بازدید 13281
به بهانه تعیین حقوق کارگران برای سال 96؛

چه زمانی شیوه افزایش ذره‌ای حقوق سالانه تغییر خواهد کرد؟

حقوق کارگران در سال جاری عددی است که واقعی نیست و اگر بر اساس نرخ تورم محاسبه شده بود، بیشتر می شد. با این ملاحظه، افزایش 10 درصدی این حقوق غیر واقعی، حتی اگر میانگین نرخ تورم 10 درصد می بود، نه تنها نتوانسته بود عدد حقوق ایشان را برای سال جدید به روز کند، که به زیان بیشتر این قشر منجر می شد؛ وضعیتی که با طرح یک مثال، می توان به خوبی ابعادش را روشن کرد.
کد خبر: ۶۷۵۴۹۴
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۰ 11 March 2017
افزایش 10 درصدی حقوق سال 96، مصوبه‌ای است که برای کارمندان در سال آینده به اجرا درخواهد آمد. مصوبه‌ای که بسیاری بر این باورند، مشابه آن برای کارگران به تصویب خواهد رسید تا حقوق پایه قانون کار، به حدود 900 هزار تومان در ماه برسد. حقوقی ناچیز که کفاف تأمین هزینه‌های زندگی را نمی‌دهد.
 
به گزارش «تابناک»؛ هرچه به پایان سال نزدیک می‌شویم، میزان افزایش حقوق قانون کار به سؤال مهم تری تبدیل می‌شود؛ افزایشی که مبنای آن، نرخ تورم رسمی و اعلام شده توسط بانک مرکزی کشورمان است، ولی آنقدر با تورم واقعی و ملموس فاصله دارد که موجب می‌شود سال به سال بر شمار هموطنان زیر خط فقر افزوده شود.

این در حالی است که با توجه به مصوبه افزایش حقوق کارمندان دولت در سال 96 و افزایش 10 درصدی در نظر گرفته شده برای ایشان، برخی حدس می زنند که حقوق سال آینده کارگران نیز با چنین میزان افزایشی به تصویب برسد. این در حالی است که نرخ تورم در کشورمان در تمامی ماه ها در سال 95 همواره عددی بالاتر از 10 درصد بوده و میانگین آن نیز از 10 درصد بیشتر است.
 
بدین ترتیب مشخص می شود که افزایش 10 درصدی حقوق سال آتی، یعنی جا ماندن درآمد کارگران از هزینه های زندگی. اختلافی که با توجه به اعداد محاسبه شده برای هزینه خانوار، بسیار بزرگ تر می شود، به ویژه زمانی که بدانیم بر اساس آمار و ارقام اعلام شده، حداقل هزینه های خانوار به بیش از 2 میلیون تومان در ماه می رسد. یعنی شکافی بزرگ که تنها افرادی موفق به پر کردن آن خواهند شد که شغل دوم داشته باشند و منابع درآمدی شان تنها حقوق دریافتی نباشد.
 
اختلافی که به عقیده کارشناسان، نتیجه دستکاری در مؤلفه های محاسبه تورم است (برای درک بهتر، به اینجا بروید). به این صورت که نرخ تورم رسمی با اعمال برخی تغییرات، با نرخ تورم واقعی فاصله پیدا کرده و چون تنها نرخ رسمی در محاسبه میزان افزایش حقوق کارگران و کارمندان دخیل است، موجب شده میزان درآمد کارگران از هزینه های واقعی جا بماند. به این اشکال، افزایش کمتر از نرخ تورم رسمی در برخی سالها را هم باید افزود.
 
مثل سال جاری که میانگین نرخ تورم بیش از 10 درصد است اما افزایش حقوق کارمندان، تنها 10 درصد به تصویب رسیده و شنیده ها حکایت از تصویب چنین افزایشی برای حقوق کارگران در سال 96 دارد. اتفاقی که تکرار آن در چند سال، حقوق کارگران را بسیار لاغر کرده و ایشان را به زیر خط فقر سوق داده است؛ وضعیتی که می توان آن را با «انباشت زیان» در علم اقتصاد بیان کرد.
 
به این معنی که حقوق کارگران در سال جاری عددی است که واقعی نیست و اگر بر اساس نرخ تورم محاسبه شده بود، بیشتر می شد. با این ملاحظه، افزایش 10 درصدی این حقوق غیر واقعی، حتی اگر میانگین نرخ تورم 10 درصد می بود، نه تنها نتوانسته بود عدد حقوق ایشان را برای سال جدید به روز کند، که به زیان بیشتر این قشر منجر می شد؛ وضعیتی که برای درک بهترش ناگزیر از طرح مثال هستیم.
 
فرض کنید حداقل حقوق کارگران اکنون یک میلیون تومان باشد. اگر این حقوق را 10 درصد افزایش دهیم، به عدد 1100000 تومان خواهیم رسید (این را حقوق رسمی می نامیم) در حالی که اگر نرخ تورم 15 درصد باشد، باید حقوق ایشان 1150000 تومان می شد (این را حقوق واقعی می نامیم). اکنون تصور کنید چنین وضعیتی برای سال بعد تکرار شود. یعنی حقوق یک میلیون و یکصد هزار تومانی مبنای افزایش 10 درصدی قرار گیرد. در این صورت به حقوق رسمی 1210000 تومان خواهیم رسید، حال آنکه اگر نرخ تورم 15 درصدی را در نظر گرفته و حقوق واقعی سال گذشته را مبنا قرار دهیم، عدد حقوق واقعی سال 96 تفاوتی چشمگیر نشان خواهد داد و به عدد 1322500 تومان خواهیم رسید.
 
این همان اختلافی است که در نتیجه تکرار این پروسه طی چند سال، موجب شده حقوق کارگران خیلی کمتر از یک میلیون تومان باشد و در قیاس با هزینه های بیش از 2 میلیون تومانی زندگی، ایشان را به مشکلات فراوان دچار کند. اختلافی که اگر قرار به رفع آن یا کمتر کردنش باشد، باید میزان افزایش حقوق کارگران برای سال بعد بسیار خیلی بیشتر از 10 درصد باشد؛ افزایشی که حتی اگر رخ دهد، به هیچ وجه به سود کارگران نیست.
 
از این رو می گوییم به سود کارگران نیست که می دانیم میزان افزایش حقوق کارگران بر خلاف کارمندان، نه از جیب دولت که از جیب کارفرمایان پرداخت می شود. کارفرمایانی که اگر هزینه هایشان افزایش پیدا کند، ناچار خواهند بود تعداد کارگرانشان را تعدیل کرده و شماری از کارگران را بیکار کنند. مگر اینکه بخشی از افزایش حقوق ها را دولت عهده دار شود و با این نوع از حمایت، مانع از رشد چشمگیر هزینه های کارفرمایان و تولید کنندگان شده و بقای کار کارگران را تضمین نماید.
 
شیوه ای که در بسیاری از کشورها، به ویژه کشورهای در حال توسعه به کار گرفته می شود و در کشور ما نیز می تواند گره گشا باشد. به این صورت که افزایش حقوق کارگران برای واقعی کردن درآمد ایشان، بیش از نرخ تورم باشد و برای حمایت از کارفرمایان و تولیدکنندگان، دولت بخشی از افزایش حقوق کارگران را عهده دار شود. افزایشی که می تواند مالی و در قالب پرداخت وجوهی به ایشان باشد یا از آن بهتر، به شکل ارائه تسهیلات یا معافیت هایی صورت گیرد.
 
مثل معافیت یا کاهش پرداخت مالیات، یا کاهش هزینه های بیمه یا امتیازات دیگری که اگر در دستور کار قرار گیرند، می توان امید داشت دریافتی کارگران واقعی تر شده و بار واقعی کردن این عدد و جبرات مافات و کوتاهی دولتمردان در سال های متمادی، بر عهده کارگران یا کارفرمایان قرار نگیرد. ضرورتی که معلوم نیست چه زمانی در دستور کار دولتمردان قرار خواهد گرفت اما مطئنیم که در سایه تعویق آن، روز به روز شمار هموطنان ساکن زیر خط فقر افزایش خواهد یافت و رنج زندگی شان افزون خواهد شد!
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳۷
انتشار یافته: ۲۴
اقا من همین حقوق رو پونصد تومن هم میزارم روش ببینم کدوم مسول میتونه با دو تا بچه زندگی کنه اخه چرا فکر مردم نیستن بابا داریم از شرمندگی جلو زن و بچمون اب میشیم تا کی بگیم به بچه هامون ندارم ندارم همین میشه که دست به خودکشی میزنن دیگه بعضی ها
مگه مهمه نه برای دولت و صد البته نه برای کارفرما وقتی در دو دولت احمدی نژاد نرخ تورم به50 درصد هم رسید حقوق ایا متناسب با تورم بالا رفت؟ایا همان موقه چنین خبری را پخش کردین کاملا مشخصه اراده ایی وجود داره که دایم مردم را سرکوب کنند وفقط در زمان انتخابات دم از مردمی بودن و اراده و حق مردم میزنند.پس بهتره با این اخبار مزخرف خودتونو مسخره نکنید
پاسخ ها
مهندس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۱ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۱
در دوره احمدی نژاد در عرض یکسال قیمت همه چیز از جمله خودرو سه برابر شد یعنی 300 درصد ولی حقوق کارگر و کارمند فقط 13 درصد افزایش یافت و این یعنی سقوط...............
کریم
| Germany |
۱۸:۲۱ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۱
در همه کشورها در این مواقع به کارفرمایان کمک میکنند تا با افزایش حقوق کارگر موافقت کند و نیرویی تعدیل نکند و با تخفیفات در بیمه پرداختی یا مالیات و یا تسهیلات به کمک کارفرما آمده تا در حقیقت به کارگر کمک شود اما در کشور ما در زمان رکود تورمی که با آن مواجه هستیم دستور دادند مالیاتها بیشتر شوند و تامین اجتماعی هم که داره بیچاره میکنه. دولت ما نوبره..و
مسئولان گرام فقط نگران این هستند که یه موقع حقوق "ذخیره های انقلاب" کم و کسر نداشته باشه ...




زندگی کارگر بینواست که برای کسی مهم نیست ...
اگر قرار باشه آخر هر سال کارفرمایان بیایند با آه و ناله اجازه ندهند حقوق کارگران در حد یک زندگی حداقلی و شرافتمندانه افزایش داشته باشد و همه مشکلات تولید را در دادن حقوق حداقلی به کارگران دید، یک مدتی می توانند به این شیوه برده داری نمود، ولی باید از قهر خدا ترسید و از زمانیکه دیگه شکاف طبقاتی ایجاد شده قابل تحمل نباشه و کارگران نخواهند نقش ( با عرض معذرت) گوسفند را بازی کنند.
این حقوق اگر به ماهی سه میلیون تومان هم برسه باز هم زندگی چندان آسان نخواهد بود.
چطوره که مسئولین برای حقوق مدیران صبح تا شب و تا ماهها متمادی دوندگی میکنند و حقوق های بیست برابر تصویب میکنند اما در برابر حقوق کارگر و کارمند سکوت میکنند؟
ناخالص 10درصدخالص 8.3درصد:کسورات لااقل 17درصدی بیمه و مالیات سهم حقوق بگیر
خالص افزایش اغلب قیمت کالاها و همچنین خدمات دولتی مطابق سالهای قبل بیش از 15درصد =سیر قهقرایی و گسترش فقر و نزول طبقه حقوق بگیر.
دل خوش سیری چند؟
گوش اگر گوش مسئولان و ناله اگر ناله ماست آنچه البته به جایی نرسد فریاد است
در دوره احمدی نژاد پراید هفت میلیونی شد بیست میلیون ولی حقوق کارگر در همون سال 13 درصد افزایش یافت...قابل توجه دوستداران ایشون
با سلام
به نظر می رسد جناب دکتر نیلی و دکتر عادل آذر و وزیر اقتصاد چرخه اقتصادی را فرموش کرده اند .اگر در بودجه برآورد بیش از ده درصد مالیات مستقیم از حقوق بگیران می شود و بدین طریق بودجه در مجلس بسته می شود چگونه ده درصد به درآمد مالیات دهندگان اضافه می شود و چگونه کشور از رکود بیرون می آید .مقادیر این چرخه اقتصادی که ثابت است .پس درآمد اگر نباشد حقوق بگیر مجبور می شود وام های بالاتر از بیست درصد بگیرد و روز به روز فقیرتر شود تا این چرخه ادامه یابد و در نهایت به سقوط برسد.درضمن توزیع ثروت سالم که تنها از طریق حقوق بگیران و مالیات دهندگان که کارنامه مالیاتی روشن دارند صورت می گیرد.خواهشمند است ترازهای مالی کشور با نظر کارشناسان نقد شود تا روزبروز طبقات متوسط فقیرتر نشوند.
عزیز کی گفته قاعده افزایش حقوق با تورم وحی انزل و درست است؟برادر در غیاب رشد اقتصادی و خلق ثروت اقزایش حقوق ولو یک درصد از کجا تامین مالی می شود؟ پاسخ آن چاپ پول بدون پشتوانه است و به خاظر همین است که هر قدر حقوق ها بیشتر اضافه می شود قیمت اقلام اساسی گران تر شده و وضع حقوق بگیران بدتر می شود.اما پاسخ سوال این مقاله این است که هر وقت رشد اقتصادی بیشتر از تورم شود وضع مردم به همان نسبت بهتر می شود مانند کشور چین که رشد 12 درصدی و تورم 2 درصدی دارد ان هم برای 20 سال و در غیر این صورت هیچ بهبودی در کار نخواهد بود.
فعلا" هدف اصلی نابودی قشر متوسط جامعه است.
چطور یارانه پرداخت میشد این همه انتقاد میکردید الان میگید بخشی از هزینه ها را دولت بپردازه؟
همین الانش هم تورم بالای 50 درصده منتها این آقایایون مسئول از اسب افتادن و از زین نمیفتن. آخه تا کی باید یه کارگر صب تا شب جون بکنه و همیشه هم شرمنده زن و بچش بشه تا کی باید کلمه ندارم ندارم رو به بچه هاش بگه
باور کنید اگر حقوق زیاد بشه مجبوریم همین نیروها رو کم کنیم، کاش دولت کمک میکرد نرخ بیمه رو پرداخت میکرد که ما دستمون باز باشه.
من یک تولید کننده با حدود یکصد نفر کارگر هستم . شمشیری که دولت و تامین اجتماعی دست گرفته و گردن
می زنند امکان تداوم به کارگیری همین پرسنل را از من سلب کرده . حتی اگر افزایش حقوق هم صورت نگیرد
از ابتدای سال جدید بیش از نصف کارگران من بیکار خواهند شد . دارایی و تامین اجتماعی نفس تولید کننده را
در گلو خفه کرده اند. با سیاستهای خرد کننده دارایی و تامین اجتماعی در سال اتی موضوع افزایش دستمزد
نخواهد بود بلکه ریزش وحشتناک اندک کارگران مشغول به کار و بیکاری فراگیر خواهد بود .
تا دیر نشده جلوی این داروغه های بی دین و ایمان را بگیرید .
خوب راه حل چیه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
حقوق و دستمزد بخشی از چرخه ی اقتصادی هستند و وقتی کارگر و کارمند که قشر اعظم شاغلین هستند ، درآمد کافی نداشته باشند، طبیعتاً قدرت خرید پائینی دارند و در نهایت به ضرر همان کارفرما و تولید کننده هست که دائما از نبود بازار مصرف گلایه میکنند.
جواب این سئوال خیلی ساده است ، وقتی بازار کار هم رقابتی شود ، یعنی به علت وفور مشاغل ناشی از شکوفایی اقتصادی بین بنگاه ها رقابت جهت جذب نیرو شکل بگیرد ، در این صورت مزد حقه و واقعی نه تنها شکل گرفته بلکه بطور منطقی بنگاه ها بر اساس توان اقتصادی و رقابتی خود تا جایی که امکان دارد سهم هزینه دستمزد را در قیمت تمام شده خود بالا برده که بتوانند نیرو های بهتر جذب نموده و نگهدارند . ( اما آیا ممکن است ) ؟؟؟؟؟؟
اگر از حقوق و دریافتی و درآمدهای تمامی مدیران ارشد کشور 1 درصد کم کنند بزارند روی حقوق تمامی کارگران کشور حقوق هر کارگر به 5 میلیون هم میرسد
افزایش 24 میلیون تومنی ، ذره ای هست
اگرمیخواهید نه دو لت و نه کارفرما حق شما را پایمال کند بهترین راه خود اشتغالی است بسیاری از شما ها توانایی شکوفا شدن دارید اما ان اداره یا شرکت وقت طلاییتان را به نازلترین قیمت خریده و در اخر ممکن است یک بازنشستگی دستتان را بگیرد و ان هم بعلت فرسوده شدن روح و روان و فیزیکتان عمر زیادی بعد از بازنشستگی نخواهید داشت .مبارزه برای گرفتن حقوق کار گر و کارمند بی فایده است
زمانی این شیوه ذره ای حقوق از بین میرود که به معنای واقعی عدالت اقتصادی در جامعه قانون شود. والسلام.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار