آمریکا کاهش داد/ واکنش وزارت کشاورزی به گرانی مرغ/ جهش صادرات آلمان به ایران؛ ۴۰۰ میلیون یورو در اکتبر/ ترامپ: افزایش نرخ بهره کار احمقانه ای است

این پیمانه تیتر‌هایی همچون عقبگرد ۸۸۲ واحدی شاخص کل بورس، بازار سهام رشد کرد/افت پوند با تشدید تردید درباره برگزیت، بهای نفت با افت تولید لیبی ۶۱ دلاری شد، دولت هند رئیس کل جدید بانک مرکزی معرفی کرد، وزیر نفت: تصمیمی برای سهمیه بندی و قیمت سوخت گرفته نشده است، دستور روحانی به وزیر صنعت برای کاهش قیمت کالاها و احتمال کاهش تعرفه‌های خودرو در چین را در بر دارد.
کد خبر: ۸۶۰۲۲۱
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۵ 13 December 2018

عراق قیمت نفت را برای بازار آسیا و آمریکا کاهش داد/ تلاش اوپک برای پیدا کردن جایگزین‌های نفت ایران در بازار/ واکنش وزارت کشاورزی به گرانی مرغ/ جهش صادرات آلمان به ایران/پیمانه اقتصادی، هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان، همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون عقبگرد ۸۸۲ واحدی شاخص کل بورس، بازار سهام رشد کرد/افت پوند با تشدید تردید درباره برگزیت، بهای نفت با افت تولید لیبی ۶۱ دلاری شد، دولت هند رئیس کل جدید بانک مرکزی معرفی کرد، وزیر نفت: تصمیمی برای سهمیه بندی و قیمت سوخت گرفته نشده است، دستور روحانی به وزیر صنعت برای کاهش قیمت کالاها و احتمال کاهش تعرفه‌های خودرو در چین را در بر دارد.

عقبگرد ۸۸۲ واحدی شاخص کل بورس

دیروز شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران ۸۸۲ واحد افت کرد و تا رقم ۱۶۵ هزار و ۳۵۲ واحدی پایین رفت. همچنین شاخص کل هم‌وزن با ۲۹ واحد رشد رقم ۲۷ هزار و ۷۴۳ واحدی را تجربه کرد. شاخص آزاد شناور نیز با ۱۰۰۱ واحد افت تا رقم ۱۷۷ هزار و ۴۹۳ واحدی پایین رفت و شاخص بازار اول و دوم هر یک به ترتیب ۹۴۵ و ۳۱۸ واحد کاهش یافت. نمادهایی در گروه فلزی، محصولات شیمیایی و نفتی بیشترین تأثیر را روی نوسانات شاخص کل داشتند. از جمله آنها می‌توان به نماد شرکت‌های فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران، فولاد خوزستان و گسترش نفت و گاز پارسیان اشاره کرد.

هر یک از این نمادها به ترتیب ۱۷۵، ۵۳، ۵۱ و ۵۱ واحد تأثیر کاهنده روی شاخص‌های بازار داشتند؛ اما معدود نمادهایی سعی کردند به افزایش شاخص کمک کنند که از جمله آن می‌توان به صنایع پتروشیمی خلیج فارس، توسعه صنایع بهشهر و بانک تجارت اشاره کرد. معاملات هر یک از شرکت‌های یاد شده سبب شد، شاخص کل به ترتیب ۱۰۸، ۲۳ و ۲۰ واحد تقویت شود. در آخرین روز معاملات بورس و فرابورس ایران در این هفته فلزات اساسی، یکی از پرمعامله‌ترین گروه‌ها بودند. در این گروه شاهد معامله ۱۰۲ میلیون سهم و اوراق مالی به ارزش بیش از ۴۱ میلیارد تومان بوده‌ایم. در این گروه سهم‌ها شاهد اکثرا کمتر از دو درصد افزایش یا کاهش قیمت بودند.

سکه در بازار تهران به کمترین قیمت در چند ماه اخیر رسید

به گفته رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر، دیروز در بازار تهران قیمت طلا و سکه به پایین ترین سطح قیمت در چند ماه اخیر رسید. نرخ سکه تمام طرح جدید که تا پیش از ساعت 12 امروز به 3 میلیون و 520 هزار تومان کاهش پیدا کرده بود با رشد اندک به رقم 3 میلیون و 575 هزار تومان رسید. هر نیم سکه بهار آزادی نیز تا پیش از ظهر کمتر از یک میلیون و 800 بود ولی دوباره به یک میلیون و 810 هزار تومان افزایش داشت. ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 50 هزار تومان و سکه یک گرمی بدون تغییر در سطح 633 معامله شد. هر گرم طلای 18 عیار دیروز تا 302 هزار تومان کاهش قیمت پیدا کرده بود، ولی با 10 هزار تومان افزایش  به 312 هزار تومان رسید. هر مثقال طلای 17 عیار که به عنوان مبنا برای محاسبات نرخ گذاری است، به قیمت یک میلیون و 352 هزار تومان ارزشگذاری شد.

خیز تسه‌ها از کف هفتگی در بازار اوراق مسکن

روز چهارشنبه بهای اوراق تسهیلات مسکن اسفند 95 (تسه9512) با رشد 9/  3 درصدی به قیمت 57 هزار و 136 تومان رسید و بیشترین ارزش هفته جاری را ثبت کرد. پس از جهش نرخ ارز در نیمه اول سال، قیمت مسکن نیز به‌طور نجومی افزایش یافت. کاهش ارزش پول ملی نیز قدرت خرید متقاضیان را محدودتر کرد. تعداد معاملات آپارتمان مسکونی شهر تهران در هشت ماه نخست سال جاری به ۱/  ۹۱ هزار واحد مسکونی رسیدکه نسبت به مدت مشابه سال قبل افت ۹/  ۱۹ درصدی را  نشان می‌دهد. در این مدت متوسط قیمت یک متر مربع بنای واحد مسکونی ۸/  ۷۲ میلیون ریال بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱/  ۶۰ درصد افزایش یافته است. با رشد قیمت مسکن سهم خرید اوراق مسکن در خرید آپارتمان کاهش یافته و به تبع آن تقاضا برای این اوراق فروکش کرده است.

عراق قیمت نفت را برای بازار آسیا و آمریکا کاهش داد

شرکت بازاریابی نفت عراق 'سومو' از تصمیم این کشور برای کاهش قیمت نفت خام برای تحویل در ماه ژانویه (دی/ بهمن 97) در بازارهای آسیایی و آمریکای شمالی و جنوبی خبر داد. سومو چهارشنبه شب در اطلاعیه ای اعلام کرد: قیمت نفت خام صادراتی برای تحویل محموله‌های نفتی به مشتریان آسیایی در ماه ژانویه سال آینده میلادی 60 سنت در هر بشکه نسبت به ماه گذشته کاهش یافت تا با میانگین شاخص قیمت گذاری نفت خام عمان و دبی در ماه گذشته میلادی برابری کند.

در این اطلاعیه آمده است که نفت خام سنگین صادراتی عراق به آسیا، برای تحویل در ماه مذکور 2.50 دلار زیر شاخص قیمت گذاری نفت خام عمان و دبی تعیین شد. قیمت نفت خام سبک صادراتی بصره عراق برای تحویل در ماه ژانویه به بازارهای آمریکای شمالی و جنوبی نیز نسبت به ماه پیش از آن، 80 سنت در هر بشکه افزایش نشان می دهد. قیمت نفت خام کرکوک عراق برای تحویل در ماه ژانویه برای بازار ایالات متحده نیز 10 سنت پایین تر از شاخص نفت سنگین تعیین شد. نفت خام سبک بصره برای تحویل محموله‌های نفتی خود به مشتریان اروپایی در ماه ژانویه 2019 (دی/ بهمن 97) نیز با 60 سنت افزایش، 2.95 دلار در هر بشکه کمتر از نفت خام برنت قیمت گذاری شد. همچنین قیمت رسمی فروش نفت خام کرکوک برای تحویل محموله‌های نفتی به مشتریان اروپایی در ماه ژانویه (دی/ بهمن 97) تخفیفی 2.70 دلار در هربشکه زیر قیمت، نسبت به شاخص نفت خام برنت در نظر گرفته است. عراق با تولید روزانه حدود چهار میلیون و 500 هزار بشکه، پس از عربستان دومین تولید کننده بزرگ سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) است. /ایرنا

بازار سهام رشد کرد/افت پوند با تشدید تردید درباره برگزیت

روز چهارشنبه، در حالی‌ که ترامپ در مورد توافق تجاری با چین امیدوار به نظر می‌رسید، سهام آسیایی بالا رفت؛ اما با بالا رفتن ریسک کودتای قریب‌الوقوع حزبی علیه نخست‌وزیر ترسا می، پوند افت کرد. در مصاحبه‌ای با رویترز، ترامپ گفت که در حال انجام مذاکراتی تلفنی با پکن است و تا زمانی که در در مورد قرارداد تجاری با چین مطمئن نشود، تعرفه‌ها بر کالاهای چینی را افزایش نخواهد داد. ترامپ همچنین گفت می‌تواند در مورد پرونده دادگستری آمریکا علیه مدیر اجرایی ارشد هواووی، در صورتی که به منعقد کردن قرارداد تجاری کمک شود، مداخله کند. این اخبار کافی بود تا پس از چند روز ضرردهی، شاخص گسترده سهام آسیا اقیانوسیه ام‌اس‌سی‌آی در خارج از ژاپن، ۱.۲ درصدجهش کند. نیکی ژاپن با جهش بزرگ ۲ درصدی روبه رو شد، در حالی که کامپوزیت شانگهای تنها ۰.۲ درصد بالا رفت. شاخص هانگ‌سنگ در هنگ‌کنگ ۱.۶۱ درصد جهش کرد، کوسپی کره‌جنوبی ۱.۴۴ درصد بالا آمد و شاخص سهام استرالیا ۱.۳۹ درصد به ارزش خود افزود. شاخص ای‌مینی اس‌اندپی ۵۰۰ توانست ۰.۵ درصد در ساعات آسیایی بالا برود و داده‌های تاجران اروپایی هم نشان می‌دهد که شاخص‌های سهام این قاره در مقادیر بالاتری باز خواهند شد. آشفتگی سیاسی به وجود آمده در مورد برگزیت، تنها یک روز پس از این که ترسا می، رای‌گیری در مورد توافق خارج شدن از اتحادیه اروپا را به تاخیر انداخت، بسیاری از هم‌حزبی‌های او را خشمگین کرد و ریسک وقوع یک کودتای درون‌حزبی بر علیه او بالا رفت. در بازار ارز، این نگرانی‌ها باعث شد تا پوند انگلیس ظرف ۲ روز، ۱.۹ درصد از ارزش خود در برابر دلار را از دست بدهد و نرخ برابری ۱.۲۴۸۳ را به ثبت برساند. نرخ یورو در برابر دلار در ۱.۱۳۲۴ تثبیت شد. شاخص دلار در برابر ارزهای مهم جهان در رقم ۹۷.۴۱۱ واحد قرار گرفت.

قیمت‌ نفت با افت تولید لیبی ۶۱ دلاری شد

روز چهارشنبه، با گزارشی از کاهش ذخایر انبارهای نفت آمریکا، اختلال در صدرات نفت لیبی، و کاهش تولیدات اوپک، قیمت نفت به ۶۱ دلار جهش کرد. مؤسسه سوخت آمریکا، سه‌شنبه شب اعلام کرد که میزان ذخایر نفت خام آمریکا در هفته گذشته، ۱۰.۲ میلیون بشکه در روز افزایش پیدا کرده است، که این از آن‌چه تحلیلگران پیش‌بینی می‌کردند، بیشتر است. داده‌های رسمی دولتی امشب اعلام خواهند شد. قیمت هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال، تا ساعت ۱۳:۴۵ به وقت تهران، ۱.۱۱ دلار یا ۱.۸۴ درصد جهش کرد و به ۶۱.۳۱ دلار رسید. قیمت هربشکه نفت خام آمریکا هم ۱.۱۱ دلار یا ۲.۱۵ درصد جهش کرد و به ۵۲.۷۶ دلار رسید. این هفته با اختلال در تولید نفت لیبی و اعلام وضعیت اضطراری در مورد صادرات از بزرگترین میدان نفتی این کشور، با درگیری‌های ایجاد شده بین نیروهای دولتی و گروه‌های مخالف مسلح، قیمت‌های نفت تقویت شده است. افت صادرات لیبی، به دنبال تصمیم هفته گذشته اوپک پلاس برای کاهش تولیدی ۱.۲ میلیون بشکه‌ای در روز، از ۱ ژانویه و به مدت ۶ ماه، اتفاق افتاده است. اما با این همه، چشم‌انداز اساسی بازار در اوایل ۲۰۱۹ نشان‌دهنده مازاد عرضه است و بنابراین افزایش ادامه‌دار قیمت‌ها، متقاعدکننده به نظر نمی‌رسد.

بهای طلای جهانی افزایش یافت

بهای طلا در معاملات روز چهارشنبه بازار جهانی تحت تأثیر انتظارات برای افزایش کمتر نرخ‌های بهره آمریکا در سال میلادی آینده، اندکی افزایش یافت. هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور ۰.۱ درصد افزایش یافت و به ۱۲۴۳.۶ دلار رسید. در بازار آمریکا، هر اونس طلا برای تحویل در فوریه ۰.۲ درصد افزایش یافت و به ۱۲۴۹.۸ دلار رسید. بهای معاملات این بازار روز سه شنبه با ۲.۲۰ دلار یا ۰.۲ درصد کاهش، در ۱۲۴۷.۲ دلار بسته شده بود.

ترامپ: افزایش نرخ بهره کار احمقانه ای است

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در جمع خبرنگاران گفت: اگر فدرال رزرو در جلسه هفته آینده نرخ بهره را افزایش دهد، کار اشتباهی است، حال آنکه انتظار می رود ترامپ همچنان به انتقادات خود علیه سیاست بانک مرکزی آمریکا ادامه دهد. وی گفت: فکر می کنم که افزایش نرخ بهره کار احمقانه ای است، اما چه باید بگویم. ترامپ افزود: نیازمند انعطاف پذیری نرخ بهره پایین تر برای پشتیبانی اقتصاد وسیع تر آمریکا هستم و این موضوع در زمانی که او درگیری جنگ تجاری با چین است، مهم تلقی می شود. ترامپ گفت: باید متوجه شوید که ما مشغول جنگ تجاری و در حال برنده شدن هستیم، اما نیاز به سازگاری هم دارم. پیش از این ترامپ گفته بود که از افزایش نرخ بهره توسط جروم پاول (رئیس فدرال رزرو) هیجان زده نمی شود و همچنان سیاست های او را به باد انتقاد می گیرد. وی در اظهارات متفاوت گفت: پاول مرد خوبی است. فکر می کنم سعی دارد آنچه فکر می کند بهترین است، انجام دهد. با او هم مخالفت می کنم. ترامپ در پاسخ به این که آیا آمریکا به سمت رکود می رود، گفت: به نظر من واقعا به خوبی عمل می کنیم. شرکت های ما خود عمل می کنند. اگر فدرال رزرو به طور منطقی و معقول عمل کند، به خوبی پیش خواهیم رفت. فکر می کنم که ما یک فضاپیما هستیم که به سمت بالا می رویم.

تلاش اوپک برای پیدا کردن جایگزین‌های نفت ایران در بازار

بر اساس گزارش اوپک کاهش صادرات نفتی ایران به دلیل تحریم‌های ایالات متحده ادامه می‌یابد و پیش‌بینی می‌شود که ایران در سال ۲۰۱۹ با کاهش تقاضا برای نفت خود مواجه شود. اوپک در ادامه افزود، جایگزین‌هایی برای پر کردن فقدان نفت ایران در بازار وجود دارد. در گزارش ماهانه، اوپک اعلام کرد تولید نفت با وجود تحریم‌های آمریکا علیه ایران تنها چیزی حدود ۱۱ هزار بشکه در روز کاهش یافته و به مقدار ۳۲.۹۷ میلیون بشکه در روز رسیده است، چون در این مدت عربستان سعودی تولید نفت را با قدرت ادامه داده تا به عنوان جایگزینی برای نفت ایران ایفای نقش کند. سازمان کشورهای صادرکننده نفت همچنین اعلام کرد که تقاضا برای نفت خام در سال ۲۰۱۹ به ۳۱.۴۴ میلیون بشکه در روز کاهش خواهد یافت، که به مقدار صد هزار بشکه کمتر از مقداری است که ماه گذشته پیش‌بینی شده بود، این شرایط در حالی اتفاق می‌افتد که تولید نفت در جریان است اما رکود اقتصادی باعث محدود شدن تقاضا می‌شود. اوپک و متحدانش هفته گذشته برای کاهش عرضه نفت در سال ۲۰۱۹ توافق کردند. /ایلنا

دولت هند رئیس کل جدید بانک مرکزی معرفی کرد

دولت هند بلافاصله بعداز استعفای ناگهانی «یورجیت پاتل» رئیس کل بانک مرکزی این کشور، «شاکتیکانتا داس» از مقامات ارشد سابق وزارت دارایی هند را سه سال رئیس رزرو بانک هند منصوب کرد. دولت هند وی را که فرد کلیدی در موضوع فرآیند ارز گاهی در سال ۲۰۱۶ میلادی است را به عنوان رئیس بعدی رزرو بانک هند برای سه سال آینده منصوب کرد. این خبر چند ساعت پیش توسط دولت هند رسانه ای شد. «داس» مسئولیت پست رئیس کلی را در حالی به عهده گرفته که دولت هند تحت فشار برای نقدینگی شرکت های مالی غیر بانکی است و باید سیاست هدف گذاری شده برای کسری مالی را حفظ کند. بر پایه این گزارش، «شاکتیکانتا داس» در سال ۲۰۱۶ میلادی؛ یعنی زمانی که دولت «نارندار مودی» وی را چهره برجسته ارز گاهی در زمان مبارزه و محدود کردن تراکنش های پول سیاه معرفی کرد، بسیار مطرح شد.

جهش صادرات آلمان به ایران

اطلاعات رویت شده توسط رویترز حاکی از آن دارد که صادرات آلمان به ایران در ماه اکتبر یعنی یک ماه قبل از شروع تحریم های دوباره آمریکا علیه بخش نفت و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران سیر صعودی به خود گرفت. این افزایش صادرات نشان از تمایل در میان شرکت های کوچک و متوسط آلمانی به منظور ادامه تجارت با ایران با وجود ریسک قرار گرفتن در فهرست سیاه از سوی ایالات متحده به دلیل نادیده گرفتن تحریم ها دارد. آمار رسمی منتشره از سوی اداره آمار فدرال آلمان حاکی از آن دارد که صادرات کالاهای آلمانی به ایران در مجموع به تقریبا ۴۰۰ میلیون یورو معادل ۴۵۵ میلیون دلار در ماه اکتبر رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از آن ۸۵ درصد افزایش نشان می دهد؛ ضمن اینکه بیشترین رقم حجم صادرات ماهانه از سال ۲۰۰۹ میلادی به بعد محسوب می شود. بر همین اساس، تقریبا یکهزار شرکت کوچک و متوسط آلمانی با ایران مناسبات تجاری دارند و ۱۳۰ شرکت آلمانی هم در ایران شعبه تأسیس کرده اند. اما برخی شرکت های چند ملیتی مانند «زیمنس» به دلیل ترس از تحریم های آمریکا از ایران رفته است. «مایکل توکاس» از اعضای اتاق بازرگانی و صنعتی آلمان ـ ایران گفت: شرکت های کوچک و متوسط آلمانی بیشترین صادرات به ایران را انجام می دهند و کالاهای شیمیایی حدود نیمی از کالاهای صادراتی به ایران را شامل می شود و ماشین آلات و تجهیزات کارخانه ای در حدود یک سوم صادرات کالاهای آلمانی به ایران است.

واکنش وزارت کشاورزی به گرانی مرغ

کارگروه تنظیم بازار سیزدهم آذر ماه امسال حداکثر قیمت مرغ زنده تحویل درب واحد مرغداری را کیلویی ۶۳۵۰ تومان و حداکثر قیمت مصرف‌کننده گوشت مرغ را ۹۸۰۰ تومان تعیین کرد. این در حالی است که روز گذشته اتحادیه فروشندگان مرغ و ماهی اعلام کرد که قیمت گوشت مرغ به ۱۲ هزار و ۶۰۰ رسیده و به دلیل آن‌که نرخ اعلامی مرغ زنده از طرف تولیدکنندگان بیشتر از نرخ اعلامی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان است، این نرخ را در راستای حمایت از مصرف‌کنندگان و عدم رسمیت بخشیدن به قیمتهای نامتعارف، اعلام نمی‌کند. در این رابطه مرتضی رضایی، معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام، به ایسنا گفت: معمولا در سه ماهه سوم هر سال قیمت گوشت مرغ با توجه به الگوی مصرف موجود در بازار، در پایین‌ترین حد خود قرار می‌گیرد اما برخلاف مهر و آبان ماه امسال که بازار گوشت مرغ روند نسبتا متعادلی داشت، قیمت این محصول پروتئینی در آذر ماه با نوسانات غیر منطقی روبه شده است. وی افزود: هم‌اکنون هیچ مشکلی در تولید و تأمین گوشت مرغ وجود ندارد و به نظر می‌رسد که برخی اظهارنظرهای غیرکارشناسی و مصاحبه‌ها باعث به هم خوردن جو روانی بازار و گرانی‌های اخیر شده است.

وزیر نفت: تصمیمی برای سهمیه بندی و قیمت سوخت گرفته نشده است

بیژن زنگنه چهارشنبه شب در گفت وگوی ویژه خبری گفت: هنوز تصمیمی برای سهمیه‌بندی بنزین یا تغییر قیمت بنزین در دولت گرفته نشده است. وزیر نفت افزود: هدف ما از این اقدام روشن شدن وضع خودروها و دارندگان کارت سوخت بود و نگران آن بودیم که اگر استفاده از کارت هوشمند سوخت الزامی شود، عده زیادی کارت سوخت نداشته باشند. وزیر نفت درباره زمان الزامی شدن استفاده از کارت سوخت برای سوخت‌گیری در جایگاه‌های عرضه گفت: زمان آن در صورت هماهنگی با دولت به‌زودی اعلام خواهد شد.

دستور روحانی به وزیر صنعت برای کاهش قیمت کالاها

رئیس دفتر رئیس جمهوری از دستور دکتر روحانی به وزیر صنعت، معدن و تجارت برای کاهش قیمت ها خبر داد و گفت: طبیعی است با کاهش قیمت ارز قیمت کالاها هم کاهش یابد، مردم و اصناف نیز باید در این زمینه کمک کنند.

احتمال کاهش تعرفه‌های خودرو در چین

خبرگزاری بلومبرگ به نقل از چند منبع آگاه گزارش کرد که چین درصدد است تعرفه تجاری بر واردات خودروهای ساخت آمریکا را کاهش دهد؛ امتیازی که به‌ نظر می‌رسد از سوی دونالد ترامپ در جریان مذاکرات با شی جین‌پینگ، همتای چینی او به دست آمده است. به نقل از دنیای اقتصاد؛ بر اساس این گزارش پیشنهاد کاهش ۱۵ درصدی تعرفه واردات خودرو ساخت آمریکا از سوی چین که هم‌اکنون ۴۰ درصد است، قرار است طی روز‌های آتی در کابینه دولت چین مورد بررسی قرار بگیرد. پکن در ماه جولای و در واکنش به اعمال تعرفه‌های تجاری ۲۵ درصدی کاخ‌سفید بر واردات خودروهای ساخته شده در چین، تعرفه‌های واردات خودروهای به‌تولید رسیده در آمریکا را به ۴۰ درصد افزایش داد؛ اقدامی که موجب شد تاخودروسازان قیمت محصولات خود را افزایش دهند. ترامپ نیز هفته گذشته پس از دیدار با همتای چینی خود در آرژانتین در پیامی توییتری اعلام کرده بود که پکن با کاهش تعرفه واردات خودرو از ۴۰ درصد موافقت کرده است.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۸
عراق رقیب جدید برای تمام اعضای اوپک
چرا صادرات مرغ را آزاد اعلام کردید تا کشور با کمبود مرغ دچار شود
ترامپ با اون همه حماقتش فهمیده نباید نرخ بهره را افزایش داد ولی مسئولین ما نفهیده اند
بزرگترین ضرر رسان به ما بعد از عربستان عراق است
ضرر عقب افتاده گی در برداشت از میادین پارس جنوبی روزی ۳۰۰ میلیون دلار است.کافی است دولت درآمد فقط ۳ روز از پارس جنوبی را به شرکت صدرا بدهد.
حالا بماند اگر در زمان دولت احمدی نژاد تحریم نمی شدیم و شرکت توتال در ایران می ماند و این سکوهایی که الان داره صدرا میسازه،۸ سال پیش توتال تحویل میداد و در برداشت گاز از پارس جنوبی ۸ سال جلو بودیم.حالا شما حساب کن ۸ ×۳۶۵×۳۰۰ میلیون دلار .ببینید تحریم چه ضرری به کشور و منافع ملی وارد کرده است.ای داد و بیداد
ضرر عقب افتاده گی در برداشت از میادین پارس جنوبی روزی ۳۰۰ میلیون دلار است.کافی است دولت درآمد فقط ۳ روز از پارس جنوبی را به شرکت صدرا بدهد.
حالا بماند اگر در زمان دولت احمدی نژاد تحریم نمی شدیم و شرکت توتال در ایران می ماند و این سکوهایی که الان داره صدرا میسازه،۸ سال پیش توتال تحویل میداد و در برداشت گاز از پارس جنوبی ۸ سال جلو بودیم.حالا شما حساب کن ۸ ×۳۶۵×۳۰۰ میلیون دلار .ببینید تحریم چه ضرری به کشور و منافع ملی وارد کرده است.ای داد و بیداد
بزرگترین دشمنان مردم ایران خود قوهٔ مجریه است که از گرانیها سود ‌چند برابری میبرد ،و بیش از ۸۰٪ مردم فقیر شدهٔ ایران که عامل آنهم خود دولت است ، اصلا اهمیتی برایشان ندارد ؟ بیچاره کارگران ،و بازنشستگان ٔ...؟،،
حالا برید پی کارتان.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار