صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

چرا کمیسیون امنیت ملی مجلس یقه یک دیپلمات مؤدب را می‌گیرد؟

پس از مجموعه‌ای از رسانه‌های بی‌اعتنا به عرف دیپلماتیک و صدا و سیمایی که برای حمله به سخنگوی وزارت‌خارجه، دست به تقطیع سخنان وی زد، کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی نیز بخشی از وقت خود را به انتقاد از مواضع سخنگوی وزارت خارجه اختصاص داد‌!
کد خبر: ۳۳۵۲۰۳
| |
25673 بازدید
|
چرا کمیسیون امنیت ملی مجلس یقه یک دیپلمات مودب را می‌گیرد؟
«حضرت آقای لئونید برژنف، صدر هیأت رئیسه کشور اتحاد جماهیر شوروی»؛ این عنوان مخاطب نامه تشکر روح‌الله الموسوی الخمینی به برژنف، رهبر شوروی در ۲۵ بهمن ماه ۱۳۵۹ به سبب پیام تبریک وی برای دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در ایران است، در حالی که شوروی کمونیستی از دو سال پیش از آن به کشور مسلمان افغانستان هم حمله کرده بود.

«حضرت آقای برژنف» در دیگر نامه‌ها و پیام‌های امام راحل نیز آمده است، ولی متن پیام همواره جایی برای اعلام مواضع رهبری انقلاب اسلامی مردم ایران هم داشته است. امام راحل در همین نامه به برژنف می‌نویسد:‌‌ همان گونه که متذکر شده‌اید، ما نیز به سهم خود پیوسته خواهان روابط دوستانه فی مابین همه ملت‌های جهان با حفظ استقلال و احترام متقابل بوده و آزادی کامل ملت‌های تحت ستم و رنجدیده را از خدای تعالی مسئلت دارم‌».

در خرداد‌‌ همان سال و در پاسخ تلگراف برژنف برای تبریک شصتمین سالگرد برقرارى روابط سیاسى ایران و مسکو، تأکید می‌شود: «ضمن ابراز احترام متقابل امید است به‌‌ همان گونه که در پیام خود آرزو کرده‏اید، احترام به حق حاکمیت ملت‌ها و تمامیت ارضى کشور‌ها و عدم مداخله در امور دیگران پیوسته مورد توجه شما و سایر رهبران جهان باشد‌».

سی و چند سال پس از ارائه این الگوی رعایت احترام مقامات کشورهای دیگر در هنگام اعلام و نوشتن مواضع جمهوری اسلامی توسط بنیانگذار جمهوری اسلامی، سخنگوی وزارت خارجه ضمن رعایت ادب دیپلماتیک در پاسخ به پرسش یک خبرنگار مبنی بر این که واکنش دولت ایران در رابطه با تولد فرزند نوه ملکه انگیس و این که آیا این می‌تواند تحولی را در روابط ایران و انگلیس ایجاد کند، پاسخ می‌دهد، البته ما تبریک می‌گوییم؛ اما مسائل بین ایران و انگلستان بسیار پیچیده‌تر و فرا‌تر از این است که بتواند با موارد اینچنینی ‌حل و فصل شود.

هر خواننده عاقلی می‌داند که بخش اصلی پاسخ سخنگوی وزارت خارجه این بوده ‌که «مسائل بین ایران و انگلستان بسیار پیچیده‌تر و فرا‌تر از این است که با موارد این چنینی بتواند حل و فصل شود‌».

مجموعه‌ای از موضع‌گیری‌های مخالف علیه سخنگوی وزارت خارجه در رسانه‌ها و نیز از جانب برخی نمایندگان مجلس پس از این سخنان صورت گرفته ‌که مرور آن نشان‌دهنده دو مشکل است؛ نخست مشکل کسانی است که از سخنگوی وزارت خارجه انتظار دارند به جای لحن مؤدبانه اما جدی و در چهارچوب منافع ملی و سیاست‌های نظام، لحنی پرخاشگرانه و خلاف جایگاه کشور داشته باشد. این افراد تقریبا همان‌هایی هستند که از وزیر خارجه انتظار داشتند با مقامات بحرینی دیدار نکند و یا آن‌ها را به ایران دعوت نکند؛ غافل از این که همین دیدار‌ها، معقول‌ترین راه برای تأثیرگذاری بر آن‌هاست.

مشکل دوم و جدی‌تر از آن کسانی است که از سخنان دیگران تنها بخشی را می‌شنوند یا تنها بخشی را برای دیگران نقل می‌کنند که برخی نمایندگان مجلس و صدا و سیما از این جمله‌اند. متن سخنان عراقچی نشان می‌دهد که عراقچی ضمن تبریکی کوتاه و مودبانه، تأکید کرده است که «مسائل بین ایران و انگلستان بسیار پیچیده‌تر و فرا‌تر از این است که با موارد اینچنینی بتواند حل و فصل شود».

هم‌اکنون پرسش ‌این است که چند درصد آنهایی که به سخنگوی وزارت خارجه حمله کردند، متن کامل پاسخ وی را شنیده بودند؟ متأسفانه اظهار نظرهای بسیاری از برخی مقامات و فعالان سیاسی درباره مسائل گوناگون وجود دارد که نشان می‌دهد آن‌ها در مورد مسائلی اظهار‌نظر می‌کنند که از آن آگاهی دقیقی ندارند!
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۲۳
انتشار یافته: ۱۲
ناشناس
|
Austria
|
۱۸:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
رسانه ملی این روزها برای خودش فرمانروایی می کنه
ناشناس
|
United States
|
۱۸:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
این طرفداری به هر دلیلی باشد میمون و مبارک است. ما باید باور کنیم که ادب مرد به ز دولت اوست.
رضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
واقعا دیگه بعضیا طرز فکر افراطی رو از حد گذروندن دیگه خیلی شور شده
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
أيشان بسيار فرد شريف و از مفاخر كشورند رفتار مودبانه أيشان نشان شخصيت أيشان و مايه مباهات كشور است و زهي تاسف كه ادب مرد نكوهش شود
پورقدیم
|
Japan
|
۰۶:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۸
جناب آقای دکتر عراقچی دیپلماتی مومن ، متعهد ، دانشمند و موقع شناس می باشند .
وجود ایشان در وزارت امور خارجه مغتنم و انتصاب ایشان به عنوان سخنگوی دستگاه
دیپلماسی کشور نشان از درایت وزیر محترم
و توانمندیهای ویژه ایشان دارد.با آرزوی توفیق
روزافزون حصرت ایشان در عرصه خدمت به
نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران ؛
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۸
اعتدال و گذر آرام از کنار بعضی مسائل همیشه راهگشا هست ...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۸
آقای عراقچی صحیح ترین کار را انجام دادند درود بر ایشان
ناشناس
|
Romania
|
۱۶:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۸
به قول عزیز دور از ما , ادب مرد به ز دولت اوست
ناشناس
|
Turkey
|
۱۷:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۸
رسانه های غربی نوشته بودند کودکی که دنیا در انتظارش بود به دنیا آمد. خدا وکیلی این کودک را که دنیا نیامده او را تحمیل میکنند تیریک دارد. مگر کم مقام خارجی بچه دار شده چرا بقبه را تبریک نگفتیم. با اصلا خبردار نشدیم که بچه دار شدند. این کودکی که دنیا در انتظارش بود در انتظارش بود انتظار خدا وکیلی تبریک بد بود. ربطی هم به طرز فکر افراطی ندارد.
پاسخ ها
امیر
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۹
خب جناب متفکر شما بودی چه پاسخی میدادی، وقتی از شما پرسیده شود نسبت به تولد این نوزاد چه موضعی دارید؟!؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۸
این طرفداری به هر دلیلی باشد میمون و مبارک است. ما باید باور کنیم که ادب مرد به ز دولت اوست.
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟
آخرین اخبار