بازدید 11040

نگاهی متفاوت به آنچه در سوریه می گذرد

ای کاش این روزها سری به دمشق بیایید و از نزدیک با مردم صحبت کنید در آن صورت متوجه خواهید شد که دمشق و قاهره چقدر با یکدیگر متفاوت هستند.
کد خبر: ۱۷۶۱۵۱
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۰ - ۱۸:۲۷ 10 July 2011
علی قادری از دمشق برای عصر ایران نوشت: اخیراً جناب آقای علی جنتی در گفت و گویی وضعیت کنونی سوریه را تحلیل کرده اند. کسانی که سوابق آقای جنتی را می شناسند تایید می کنند که ایشان یکی از معدود افرادی هستند که شرایط موجود در کشورهای عربی به ویژه لبنان و سوریه را سال ها پیش از نزدیک درک کرده اند .با این حال در مصاحبه ایشان ابهاماتی مطرح شده است که در این مقاله سعی خواهیم کرد به آنها بپردازیم
.
جناب جنتی دو تصویر کلی از سوریه ارائه کرده اند:

«نخست تصویر ضد صهیونیستی و ضد استعماری که برای مدت پنج دهه و از حافظ اسد تا بشار اسد ادامه یافته است. قرار گرفتن سوریه به عنوان پل میان ایران و جنبش های مقاومت در لبنان- فلسطین و تشکیل محور مقاومت در برابر اسراییل و محور مصالحه عربی»

و تصویر دومی که ایشان از سوریه ارائه کرده اند،« تصویر یک نظام خشن و پلیسی است که مشروعیت خویش را از دست داده و امروز با تانک در خیابانهای سوریه مردم معترض به فساد و دیکتاتوری را قتل عام می کند.»

جناب جنتی پیش بینی کرده اند که امید چندانی به بقای بشار اسد وجود ندارد و جمهوری اسلامی ایران پس از سقوط بشار اسد با توجه به حمایت های کنونی خویش از او متضرر خواهد شد.

ایشان همچنان خبر داده اند که پس از آخرین سخنرانی بشار اسد و ارائه راهکارهای اصلاحی،مردم به خیابانها آمدند و وعده اصلاحات وی را رد کردند.

با همه احترامی که به آقای علی جنتی به ویژه سوابق مبارزاتی قبل از انقلاب ایشان دارم باید عنوان کنم که با وجود برخی نقاط صحیح در مصاحبه ایشان،قضاوت های نادرست ناشی از اطلاعات نادرست ایشان است که با توجه به جو رسانه ای منطقه ای بسیار سنگین علیه بشار اسد و ضعف مفرط رسانه ای سوریه کاملا قابل درک است.

همانطور که جناب جنتی نیز فرموده اند سوریه نیازمند اصلاحات گسترده ای در حوزه های سیاسی،اقتصادی و قضایی-امنیتی است.بشار با لغو حالت فوق العاده عمومی، عفو گسترده بازداشت شدگان و برکناری عده ای از مسئولین امنیتی و سیاسی گامهایی در اصلاحات برداشته است.

مهم نیست که ما یا هر طرف خارجی دیگر این اقدامات را کافی بدانیم یا نه بلکه کافی است که مردم سوریه این فرصت را در اختیار حاکمیت این کشور قرار دهند و آنها باشند که بپذیرند هنوز امید به اصلاحات وجود دارد یا خیر و مهم تر اینکه بشار اسد قادر به اجرای این اصلاحات است یا نه؟

از دیدگاه آقای جنتی مردم سوریه پس از به خیابان آمدن در شهرهای این کشور وعده اصلاحات بشار را رد کردند و پرسش من این است که جناب جنتی منظور شما کدامین مردم است؟

آنچه حداقل من از نزدیک در دمشق و در میادین امویین، سبعه بحرات، محافظه و فردای روز سخنرانی بشار اسد در این شهر دیدم خلاف نظر شما را ثابت می کند و واضح است که بشار پایگاه مردمی گسترده ای دارد.

آیا همه آن مردمی که در شهرهای مختلف این کشور نظیر حلب و در میدان بزرگ سعد الله جابری آمده بودند عضو حزب بعث بودند؟!

همانگونه که جناب جنتی می دانند حزب بعث در بحران اخیر سوریه نشان داد که فقط باری بر دوش نظام است و یکی از اقدامات آتی اسد انحلال حزب بعث و حرکت به سمت یک نظام چند حزبی است که به حاکمیت چند دهه این حزب پایان خواهد داد.

بله! در شهرهایی مانند حما و درعا اسد پایگاه محدودی دارد و این به دلیل مرکزیت گروه اخوان المسلمین و سلفیین در این دو استان است اما با این وجود این روزها دروغ های بسیار بزرگی توسط برخی رسانه های خبری به بیرون انتقال می یابد که واقعا عجیب است.

جناب جنتی شما در سوریه زندگی کرده اید و می دانید که میدان قدیمی "باب الفرج"در شهر حلب قرار دارد که اگر یادتان باشد هتل بزرگ شرایتون در ضلع غربی این میدان بود که اخیرا نوسازی شده است.ساعت بزرگی نیز در وسط این میدان وجود دارد که اگر با گوگل ارث جستجو کنید آن را خواهید دید و به یاد خواهید آورد.

جناب جنتی! اگر همین الان آرشیو شبکه الجزیره را پیدا کنید خواهید دید که این شبکه تظاهرات بسیار گسترده ای را از زاویه بالا پخش می کند که ادعا می شود مربوط به شهر حما است،اما آنچه که دیده می شود میدان باب الفرج و ساعت بزرگ آن است! فقط در یک تصویر تظاهرات حمایت از وعده اصلاحات بشار اسد در حلب به تصویر تظاهرات مطالبه به اسقاط او و لا للحوار(نه به گفتگو) در حما تحریف شده است! جالب نیست؟!

بله! ارتش سوریه در کنترل بحران نقش مستقیمی دارد اما پرسش این است که ارتش در کدام یک از مناطق وارد شده است؟

همانطور که آقای جنتی در مصاحبه خویش به آن اشاره کرده اند سلفیین و اخوان المسلمین از دشمنان درجه اول بشار اسد به شمار می آیند.

 جناب جنتی این گروه اکنون در غرب و شمال سوریه به ترتیب توسط حزب المستقبل لبنان به رهبری سعد حریری و دستگاه اطلاعاتی ترکیه مسلح شده اند و تا کنون صدها پلیس،سرباز و درجه دار ارتش سوریه را کشته اند.

فقط در جسر الشغور در شمال این کشور،سه گور دستجمعی متعلق به سربازان و پلیس کشف شده است که توسط سلفیین قتل عام شده بودند.

پرسش این است که واکنش بشار اسد در مقابله با این گروه های مسلح چه باید باشد؟

جناب جنتی! در بسیاری از تظاهرات ضد نظام در حمص،حما سلفییون عملا با سلاح به خیابانها می آیند بنابراین بسیار طبیعی است که تظاهرات به خشونت کشیده شود.

یکی از دروغ های بسیار بزرگی که توسط شبکه خبری الجزیره و العربیه پخش شد ورود ارتش به شهر حما بود که قطعا شما حساسیت این شهر را بهتر از من درک می کنید.

 اگر دو سال در سوریه زندگی کرده باشید حتما می دانید برای رسیدن به شمال سوریه یا بازگشت از شمال به سمت دمشق باید حتما از کنار حما عبور کنید.

واحدهای ارتش سوریه پس از سرکوب این گروه ها در جسر الشغور و جبل الزاویه در شمال در حال بازگشت به مراکز خویش بودند که ادعا شد ارتش شهر حما را محاصر کرده و تانک های ارتش وارد این شهر شده اند و در حال قتل عام مردم هستند.

پرسش این است که چگونه حما محاصره و در اشغال ارتش است که سفیر امریکا توانسته حلقه محاصره را شکسته و وارد این شهر شود و با رهبران اخوان المسلمین در این شهر گفتگو کند؟!

جناب جنتی! دروغ و تزویر اخبار در رابطه با سوریه آنقدر زیاد است که قلم از ذکر تک تک آنها عاجز است ؛ بنابراین من فقط سعی کردم به آخرین و بروز ترین دروغ ها اشاره کنم.

برای اثبات این موضوع فقط کافی است به استعفای غسان بن جدو مدیر شبکه الجزیره در بیروت اشاره کرد که حاضر نشد برای تزویر تصاویر و اخبار به طرابلس و عکار در شمال لبنان (در نزدیکی مرز سوریه) تیم خبر و فیلم بفرستد!

در مصاحبه جناب جنتی نکات عجیب دیگری است. مثلا ایشان اشاره کرده اند که در مرز لبنان و سوریه، افراد با دادن رشوه بدون پاسپورت عبور و مرور می کنند.

محض اطلاع جناب جنتی عرض می کنم طبق موافقتنامه قدیمی که بین لبنان و سوریه وجود دارد،شهروندان دو کشور می توانند با ارائه کارت شناسایی(هویه)و بدون پاسپورت عبور و مرور کنند،کافی است این را از دوستان قدیمی لبنانی تان بپرسید حتما به شما پاسخ خواهند داد.

در پایان بار دیگر تاکید می کنم که سوریه به اصلاحات جدی نیاز دارد و بشار اسد نیز چاره ای جز اصلاحات و باز کردن واقعی فضای سیاسی سوریه ندارد.

بشار چند هفته گذشته در ملاقات خود به سید حسن نصرالله گفته بود که اگر واقعا به این جمع بندی برسم که اکثریت مردم مرا نمی خواهند کنار خواهم رفت و به زندگی شخصی خویش خواهم رسید.به گفته سید حسن بشار با جدیت اصلاحات را دنبال می کند و به زودی نظام چند حزبی در این کشور برپا خواهد شد که او خود را برای نتایج طبیعی اجرای این اصلاحات آماده کرده است.

در هر صورت جناب جنتی! من معتقدم که اصلا مهم نیست من و شما یا هر غیر سوری دیگر این اصلاحات را کافی بداند یا نه،اصلا مهم نیست که ما بسیار بعید بدانیم که این اصلاحات موفق خواهد شد یا نه! بلکه مهم این است که اکثریت مردم سوریه این فرصت را در اختیار بشار اسد قرار می دهند یا نه که معتقدم اکثریت مردم این کشور این فرصت را به بشار داده اند،اکثریتی که ابر رسانه های خبری نظیر الجزیره و العربیه صدای آنها را خاموش کرده اند.

ای کاش این روزها سری به دمشق بیایید و از نزدیک با مردم صحبت کنید در آن صورت متوجه خواهید شد که دمشق و قاهره چقدر با یکدیگر متفاوت هستند.
سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر