بازدید 14897

راه‌اندازي بيمارستان مادر و كودك ايران

کد خبر: ۱۰۴۳۸۶
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۸۹ - ۰۸:۲۸ 15 June 2010
در ایران زایشگاه‌های مجهز بسیاری ساخته شده است و بسیاری از بیمارستان‌ها هم بخشی برای زنان و زایمان در نظر گرفته‌اند اما تا كنون بیمارستانی تخصصی برای مادران و نوزادان در سطح بین المللی ساخته نشده بود. این روزها اما گویا اوضاع تغییر كرده و در لیست بیمارستان های ایران باید نام بیمارستان تخصصی نوزادان و مادران را هم نوشت.

« نخستين بيمارستان مادر و كودك كشور با سرمايه 10 ميليارد توماني يك بانوي نيكوكار شيرازي راه‌اندازي شد.» این خبر را صلاح‌الدين دلشاد، رئيس شوراي پزشكان مجمع خيرين سلامت كشور در آستانه برگزاري نخستين اجلاس بين‌المللي نيكوكاري اعلام كرده و گفته: يكي از مهمترين نيازهاي كشور اين است كه با وجود تولد نوزاداني با ناهنجاري‌هاي مادرزادي كه خطر مرگ هم براي نوزاد و هم مادر وجود دارد به يك بيمارستان مجهز كه هم امكانات نگهداري و مراقبت از مادر و هم امكان نگهداري و درمان نوزاد را داشته باشد، مجهز باشيم.
اين فوق تخصص جراحي اطفال گفته: براي جبران اين نقيصه، جمعي از جراحان اطفال در دانشگاه علوم پزشكي شيراز به اين فكر افتادند كه بيمارستاني بسازند كه خدمات و تجهيزات كامل تشخيص، درمان و مراقبت از مادر و نوزاد را يكجا داشته باشد. به گفته دلشاد اين گروه از پزشكان به دنبال اين بودند تا با همكاري جمعي از خيرين يك بيمارستان مجهز مادر و كودك را بنا كنند و به دنبال جايي براي اين كار بودند كه متوجه شدند يك سرمايه‌گذار، بيمارستاني را ساخته است كه براي اين كار مناسب است و متوجه شدند كه وي بنا به عللي تصميم دارد اين بيمارستان را به قيمت 13 ميليارد تومان بفروشد.
پس از صحبت با صاحب اين بيمارستان وقتي او متوجه شد كه بانيان بيمارستان مادر و كودك قصد خير دارند اعلام كرد كه به عنوان شراكت در اين كار خير خواهانه 2 ميليارد تومان آن را تخفيف مي‌دهد و اين مجموعه بيمارستاني را به قيمت 11 ميليارد توماني در اختيار بانيان نخستين بيمارستان مادر و كودك كشور قرار مي‌دهد. عضو مجمع خيرين سلامت كشور اعلام كرده: اين موضوع را با باقري لنكراني، وزير وقت بهداشت در ميان گذاشتيم و او تقبل كرد كه يك ميليارد تومان اين هزينه را از طرف دولت پرداخت كند. در اين زمان بود كه يك بانوي شيرازي به نام مدرسي كه سرمايه‌اي از املاك برادر مرحومش در اختيار داشت براي شراكت در خريد اين بيمارستان اعلام آمادگي كرد و در مرحله اول 7 ميليارد تومان از محل فروش املاك برادر مرحومش و بعد 3 ميليارد تومان از اموال خودش براي خريد اين بيمارستان هزينه كرد و آن را در اختيار دانشگاه علوم پزشكي شيراز گذاشت. دلشاد گفته: به اين ترتيب نخستين بيمارستان مادر و كودك كشور در شيراز راه‌اندازي شد و اكنون اين بيمارستان منحصر به فرد در كشور با 120 تخت بيمارستاني كه قابل افزايش تا300 تخت است، تمام خدمات تخصصي و فوق تخصصي لازم براي تشخيص و درمان بيماري‌هاي جنين، نوزاد و مادر را دارد. امكانات موجود در اين بيمارستان به صورت پراكنده در ساير بيمارستان‌هاي كشور وجود دارد به عنوان مثال مركز طبي كودكان تهران، امكانات لازم براي كودكان را دارد اما براي مادران امكانات مناسبي ندارد يا بيمارستان امام خميني (ره) و شريعتي برعكس آن هستند. البته قرار است در اينده يك بخش و كلينيك مادران نيز در مركز طبي كودكان داير شود اما در
حال حاضر تنها مركز جامع خدمات تشخيصي و درماني مادر و نوزاد در كشور، بيمارستان مادر و كودك شيراز است. رئيس شوراي پزشكان مجمع خيرين سلامت كشور همچنین گفت: اين بيمارستان هم اكنون زير نظر دانشگاه علوم پزشكي شيراز به صورت هيات امنايي و با تعرفه دولتي به خدمت‌رساني مشغول است. نخستين اجلاس بين‌المللي نيكوكاري به همت بنياد نيكوكاري فردوس به دبير كلي سيد رضا نيري اول و دوم تير با حضور مسئولان بلند پايه كشور و نمايندگان سازمان‌هاي جهاني در تهران برگزار مي‌شود.
سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر