بازدید 2358

مفصل بندی مذاکرات برگزیت!

اگر لندن نتواند امتیازات زیادی در این مذاکرات کسب کند، در آن صورت معادلات سیاسی و اقتصادی انگلیس تحت تاثیر شکست در مذاکرات خروج از اروپا بر هم خواهد ریخت.
کد خبر: ۷۰۵۶۹۹
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۷ 21 June 2017
اگر لندن نتواند امتیازات زیادی در این مذاکرات کسب کند، در آن صورت معادلات سیاسی و اقتصادی انگلیس تحت تاثیر شکست در مذاکرات خروج از اروپا بر هم خواهد ریخت.

به گزارش تسنیم، "برگزیت" همچنان به معمایی سخت و کلافی سردرگم در حوزه سیاست خارجی و حتی داخلی انگلیس تبدیل شده است. اخیرا دیوید دیویس وزیر برگزیت بریتانیا در خصوص مذاکرات برگزیت و انتظارات لندن از اتحادیه اروپا اظهار نموده است:

" لندن خواستار یک رابطه عمیق و ویژه با اتحادیه اروپا پس از جدایی است و امیدوارم مذاکرات در فضای سازنده ای برگزار شود. ما همه تلاش خود را انجام خواهیم داد تا مطمئن شویم که می توانیم به توافقی دست یابیم که به نفع همه شهروندان خواهد بود. این مساله باید روشن شود که هیچ شک و تردیدی وجود ندارد که ما در حال خروج از اتحادیه اروپا هستیم و قصد داریم نتایج همه پرسی تاریخی را جامه عمل بپوشانیم. مذاکرات برگزیت بسیار سخت خواهد بود ولی ما به دنبال اتخاذ رویکردی برای دستیابی به یک روش سازنده در مذاکرات هستیم."

همان گونه که از اظهارات وزیر برگزیت برتانیا بر می آید، هم اکنون اصلی ترین دغدغه مقامات انگلیسی، مفصل بندی مذاکرات برگزیت و دستیابی به یک مدل مذاکره مطلوب و فیمابینی است. به عبارت بهتر، مقامات انگلیسی و اروپایی هنوز وارد بحث محتوای مذاکرات برگزیت نشده اند. در خصوص اظهارات دیوید دیویس نکات و سوالات دیگری نیز وجود دارد که باید نسبت به آنها توجه داشت:

مهم ترین سوال مربوط به چگونگی ایجاد یک رابطه قوی و عمیق میان لندن و اتحادیه اروپا پس از جدایی است. بدیهی است که لندن در صدد است هزینه های برگزیت را به کمترین میزان ممکن برساند. از سوی دیگر، سران اروپایی معتقدند که دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید متوجه هززینه های ناشی از ترک اتحادیه اروپا بشوند تا از تکرار تجربه ای مانند برگزیت و همه پرسی سال 2016 میلادی جلوگیری شود.

در اینجا، نخستین و مهم ترین تزاحم میان منافع انگلیس و اتحادیه اروپا پیش می آید. اگر انگلیس بخواهد در این مذاکرات بیشترین امتیازات ممکن را بگیرد، شهروندان دیگر کشورهای اروپایی نیز نسبت به خروج از اروپای واحد تحریک خواهند شد. البته توجه به عکس این مسئله نیز در نوع خود قابل تامل است. به عبارت بهتر، اگر لندن نتواند امتیازات زیادی در این مذاکرات کسب کند، در آن صورت معادلات سیاسی و اقتصادی انگلیس تحت تاثیر شکست در مذاکرات خروج از اروپا بر هم خواهد ریخت.

سوال دیگری که در این خصوص به ذهن خطور می کند، مربوط به تلاش طرفین برای دستیابی به یک "روش سازنده" در مذاکرات برگزیت است. به راستی این روش سازنده چگونه به دست می آید و چه مکانیسمی برای رسیدن به آن تعبیه شده است ؟ آنچه از اظهارات مقامات اروپایی و انگلیسی طی ماههای اخیر بر می آید، سردرگمی هر دو طرف نسبت به آغاز مذاکرات خروج بریتانیا از اروپای واحد است. از یک سو مقامات انگلیسی پروسه خروج از اتحادیه اروپا را دیر به جریان انداختند و از سوی دیگر، سران اروپایی نیز نخستین تجربه خود را مبنی بر خروج یکی از اعضای مجموعه خود پشت سر می گذارند.

بدیهی است که هیچ یک از دو طرف در عمل آمادگی لازم را برای مذاکرات برگزیت ندارد. بی دلیل نبود که طی روزهای اخیر برخی مقامات اروپایی در خصوص باقی ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا چراغ سبزهایی به لندن نشان دادند. با این حال برخی از مقامات اروپایی دیگر و اکثر مقامات رسمی انگلیس معتقدند همه پرسی سال گذشته در بریتانیا و رای اکثر شهروندان این کشور مبنی بر خروج از اتحادیه اروپا، جایی را برای بقای لندن در اتحادیه اروپا باقی نگذاشته است.

در نهایت اینکه به نظر می رسد مقامات انگلیسی و اروپایی  در همین نخستین گام، یعنی مفصل بندی مذاکرات برگزیت، با دشواری هایی رو به رو هستند. دشواری هایی که غلبه بر آنها ساده به نظر نمی رسد.
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار