بازدید 9981
آیا قطع حمایت مالی فدراسیون از سرخابی‌ها صورت می‌گیرد؟

پشت پرده خصوصی‌سازی استقلال و پرسپولیس چیست؟

دولت اعلام کرده که حمایت مالی خود از استقلال و پرسپولیس را در سال جاری قطع خواهد کرد. به رغم سخنان معاون پشتیبانی و منابع انسانی وزارت ورزش و جوانان، اما برخی بر این باورند که دولت عزمی برای خصوصی‌سازی این دو تیم ندارد و‌ می‌کوشد با این ترفند تغییرات مدیریتی در این دو تیم پدید آورد.
کد خبر: ۳۶۵۶۲۳
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۹ 18 December 2013
پشت پرده خصوصی‌سازی استقلال و پرسپولیس چیست؟برخی مفاهیم در سازوکارهای مدیریتی ایران، چنان وارونه می‌شوند که امید برای تحقق یافتن واقعیت آن‌ها، بر عبث پاییدن است. نمونه‌های فراوانی می‌توان برای آن اورد که شاید کوچک‌ترینش خصوصی‌سازی دو تیم استقلال و پرسپولیسی باشد که این روز‌ها بار دیگر بحث آن درگرفته است.

به گزارش «تابناک»، محمود گودرزی که سکان وزارت ورزش و جوانان را به دست گرفته، در روز معارفه‌اش، سخن جالبی گفت که بی‌‌گمان واقع‌گرایانه‌ترین اظهار‌نظر در خصوص وضعیت نگهداری دو تیم بزرگ پایتخت است؛ سخنانی که برخی آن را البته نشان از ناآگاهی وزیر به حوزه تحت مدیریت خود دانستند.

گودرزی در مراسم معارفه خود گفت: «من خیلی باور ندارم که با خصوصی شدن مشکل دو باشگاه استقلال و پرسپولیس حل شود. باید بستر این موضوع به لحاظ فرهنگی و اجتماعی فراهم آید. شاید در کل خصوصی‌سازی خیلی خوب نباشد و حتی ‌این دو تیم را به واسطه خصوصی سازی عجولانه از دست بدهیم، در حالی که می‌خواهیم آن‌ها را قوی‌تر کنیم‌».
 
با این حال و کمی پس از تقدیم لایحه بودجه سال ۹۳ توسط دولت، بار دیگر دو تیم استقلال و پرسپولیس سودده معرفی شدند. وزارت ورزش و جوانان، استقلال و پرسپولیس را با رقمی نزدیک به ۱۰ میلیارد تومان بازدهی، سودده و در زمره شرکت‌های قابل واگذاری معرفی کرده است.

بنا بر گزارش وزارت ورزش و جوانان، تیم استقلال با بودجه ۱۷۰۵۰۰۰۰۰ و هزینه ۱۷۰۴۵۰۰۰۰ به میزان ۳۸ میلیون تومان ‌و پرسپولیس هم با بودجه ۱۷۰۵۰۰۰۰۰ و هزینه ۱۷۰۴۵۰۰۰۰ به میزان ۵۱ میلیون تومان سودده است، حال آنکه این دو تیم همین چند ماه پیش به دلیل حجم بالای بدهی‌شان، می‌توانستد از رقابت‌های لیگ اخراج شوند و با چشم‌پوشی کمیته انضباطی و سازمان لیگ در این رقابت‌ها مانده‌اند.

افزون بر اینها، سید مناف هاشمی، معاون پشتیبانی و منابع انسانی وزارت ورزش و جوانان هم در این هفته منتشر شد که طی آن وی به صراحت اعلام کرد که وزارت ورزش هیچ پولی به دو باشگاه پرسپولیس و استقلال نخواهد داد. البته در سال‌های گذشته هم حرف‌هایی از این دست بسیار زده می‌شد و هر سال به ترفندی، پولی از بودجه دولتی به خزانه این دو تیم بزرگ کشور ریخته می‌شد و به این ترتیب، این دو تیم چند سالی است ‌ در حال خصوصی شدن هستند.

مدیران عام‌ این دو تیم اما در واکنش به سخنان مناف هاشمی، آمار جالبی از بودجه‌شان ارائه می‌دهند. رویانیان می‌گوید که رقمی خیلی محدود از دولت در سال ۹۲ گرفته است. آن‌ها که قراری ۵۰ ـ ۵۰ برای تأمین هزینه‌هایشان داشتند، اکنون حسابی از وزارت ورزش طلب دارند.

مدیر پرسپولیس در این باره می‌گوید: «راستش ما از آغاز‌ امسال، تنها یک میلیارد از بودجه‌ای را که دولت باید در اختیارمان می‌گذاشت، گرفته‌ایم. آن‌ها قرار بود بنا بر قانون سال ۹۲ کشور ۱۰ میلیارد تومان به ما بدهند؛ اما ‌۱۰ درصد از این رقم را گرفته‌ایم. البته این یک واقعیت است که با همه تلاش‌هایی که داشتیم، هنوز از برنامه‌هایمان برای خودکفایی و سودده شدن تراز باشگاه عقب هستیم‌».

و البته فتح‌الله ‌زاده، مدیر باشگاه رقیب هم آماری جالب‌تر برای ارائه دارد: «قرار بود بودجه امسال،  ۱۹ میلیارد باشد اما این شوک دلاری و افزایش هزینه‌ها سبب شد تا بودجه‌مان را با یک متمم به ۲۳ میلیارد برسانیم؛ رقمی که از وزارت ورزش گرفتیم، تنها یک و نیم‌ میلیارد تومان بوده است. ما هر چه تلاش کنیم، نمی‌توانیم به سقف بودجه‌مان برسیم چون هنوز توان این همه درآمدزایی ‌نداریم‌».

برخی اما بر این باورند که این سخنان سید مناف هاشمی نه در راه خصوصی‌سازی استقلال و پرسپولیس، که در راستای ایجاد تغییرات مدیریتی در این دو تیم است، چه اینکه واقعیت خصوصی‌سازی دو تیم استقلال و پرسپولیس سوای ژستی همیشگی که برای آن گرفته می‌شود‌،‌ همان است که گودرزی در مراسم معارفه خود گفته و دولت بر این باور است که با خصوصی‌سازی استقلال و پرسپولیس، شاید این دو تیم و پایگاه اجتماعی آن را از دست بدهند و اساسا دولت‌ها در ایران علاقه‌ای به از دست دادن این دو تیم ندارند.

بنا‌براین با گرفتن ژست اینچنینی و صحبت کردن از سود‌ده بودن دو تیم، همیشه بدهکار پایتخت و واگذاری آن‌ها به بخش خصوصی نه به دنبال پیگیری خصوصی‌سازی این دو تیم که بیشتر به دنبال ایجاد تغییرات مدیریتی با کمترین هزینه رد ساختار این دو تیم هستند، چرا که نه رویانیان و نه فتح‌الله‌زاده، نمی‌توانند استقلال و پرسپولیس را که سال‌هاست به بودجه دولتی وابسته‌اند و در همه این سال‌ها کوچک‌ترین کاری در راستای خصوصی‌سازی آن نشده، بدون پول دولت اداره کنند و به این ترتیب، راهی جز‌ خروج از این باشگاه ندارند. ‌دولت می‌تواند با خیال آسوده و بدون کمترین هزینه‌ای، تغییرات لازم در مدیریت این دو تیم را اعمال کند.

ما در اینجا نمی‌خواهیم از فتح‌الله‌زاده و رویانیان حمایت کنیم، چرا که نحوه مدیریت آن‌ها در این سال‌ها و کارکرد آن‌ها کاملا مشخص است. همین که وقتی بودجه دولتی حذف شود، خبری از این دو هم در مدیریت این دو تیم نخواهد بود، نشان‌ از عیار مدیریتی این دو دارد؛ اما نکته مهم‌تر در اینجا‌،‌ همان قلب مفاهیم است. استفاده ابزاری از خصوصی‌سازی برای ایجاد تغییرات مدیریتی در این دو تیم، در حالی که عملا خصوصی‌سازی ‌نخواهد شد و این دو تیم همچنان در ذیل عنایات دولت مدیریت خواهند شد.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳۲
وقتی در جنگ یک نفر رو اسیر می گیرند معمولا بهش یک لیوان آب رو میدند. دیگه اسیران هم حق قانونی دارند اما استقلال و پرسپولیس که سالها هست اسیر دولت شدن انگار همین حقم ندارند.
بایذ این باشگاهها خصوصی شوند و از پوی ملت هزینه آنها پرداخت نشود. اگر خصوصی شود هزینه های باشگاهها حساب و کتاب پیدا خواهد کرد و مسلما سوده می شوند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
حواسم نبود منفی دادم
بیشتر از تحریما این دو تا تیم پدر مملکتو در آوردن
مثل سایر پشت پرده هاست!
فرض که این دو خصوصی شدند تکلیف بقیه تیمها چه میشود؟ مثل تراکتور ذوب اهن مس نفت و... پس تا زیر ساختها فراهم نشود و بخش خصوصی واقعی شکل نگیرد هر اقدامی که به عنوان خصوصی سازی انجام شود باید حتم داشت که زدوبندی انجام شده ودولت وملت وهوادارن بازنده اصلی بوده اند.
مشکل اصلی به نظر می رسد مشکل اجتماعی و حتی امنیتی خصوصی سازی این دو تیم باشد و ضمنا مشکل دیگر هم اینکه مدیران دولتی می خواهند این دو تیم همیشه دست آنان باشد. من همین جا اعلام می کنم هر کدام از دو تیم پرسپولیس و استقلال را با تمام بدهی های انها حاضرم 50 میلیارد تومان بخرم چون براحتی در یک سال می توان از این تیمها بیش از 50 میلیارد تومان درامد زایی کرد اگر قوانین تصحیح شوند مثلا قانون تبلیغات توسط ورزشکاران و هنرمندان یا قانون دریافت حق پخش تلویزیونی و ....
پاسخ ها
علی
| Germany |
۱۷:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
بابا پولدار!!!! خداروشکر یک میلیاردر هم تابناک خون شد.اگه میشه منم صد هزار تومن بذارم شریکی بخریم.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
من 100 میدم
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۸
man 125 midam
مسعود
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۸
200نبود
1 2 3 فروخته شد
تا هزار ساله دیگهم این تیمارو نمیفروشن
الان پرسپولیس مشتری 200 میلیاردی داره
چرا نمی فروشن
اگر واقعا دولت نمیخواهد این تیمها را خصوصی کند و میخواهد زیر جتر خود نگاه دارداولا دارایی های و اموال گذشته این تیمها را که اوایل انقلاب مصادره نموده به ان تیمها باز گرداند و دوما اگر پولی نمیخواهد تزریق نماید حق واقعی این دوتیم را از پخش تلویزیونی پرداخت نماید وصدا وسیما را مجاب نماید از راهای قانونی مبلغ واقعی پخش را به این دوتیم بپردازد تا مشکل اساسی این دو تیم حل گردد تا دست گدایی این دو تیم را برای همیشه کوتاه کند تا این دو تیم به سود دهی برسند
اینها همش بازیه تا خصوصی نشن این دوباشگاه پیشرفت نمیکنه.توهیچ زمینه ای
بخدا اکثر مردم راضی نیستن از بیت المال برای فوتبال خرج بشه . باید به کی بگیم .
اگر چه اطلاعات اقتصادی چندانی ندارم اما ، به نظر می رسد که با توجه به قیمت "برَند" این دو باشگاه ، در صورتی که عزم جدی در خصوصی سازی آن ها از طریق "بازار بورس" باشد ، نه تنها سود پیش بینی شده قابل حصول است بلکه ، دولت می تواند با خرید مقدار قابل توجه ای از سهام آنها (از طریق شرکت های شبه-دولتی یا به اصطلاح خصوصی شده ی در عین حال نیمه-دولتی !) ، کنترل مدیریت آن ها را به طور غیر مستقیم همچنان در دست داشته باشید !.
اقای اقتصاددان منم حاضرم بخر.قربونت برم مگه میشه بدون حق پخش تلویزیونی و بلیط فروشی و عدم رعایت قانون کپی رایت و بدون تبلیغات دور زمین تیم داری کرد؟
تیمهای پر طرفدار میلیونی می توانند تحولات شگرف سیاسی بوجود اورندالبته از طریق رای دادن ۰ انصافا اگر شما اختیار داشتی سرنوشت کشوری را به ۵۰میلیارد وبه بخش خصوصی می فروختی ۰ بهتر است سنجیده درخواستی را بکنیم ۰
دیگر باشگاه ها چطور؟ همه دارند از بیت المال می خورند. (بجز تیم های خصوصی مانند داماش و...)
یکی بگه چرا توی بودجه برای پرسپولیس 10میلیارد و برای استقلال 19 میلیارد در نظر گرفته شده؟ چرا استقلال نیم میلیارد بیشتر از پرسپولیس پول گرفته؟
امیدوارم دیگه از بودجه دولت به این دو تیم نورچشمی کمک نشود
قراربود سایه ی سیاسیون از سر ورزش برداشته شود؟؟؟؟؟؟؟؟؟روحانی مچکریم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
سردار رو با فتح الله زاده مقایسه نکنید. کارهایی که رویانیان در این چند ساله برای پرسپولیس کرده هیچ در 30 سال گذشته نکرده. حالا دیگه با اقدامات اقتصادی پرسپولیس و کارهایی که بازده واقعی اونها در 5 سال آینده مشخص می شود، آبی ها هم فهمیدند که تو این چند ساله چه ظرفیتهایی استقلال داشته و امثال فتح الله زاده از اونها استفاده شخصی کرده اند و این روزها به شکل پنت هاوس شخصی و لکسوس و غیره از جیب مبارک فتح الله زاده در میاد و با اینکه پولش از باشگاه بوده ولی منت میگذاره که از دارایی های شخصی برای راضی کردن بازیکنان استفاده می کنه.
دلم برای خودمان میسوزد هر روز کنار ورزشگاه 15هزار نفری بوشهر که رد میشم میگم اگر پول قرارداد یکی از این بازیکنهای به ظاهر حرفه ای رو میدادند 5سال پیش این ورزشگاه تمام بود وما استفاده میکردیم! برای تیم شاهین که پول نداشتید و نابودش کردید
با شرايط كنوني كشور و مسئله بيكاري ، آلودگي هوا و ... به هيچ عنوان درست نيست (پول مردم ) صرف بازيكنان ميلياردي شود اين مسئله بايد براي تمام تيم ها اجرا شوذ
هیچ بودجه ای به باشگاههای پرسپولیس و استقلال داده نشود مطمئنا بهتر نتیجه می گیرند و بازیکنانی که به این تیم می آیند مانند بازیکنان سالهای دور پرسپولیس و استقلال مثل ناصر محمدخانی، مجتبی محرمی، امیر قلعه نوییف جواد زرینچه و غیره فقط برای عشق به فوتبال و مردم بازی می کنند و از جان هم مایه می گذارند نه مثل اغلب بازیکنان الان که فقط برای پول و شهرت بازی می کنند. بودجه یک دانشگاه ما با حدود 1000 هیئت علمی و کارمند و 7000 دانشجو حدود 10 میلیارد تومان است و آاقی رویانیان 10 میلیارد تومان برای 30 نفر بازیکن و کادر اداری درخواست می کند. تازه بجای ترویج اخلاق، در جامعه ضداخلاق رواج می دهند و آشوب اخلاقی توسط مربی و سرپرست و بازیکن ایجاد می کنند. بخدا اگر خصوصی شوند قطعا این بداخلاقی ها کمتر می شود.
خصوصی سازی که امثال رویانیان رو کار باشند به درد میخوره نه امثال کاشانی
شاید یه بنده خدایی راضی نیست حقش از بیت المال خرج فوتبال بشه
میلیاردی پول میگیرند میلیونی هم بازی ندارند
دخل و خرجش خصوصی بشه ببینیم کیا واقعا مدیرن کیا اصلا بازی بلدند واللا به خدا
این پولایی که دولت داره میده حرامه آهاااااااااای بازیکنا نگیرید آخه وقتی این پولا که از بیت الماله داره به شماها داده میشه و صاحب اصلیش (همه ی مردم)راضی نیست مسلما اون پول حرام به حساب میاد
از استقلال و پرسپولیس برای کنترل هیجاتات اجتمایی استفاده می شود و هیچگاه خصوصی نخوانند شد
بابا اصلا کل ایران خصوصی سازی کنید ببینید چه اتفاقی میفته..به خدا ضرر نمی کنید.خصوصی سازی یعنی رقابت یعنی پیشرفت...یک بار برای همیشه
حرف از خصوصی سازی تیم های پر طرفدار نزن خطرناک است ۰ برای سیاست خطر دارد ۰ عاقل باش پسر جان حتی به میلیلردها دلار هم واگذار نمی کنند خطر ناک است خطرناک چند میلیون مشت برن پشت سر یک میلیادر که بشه مثلا ریس جمهور شما این کارو میکنید ۰ عاقل باشید
اینهمه مشکل و گرفتاری داریم. یک بار با یک جراحی باید این مشکل فوتبال حل شود . اینهمه پول مفت اینهمه جنجال و حاشیه اینهمه بی تربیتی و بی فرهنگی باید تموم بشه. پول بیت المال باید صرف کارهای واجب باشه نه بی ام دابلیو سواری بازیکنان پر ادعا و کم محتوا.
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی