کاهش 55 درصدي قيمت آهن
قيمت انواع آهن و ميلگرد در بازار آزاد نسبت به سال گذشته حدود 55 درصد کاهش يافته است.
رئيس اتحاديه آهن فروشان با اعلام اين مطلب در گفتوگو با «سرمايه» اظهار داشت: نرخ هر کيلو آهن در سال گذشته بين 1350 تا 1400 تومان بود که در حال حاضر با تجربه کاهش 750 توماني در هر کيلو نسبت به سال گذشته به کيلويي 600 تا 650 تومان رسيده است.
محمد آزاد با بيان اينکه هم اکنون رکود شديدي بر بازار آهن حکمفرما است، تصريح کرد: «اين رکود باعث شده تنها طي يک هفته گذشته نرخ آهن کيلويي 50 تومان کاهش بيابد.» وي با اشاره به فصل ساخت وساز در کشور افزود: «با وجود اينکه طبق عرف بازار آهن در اين فصل بايد بهترين وضعيت و پررونق ترين ايام را داشته باشد، اما شاهد هستيم که به دليل رکود بازار مسکن، بازار آهن آلات نيز در بي رونقي کامل سپري ميشود.»
رئيس اتحاديه آهن فروشان از رکود در بازار ساخت وساز مسکن و افزايش عرضه نسبت به تقاضا به عنوان عوامل ايجاد کاهش قيمت و رکود در بازار آهن ياد کرد.
اين فعال اقتصادي با تاکيد بر ضرورت رفع رکود بازار آهن تصريح کرد: «اگر دولت ساخت و ساز مسکن مهر و طرحهاي عمراني را آغاز نکند، بازار آهن همچنان در رکود باقي خواهد ماند.» آزاد خاطرنشان کرد: «با توجه به کاهش شديد قيمت مسکن در کشور، ساخت وساز براي بخش خصوصي مقرون به صرفه نيست بنابراين ايجاد رونق در بازار آهن فروشان در گرو آغاز طرحهاي عمراني دولتي است.»
احتمال بروز کما در بازار آهن
يکي ديگر از فعالان بازار آهن نيز با اشاره به افت بهاي محصولات آهني در بازار آزاد طي يک سال اخير به خبرنگار ما گفت: «به دنبال کاهش بهاي جهاني نفت، شمش فولاد و آهن، قيمت آهن آلات در بازارهاي داخلي هم اکنون در مقايسه با سال گذشته حدود 50 درصد کاهش يافته است.» عليرضا نوبخت ادامه داد: «علاوه بر دلايل ذکر شده ميتوان رکود حاکم بر بازار آهن و واردات کافي اين محصول را از جمله علل اصلي کاهش قيمت آهن آلات ذکر کرد.»
وي ادامه داد: «در حال حاضر آهن به ميزان کافي در کشور وجود دارد و هيچ کمبود و مشکلي براي تامين اين کالا در کشور وجود ندارد.» اين کارشناس بازار آهن آلات تصريح کرد: «اين کاهش قيمت در بازار ميلگرد حدود 50 درصد و در بازار تيرآهن و ساير محصولات آهني بين 30 تا 40 درصد بوده است.» نوبخت ادامه داد: «در حال حاضر رکود سنگيني بر بازار آهن آلات حاکم است که موجب شده در مقايسه با سال گذشته تقاضا، آمار معاملات و قيمتها به طرز چشمگيري کاهش يابد.»
وي گفت: «پيش بيني ميشود به دليل مقارن بودن ماه رمضان با آخرين ماه تابستان بسياري از پروژههاي ساختماني به حالت نيمه تعطيل درآيند که اين امر در نهايت موجب کاهش تقاضا در بازار آهن آلات شده و روند نزولي بهاي محصولات آهني را شدت ميبخشد.»
وي افزود: «از ديگر دلايل کاهش قيمت آهن آلات در بازارهاي داخلي ميتوان به ترديد و تعلل متقاضيان و تجار در انجام معاملات اشاره کرد چرا که با ادامه روند نزولي قيمت آهن آلات، بسياري از متقاضيان براي جلوگيري از ضرر و زيان احتمالي و پايين آوردن ريسک معاملات، وسواس بيشتري براي خريد اين محصولات به خرج ميدهند و چشم به آينده بازار دوختهاند که اين امر رکود حاکم بر بازار آهن را تشديد کرده است.»
يکي ديگر از فعالان بازار آهن نيز با اشاره به رکود عميق بازار آهن به خبرنگار ما گفت: «رکود نسبي که از سال گذشته و همزمان با آغاز رکود بازار مسکن بر بازار آهن کشور حاکم شد، در روزهاي اخير به اوج خود رسيده است به گونهاي که اگر شرايط بازار عوض نشود بايد انتظار شروع يک رکود عميق و طولاني مدت را در اين بازار داشت.»
محمد سلطاني با اشاره به واردات بي رويه آهن به کشور گفت: «واردات بي رويه آهن به کشور در شرايطي صورت ميگيرد که آهن زيادي در انبارها باقي مانده و به دليل نبود مشتري به فروش نرفته است.» وي ادامه داد: «در سال جاري تيرآهن از کشورهاي ترکيه و اسپانيا در حجم بالايي وارد و در بازارهاي داخلي عرضه شده است که با توجه به رکود بازار آهن به نظر ميرسد اين امر منجر به تداوم روند نزولي قيمت اين محصولات در بازار آزاد شود.»
قيمت آهن آلات در بازارهاي مصرف
هم اکنون هر شاخه تيرآهن 14 ذوبي با قيمت 114 هزار تومان به فروش ميرسد در حالي که نوع چيني اين محصول قيمتي حدود 95 هزار و 500 تومان دارد.
بنا بر اين گزارش، هر شاخه تيرآهن 16 ذوبي با قيمت 139 هزار و 500 تومان عرضه ميشود در حالي که بهاي نوع چيني آن حدود 127 هزار تومان است. هر شاخه تيرآهن 18 ذوبي نيز با قيمتي حدود 169 هزار تومان فروخته ميشود در حالي که بهاي نوع چيني آن به حدود 144 هزار و 500 تومان ميرسد. براساس اين گزارش، هم اکنون قيمت هر شاخه تير آهن 20 ذوبي حدود 258 هزار و 500 تومان است. همچنين نوع چيني اين تيرآهن با قيمتي حدود 165 هزار و 500 تومان به فروش ميرسد.
هر شاخه تيرآهن 22 ذوبي و چيني نيز به ترتيب با قيمتهاي 260 هزار تومان و 227 هزار تومان فروخته ميشود. اين گزارش حاکي است در حال حاضر هر شاخه تيرآهن 24 ذوبي قيمتي حدود 315 هزار تومان دارد. همچنين هر شاخه تيرآهن 27 ذوبي با قيمتي حدود 336 هزار تومان فروخته ميشود. براساس اين گزارش، هم اکنون هر کيلو ميلگرد با نرخهايي از 548 تا 665 تومان معامله ميشود. همچنين قيمت هر کيلو ورق فولادي از 610 تومان شروع شده و به حدود 645 تومان ميرسد. قيمت هر شاخه ناوداني نيز از 632 تا 655 تومان نوسان دارد. همچنين نبشي شش متري به بهايي از 615 تا 700 تومان معامله ميشود.
دیگه داریم از فرط خوشبختی پرواز می کنیم
به نظر بنده دولت به جاي يكسونگري در ارزان سازي نهاده هاي مسكن همچون ميگرد ورق و تيرآهن و واردات بدون برنامه ريزي كه دولت به لحاظ واردات فولاد از چين و تركيهبا قيمت حدود 800 تومان و در حال حاضر تقليل بهاي آن به زير 420 تومان مه دولت از محل جيب مردم بايد ميلياردها تومان ضرر و زيان بدهد بهتر است با اعمال مديريت واردات و حمايت از صنايع داخلي كه در راستاي اصل 44 به بخش خصوصي واگذار گرديده و علايم ورشكستگي آنان بعلت حجم بيش از نياز داخلي نسبت به ظرفيتهاي داخلي كه جوابگوي تقاضاي داخلي از يك بحران جدي هم در صنعت فولاد و هم بخش مسكن جلوگيري نمايد



