صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
گاف بزرگ در انتشار یک تکذیبیه!

به خاطر یک مشت وام! + فیلم

همه خودرو‌سازان بنا به ضوابط و مقررات سازمانی حسابرسی كل كشور، از طریق افزایش درآمدهای غیر‌عملیاتی، زیان عملیاتی خود را پوشش داده‌اند كه عملی مطابق مقررات و ضوابط قانونی است.
کد خبر: ۳۳۹۳۷۳
| |
16935 بازدید
|
گاف بزرگ در انتشار یک تکذیبیه!
همه خودرو‌سازان بنا به ضوابط و مقررات سازمانی حسابرسی كل كشور، از طریق افزایش درآمدهای غیر‌عملیاتی، زیان عملیاتی خود را پوشش داده‌اند كه عملی مطابق مقررات و ضوابط قانونی است.

به گزارش «تابناک» پس از مناظره‌ای که ‌روز جمعه گذشته پیرامون وضعیت قیمت‌گذاری خودرو از صدا‌و‌سیمای ملی پخش شد‌ و نکات کلیدی که در این مناظره وجود داشت، بار دیگر مباحث پیرامون وضعیت قیمت‌گذاری خودرو، روح تازه‌ای گرفت تا پس از یک دوره حاکمیت فضای سیاسی بر کشور و اخبار در پی انتخابات ریاست جمهوری، دوباره مسائل مهم اقتصادی کشور در تیتر نخست جای بگیرد.

اما صرف‌نظر از موضوع مناظره، نکته اساسی ‌که در این مناظره برای نخستین بار مطرح شد، جریان ادعای حساب‌سازی از سوی خودروسازان برای پوشش زیان‌های خود و گرفتن وام از بانک‌ها بود.

این موضوع که برای نخستین بار در حواشی جنجال‌های خودرویی مطرح می‌شد، بلافاصله مورد توجه قرار گرفت و خودروسازان پس از آن که خود در جریان مناظره به این موضوع اعتراف کردند، به سرعت به «وصله و پینه» کردن قضیه روی آوردند.

نکته جالب آنجاست که امروز کار به انتشار تکذیبیه‌ای پیرامون این موضوع رسیده‌ و داود میرخانی رشتی، مشاور انجمن خودروسازان ـ که نماینده خودروسازان در مناظره بود ـ در  یک بیانیه تحلیل و برداشت نادرست از اظهارات وی، مبنی بر حساب سازی توسط شرکت‌های خودروسازی را نادرست خوانده و آن را تکذیب کرده است.

وی در این بیانیه اعلام کرد: همه خودروسازان بنا بر ‌ضوابط و مقررات سازمانی حسابرسی کل کشور، از طریق افزایش درآمدهای غیر عملیاتی، زیان عملیاتی خود را پوشش داده‌اند که عملی مطابق مقررات و ضوابط قانونی است.

البته صدور ‌چنین بیانیه‌ها و تکذیبیه‌هایی، کار جدیدی از سوی خودروسازان نبوده و موضوع ‌امروز و دیروز هم نیست؛ اما ‌نکته اساسی در این بیانیه، این است که میرخانی رشتی برای عوض کردن موضوع حساب‌سازی، ادعای کلی خودروسازان را زیر سؤال برده است!

به خاطر یک مشت وام! + فیلم

در آن مناظره، میرخانی رشتی در پاسخ به بیانات پژویان مبنی بر سودهای سال ۸۹ و ۹۰ خودروسازان ـ که اطلاعات حساب‌های مالی آن‌ها حاکی از آن است ـ گفت: این سود‌ها صوری است. این‌ها مجبور شدند برای گرفتن وام از بانک، ضرر‌هایشان را بپوشانند‌ که در پاسخ وی، پژویان موضوع حساب سازی را غیر قانونی خواند.

حال واکنش داود میرخانی رشتی در این بیانیه جای سؤال دارد! این که چرا میرخانی که هرچند نقش پررنگی در مناظره داشت، در بحث پیرامون موضوع حساب سازی اقدام به بیانیه‌ای کرده است که ادعای خودروسازان را زیر سؤال می‌برد؟

به عبارتی موضوع بر سر پوشش زیان است. در این بیانیه داود میرخانی رشتی خود اذعان کرده که خودروسازان با افزایش درآمدهای غیر عملیاتی، زیان عملیاتی خود را پوشش داده‌اند.

اما این که جزئیات این «درآمدهای غیر عملیاتی»‌ چگونه است به کنار؛ در نتیجه باید گفت خودروسازان زیان خود را پوشش داده‌اند که در ‌‌نهایت سخنان پژویان درست بوده و خودروسازان به روش‌هایی اگر هم زیان کرده باشند، قادر به پوشش زیان‌های خود هستند.

موضوع دیگر آن که اصلا چه دلیل دارد ‌میرخانی موضوع وام گرفتن از بانک و پوشش زیان‌ها را مطرح کند تا بعد برای تکذیب آن، مجبور به زیر سؤال بردن ادعای اصلی خودروسازان شود؟!

از سویی، در حالی میرخانی ‌گفته‌های خود و در واقع توضیح و تشریح پیرامون آن‌ها را تکذیب می‌کند که فیلم مناظره، نشان می‌دهد که وی با چه صراحتی از کار خودروسازان برای گرفتن وام سخن می‌گوید، تا جایی که منجر به تعجب پژویان، کار‌شناسان، حضار و حتی مجری برنامه می‌شود!

اینها همه ‌موضوعاتی است که تنها از یک جمله در یک مناظره ناشی شده است. متأسفانه موضوع خودرو هر روز ابعاد پیچیده‌تری پیدا می‌کند و دقیقا مشخص نیست، سرانجام این قضیه به چه نوع ضد‌و‌نقیض‌گویی‌ها و صدور چند بیانیه و تکذیبیه عجیب و غریب منتج می‌شود!.

دانلود

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۱
انتشار یافته: ۲۷
شین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۸
باید دید چه کسی پشت خودروسازهاست و سود این صنعت بهه جیب کی میره! که یک روزه از معاون اول سابق تاییدیه میگیرن مالیات نمیدن و وامهای کلان میگیرن....
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۸
واقعا ما موندیم چه کار کنیم الان یکسال میشه میخوام اقدام به خرید خودرو کنم ولی نمیدونم ایا واقعا کسی هست به داد ما مردم برسه و قیمت های بالای که برای این ارابه ها از ما میگیرنو کاهش بده که اقدام به خرید کنم؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۸
هرچه بگندد نمکش میزنند...وای به روزی که...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۸
مشکل خودروسازی در کشور ما خیلی راحت حل می شود ولی عده ای به خاطر سود کلان که نصیبشان می شود، نمی خواهند.
حل کردن این مشکل کار زیاد سختی نیست که اینقدر پیچ و تابش می دهند.
نصرت اله سعادت
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۸
اگر حساب سازی شده حتما باید در گزارش حسابرسی بند میشد اگرنشده باید حسابرس و بازرس قانونی جوابگو باشد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۸
واقعا براي سهامداران اين چنين شركتهايي متاسفم هرلحظه ممكن كل زندگيشون دود بشه بره هوا
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۸
خودرو سازی یک صنعت دولتی است با مدیران دولتی.
ایا مدیر دولتی سراغ دارید که با شدت و پرخاشگری مدیران خودرو سازی عمل کند؟ به نظر شما بوی منافع شخصی نمی آید؟
حتما اینگونه است
کرامت
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۹
برادر تابناک جان
این قصه سری دراز دارد و دلیل اصلی آن هم این است که مدیران ستادی و تصمیم گیراان این صنعت در خود خودرو سازی ها نه تخصص صنعتی و نه تخصص مدیریتی مرتبط داشته و دارند .
اگر بنا براین باشد که مدیریت کنند و صاحبان سهام در پایان سال به سود دریافتی کوتاه مدت می اندیشند که الحق والانصاف همین است مبحث بوجود می آید که من نامش را فشردگی سطوح مدیریتی می نامم و همین دو موضوع باعث عدم شفافیت های کاری آماری و حسابهای مالی و گردش نقدینگی و در یک کلام مختصر اوضاع ناشفاف و هاله ای میگردد .
آخر برادرم شما نیک میدانید مدیریت بر صنعت خودرو با مدیریت بر صنایع مس و یا بهتر بگویم مدیر کلی وزارت صنایع و معادن سابق با سابقه قبلی صداو سیما و بعدا شرکت شهرکها و ایمیدرو کاملا متفاوت است و اگر مراعات نشور منجر به پدیده های مثل خ م میگردد که هویت صنعت و معدن را به تاراج میکشد . اخیرا هم مهندس پ به همان سرنوشت دچار شدند . ایا براستی شما توقع دارید از کوزه غیر از آنی به برون تراوش کند که در اوست ؟؟
بدانید نه آن است که داوود میرخانی می فرمایند نه آنکه خودخودروسازان می فرمایند و ضمن احترام به استاد پژویان نه اینکه ایشان می فرمایند . حقیقت با بررسیهای علمی و غیر مغرضانه با سعه صدر شنوندگان روشن می شود .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۹
همیشه و همواره نهادهای نظارتی ما یک که نه بلکه چندین گام عقب بوده اند!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۳:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۹
خودرو سازا دیگه شورشو در آوردن یکی هم نیست دادگاهیشون کنه
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟