بازدید 5910
۷
رضایی در همایش نقش پژوهش در فرآیند قانونگذاری مطرح کرد:

قانون جامعی برای چشم‌انداز آینده ایران نداریم

در بازنگری قانون اساسی و تجربه ده ساله‌، کشور را به این نتیجه رساند که باید در اداره آن، سیاست‌هایی حاکم باشد که هم انسجام‌بخشی در قوه‌های سه‌گانه ایجاد کند و هم مسیر حرکت عبوری جامعه،‌ مسیری هدفمند و در چهارچوب ارزش‌ها و منافع ملی باشد. برای همین، بندهایی اضافه شد و تبیین سیاست‌های کلان نظام از اختیارات مقام معظم رهبری قرار گرفت.
کد خبر: ۳۶۹۳۱۹
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۸ 06 January 2014
هزینه‌های سربار صدها شرکت کوچک!دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه هنوز قانون جامعی برای چشم‌انداز آینده ایران اسلامی نداریم، گفت: رهبر انقلاب به زودی سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را ابلاغ می‌کنند.

به گزارش «تابناک»، صبح امروز، ‌محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام‌ در دومین همایش ملی نقش پژوهش در فرآیند قانونگذاری، اظهار داشت: در بازنگری قانون اساسی و تجربه ده ساله‌، کشور را به این نتیجه رساند که باید در اداره آن، سیاست‌هایی حاکم باشد که هم انسجام‌بخشی در قوه‌های سه‌گانه ایجاد کند و هم مسیر حرکت عبوری جامعه،‌ مسیری هدفمند و در چهارچوب ارزش‌ها و منافع ملی باشد. برای همین، بندهایی اضافه شد و تبیین سیاست‌های کلان نظام از اختیارات مقام معظم رهبری قرار گرفت.

وی گفت: ما در ‌نظامی هستیم که در رأس آن مقام معظم رهبری و ولی فقیه قرار دارد و هر سه قوه، مستقل‌اند، ولی ‌از نوع مکملی است، از نوع جدایی نیست. هر سه قوه در ایران یک کار انجام می‌دهند. ما ‌در ایران سه کار نداریم، همه قوای سه‌گانه یک کار بیشتر انجام نمی‌دهند و نتیجه کار قوا قرار گرفتن هویت ملی ما سر جای خود و برقرار شدن ارزش‌های کشور است، نخ تسبیحی نیاز است که سه قوه را کنار هم بنشاند و آن نخ تسبیح مقام معظم رهبری است.

رضایی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: در نظام ولی فقیه، یکی از مهم‌ترین موضوعات، تبیین سیاست‌های کلان نظام است، چرا که همه چیز از اصول قانون اساسی سرچشمه می‌گیرد. رابطه سیاست‌های کلی باید با قانون مشخص شود. قوانین نباید مغایر قانون اساسی و شرع مقدس اسلام باشند. اگر سیاست‌های کلان نظام، ‌به قانون تبدیل نشود، نمی‌شود کشور را پیش برد. مجلس برای مهم‌ترین سیاست‌ها‌ تدبیر اساسی بیندیشد و آن چشم‌انداز ۱۴۰۴ است. دومین موضوع سیاست‌های کلی اصل ۴ قانون اساسی است که لازم است مجلس توجه بیشتری به آن داشته باشد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام‌ با بیان اینکه به زودی رهبر معظم انقلاب سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را ابلاغ می‌کنند، تأکید کرد: هر سال به طور میانگین نهصد کلمه درباره چشم‌انداز ۱۴۰۴ در بیانات مقام معظم رهبری وجود دارد؛ چشم‌انداز یعنی گذشتن از وضعیت کنونی و رسیدن به وضعیتی در آینده. در چشم‌انداز ۱۴۰۴، ایران اسلامی باید در جهان اسلام الهام‌بخش باشد و در دنیا از جایگاه مناسبی برخوردار باشیم.

وی ادامه داد: در چشم‌انداز ۱۴۰۴ توضیح داده شده که جامعه ایرانی باید ‌چه ویژگی‌هایی داشته باشد. باید بدانیم از بعد اقتصاد ملی، تولید، تجارت، ثروت و رفاه ملی شرایط خوبی نداریم. در برخی ابعاد، با شتاب‌‌ پیش رفتیم، ولی در برخی ابعاد دیگر ‌شرایط خوبی نداریم.

بر پایه برآورد ثروت سرانه تنظیم شده است و سهم منابع انسانی‌‌ و ثروت ملی ما هم اکنون ۳۴ درصد است؛ یعنی از منابع انسانی‌مان استفاده نمی‌کنیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: از سال ۱۹۸۰ که کره جنوبی ۲۵۸۱ دلار درآمد سرانه داشت تا سال ۲۰۰۵ این رقم به ۲۲ هزار دلار درآمد سرانه برای کره جنوبی رسید، ولی ما در سال ۲۰۰۵ حدود ۷ تا ۸ هزار دلار درآمد سرانه داشتیم؛ یعنی کره جنوبی سه برابر ما افزایش درآمد سرانه داشته است؛ بنابراین، باید با توجه به این موارد، در راستای حل ‌مشکلات تدابیر جدی بیندیشیم.

وی افزود: ما پیشرفت‌های بسیاری داشتیم، ولی سرعت بسیاری دیگر‌ در ‌اقتصاد و تولید، چند برابر ما بوده است. عدم توازن بین سیاست با قدرت و زندگی، آینده و کادرسازی از چالش‌های اساسی ماست که باید مورد توجه قرار گیرند. سرریز‌ها و گسست‌ها و توسعه فرهنگی نیز از مشکلات کشور ماست که ‌باید در اولویت برنامه‌های مسئولان قرار گیرد.

رضایی با بیان اینکه ما نمی‌توانیم از منابع، قابلیت‌ها و ظرفیت‌هایمان به خوبی بهره گیریم، گفت: متأسفانه بین علم و فناوری و صنعت و اقتصاد گسست وجود دارد و بین اقتصاد و تجارت نیز توازنی نیست؛ بنابراین، اگر نمایندگان مجلس ‌در برنامه‌ریزی‌هایشان به این گسست‌ها ‌توجه نکنند، با مشکلات فراوانی روبه‌رو می‌شویم. همچنین اگر سیاست‌های کلان وجود نداشته باشد، انسجامی پدید نخواهد آمد.

وی در پایان گفت: گاه‌ شده است که رهبر معظم انقلاب دو سال برای ابلاغ سیاست‌های کلان در یک حوزه‌‌ وقت گذاشته‌اند. برای همین، ‌از مسئولان مرکز پژوهش‌های مجلس می‌خواهیم به ما کمک کنند و بدانیم که هنوز قانون جامعی برای چشم‌انداز آینده ایران اسلامی وجود ندارد.
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳۱
انتشار یافته: ۷
شهید بهشتی:
تا چشم انداز براي خود تعریف نکنیم ، هیچ کار درستی صورت نخواهد گرفت
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۶
عزیزم تو مملکت ما چشم انداز داریم تا چشم انداز از ابتدای ریاست جمهوری و بعد از جنگ هر کی صاحب دولت شده برای خودش چشم انداز تعریف کرده ولی قانون گرایی و پاسخگوی در حد صفر بوده کسی هم پیگیر نیست که سند چشم انداز درست پیشرفت داشته یا نه !!! همه دولتها هم ادعایی پاک بودن دارن پیدا کنید چشم انداز را کجاست و مملکت ما کجا؟؟؟
صحبت بسیار شده ولی عمل...!!!
تا کشوری صنعتی نشود امیدی به رفاه عمومی نیست و کشوری صنعتی خواهد شد که آموزش و پرورش آن عملی باشد نه تئوری
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۵۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۶
فکر کنم منظور شما از صنعتی، اقتصاد مبتنی بر تولید و صادرات و کسب درآمد ارزی باشد که شامل توسعه زیر ساخت هایی که در آن برتری مطلق داریم است (کشاورزی-صنعتی-فرهنگی-گردشگری-و...)
قانون چیه اونم قانون چشم انداز آینده ای که هیچ قطعیتی ندارد
مشخص نیست کی مسئول چیه و کی در مقابل عمل انجام شده پاسخگو است
واسه امروز داریم؟
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار