آيا بي‌نظير بوتو شيعه بود؟

به دليل فضاي پيچيده پاکستان و قدرت وهابيون افراطي که تاکنون هزاران شيعه را در اين کشور به خاک و خون کشيده‌اند، جامعه شيعه اين کشور با آمار 17 تا 27 درصدي، همواره تلاش کرده با نوعي احتياط و تقيه روزگار بگذراند. از همين رو مذهب بي‌نظير بوتو نيز معمولا مجهول و در پرده ابهام بوده است.
کد خبر: ۴۱۴۶
|
۱۰ دی ۱۳۸۶ - ۱۹:۱۶ 31 December 2007
|
71213 بازدید
در حالي که هنوز ترور غير منتظره بي‌نظير بوتو سوژه اول خبري رسانه‌هاي جهان است، موضوع مذهب وي از موضوعات مورد علاقه مخاطبان مسلمان و به ويژه ايرانيان به شمار مي‌رود.

به گزارش خبرنگار «تابناک»، به دليل فضاي خاص و پيچيده پاکستان و قدرت وهابيون افراطي که تاکنون هزاران شيعه را در اين کشور به خاک و خون کشيده‌اند، جامعه شيعه اين کشور ـ که بنا بر آمارها از جمعيت 17 تا 27 درصدي برخوردار است ـ همواره تلاش کرده با نوعي احتياط و تقيه روزگار بگذراند.
از همين رو مذهب بي‌نظير بوتو نيز معمولا مجهول و در پرده ابهام بوده است؛ هرچند شواهدي از تعلق وي به شيعيان وجود دارد.

بنا بر اين گزارش، «نصرت بيگم» مادر بي‌نظير بوتو، هرچند در کراچي پاکستان بزرگ شده، اما متولد ايران (شيراز يا اصفهان) و شيعه بوده و پدربزرگ بي‌نظير در ايران مي‌زيسته است. نصرت بيگم از خانواده کلالی از مروجین مذهب شیعه در منطقه بوده و ازدواج او با ذوالفقار علی بوتو هم در سال 1321 بر اساس آیین ایرانی-شیعی انجام پذیرفته است.
 همچنين نام «ذوالفقار علي» پدر بوتو از دو نام مورد علاقه شيعيان تشکيل شده است، هرچند اهل سنت نيز از اين نام‌ها استفاده مي‌کنند و شيعه بودن پدر او مشخص نيست.
 
علاوه بر این مناسبات ذوالفقار علی با ایرانیان و علاقمندی او به مذهب شیعه گسترده بوده و پیوند او با یک زن ایرانی مسلمان شیعه نیز برای تحکیم این مناسبات و مراودات خود با ایرانیان بوده است. کلیه برادرها و خواهران ذوالفقار علی بوتو هم نامهای شیعی داشته‌اند.

برخي منابع نيز خاستگاه پدري بي‌نظير را مربوط به «هزاره» افغانستان مي‌دانند که پايگاه اقوام شيعه اين کشور به شمار مي‌رود. چنان که گفته مي‌شود زماني که درگيري بين بوتو و «داوود» رئيس‌جمهور وقت افغانستان وجود داشته، داوود اظهار کرده که «پشتونستان طرفدار ماست» و در مقابل بي‌نظير بوتو مي‌گويد: «هزاره، قلب افغانستان دست ماست».

بي‌نظير بوتو هنگام سفر به ايران به زيارت امام رضا (ع) نيز مشرف شد، با اين حال، همواره مذهب او جزو ابهامات بوده است.
در عين حال، برخي منابع در پاکستان او را فردي مقيد به نماز مي‌دانند که نماز خود را نيز بر اساس آداب شيعيان به جا مي‌آورده است.

اين گزارش مي‌افزايد: هرچند بي‌نظير بوتو در زمان نخست‌وزيري خود که مقارن با دوران سازندگي و رياست‌جمهوري اکبر هاشمي رفسنجاني بوده، روابط گسترده‌اي با ايران داشت. اما اين که آيا در صورت به دست گرفت قدرت در پاکستان، وي در بازي‌هاي بزرگ منطقه‌اي چه تعاملي با ايران مي‌توانست داشته باشد، امري است که مورد اختلاف تحليلگران است.
 
گفتني است، به نوشته سايت «ذوالفقار بوتو»، «نصرت اصفهاني» زن ايراني اهل استان کردستان، فرزند تاجر ثروتمندي بود که در کراچي سکونت داشت. نصرت در کراچي با ذوالفقار علي بوتو آشنا شد و همانجا با وي ازدواج کرد.
اشتراک گذاری
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۴
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۳۳ - ۱۳۸۶/۱۰/۱۰
حالا چه فرقی می کند شیعه باشد یا سنی یا مسیحی و یا یهودی؟ یک انسان مبارز و آزاده کشته شده.
ناشناس
|
Denmark
|
۲۳:۲۹ - ۱۳۸۶/۱۰/۱۰
با سلام
واقعا جای بسی تاسف است که شما سعی دارید از مذهب و اعتقادات به چه شکلی استفاده نمایید.
مرحبا به این شیر زن که با وجود تمامی عمرش در دنیای سیاست هیچکس نفهمید که وی شیعه است یا سنی، چون او می دانست که نقش مذهب چیست
لازم است به عرض برسانم که بهتر است در درج اخبار از غرض ورزی اجتناب شود، مادر بینظیر، کرد، شیعه و از استان کردستان ایران بوده نه از شیراز یا اصفهان(www.Wikipedia.com)
لطفا با درج این نظر پایبندی تابناک را به آزادی بیان نشان دهید.
با تشکر
ناشناس
|
Morocco
|
۰۰:۰۰ - ۱۳۸۶/۱۰/۱۱
در مورد شیعیان که گفتید در مراکش هم همین طور است.بسیاری از مردم شیعه اند اما از ترس سلفی ها و افراطیون آن را بر ملا نمی کنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۰۹ - ۱۳۸۶/۱۰/۱۱
اثبات شيعه بودن بي نظير بوتو به چه دردي مي خورد. واقعا شما هم حال و احوال خوشي نداريد.
ناشناس
|
-
|
۰۷:۴۶ - ۱۳۸۶/۱۰/۱۱
شیعه بود یا سنی خدایش بیامرزد.حال باید منتظر سناریوی جدیدي باشیم، پروژه ای مشابه لبنان که سعد الحریری اینک داعیه نمایندگی اهل تسنن لبنان را دارد و می خواهد پست نخست وزیری را بدست بگیرد. این عملیات با ترور خانم بی نظیر و انتصاب پسر کوچولوی دانشجویش و با درخواست تشکیل دادگاه بین المللی شروع شده و بعد با شرکت در انتخابات و سوء استفاده از احساسات مجروح مردم و بدست گرفتن دولت توسط اطرافیان خانواده بوتو_که مطمئنا عده ای از آنان مسئول ترور ایشان اند_ دنبال خواهد شد. درضمن باید همانند پروژه لبنان منتظر ترور بعضی از دوستان بوتو که از این ماجرا بی خبرند و ممکن است اطلاع بیابند و نیز اهل سازش نیستند هم باید بود. متشکرم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۲ - ۱۳۸۶/۱۰/۱۱
با سلام : به عنوان يك ايراني از ترور اين خانم محترم ناراحت ودلشكسته شدم به هر حال خدا روحش را شاد فرمايد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۵ - ۱۳۸۶/۱۰/۱۱
در تعجبم كسي كه به موضوع شعيه بودن يا نبودن بي تنظير بوتو فكر مي كند فكرش برخواسته از چه فعل و انفعالت عجيب و غريبي است آيا دانستن اينكه ابراهم لينكلن يا اديسيون و امثالهم و يا همين افراد شيعه اي كه تيشه به ريشه مذهب مي زنند چه فايده اي دارد
پس شعار وحدت اسلامي و همه با هم برادرند تبلور عيني آن چيست.
ناشناس
|
Germany
|
۰۹:۴۷ - ۱۳۸۶/۱۰/۱۱
تو را به خدا اختلاف شیعه و سنی را این گونه رواج ندهید.
من در پاکستان زندگی کرده ام و ازاین اختلافات خبری نیست. خدا رحمت کند خانم بوتو را که برای مردمش کشته شد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۷ - ۱۳۸۶/۱۰/۱۱
با سلام . تاسف آور است که موضوعات مطرح شده آنقدر تنزل می یابد که موضوع شیعه بودن یا سنی بودن یک نفر در سال اتحاد اسلامی اینقدر اهمیت میابد. به فرض که شیعه یا سنی بود آیا تفاوتی می کند؟ به امید اینکه خبر نویسان ومفسران با آگاهی و دانش بشتر نه بر اساس تفکرات شخصی و بر پایه اطلاعات محدود قضاوت فراگیر بنمایند.
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۱۰:۳۱ - ۱۳۸۶/۱۰/۱۱
يك چيزي در ميان همه ترورها مشترك است و آن اينكه ترور كنندگان اصولا مشخص نمي شوند فقط گمانها و نظرات و حدس ها حرف اول را مي زنند ... اين نكته خيلي مهمه
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
با اخراج بازرسان آژانس انرژی اتمی موافق هستید؟
الی گشت