بازدید 3764

گزيده سرمقاله‌ روزنامه‌هاي صبح امروز

کد خبر: ۷۹۸۲۲
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۸۸ - ۱۰:۰۵ 04 January 2010
جام جم
«آقاي موسوي! به فهم مردم توهين نكنيد» عنوان يادداشت روز روزنامه جام جم به قلم مهدي فضائلي است كه در آن مي‌خوانيد:
روز گذشته بخشي از بيانيه آخر آقاي موسوي مورد نقد و بررسي قرار گرفت و در ادامه بخش پاياني مقاله تقديم مي‌شود.
5)‌ در قسمت ديگري از بيانيه آقاي مهندس موسوي اصرار به وجود بحران جلب توجه مي‌كند. در اين بيانيه آمده است: «تا وجود يك بحران جدي در كشور به رسميت شناخته نشود، راهي براي خروج از مشكلات و مسائل پيدا نخواهد شد.»
اين نكته يا واقعاً از سر غفلت و ناآگاهي است و يا از سر وابستگي و خيانت.


رسالت
«کارشناسان بايد پاسخگو باشند» عنوان سرمقاله روزنامه رسالت به قلم محمدکاظم انبارلويي است كه در آن مي‌خوانيد:
ديروز دولت نامه استرداد لايحه هدفمند کردن يارانه‌ها را به مجلس ارائه کرد. آقاي ميرتاج الديني معاون پارلماني رئيس جمهور متن نامه استرداد را قرائت و توضيحي در مورد آن داد. آقاي فولادگر هم به عنوان مخالفت صحبت کرد و سپس راي گيري شد . مجلس با اختلاف دو راي با استرداد لايحه هدفمند کردن يارانه‌ها مخالفت کرد.
ديروز دولت نامه استرداد لايحه هدفمند کردن يارانه‌ها را به مجلس ارائه کرد. آقاي ميرتاج الديني معاون پارلماني رئيس جمهور متن نامه استرداد را قرائت و توضيحي در مورد آن داد. آقاي فولادگر هم به عنوان مخالفت صحبت کرد و سپس راي گيري شد . مجلس با اختلاف دو راي با استرداد لايحه هدفمند کردن يارانه‌ها مخالفت کرد .

قريب به يکسال است که دولت و مجلس درگير تصويب لايحه هدفمند کردن يارانه‌ها هستند . دهها جلسه و صدها نشست کارشناسي در اين ميان انجام شده است اما نتيجه آنها به همگرايي براي يک تصميم گيري درست منجر نشده است.


مردم سالاري
«انتخابات ابزار جنگ نرم يا وسيله حفظ کشور؟» عنوان يادداشت روز روزنامه مردم سالاري به قلم عماد برقعي است كه در آن مي‌خوانيد:
ديروز محمد نبي حبيبي دبيرکل حزب موتلفه اسلامي گفته بود که انتخابات مي تواند ابزاري براي جنگ نرم باشد. وي با اشاره به انتخابات دهم رياست جمهوري و حواشي آن گفته بود که دشمن از طريق دعوت مردم به شرکت در انتخابات قصد براندازي نرم جمهوري اسلامي را داشته است.
اين اظهارات براي اولين بار است که در عرصه سياسي کشور مطرح مي شود. گويا برخي از اصولگرايان در اين روزها به اين نتيجه رسيده اند که براي حذف رقيب سياسي خود استفاده از هر راه و حربه اي مجاز است. حتي اين که اين موضوع حمله به مسائل بنياديني مثل انتخابات باشد.


ابتكار
«مرجعيت به رسالت است نه به رساله» عنوان سرمقاله روزنامه ابتكار به قلم محمد علي وکيلي است كه در آن مي‌خوانيد:
مرجعيت نهادي است مهم و مرتبط بازندگي مسلمانان و همچون نيروي محرکه و عامل هماهنگ کننده اصول و قواعد کلي شريعت با نيازها و حوادث واقعه عمل مي کند.همواره مذهب را از آفت ناتواني و برچسب" در بن بست بودن"مي رهاند.
مرجع تقليد صاحب رسالت است نه صاحب رساله دين را در يک مجموعه به هم پيوسته و بانگرش همه جانبه بررسي مي کند روايط حاکم برسياست و اجتماع و اقتصاد را بايد بشناسد و با در نظر گرفتن مصالح و منافع جامعه، احکام مناسب و راه گشا را ارئه دهد ساحل نشيني نيست که از دور به طوفانها بنگرد بلکه ناخدايي است در کام امواج که با کشتي نجات خويش ، کشتي نشستگان را از خطرغرق شدن رهايي مي بخشد.


كيهان
«معاويه اصلي باهوش تر بود!» عنوان يادداشت روز روزنامه كيهان است كه در آن مي‌خوانيد:
معاويه با همه پليدي‌ها و جاه طلبي‌هايش كه جز به كسب قدرت و مقام نمي انديشيد يك نكته را به خوبي فهميده بود كه نمي بايست بطورعلني و آشكارا به جنگ با حسين(ع) و آرمان‌ها و ارزش‌هاي اسلام رفت. از همين رهگذر در اواخر عمر در حالي كه براي رسيدن به قدرت فرزندش به رايزني و مذاكره پرداخته و براي «يزيد» بيعت مي گرفت نكته اي را به او گوشزد كرد و تداوم خلافت او و دودمان بني اميه را در گرو آن دانسته بود؛ اينكه 4 نفر پس از من در زمره مخالفان جدي تو خواهند بود: 1-عبدالله بن زبير، 2- عبدالرحمن بن ابوبكر،3-عبدالله بن عمر و 4- حسين بن علي(ع) در اين ميان متعرض حال حسين بن علي نشو و از روبرو شدن با او به شدت پرهيز كن.
اما يزيد- همچنانكه از آدم شرابخوار و لايعقلي چون او انتظار مي رفت- به توصيه پدرش بعد از رسيدن به قدرت وقعي ننهاد و در شرايطي كه امر بر او مشتبه شده بود به والي مدينه - وليد بن عتبه- دستور داد كه از حسين(ع) براي او بيعت بگيرد!


ايران
«حكومت ري؛ پاداش جنايت» عنوان سرمقاله روزنامه ايران به قلم دكتر غلامحسين الهام است كه در آن مي‌خوانيد:
الا و اني اُقاتل رجلين: رجلاً ادعي ماليس‌له و آخر منع‌الذي عليه
«بدانيد كه من با دو كس مي‌ستيزم، آن كس كه چيزي را خواهد كه حق آن را ندارد و آن كه حقي را كه برگردن اوست نگذارد.»
اميرالمؤمنين / نهج‌البلاغه خطبه 173
حادثه هتك حرمت عاشورا كه در تاريخ كشور ما بي‌سابقه بود، نقطه رسوايي جريان براندازي است كه خيلي سريع از شعار تكبير و «كاريكاتور» انقلاب اسلامي به ماهيت واقعي خود و عناد با اسلام و نظام اسلامي ختم شد.

در روز عاشورا فرمانده اردوگاه يزيد با شعار «يا خيل‌الله اركبي و بالجنة البشري» حمله عليه «اصل اسلام» و قرآن ناطق را آغاز كرد و با تهليل و تكبير به بزرگترين جنايت تاريخ پايان داد. در حالي كه به قول آن شاعر: آنها «حقيقت الله‌اكبر و لااله‌الا‌الله را سر بريده بودند و شعار تكبير و تهليل سر دادند.»


حمايت
«شايد وقتي ديگر!‏» عنوان سرمقاله روزنامه حمايت به قلم عليرضا طهراني است كه در آن مي‌خوانيد:
روز گذشته مهمترين خبري كه بر روي خروجي خبرگزاري‌هاي رسمي، فارغ از موضوعات سياسي اخير كشور قرار گرفت موضوع استرداد لايحه هدفمند كردن يارانه‌ها توسط نماينده دولت در مجلس بود.‏ ديروز محمدرضا ميرتاج الديني، معاون پارلماني رئيس جمهور، با حضور در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اين که لايحه هدفمند کردن يارانه‌ها مطابق با نظرات دولت تصويب نشده است، درخواست استرداد اين لايحه را، بصورت رسمي به هيئت رييسه مجلس شوراي اسلامي تقديم کرد‎‏. ‏
‎ميرتاج الديني در جلسه علني در توضيح علت تقاضاي دولت براي استرداد لايحه هدفمند کردن يارانه‌ها اظهار داشت: دولت بيش از يک سال بررسي کارشناسي براي تدوين و تهيه اين لايحه انجام داد ، پس از تقديم لايحه هدفمند کردن يارانه‌ها يک سال ديگر نيز به همراه مجلس بررسي‌هاي کارشناسي را انجام داد‏‎.‎‏ بيش از دو سال از بحث هدفمند کردن يارانه‌ها در جامعه مي گذرد ، برغم اين کار کارشناسي جامع دولت ، مصوبه مجلس در لايحه هدفمند کردن يارانه‌ها اهداف دولت را تامين نمي کند." ‏ اگر چه مير تاج الديني اينچنين گفت اما نمايندگان مجلس با پيشنهاد دولت مبني بر استرداد لايحه هدفمند سازي يارانه‌ها مخالفت كردند.‏


آفرينش
«واردات گسترده تداوم سياست‌هاي غير کارشناسانه» عنوان سرمقاله‌ِ روزنامه آفرينش به قلم علي رمضاني است كه در آن مي‌خوانيد:
واردات در کنار صادرات همواره دو عامل تعيين کننده پيوند تجارت و اقتصاد هر کشوري با ساير اقتصاد‌هاي جهاني است و مي تواند در جايگاه خود به عنوان موتور محرکه رشد اقتصادي عمل نمايد اما در اين بين به‌کارگيري سياست‌هاي غيرکارشناسانه در اين مقوله بويژه در زمينه ي واردات مي تواند آسيب‌هاي جبران ناپذيري را بر اقتصاد ملي و داخلي هر کشوري وارد کند جزيانهايي که اکنون با ناديده گرفتن هشدارهاي اقتصادانان و کارکنان امور از سوي دولت روز به روز بر دامنه ي خسارات ويرانگر ناشي از سيل واردات ،اقتصاد ايران را تحت شعاع خود قرار داده است.اين امر زماني موجب نگراني بيشتر مي شود که اين واردات چندين برابر صادرات غير نفتي و بيشتر در زمينه کالاهاي لوکس، مصرفي و... باشد که عملا در خدمت مصرف جامعه است نه در خدمت توليد بيشتر.


جهان صنعت
«دولت پشيمان شده است؟!» عنوان سرمقاله روزنامه جهان صنعت است كه در آن مي‌خوانيد؛نزديک به سه هفته گذشته نمايندگان مجلس شوراي اسلامي اعلام کرده بودند که در جلسه روز يکشنبه (ديروز) ايرادات شوراي نگهبان به لايحه هدفمند کردن يارانه‌ها پس از بررسي رفع خواهد شد اما پس از شنيدن تذکرات فراوان نمايندگان درخصوص ماده 15 اين لايحه به يکباره درخواست استرداد آن از سوي دولت توسط معاون پارلماني وي (محمدرضا ميرتاج‌الديني) در صحن علني مطرح شد.
اين در حالي است که محمدرضا فرزين، سخنگوي طرح تحول در دولت شنبه گذشته اعلام کرده بود که در صورت تصويب اين پيشنهاد (آخرين تصميم‌گيري کميسيون ويژه که در آن سازمان مورد نظر احمدي‌نژاد هم در نظر گرفته شده بود) لايحه پس گرفته خواهد شد اما درباره اين پيشنهاد که پيش از اين بارها از گوشه و کنار مجلس شنيده شده بوده، دولت نيز با آن موافق است و وي يا معاونانش طرف مشورت هم قرار گرفته‌اند، معاون پارلماني وي حتي منتظر نماند تا نظرات نمايندگان در اين خصوص نهايي شود و پس از موافقت اعلام استرداد کند شايد که با توجه به تذکرات پي‌درپي اعضاي خانه ملت به تصويب نمي‌رسيد.


گسترش
«درک يک ضرورت» عنوان سرمقاله روزنامه گسترش است كه در آن مي‌خوانيد:
در فصول تابستان و زمستان، مساله تامين انرژي، تبديل به دغدغه مشترک صنايع مي‌شود.

افزايش مصرف برق در تابستان و مصرف گاز در زمستان موجب مي‌شد تا مسوولان شرکت ملي گاز و وزارت نيرو، تامين انرژي مصرفي واحدهاي مسکوني را در اولويت قرار دهند. به اين ترتيب با افت فشار برق و گاز در شبکه انرژي کشور، صنايع اولين قربانيان کاهش عرضه انرژي بودند.
اما با توجه به نقش صنايع در ايجاد اشتغال و توسعه اقتصادي، وزارت صنايع و معادن پيگير حل مشکل انرژي صنايع شد.
با برگزاري جلسات متعدد و پيگيري‌هاي وزارت صنايع و معادن، شوراي امنيت ملي با توجه به اهميت صنعت، اولويت‌بندي تامين انرژي برق را از منازل به صنايع تغيير داد. به اين ترتيب ميزان قطع برق صنايع کاهش و درنتيجه زيان‌هاي ناشي از آن به حداقل رسيد. در گام بعد‌، وزارت صنايع و معادن پيگير مشکل تامين سوخت زمستاني صنايع شد. در اين راستا با اولويت‌بندي صنايع بر حسب نياز به انرژي، صنايع انرژي‌بر مانند فولاد در صدر جدول تامين گاز قرار گرفته‌اند.
نکته حائز اهميت در اين خصوص آن است که با توجه به رسيدن به روزهاي پاياني سال اصلاح الگوي مصرف و اجرايي شدن طرح هدفمند شدن يارانه‌ها، لازم است تا صنايع نيز گام‌هايي را در اين راستا بردارند.


دنياي اقتصاد
«راه‌حل؛ رجوع به علم اقتصاد» عنوان سرمقاله روزنامه دنياي اقتصاد به قلم محمود صدري است كه در آن مي‌خوانيد:
مجلس با درخواست دولت براي استرداد لايحه هدفمند سازي يارانه‌ها مخالفت كرده و اين لايحه پس از حل و فصل اختلاف مجلس و شوراي نگهبان و يا داوري مجمع تشخيص، نهايي و لازم‌الاجرا خواهد شد.
از سوي ديگر، مقام‌هاي دولتي از جمله معاون حقوقي رييس‌جمهور،گفته‌اند لايحه با وضع فعلي قابل‌اجرا نيست. سرنوشت بودجه 89 به وضوح و برنامه پنجم توسعه به احتمال زياد به اين لايحه گره خورده است و مي‌توان گفت اقتصاد ايران اكنون با ابهامي بزرگ روبه‌رو شده است.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها