صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

طرح افزایش قیمت CNG کلید خورد

کد خبر: ۲۱۰۰۸۸
| |
11841 بازدید
|

ستاد هدفمندی یارانه ها خواستار تدوین و ارائه سه سناریوی افزایش قیمت CNG توسط وزارت نفت، سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و انجمن صنفی صنعت سی.ان.جی کشور شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در حال حاضر با راه اندازی یکهزار و 809 جایگاه تک منظوره و دومنظوره CNG به طور متوسط روزانه 18 میلیون متر مکعب گاز طبیعی به خودروهای دوگانه سوز در سطح کشور عرضه می شود.

با راه اندازی این تعداد جایگاه علاوه بر افزایش سهم CNG در سبد سوخت خودروها امکان صرفه جویی روزانه 18 تا 20 میلیون لیتری در مصرف بنزین هم فراهم شده است.
 
آذر ماه سال گذشته پس از اجرای فاز نخست هدفمندی یارانه‌ها بهای هر متر مکعب CNG در جایگاه ها به 300 تومان افزایش یافت و با وجود رکود اولیه پس از گذشت چند هفته با کاهش سهمیه بنزین خودروها، مصرف روزانه CNG در کشور بار دیگر روندی صعودی به خود گرفت.
 
همزمان با آغاز شمارش معکوس برای اجرای فاز دوم هدفمند شدن یارانه ها، اخیرا ستاد هدفمندی یارانه ها در نشستی خواستار ارائه پیشنهادهای افزایش قیمت CNG توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده و انجمن صنفی صنعت CNG کشور شده است.
 
پیگیری خبرنگار مهر نشان می‌‎دهد در حال حاضر هر یک از این سه مجموعه در حال بررسی و تدوین سناریوی پیشنهادی به منظور افزایش قیمت CNG بوده که هنوز پیشنهاد هیچ یک از این مجموعه‌ها به ستاد هدفمندی یارانه‌ها ارائه نشده است.
 
در حال حاضر هنوز زمان و میزان افزایش احتمالی قیمت CNG در ستاد هدفمندی یارانه ها نهایی نشده است اما پیش بینی می‌شود این افزایش از ابتدای سال 1391 اعمال و در سطح جایگاه‌های کشور اجرایی شود.
 
این در حالی است که جواد اوجی مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران پیشتر در جمع خبرنگاران درباره احتمال افزایش قیمت CNG گفته بود: بهای این حامل انرژی حداقل تا پایان سالجاری افزایش نمی یابد.

ایجاد تعادل قیمتی بین بنزین و CNG
 
اردشیر دادرس در گفتگو با مهر با تایید پیشنهاد ستاد هدفمندی یارانه‌ها به منظور ارائه سناریوی پیشنهادی افزایش قیمت CNG، گفت: انجمن صنفی صنعت سی.ان.جی با گران شدن قیمت این حامل انرژی مخالف است.
 
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی سی.ان.جی با اعلام اینکه در حال حاضر در ایران در مقایسه با سیار کشورهای صاحب صنعت CNG گران ترین قیمت برای این حامل انرژی پاک در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: افزایش احتمالی قیمت CNG منجر به کاهش تقاضا برای خرید این حامل انرژی در سطح جایگاه‌های کشور خواهد شد.
 
وی با تاکید بر اینکه باید تعیین قیمت سی.ان.جی 30 تا 35 درصد متوسط قیمت بنزین در کشور در نظر گرفته شود، بیان کرد: در شرایط فعلی با در نظر گرفتن متوسط قیمت بنزین نیمه یارانه ای و آزاد (حدود 550 تومان)، قیمت فعلی CNG بیش از 40 درصد متوسط قیمت بنزین است.
 
دادرس افزایش تفاوت متوسط قیمت CNG و بنزین باید به گونه ای باشد که منجر به افزایش تقاضا برای این حامل انرژی شود، بیان کرد: تعیین یک قیمت کارشناسی نشده برای فروش CNG در قالب فاز دوم هدفمند شدن یارانه ها، منجر به تعطیل شدن برخی از جایگاه‌های گاز خواهد شد.
 
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی سی.ان.جی در پاسخ به این سئوال مهر که اگر کارمزد جایگاه داران به 100 تا 150 تومان به ازای هر متر مکعب افزایش یابد آیا بازهم با گران شدن بهای CNG مخالفت می کنید؟ توضیح داد: افزایش غیر کارشناسی شده بهای این حامل انرژی قطعا اقتصاد جایگاه‌های گاز در بلند مدت را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۲
م-غنچه ای
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۲
سلام:از قدیم گفته اند کوزه گر از کوزه شکسته آب میخورد، واقعا راست گفته اند مقام اول منبع گاز دنیا(ایران)باید برای ملت خود گرانترین را انتخاب کند در حالی که با کمترین بها ان را صادر میکند وبهای آن راهم نمیدهند واگر هم زمانی بپردازند بسیار اندک خواهد بود.
هردم ازاین باغ بری میرسد تازه تر از تازه ای میرسد
حجت
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۲
با سلام
هدف از دوگانه سوز کردن خودروها در اصل جلوگیری از واردات بنزین و پاک سازی محیط و همچنین رفاه بیشتر حال ملت عزیز ایران بوده و هست لذا با توجه به تولید گاز در مملکت و دور زدن تحریمهای سیاسی دول مخاصم بهترین راه ارزان کردن و حتی مجانی قرار دادن این فراورده در اختیار مردم میباشد که به خودی خود در تمام موارد فوق الاشاره چه اقتصادی و چه سیاسی مفید میباشد .
تورم2
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۲
همه چیر گرون شده این رو هم گرون تر کنید.
شما رو به امام زمان قسم می دم آیا با حقوق برجی 400000 تومان توی تهران میشه گذران زندگی کرد که هر دقیقه قیمت یه چیز بالا میره؟
خسته شدیم به خدا
دکتر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۲
اگه گرون شه من یه نفر دیگه عمرا گاز نمی زنم ....
محسن
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۲
کارمزد افزایش یابد و کم به فروش برسد چه فایده!
زیاد به فروش برسد و با کارمزد بالا بهتر است.
دولت باید کاری کند که این سوخت با توجه به مزایای بسیار زیاد آن به ویژه پاکی آن بیشتر استفاده شود نه کمتر
وقتی گاز طبیعی باشد و نیاز به پالایش هم نباشد و گاز هم در ایران بسیار باشد، خیلی بی عقلی و کم عقلی است که کاری کنند تا این انرژی کمتر استفاده شود و بنزین با همه مشکلات و هزینه های بیشتر استفاده شود.
پارسا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۲
سلام
مگر يك بار قيمت افزايش پيدا نكرد پس چرا دوباره افزايش قيمت با توجه به اينكه در متن اين خبر هم هست كه گفته شده :
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی سی.ان.جی با اعلام اینکه در حال حاضر در ایران در مقایسه با سیار کشورهای صاحب صنعت CNG گران ترین قیمت برای این حامل انرژی پاک در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: افزایش احتمالی قیمت CNG منجر به کاهش تقاضا برای خرید این حامل انرژی در سطح جایگاه‌های کشور خواهد شد.
بنزين كه قيمتش داره آزاد ميشه گاز فشرده هم طي تقريباً يكسال ميخواد دوبار افزايش قيمت پيدا كنه ؟
عبداللهی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۲
خوب گازارزان وسوخت سالم راکه می خواهید آتش بزنید ارزانتربه مردم بدهید تا درمصرف بنزین صرفه جویی شود.
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۲
واقعا مسئولین زحمت میکشند در راستای سناریوهای افزایش قیمت حاملهای سوخت
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۲
همه میدونیم که مشتری cng مردم کم بضاعت هستند همه یا پراید سوارند حداکثر پژو و سمند اونایی که بنزینی هستند همه ماشین های مدل بالا هستند با این کارتون مردم کم در آمد رو تحت فشار میزارید
کارمند بدبخت
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۲
بزرگترین میدان گازی جهان با 50 تریلیون فوت در دریای خزر کشف شد. کسی هم که گاز گاز از ایران نمی خرد پس چه برنامی ای است که مردم باید برای گاز خودرو بیش از یک ساعت در صف باشند حالاهم که می خ.اهید CNG را گران کنید از جون مردم چه می خواهید بابا من کارمندم و با 400 هزار تومان نمی دانم اجاره خانه را چکار کنم خرج زن و بچه ام را چکار کنم خدایا خودت به دادم برس
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟
آخرین اخبار