بازدید 13952

اگر مجلس می‌تواند خیابانی را تملک کند، چرا «دانشگاه شریف» نتواند؟!

الگویی که چندی پیش متولیان مجلس شورای اسلامی دایر کرده و آن را با موافقت ضمنی نمایندگان مجلس پیش بردند، در حال تکثیر است؛ این بار توسط دانشگاهی نام آشنا و در قسمتی دیگر از پایتخت و احتمالا در آینده در بسیاری دیگر از نقاط کشورمان!
کد خبر: ۸۳۳۱۰۱
تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۹:۰۹ 11 September 2018

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی برکنار شد

الگویی که چندی پیش متولیان مجلس شورای اسلامی دایر کرده و آن را با موافقت ضمنی نمایندگان مجلس پیش بردند، در حال تکثیر است؛ این بار توسط دانشگاهی نام آشنا و در قسمتی دیگر از پایتخت و احتمالا در آینده در بسیاری دیگر از نقاط کشورمان!

به گزارش «تابناک»؛ پس از آنکه چندی پیش خبر رسید بر وسعت ملک مجلس شورای اسلامی افزوده و به حذف خیابانی قدیمی از نقشه تهران منجر شده است و در نهایت اعتراض‌ها در این خصوص راه به جایی نبرد و در سایه مسائل امنیتی و قدرت بالای مجلس، مهر سکوت خورد، حالا خبر می‌رسد که در قسمتی دیگر از تهران هم طرحی مشابه در دستور کار قرار دارد.
 
اگر مجلس می‌تواند خیابانی را مصادره کند، چرا «دانشگاه شریف» نتواند؟!

این بار نوبت به دانشگاه صنعتی شریف رسیده که قصد حذف یکی از خیابان‌های تهران از نقشه را پی بگیرد و بکوشد آن را عملیاتی کند. خیابان واقع در ضلع شمالی این دانشگاه که البته بسیاری از املاک آن سوی آن، پیشتر توسط این دانشگاه خریداری شده است. شاید با این پیش زمینه که از ابتدا قرار بوده دو طرف خیابان را مالک شوند و سپس خیابانِ حدفاصل را به آن منضم نموده و به عنوان اشانتیون بردارند!

موضوعی که محمد سالاری، رئیس کمیسیون معماری و شهرداری شورای شهر تهران در نشست امروز خود با اصحاب رسانه بر غیرقانونی بودن آن تأکید کرده و می‌گوید: دانشگاه شریف املاکی را در بخش فوقانی آن خیابان تملک کرده که شهرداری هم در آنجا دارای زمین است. این دانشگاه تقاضا داشت که مجموعه فوقانی و تحتانی ادغام شوند تا شهرداری خیابان را در اختیار دانشگاه قرار دهد.


اگر مجلس می‌تواند خیابانی را مصادره کند، چرا «دانشگاه شریف» نتواند؟!وی افزود: شهرداری منطقه ۲ [در پاسخ به تقاضای یادشده] اعلام کرده که قرار است آنجا را تبدیل به پیاده‌راه کند و مقرر شده مطالعاتی را انجام دهند تا مشخص شود تبدیل سواره راه به پیاده رو موجب ترافیک نشود که این موضوع در اختیار منطقه نیست و بر این اساس ما به این موضوع ورود می‌کنیم.

رئیس کمیسیون معماری و شهرداری شورای شهر تهران در حالی بر خارج بودن این تصمیم گیری از شهرداری منطقه و ورود شورا به ماجرا تأکید می‌کند که در ادامه مطالب نگران کننده‌ای بیان می‌کند. او می‌گوید: ممکن است پیشنهاد دانشگاه برای تبدیل این خیابان به پیاده‌راه پذیرفته شود و اگر پیاده‌راه مورد استقبال شهروندان قرار بگیرد، ممکن است موافقت شود. اما اینکه بخواهند خیابان عمومی را به فضای دانشگاه واگذار کنند، مغایر قانون است.

به عبارت بهتر، بر اساس گفته‌های سالاری ممکن است به زودی شاهد حذف خیابان دیگری از نقشه تهران باشیم؛ حذفی از جنس نرم و تبدیل خیابان به پیاده راه. نسخه‌ای که اگرچه از حذف خیابان مجاور ضلع شرقی مجلس شورای اسلامی بهتر به نظر می‌رسد، اگر رقم بخورد، بعید نیست سرآغاز فصل جدیدی از حذف خیابان‌ها در سراسر تهران و حتی دیگر شهر‌های کشورمان باشد، چون کیست نداند هر تصمیمی که در تهران گرفته و اجرا می‌شود، برای مسئولان دیگر شهر‌ها حکم وحی منزل و بهترین راه را پیدا می‌کند که می‌شود و حتی باید تکرارش کرد.

اتفاقی که بار‌ها و بار‌ها در شکل‌های مختلف رخ داده و تکرار شده و این بار هم برای تکرار آن مستندات خوبی در دست است؛ اینکه مجلس شورای اسلامی که مرجع قانون گذاری است، به سادگی یک خیابان را حذف کرده و به تملک خود درآورده است و یکی از مشهورترین دانشگاه‌های کشور که می‌بایست مرجع عقلانیت و قانون مداری باشد، برای تکرار آن عزمش را جمع کرده و حتی توانسته تا حد زیادی موافقت شورانشینان را نیز کسب نماید!

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳۰
این خیابام محل عبور و مرور دانشجویان است، و خطر تصادف بالا، پیاده راه تصمیم بدون حذف خیابان عقلانی است و همزمان مغایر با قانون نمی باشد.
آقای تابناک قبل از قضاوت عجولانه یه سر تشریف بیارید و موقعیت این به اصطلاح خیابان را ارزیابی کنید. خیابان مذکور کم عرض بوده و فاقد پیاده رو می باشد! اگر در هنگام تردد دانشجویان حادثه ناگواری پیش آید، آیا شما مسئولیتش را می پذیرید؟ با توجه به اینکه دو طرف خیابان تحت مالکیت دانشگاه می باشد تردد دانشجویان به مراتب بیشتر خواهد بود و طبیعی است که دانشگاه باید در مورد این خیابان تصمیم گیری کند. ضمنا موقع احداث دانشگاه شریف، اطراف آن باغ بود و خانه و خیابانی وجود نداشت. چطور وقتی باغات و فضای سبز اطراف دانشگاه به خیابان و خانه تبدیل شدند، تخلفی صورت نگرفته است؟
دانشگاه شریف خیر و برکت فراوانی برای کشور داشته ،مجلس چه گلی به سر ملت زده
شبیه این ماجرا توسط دادگستری در تبریز اتفاق افتاده ۴خیابان پیرامون دستگاه عریض و طویل اما بی فایده دادگستری درانحصار گرفته اند و بچه های مردم (سربازان و ظیفه ) در سرما و گرما برای خودروهای کارکنان خدوم نگهبانی میدهند
این ها همه از زیادی عدالت گستری است
پاسخ ها
ناشناس
| United States |
۲۱:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۲
خیرش برای کشور خارجی بوده. پیشرفته ترین تجهیزات رو با پول ملت صرف دانشجویانی می کنن که همگی به خارج از کشور فرار می کنن. در کشوری مثل آمریکا درس خواندن در دانشگاهی مثل ام آی تی هزینه حداقل 250 هزار دلاری رو دست دانشجو میگذاره ولی در ایران مفت درس می خونن با بهترین امکانات و بعد به کشورهای خارجی خدمت می کنن
اینکه هر نهاد و سازمانی قصد بر تصرف غیر قانونی املاک مشاع شهروندان مانند خیابان رو داشته باشه به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست. اما چند نکته در مورد مقاله درج شده :
1- لطفا به تفاوت مفهوم پیاده راه و تصرف و انضمام خیابان به ملک دانشگاه دقت کنید. شخصا بارها مشاهده کردم رانندگی بی مبالات و پارک کردنهای بیجا در آن خیابان چه خطرات و مخاطراتی را برای دانشجویان و رهگذران به دنبال داشته
2- دوستان گرداننده سایت تابناک یک بار برای همیشه سیاست سردبیری خود را مرور ابلاغ و منتشر کنند تا ادبیات مقالات از دیدگاه نقد و تحلیل مطابق با یک سیاست سردبیری رسانه ای باشد. طبعا نمی توان با حدس و گمان و قضاوت یک طرفه تحلیل درست و منصفانه ای از یک جریان ارائه داد.
پ.ن : حالا که صحبت از دانشگاه شریف و مشکلات پیرامون آن شد جا داره در مورد احداث پارکینگ دانشگاه از مسئولین دانشگاه و شهرداری سوال شود وضعیت پارک خودرو در منطقه طرشت و خیابانهای اطراف دانشگاه شریف فاجعه است.
پ.ن.2: همچنین اولویت بندی طرحهای دانشگاه هم جای پرسش دارد از ساختمانهای نیمه کاره دانشکده مکانیک گرفته تا نبود ساختمان برای دانشکده متالورژی و حتی مشکلات سرویس و نوسازی آسانسورها!!!
قبل از مجلس خیابانهای شهرهای شمالی استان مازندران وگیلان را فروخته اند که بارها نوشتم ولی کو گوش شنوا اگر ایران را یکجا بفروشند مقرون به صرفه است شاید ملت بخرند وفکر خودی ها راحت کنند
عجب مقاله ابکی
وقتی قانون گذار قانون را رعایت نمی کند از دیگران چه انتظار می توان داشت.
بعد از قضیه مجلس، آستان قدس هم دور برگردان های اطراف حرم را بسته است. مشقت زائرین هم که مهم نیست!
چه خوب! پس ما هم با 10 تا از همسایگانمان می توانیم کوچه مان را کاملا تصاحب کنیم! کسی هم نمی تواند ایراد بگیرد چون تمام املاک دو طرف کوچه مال همین ده نفر است که با همدیگر هم خیلی دوست و هم افراد سرشناس هم بین ما هست! مشکل امنیت اهالی هم حل میشه! بچه ها هم راحت گل کوچک بازی می کنند! خانم ها هم راحت ماشین می زنند توی کوچه!!! چه باحال... دمت گرم مجلس! دمت گرم دانشگاه شریف!!!
کی گفته خیابان رو میشه تملک کرد؟اگر طرح تفصیلی شهر گفته اونجا خیابون باشه چرا خلاف قانون عمل میکنن واضعان قانون‌!
در شهرک شهید محلاتی شنیده شده سردار وحید یک میدان شهرک را به حیاط منزل خود اضافه کرده است! هیچ خلافی از چشم مردم ایران دور نمی ماند و همین خلافهای کوچک و بزرگ حامیان باصطلاح انقلاب است که موجب گرایش مردم به هر حکومتی غیر از جمهوری اسلامی شده!
عجب بخور بخوریه!!!
این خیابون از وسط دانشگاه رد میشه. دو طرفش متعلق به دانشگاه است. تردد دانشجویان جهت خروج/ورود به دانشگاه در این خیابان هم خیلی زیاده و عبور و مرور خودرو ها خطراتی را برای عبور دانشجویان ایجاد میکنه. بنابراین منطقی هست که این خیابان از وسط دانشگاه حذف بشه و دو طرف دانشگاه بصورت یکپارچه در بیاد. زنده باد دانشگاه شریف
شما این مسأله که حذف یک خیابان بد است را پیش فرض گرفته اید. لطفاً دلیل تان برای بد بودن این کار را هم بیان کنید. در همین مورد، دانشگاه شریف شدیدا با کمبود فضا مواجه است. چه اشکالی دارد خیابان تیموری ضمیمه دانشگاه شود؟ البته شکی نیست که باید مسأله ترافیک را در نظر گرفت، ولی شما جوری تحلیل کرده اید انگار حذف یک خیابان خطایی نابخشودنی و آشکار است!
ببخشید الان این لحن حق به جانب و منتقد بر اساس چه معیاری اخذ میشود؟ تبدیل خیابانی که محل تردد دانشجویان است به پیاده رو که به بهبود و امنیت تردد آنها کمک می‌کند و اساسا تبدیل هر خیابان به پیاده رو که باعث کم شدن تردد خودرو و در نتیجه بهبود امنیت و آلودگی هوا می‌شود از نظر نویسنده متخصص! این متن چه ایرادی دارد؟! چرا هر خبر نگار کم سواد به خود اجازه میدهد هر چه میخواهد و هر جور میخواهد بنویسد؟!
هنوز نمی داند فوقانی و تحتانی دو طرف خیابان نیست ، ،
إتفاقا شريفي ها بغير از سهميه ها لياقتشون از مجلس بيشتره
ریاست دانشگاه شریف به بهترین اساتید خودش هم رحم نمیکنه چه برسه به ساکنان همه رو دوست داره بریزه بیرون.....
پایتخت سیاسی را از تهران خارج کنید، شهرک های علمی درست کنند، استانها را بر اساس پتانسیل هایشان آمایش کنند، مشکلات اینگونه پیش نمی آید!
نصف این کوچه ای که شما اسمش را خیابان گذاشته اید، پایرکینگ اختصاصی یه عده مفت خور بود و نصف دیگرش هم مسر عبور دانشجویان از میان خودرو هایی که قصد میانبر زدن راه یادگار امام به میدان آزادی را داشتند!
اگر دانشگاه و شهرداری در تلاشند تا پیاده راهی مناسب برای عبور دانشجویان درست کنند؛ آیا باید اسمش را تملک گذاشت؟؟؟؟؟؟؟؟
آقا فعلا تا شلوغ پلوغ است ما هم برویم یک خیابان را مصادره کنیم . ظاهرا راه حل قانونی هم دارد . شنیده ام پارکهایی که با بودجه عمومی ساخته شده اند را هم دارند به بخش خصوصی میدهند ! برج میلاد قیمتش چنده؟ میدان آزادی رو هم بد نیست معامله کنیم !
من توي اون محل زندگي ميكنم و برام خيلي عجيبه كه در حالي كه در همه جاي شهر تلاش براي تعريض خيابانها انجام ميشه اما در اينجا دانشگاه اومده با تمام وقاحت حق همه ساكنين محله رو زير پا گذاشته و نصف خيابون رو تبديل به پياده روي اختصاصي كرده. در حالي كه مي بايست اون ديوار قديمي و زشتش رو حدود سه متر عقب نشيني مي داد. ما براي تردد از اون خيابون تنگ كه حالا نصفش رو هم دانشگااه شريف تصرف كرده خيلي مشكل داريم.
من دانشجوی این دانشگاه هستم و اقواممون هم توی کوچه قاسمی زندگی می کنن.
بستن این خیابان به نظر من کار مناسبی هست چون همیشه تعداد زیادی از دانشجوها مابین ساختمان های ضلع شمالی و هسته مرکزی دانشگاه در ترددند و حرکت پر سرعت ماشین ها اون هم توی این کوچه باریک واقعاً خطرناکه. اگه ساختمان مرکزی دانشگاه که در ضلع شمال دانشگاه در حال اتمامه تمومه بشه و مورد بهره برداری قرار بگیره وضع از این بدتر هم میشه.
يادم هست در اواسط دهه چهل شمسي و در دوران كودكي با تاكسي از داخل دانشگاه تهران و نزديك مسجد مسير شرق به غرب را طي كرديم
و البته همگامی رسانه ها با نمایندگان مجلس بویژه سی نماینده بی تفاوت تهران در مسکوت گذاشتن اعتراض ساکنین اطراف و مجاورین مجلس بابت تصرف عدوانی و غیر قانونی خیابان مردم و تحمیل ترافیک و آلودگی نباید فراموش شود. وعجیب است از اجحاف به مردم و دم از نمایندگی آنان زدن.!!!(هرچند که شما ورسانه های مشابه شما اینگونه پیامها را سانسور می کنید)
تا جايي كه من مي دانم املاك اطراف دانشگاه هاي شريف، امير كبير و تهران و ... دانشگاه هايي كه در مراكز شهري قرار دارند طبق مصوبه خود شهرداري جزو طرح توسعه دانشگاه ها هستند. يعني در چند سال آينده بايد به مالكيت دانشگاه دربيايند و لذا باقي ماندن يك خياباني كه از وسط املاك دانشگاه ميگذرد بي معني است و حرص خوردن شوراي شهر هم موضوعيت ندارد.
سایت شما نظرات صحیح را منتشر نمی کند... چرا اصلا دریافت نظر گذاشته اید... خیابان خواری هم مثل زمین خواری و منابع طبیعی خواری امری عادی خواهد شد.... دیروز مجلس... امروز دانشگاه و فردا ملت ساکن در هر کوچه ای می توانند کوچه را از آن خود کنند....
بهتر بود دانشگاه شریف ابتدا فکری به حال تامین پارکینگ برای خودروهای دانشجویان میکرد تا مزاحمتی برای ساکنین این محله نداشته باشند . در ثانی می توانستند با عقب نشینی دیوار شمالی دانشگاه خیابان قاسمی را تعریض کنند و پیاده روی امنی برای رهگذران ایجاد کنند ، بزودی با بهره برداری از پل زیر گذر خیابان ازادی و وصل شدن خیابان استاد معین به خیابان اکبری مشکلات ساکنین محله اضافه خواهد شد و این طرح دانشگاه معضلات مردم را زیادتر خواهد کرد.
کشور هر کی به هرکی به اینا میگن دیگه.
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان