اعتراض ۳۲ هزار بازنشسته ذوب آهن+جوابیه

حدود ۳۲ هزار بازنشسته ذوب آهن حقوق آبان را دریافت نکرده‌اند و این در حالیست که طی ماه‌های اخیر نیز حقوق بازنشستگان ذوب آهن طی ۲ یا ۳ مرحله به حساب آن‌ها پرداخت می‌شده است. ذوب آهن اصفهان ماهیانه حدود ۴۰۰ میلیارد ریال بابت حقوق بازنشستگان خود باید پرداخت کند که به نظر می‌رسد در هشتمین ماه سال جاری کفگیر مالی این شرکت به ته دیگ خورده است.
کد خبر: ۲۱۰۵۸۲
|
۲۳ آذر ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۹ 14 December 2011
|
20591 بازدید
|
۲
کوره‌های خوابیده و آهنی که دیگر تولید نمی‌شود. کارکنانی که رمقی برای کار ندارند و بازنشستگانی که با مشکل دریافت حقوق مواجه شده‌اند. «ذوب آهن، آرزوی ملی ایرانیان» شعاری است که در سایت رسمی شرکت ذوب آهن درج شده اما شاید دیگر آرزوی ایرانیان نباشد!

به گزارش «قانون» 32 هزار بازنشسته ذوب آهن تا به امروز تنها 75 هزار تومان از حقوق آبان ماه خود را دریافت کرده‌اند و این در حالیست که مسئولان ذوب آهن هیچ زمانی برای پرداخت مابقی حقوق آن‌ها مشخص نکرده‌اند.

این بار نوبت ذوب آهن اصفهان به عنوان اولین و بزرگ‌ترین کارخانه تولید کننده فولاد ساختمانی کشور است تا با بحران مالی روبرو شود. از زمان حضور صفرعلی براتی به عنوان مدیرعامل ذوب آهن بحران تولید گریبان این شرکت بزرگ اصفهانی را گرفته است. هم اکنون بازنشستگان این شرکت نه تنها از مزایای نظام هماهنگ حقوق بهره‌مند نشده و نصف هم رده‌های خود در شرکت فولاد مبارکه حقوق دریافت می‌کنند، بلکه مسئولان ذوب آهن اعلام کرده‌اند توان پرداخت همان اندک حقوق را هم ندارند.

75 هزار تومان حقوق برای یک ماه!

چند روز گذشته خیابان نشاط اصفهان شاهد حضور صدها معترض بازنشسته ذوب آهنی است که به دنبال حقوق خود در مقابل اداره بازنشستگی شرکت ملی فولاد تجمع کرده‌اند. اعتراض‌ها در سکوت کامل ادامه دارد و با وجود برگزاری برخی جلسات بین کانون بازنشستگان ذوب آهن با مسئولان وزارت اقتصاد اما مشکل حل نشده و مسئولان اصفهانی نگران اوضاع شده‌اند.

حدود 32 هزار بازنشسته ذوب آهن حقوق آبان را دریافت نکرده‌اند و این در حالیست که طی ماه‌های اخیر نیز حقوق بازنشستگان ذوب آهن طی 2 یا 3 مرحله به حساب آن‌ها پرداخت می‌شده است. ذوب آهن اصفهان ماهیانه حدود 400 میلیارد ریال بابت حقوق بازنشستگان خود باید پرداخت کند که به نظر می‌رسد در هشتمین ماه سال جاری کفگیر مالی این شرکت به ته دیگ خورده است و تا پایان سال بیش از 1200 میلیارد ریال نقدینگی تنها برای پرداخت حقوق به بازنشستگان نیاز دارد. این در حالیست که به گفته یک منبع آگاه حجم تولید در این شرکت بزرگ صنعتی استان اصفهان به شدت کاهش یافته و برخی کوره‌های آن خاموش شده‌اند.

عدم اجرای نظام هماهنگ پرداخت حقوق

با وجود آنکه مدت‌هاست نظام پرداخت هماهنگ حقوق در بخش فولاد اجرایی شده اما ذوب آهن اصفهان هنوز به این طرح نپیوسته است. این موضوع باعث شده حقوق بازنشستگان این شرکت حداقل 50 درصد کمتر از هم ردیفان آن‌ها در دیگر شرکت‌های فولادی از جمله شرکت فولاد مبارکه اصفهان باشد. این موضوع نیز به اعتراض گسترده بازنشستگان ذوب آهن تبدیل شده و حتی در جلسات و نامه نگاری‌های صورت گرفته بازنشستگان این شرکت با نمایندگان استان از جمله حمیدرضا فولادگر رئیس کمیسیون ویژه اصل 44 قانون اساسی مجلس، تا کنون با بی اعتنایی آن‌ها مواجه شده است.

گزارش‌های دریافتی از اصفهان حاکیست حدود 150 نفر از بازنشستگان معترض روز گذشته (سه شنبه) با حضور در مجلس شورای اسلامی و صحبت با نمایندگان در حال پی گیری مشکلات از جمله اجرایی شدن نظام هماهنگ پرداخت حقوق هستند. در همین حال مسئولان شرکت ذوب آهن طی روزهای اخیر از هرگونه پاسخگویی به بازنشستگان این شرکت و حل مشکلات آن‌ها خودداری کرده‌اند.

لزوم تشکیل کمیته نظارت در ذوب آهن

برخی از بازنشستگان ذوب آهن در گفت و گو با خبرنگار قانون مدعی خاموش بودن اغلب کوره‌های تولید در این شرکت فولادی شدند که به کاهش شدید تولید در ذوب آهن و در نتیجه ناتوانی آن در پرداخت حقوق بازنشستگان شده است.

یکی از بازنشستگان در این خصوص تصریح می‌کند: از زمان حضور مدیرعامل جدید، ذوب آهن با کاهش شدید تولید و مشکلات مالی مواجه شده و بخش عمده‌ای از توان تولید 2.8 میلیون تنی آن بلا استفاده مانده است.

وی از پیشنهاد تشکیل کمیته نظارت با حضور پیشکسوتان و متخصصان بازنشسته این شرکت به مدیرعامل وقت خبر داده و می‌افزاید: «ما حاضریم بدون دریافت حقوق این همکاری را برای رفع مشکلات و افزایش تولید انجام دهیم تا ذوب آهن اصفهان دوباره به روزهای اوج خود بازگردد».


جوابیه:

روابط عمومي ذوب آهن اصفهان در پاسخ به خبر " اعتراض32هزار بازنشسته به عدم پرداخت حقوق" توضیحاتی را منتشر کرد که به شرح ذیل است:

1- برابر رويه موجود ، حقوق بازنشستگان صنعت فولاد كشور شامل بازنشستگان  ذوب آهن اصفهان ،‌مجتمع فولاد مباركه ، فولاد خوزستان و .... به عهده صندوق بازنشستگان فولاد كشور بوده و كسري آن توسط شركت هاي مذكور تامين و پرداخت مي شود . براساس اسناد موجود ، ذوب آهن اصفهان اوايل هر ماه (يكم الي چهارم) به طور كامل قدر السهم خود را پرداخت نموده است و اگر عزيزان بازنشسته موفق به دريافت حقوق خود نشده اند مربوط به عدم پرداخت شركتهاي ديگر مي باشد كه ذوب آهن اصفهان نيز به اين تاخير پرداخت معترض بوده و در اين رابطه مكاتبات لازم با ايميدرو صورت گرفته است .

2- جاي سئوال است ، انتشار خبر كذب توقف كوره هاي ذوب آهن  آن هم به نقل از يك رسانه در مرحله فعاليت آزمايشي با چه هدفي صورت گرفته است  در حالي كه به حمدا... اشكال بوجود آمده در يكي از كوره ها، شهريورماه برطرف گرديده است و اكنون ذوب آهن مطابق برنامه ، توليد خود را ادامه مي دهد لازم به ذكر است كه اين گونه توقفات در واحدهاي صنعتي امري طبيعي و اجتناب ناپذير مي باشد .

3- در كمال بي انصافي در رابطه با حضور دكتر براتي به عنوان مدير عامل در اين مجموعه بزرگ صنعتي مطلبي بيان شده كه خلاف واقع بوده و خانواده بزرگ و مرتبطين  ذوب آهن و ديگر مخاطبين به محض آگاهي از مطلب مندرج ، نسبت به اعتباراطلاع رساني آن رسانه دچار ترديدخواهند شد.

لازم به يادآوري است كه دكتر براتي از سرداران و سرمايه هاي هشت سال دفاع مقدس بوده و همچنان كه ديروز در جبهه هاي نبرد انجام وظيفه نموده و افتخارات آفريده، امروز نيز در جبهه صنعتي و اقتصادي مشغول به خدمت بوده و همگان شاهد رشد و شكوفايي اين صنعت در ابعاد مختلف از جمله ؛پيگيري اتمام طرح عظيم توسعه كارخانه به نام توازن ، افزايش توليد 15 درصدي محصولات شركت نسبت به قبل ، تامين نيازهاي وارداتي ذوب آهن علي رغم تحريمها و محدوديتهاي موجود ، ثبت ركوردها ي بي سابقه در دوران مديريت ايشان، پرداخت به موقع قدرالسهم صندوق بازنشستگان ، تنظيم و مبادله قرارداد توسعه شركت با دوبرابر ظرفيت توليد فعلي ،رشد بهره وري ، كاهش مصرف انرژي ، اجراي پروژه هاي مهم زيست محيطي ، دريافت لوح هاي گوناگون و ..... مي باشد .

4- نظام پرداخت حقوق كاركنان در واحدهاي فولادي ، تابع آئين نامه استخدامي خاص مصوب هيات محترم وزيران بوده و شركت ذوب آهن نيز همواره نظام حقوقي شاغلين خود را براساس دستورالعملهاي اجرايي آئين نامه مذكور كه از سوي شركت ملي فولاد ايران و سازمان ايميدرو ابلاغ گرديده ، اجرا نموده است . لكن با توجه به اينكه صندوق حمايت و بازنشستگي كاركنان فولاد به عنوان يك شخصيت حقوقي مستقل متولي امر برقراري مستمري بازنشستگان و اجراي قوانين مربوطه مي باشد انتساب مشكلات ادعايي مربوط به بازنشستگان ذوب آهن اصفهان كه در واقع بخشي از مشاركين صندوق مذكور مي باشند كاملاً بي مورد است .

جاي بسي تاسف است ؛سخنان يك بازنشسته محترم به گونه اي منعكس گرديده كه گويا همه چيز به هم ريخته و توليد در يك شركت بزرگ تاثير گذار در اقتصاد كشور متوقف شده است.در حاليكه ذوب آهن اصفهان همچون گذشته با حضور مداوم و موثر خود در بورس ، محصولات توليدي را عرضه نموده و زمينه ثبات قيمت در كشور را فراهم مي نمايد.     

     
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۱
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۳
بازنشستگان مجتمع فولاد خوزستان هم حقوق آبان ماه را دریافت نکرده اند .
و این مشکل مربوط به کل بازنشستگان شرکت ملی فولاد در سراسر کشور است . لطفا پیام را چاپ کنید تا شاید گوش شنوا یی پیدا شود . تا بفکر خانواده بزرگ زحمت کش بازنشستگان فولاد باشد .
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت