وضعیت مصرف برق در حالت هشدار

هم‌زمان با افزایش دمای هوا و رشد مصرف برق در روزهای اخیر، هشدارها درباره ناترازی تولید و مصرف دوباره جدی شده است. طبق اعلام مسئولان صنعت برق، با عبور تقاضا از مرز ۷۶ هزار مگاوات و تداوم فشار بر شبکه، خاموشی‌های دو ساعته در برخی مناطق خانگی و عمومی ادامه خواهد داشت.
کد خبر: ۱۳۱۵۳۲۹
|
۱۴ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۵ 05 July 2025
|
741 بازدید

هشدار در وضعیت مصرف برق

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، گزارش‌ها نشان می‌دهد با وجود تلاش‌ها برای کاهش خاموشی‌ها، مصرف برق در برخی استان‌ها همچنان از ظرفیت تولید فراتر رفته است. در عین حال، برخی دیگر از استان‌ها با رعایت الگوی مصرف، توانسته‌اند از اعمال خاموشی مصون بمانند؛ به‌عنوان نمونه، تهران با کاهش ۱۶ درصدی مصرف در هفته‌های گذشته، خاموشی چندانی تجربه نکرده، اما در مازندران به‌دلیل افزایش ۱۱ درصدی مصرف، قطعی برق اجتناب‌ناپذیر بوده است.

افزایش مصرف برق در تابستان امری طبیعی تلقی می‌شود؛ رشد سالانه یک میلیون مشترک جدید و نصب کولر‌های گازی در مناطق مختلف، سالانه حدود ۱۵۰۰ مگاوات به تقاضای برق می‌افزاید. با این حال، توانیر از موفقیت در مهار روند افزایشی مصرف نسبت به سال گذشته خبر داده و اعلام کرده است که ناترازی برق با اقدامات مدیریت مصرف، از ۲۰ هزار مگاوات به حدود ۱۴ هزار مگاوات کاهش یافته است.

در کنار این اقدامات، توسعه ظرفیت تولید نیز در دستور کار قرار دارد. طبق اعلام مسئولان صنعت برق، تا یک ماه آینده حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و مقدار مشابهی نیروگاه حرارتی وارد مدار خواهند شد. نیروگاه حرارتی رودشور در تهران با ظرفیت ۳۴۵ مگاوات نیز از جمله پروژه‌هایی است که به‌زودی به شبکه متصل می‌شود.

در همین حال، معاون راهبری شبکه برق کشور با اشاره به حساسیت روز‌های آینده، بر ضرورت مشارکت همگانی در کاهش مصرف تأکید کرده و ساعات اوج بار را از ساعت ۱۱ تا ۱۸ و نیز ۲۰ تا ۲۳ عنوان کرده است. به گفته او، رعایت دمای ۲۵ درجه برای کولرها، به‌ویژه در ادارات، بانک‌ها و مراکز مذهبی، می‌تواند نقش مؤثری در پایداری شبکه داشته باشد.

استان‌های تهران، خوزستان و فارس به‌عنوان پرمصرف‌ترین مناطق کشور، در روز‌های اخیر بیشترین سهم را در مدیریت بار شبکه ایفا کرده‌اند. بر اساس ارزیابی تهران و استان تهران رتبه‌های اول و دوم در رعایت الگوی مصرف در بخش‌های غیرخانگی را به خود اختصاص داده‌اند.

با وجود این اقدامات، تأمین برق پایدار در تابستان گرم پیش‌رو همچنان نیازمند همراهی بیشتر مشترکان در بخش‌های مختلف به‌ویژه در ساعات اوج بار است؛ موضوعی که به گفته مدیرعامل توانیر، کلید کاهش خاموشی‌ها و بازگرداندن توازن به شبکه برق کشور خواهد بود.

اشتراک گذاری
برچسب ها
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
با اخراج بازرسان آژانس انرژی اتمی موافق هستید؟
الی گشت