ساخت "شتابگر ملی" با دانش ایرانی
رئیس پژوهشگاه دانشهای بنیادی از ساخت پروژه شتابگر ملی توسط دانشمندان ایرانی خبر داد و گفت: زمانی که این پروژه به اتمام برسد نزدیک به دو یا سه هزار دانشمند در آن مشغول به کار خواهند شد.
محمدجواد لاریجانی رئیس پژوهشگاه دانشهای بنیادی در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، از ساخت شتابگر ملی در استان قزوین خبر داد و گفت: این پروژه از پروژه رصدخانه(مدرنترین رصدخانه خاورمیانه که قرار است در جنوب کاشان راهاندازی شود) وسیعتر است.
وی با اشاره به ساخت شتابگر ملی با استفاده از نیروهای ایرانی خاطرنشان کرد: این شتابگر لایت سورس به معنی منبع نورانی نام دارد و کاربردهای وسیعی در پزشکی، فیزیک، مهندسی، کشاورزی و داروسازی داراست.
لاریجانی خاطرنشان کرد: زمانی که این پروژه به اتمام برسد نزدیک به دو یا سه هزار دانشمند در آن مشغول به کار خواهند شد.


