صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

هر کسی ناراحت می‌شود، سریال را نگاه نکند

سعید نعمت الله در گفت‌وگو با خبر از کار خود دفاع کرد
کد خبر: ۱۱۳۱۱۵
| |
27443 بازدید
فیلمنامه نویس سریال «زیر هشت» معتقد است این مجموعه واقعیات جامعه را بیان می‌کند و تلخی‌هایش طبیعی است و در مقابل سریال شبکه سه هم شیرین است و هم مبتذل که مردم می‌توانند آن سریال را ببینند و «زیر هشت» را نگاه نکنند.

به گزارش «خبر آنلاین»، سریال «رستگاران» و تله فیلم «روز بعد» از جمله تجربه‌های نویسندگی سعید نعمت الله در کنار کارگردانی سیروس مقدم است. و البته سریال «زیر هشت» که این شب‌ها شاهد پخش آن شبکه اول هستیم؛ سریالی که علاقمندان و منتقدان زیادی را با خود همراه کرده است. شاید یکی از نکاتی که این روزها شدیدا  مورد وفاق بسیاری است، فیلمنامه تلخ این مجموعه باشد، نکته‌ای که فیلم‌نامه‌نویس زیر هشت قبول ندارد.

با وجوی که بسیاری از مخاطبان «زیر هشت» به جذابیت و گیرایی سناریوی این سریال معتقدند اما تلخی‌های جاری در داستان گاهی فراتر از حد انتظار است .لزوم این همه تلخی در داستان چیست؟

من خیلی سر رشته‌ای در زمینه تلخی و شیرینی داستان یا فیلمنامه ندارم اما می‌دانم  وقتی یک درام اجتماعی را روایت می‌کنیم  نمی‌توانیم آن را  شیرین بنویسیم اینجا ایران است و همه این پلشتی‌ها دورو بر ما است  و حقیقتا اگر کسی از دیدن این واقیعت‌ها ناراحت می‌شود، سریال را نگاه نکند. من اجازه دارم هر طور که فکر می‌کنم، بنویسم. در عین حال همین فیلمنامه‌ای که به عقیده خیلی‌ها تلخ است شیرینی‌های خاص خودش را هم دارد. من نمی‌توانم وقتی فیلمنامه‌ای را می‌نویسم از تک تک آدم‌ها نظرخواهی کنم که به نظر شما  قصه تلخ است یا  شیرین و آن چیزی که به نظر خودم خوب هست را انجام می دهم. «زیر هشت» قصه آدم‌هایی است که برای رهایی از مشکلاتشان روز به روز گرفتار تر می‌شوند و تنها به این دلیل که مسیر را اشتباه انتخاب می‌کنند.

من وظیفه دارم یک فیلمنامه را به جذاب‌ترین شکل ممکن بنویسم. «زیر هشت» هر شب به مدت 40 دقیقه پخش می‌شود و تلویزیون وقت دارد 11 ساعت و 20 دقیقه کارهای شیرین پخش کند.

یکی از نکات قابل تامل فیلمنامه «زیر هشت» فرم دیالوگ‌نویسی شخصیت‌هاست که گاهی اینطور به نظر می‌رسد که همه کاراکترها یک جور حرف می‌زنند و مدام دیالوگ‌هایی که پر است از حکمت و پند و اندرز از زبان آنها جاری می‌شود...

آدم‌های فیلمنامه «زیر هشت» شبیه هم حرف نمی‌زنند. و اعتقاد دارم کسی نمی‌تواند شبیه فرد دیگری حرف بزند. من بسیارعلاقمندم که آدم‌ها وزین حرف بزنند مگر بهترین فیلمنامه‌نویس این مملکت بهرام بیضایی نیست؟ مگر آدم‌های فیلمنامه این فیلمنامه‌نویس شکیل حرف نمی‌زنند؟ من فکر می‌کردم می‌توانیم از شکسپیر و هملت الگو برداری کنیم. به تمام کسانی که فکر می‌کنند آدم‌های سریال شیبه هم حرف می‌زنند توصیه می‌کنم  یک بار دیگر هملت را بخوانند. اگر ما نتوانیم غلو کنیم پس فیلم و سریال هیچ تفاوتی با زندگی طبیعی ندارد. ساموئل خاچیکیان مثالی می‌زند و می‌گوید: سینما اگر واقیعت بود من یک صندلی جلوی در خانه‌ام می‌گذاشتم و رفت و آمد مردم را نگاه می‌کردم). پس سینما نیاز به غلو کردن دارد حرف روزمره‌ای  که من با شما می‌زنم برای مردم جذاب نیست وقتی برای مردم جذاب خواهد بود که به آن رنگ و شکل بدهید.

شخصیت پردازی‌های داستان در مورد برخی شخصیت‌ها بسیار خوب است و برخی دیگر کاستی هایی دارد. مثل شخصیت پلیس داستان که به نظر شخصیت منفعلی می‌رسد. آیا از ابتدا چنین ویژگی برای کاراکتر در نظر گرفته شده بود یا به نحوه بازی بازیگر بر می‌گردد؟

من فکر می کنم بازیگر خوبی را برای نقش پلیس انتخاب کردیم  و پلیس متفاوتی است  واقیعت این است اگر 2هزار پروند قتل و دزدی از طرف پلیس  کشور پیگیری شود، مطمئن باشید97 درصد پرونده‌ها بایگانی می‌شود، چون گاهی وقت‌ها  پلیس به نتیجه نمی‌رسد. پلیس در این سریال در مورد پروند تحقیق می‌کند اما به نتیجه‌ای نرسیده است. من قصه پلیسی ننوشتم و قصد نداشتم معمای پلیسی حل کنم .

آیا از ابتدا به پایان قصه فکر کردید و یا در طول کارپایانی برای آن انتخاب کردید؟

از  وقتی فیلمنامه را می‌نوشتم یک پایان برایش در نظر گرفتم و می‌دانستم قصه به چه شکل تمام خواهد شد. و به نظر خودم پایان خوبی شده است. تنها چیزی که در ذهنم نبود و اتفاق افتاد، مونتاژ و  موزیک متن بد این کار بود که فکر می‌کنم تا حد زیادی به کار لطمه زده است.

شما فیلمنامه دیگری به نام «جراحت» با کارگردانی محمد مهدی عسگرپور را  برای ایام ماه مبارک رمضان نوشته‌اید. آیا این کار تفاوتی با سایر کارهایتان دارد؟

جراحت برای من تجربه متفاوتی است. من این مدل فیلمنامه را  هیچ وقت ننوشته بودم. در این کار  سعی کردم یک جزیی را انتخاب کنم و این جزء را کم‌کم به کلیت تبدیل کنم و آن را پرداخت کنم. من فکر می‌کنم «جراحت» بهترین فیلمنامه‌ای است که تا به حال نوشته ام و فیلمنامه بسیار موجزی است. تعداد کاراکترهایش کم است، مدل ادبیات و قصه‌پردازی متفاوتی دارد. تجربه جدیدی بود و بسیار خوب ساخته شده است همانطور که سیروس مقدم برای «زیر هشت» از جان، مایه گذاشت و  سر صحنه تا پای بیماری رفت عسگر پور هم انرژی زیادی گذاشت. شانسی که من آوردم این است که با دو  کارگردان بسیار متعهد همکاری کردم. فکر می کنم «جراحت» یک غافلگیری بزرگ برای مخاطبان تلویزیون در ماه رمضان باشد.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۵۸ - ۱۳۸۹/۰۵/۱۸
من هم سرنوشتی شبیه عطا داشتم. اما متاسفانه در جریان من قاضی هم عامل بود.
فرزاد
|
France
|
۱۵:۰۰ - ۱۳۸۹/۰۵/۱۸
چشم. آنها که ناراحت می شوند نگاه نمی کنند. اما وقت تلف شده تلویزیون ملی چه می شود؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۰۰ - ۱۳۸۹/۰۵/۱۸
فکر می کنم دور از ادب باشد که برای اینکه کار خودمان را خوب جلوه دهیم کار دیگری را مبتذل بنامیم. سریال کانال 3 به نوعی واقعیات جامع را نمایش می دهد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۰۴ - ۱۳۸۹/۰۵/۱۸
یکی یه این آقا بگوید شما برای 80 میلیون ایرانی می نویسی نه برای خودت. شما وظیفه داری سلیقه مردم را لحاظ کنی. اگه قرار باشه هرچی فکر میکنی درسته در حالی که غلطه بنویسی و درست کنی یعنی واسه دل خورت می نویسی جای اون نوشته تو تلوزیون نیست . برو واسه خودت بنویس و بساز و خودت نگاه کن و خودتم حالشو ببر
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۰۸ - ۱۳۸۹/۰۵/۱۸
کسی که با این لحن حرف میزنه همچین فیلمنامه ای هم بعید نیست.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۰۸ - ۱۳۸۹/۰۵/۱۸
به نظرم ايشان آدم خودخواهي است يعني چه كه اگر نميخواهند نگاه نكنند اگر مردم سريال ها رانگاه نكنند كه شما بايد بدنبال كار ديگري باشيد تمام برنامه ها براي مردم فهيم وخوب مملكت ساخته ميشود! آقا اگر ميخواهي اينگونه سخن بگويي برو فيلم سينمايي بنويس و... تا وقتي كسي خوشش نيآمد آن فيلم رانبيند وآنگاه ضرر چند صد ميليون توماني كه كرديد متوجه شده وازاين گستاخي ها نمي كنيد . چون پول تلويزيون از بيت اللمال وجيب مردم است .
سارا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۱۲ - ۱۳۸۹/۰۵/۱۸
به نظر من نوشتن همچین فیلنامه ای تبحر خاصی نمیخواهد چون در این سریال بیشتر از بیمارستانی به بیمارستان دیگر میرود وای که خسته شدیم از این موضوعات تکراری و غمناک بابا یه ذره فکر روحیه مردم باشید
اميني
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۱۴ - ۱۳۸۹/۰۵/۱۸
دوست عزيز جراحتتم مي بينيم !!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۱۶ - ۱۳۸۹/۰۵/۱۸
جناب با شما کاملا" موافقم امانه به تلخی گفتارتان در دفاع از فیلمنامه.
صبا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۲۰ - ۱۳۸۹/۰۵/۱۸
انگار این آقا دلش خیلی پر است اما یک حرفی با نویسنده محترم زیر هشت دارم شما که فکر می کنید قصه ای که شما نوشته اید در همین دور و بر خودمان اتفاق می افتد پس چرا به داستان نوشته شده دیگر که در شبکه سه پخش می شود عنوان مبتذل داده اید یا شما تا کنون فیلم مبتذل ندیده اید یا این که فکر می کنید در اطراف ما این گونه مسائل اتفاق نمیافتد . اگر اتفاق داستان شما سالی فقط چند بار اتفاق بیافتد و فقط به گوشمان برسد که چه شده . اتفاقات سریال فاصله هر روز در مقابل چشمانمان اتفاق می افتد .تقابل بین والدین و فرزندان .اختلاس ها و از همه مهمتر سوار شدن هر روزه دختران خیابانی به انواع و اقسام اتومبیلهای مدل بالا. فکر نمیکنید زمان آن رسیده که صدا و سیما به رسالت خود عمل کند و مردم را آگاه نماید و به بهانه مبتذل بودن و غیر قابل پخش بودن این گونه صحنه ها از وظیفه خود شانه خالی نکند.
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟