صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

وضعیت قرمز در اوکراین و لهستان

کد خبر: ۲۸۴۹۹
| |
2460 بازدید

دانتسک، شهری صنعتی در اوکراین، راه بسیار زیادی برای رسیدن به شهرهای وین و زوریخ دارد، شهرهایی در اتریش و سوئیس که در تابستان امسال میزبان جام ملت های اروپا بودند و میزبانی آنها به اندازه فوتبال تهاجمی و زیبای اسپانیا- قهرمان مسابقات- مورد ستایش قرار گرفت.

به نوشته سرمايه و به نقل از فایننشال تایمز، میشل پلاتینی رئیس کنفدراسیون فوتبال اروپا- یوفا- یک سال پیش تصمیم گرفت به کشورهای شرق اروپا اجازه دهد تا برای اولین بار نامزد این مسابقات شوند و در نتیجه اوکراین و لهستان به طور مشترک میزبانی مسابقات 2012 را به دست آوردند. اما خوشحالی دو میزبان مسابقات، دیری نپایید چرا که یوفا آنها را تهدید کرد در صورتی که در روند ساخت استادیوم ها و سایر تجهیزات لازم برای میزبانی تعلل به خرج دهند میزبانی را از آنها می گیرد.

آناتولی بلیژنیوک، مدیر شورای شهر دانتسک هم یکی از کسانی است که نگران میزبانی اوکراین در این مسابقات است: «من در مورد شهر خودمان نگرانی زیادی ندارم، نگرانی من در مورد سایر نقاط اوکراین است.» با قدم زدن در این شهر متوجه می شوید که به هر حال قدم های زیادی برای میزبانی در این شهر برداشته شده است.

در سال 1999 بود که رنات آخمتوف، ثروتمندترین مرد اوکراین و یکی از ثروتمندترین مردان اروپا در یک رویا فرو رفت؛ این سلطان آهن و مس به پاریس رفته بود تا یک مسابقه فوتبال میان تیم های ملی فرانسه و اوکراین را تماشا کند، در استادیوم استادوفرانس، آنجا بود که او فهمید که در خانه اش، دانتسک به چه احتیاج دارد؛ به یک استادیوم باشکوه که میزبان بازی های تیم شاختار دونتسک - تیمی که در تملک او است- باشد و مردم این کشور و سایر کشورهای جهان را به خود جلب کند.
در سال 2003 بود که او آرشیتکت هایی از سرتاسر جهان را دعوت کرد تا طرح های خود را ارائه دهند و در سال 2005 بود که او گروه آروپ اسپورت- طراح استادیوم مرکزی میزبان المپیک پکن موسوم به آشیانه پرنده- را برای این کار نامزد کرد. حالا آرام آرام ثمره این کار خودش را در دانتسک به رخ می کشد.

یک بنای عظیم نسبتاً غیرطبیعی به رنگ آبی، براساس طرح این استادیوم، استادیومی عظیم خواهد شد، با گنجایش 50 هزار نفر که در درجه بندی استادیوم های یوفا پنج ستاره (بالاترین درجه) را خواهد گرفت. این استادیوم حتی ویژگی های لازم برای میزبانی بازی فینال یورو 2012 یا میزبانی مسابقه فینال جام یوفا یا لیگ قهرمانان اروپا در دهه آینده را دارا خواهد بود.

در حال حاضر مراحل ساخت استادیوم حدود یک سال از برنامه اولیه عقب است اما برای سال 2012 آماده خواهد شد. آلکساندر آتمانتکو مدیر نظارت بر ساخت استادیوم می گوید علت اصلی تاخیر در ساخت استادیوم ناشی از آماده نبودن زیرساخت ها بوده است. براساس برنامه، اگرچه لیگ فوتبال اوکراین سه ماه زمستان را به دلیل سرمای شدید تعطیل است اما این استادیوم به گونه ای طراحی شده که در آن سه ماه برای برگزاری مسابقات دوستانه و نمایشی یا برگزاری کنسرت ها فعال باشد.

سیستم طراحی شده آب گرم زیر چمن و سیستم های چرخش آب گرم در استادیوم باعث خواهد شد دمای هوا در داخل استادیوم در حالی که هوای بیرون زیر صفر است دمایی متعادل و مناسب باشد. در کنار این استادیوم هم یک پارک و گردشگاه، که به گفته آتماننکو- یکی از زیباترین پارک های اروپا خواهد شد- احداث خواهد شد که هزینه احداث آن معادل 30 میلیون یورو برآورد شده است.

مقامات محلی اوکراین امیدوارند میزبانی مسابقات بتواند باعث جهش چشمگیر میزان توریست ها در این منطقه شود و مشکلات اقتصادی ناشی از بحران اقتصادی جهانی در این منطقه را خنثی کند.
اما مشکل اینجاست که شاید این رویاها برآورده نشود. چرا که برای میزبانی سال 2012 شاید استادیوم کمترین نگرانی اوکراینی ها باشد.

براساس گزارش دولتی، شهر دانتسک 70 هتل دارد اما در گزارش موسسه جونزلانگ لندن ذکر شده که در این شهر تنها 25 هتل - به مفهوم واقعی- وجود دارد که در کل 2070 اتاق دارند که تنها 592 اتاق دارای درجه سه ستاره یا بیشتر هستند. قرار است تا آن زمان 10 هتل دیگر در شهر ساخته شود اما اگر پیش بینی یکصد هزار توریست در زمان مسابقات درست باشد قطعاً شهر با کمبود محل اسکان روبه رو خواهد شد حتی اگر خوابگاه های دانشجویی و نظامی هم به محل اسکان توریست ها بدل شود.

شهر در زمینه حمل ونقل هم با مشکل روبه رو است، قرار است فرودگاه و ایستگاه مرکزی قطار شهر بازسازی شوند و 55 واگن مترو، 150 اتوبوس و 120 اتوبوس برقی به مجموعه حمل و نقل شهری شهر اضافه شوند اما باز هم به نظر می رسد که در مقطع مسابقات حمل و نقل عمومی با مشکل روبه رو خواهد شد.

اما مشکل اصلی در دانتسک نیست، بلکه در سایر شهرهای میزبان است. در بررسی اخیر یوفا روی کیفیت پیشرفت اقدامات لازم برای میزبانی شهر دانتسک در معیار صفر تا پنج نمره چهار گرفت و از هفت شهر دیگر میزبان مسابقات در دو کشور پیش افتاد.

وضعیت سایر شهرهای میزبان نگران کننده است؛ استادیوم شهر دنیپرپتروفسک طی چند ماه آینده آماده خواهد شد اما مشکلات ساختاری مربوط به اسکان و حمل و نقل در شهر بسیار حاد است. مرکز خریدی که طرح گسترش استادیوم المپیک کی یف را با مشکل روبه رو می کرد؛ خریداری و سپس ویران شد و مراحل گسترش استادیوم در حال اجراست اما کارها بیش از یک سال از برنامه ریزی ها عقب است.

در شهر لوین کار ما در حد فاجعه است چرا که دومین پیمانکار بازسازی و گسترش استادیوم مرکزی شهر هم به دلیل آنکه بودجه پیش بینی شده «غیر واقعی» و «غیر منطقی» بود از اجرای کار سر باز زد.

کارها در میزبان دیگر - استان - هم وضعیت خیلی بهتری ندارد. فوتبال این کشور زیر جنجال ناشی از بحران تبانی و تقلب قرار گرفته و جابه جایی ریاست فدراسیون این کشور و سایر مقامات آن مشکلات زیادی را رقم زد که سبب تاخیر در انجام امور شده است.

گرگوز لاتو، ستاره سال های دور فوتبال لهستان که حالا به عنوان رئیس فدراسیون فوتبال این کشور برگزیده شده است، اخیراً در اظهارنظری جنجالی گفته بود لهستان به احتمال برگزاری مشترک این مسابقات با آلمان می اندیشد. این گفته ها خشم مسوولان اوکراین را موجب شد و روابط دو کشور میزبان را سرد کرد.

در هین حال گروه کارشناسی یوفا که اخیراً از لهستان دیدن کرده بود در سیستم طبقه بندی رنگ ها، از سفید (بدون مشکل)، سبز (مشکل کم)، زرد (دارای مشکل اما امیدوار به حل مشکلات) نارنجی (مشکلات زیاد) و قرمز (وضعیت بسیار بد و اضطراری)، شهر کراکف را به عنوان جلوترین شهر لهستان در امر آماده سازی زیرساخت ها و امکانات ارزیابی کرد اما به آن درجه سبز- زرد داده شد.

با توجه به اینکه شهر کراکف در میان چهار شهر نامزد اولیه لهستان قرار نداشت (این نامزدها عبارت بودند از ورشو، گرانسک، وروچسلاو و پوزنان) نشان می دهد که وضع لهستان هم به هیچ وجه از همسایه شرقی خود بهتر نیست در مجموع به نظر می رسد که هر دو کشور و تمام شهرهای میزبان مسابقات تلاش خود را برای آماده کردن شرایط لازم برای میزبانی آغاز کرده اند اما شاید تنها شهر دانتسک حالا در شرایط ایده آلی قرار دارد و اگر سایر شهرهای میزبان نتواند خیلی سریع به حد مورد نظر یوفا برسند هیچ بعید نیست که کنفدراسیون فوتبال اروپا میزبانی را از آنها بگیرد و به کشورهای دیگر بسپارد، اتفاقی بسیار نادر در ورزش که می تواند خدشه زیادی به اعتبار بین المللی کشورهای لهستان و اوکراین وارد کند.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟