بازدید 12173

هوک: خروج ما از برجام به عنوان عدم عضویت نیست

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در توجیه عدم عضویت واشنگتن در برجام تأکید کرد که واشنگتن از توافقی خارج شد که به لحاظ قانونی اجباری نبوده و این توافق حتی امضا هم نداشته است بنابراین خروج آمریکا به عنوان عدم عضویتش نیست.
کد خبر: ۹۹۸۷۸۳
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۲ 25 August 2020

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، «برایان هوک» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در مصاحبه اختصاصی با «رادیو فردا» ضمن ابراز امیدواری برای بازگشت تمامی تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران ظرف ۲۹ روز مدعی شد: «اتفاقات خوب زیادی رخ خواهد داد. تحریم‌های تسلیحاتی ایران تمدید می‌شود و ایران اجازه غنی‌سازی اورانیوم نخواهد داشت».

علی‌رغم آنکه بسیاری از کارشناسان بین‌المللی و حتی مقام‌های آمریکایی معتقدند از آنجایی که واشنگتن در برجام حضور ندارد، نمی‌تواند به مکانیسم ماشه استناد کند، برایان هوک بار دیگر با قائل شدن حق استفاده از این مکانیسم برای آمریکا، ایران را به نقض تعهداتش در قبال برجام متهم کرد.

* از طریق وکلای آمریکا فرایندهای قطعنامه ۲۲۳۱ را دنبال می‌کنیم

هوک مدعی شد: «قطعنامه سازمان ملل متحد (۲۲۳۱) که موجب لغو تمامی تحریم‌های سازمان ملل (علیه ایران) شد، بروشنی فرایندهای لازم را توضیح می‌دهد. آمریکا با شفافیت تمام این فرایندها را دنبال خواهد کرد. ما در وزارت خارجه بهترین وکیل‌های جهان را داریم و مسئله پیش آمده از حمایت هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات برخوردار است. کنگره آمریکا از توافق هسته‌ای باراک اوباما حمایت نکرد اما از این کنگره حامی مایک پامپئو (وزیر خارجه آمریکا) برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران است».

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در خصوص حمایت کنگره از تحریم‌های تسلیحاتی ایران گفت: «نزدیک به ۴۰۰ عضو از کنگره آمریکا از پامپئو درخواست کرده‌اند تا تحریم تسلیحاتی ایران را تمدید کند. هفته گذشته ما تلاش کردیم با روش‌های ساده و آسان این کار را انجام دهیم اما شورای امنیت قطعنامه ما را تصویب نکرد بنابراین مجبور شدیم پنجشنبه به سراغ مکانیسم ماشه و بازگرداندن تمامی تحریم‌های سازمان ملل برویم».

*آمریکا دنبال کسب محبوبیت نیست؛ دنبال پیشبرد صلح و امنیت جهان است

برایان هوک در ادامه در خصوص اقدام اخیر آمریکا برای فعالسازی مکانیسم ماشه گفت: «این اقدامی مثبت و ضروری است. من هنوز نشنیده‌ام که کشوری استدلال کند که رفتار ایران شایسته لغو تحریم‌هاست. ما اقدام درست را انجام می‌دهیم. امنیت ملی ما، مسابقه کسب محبوبیت نیست. آمریکا مثل همیشه برای پیش بردن صلح و امنیت، اقدام شجاعانه و درستی را انجام داده است».

*چیز زیادی از برجام باقی نمانده است

این دیپلمات آمریکایی در پاسخ به سؤالی در خصوص عدم حمایت کشورهای اروپایی از قطعنامه بازبینی شده واشنگتن برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران توضیح داد: «متعجب شدیم اما توافق هسته‌ای ایران برای آنهایی که همچنان عضو آن هستند به یک اعتقاد مذهبی تبدیل شده است. از این توافق چیز زیادی باقی نمانده است».

*برجام به لحاظ قانونی اجباری نبوده؛ حتی امضا هم ندارد

این مقام آمریکایی در توجیه عدم عضویت آمریکا در برجام گفت: « ما از توافقی خارج شدیم که به لحاظ قانونی اجباری نبوده است. توافق هسته‌ای ایران حتی امضا هم ندارد. باراک اوباما قبلاً توضیح داده بود که این توافق (برجام) تنها یک تعهد سیاسی است. شورای امنیت سازمان ملل نیز با سحر و جادو این تعهد سیاسی را به یک متن حقوقی اجباری بدل نکرده است بنابراین خروج ما به عنوان عدم عضویت ما نیست».

* انقضای برجام ادامه دارد

وی سپس با اشاره به این موارد و متهم کردن ایران به نقض تعهداتش ذیل برجام گفت: «ایران طرف‌های اروپایی را به نقض برجام متهم کرده است و خود ایرانیان هم به تعهداتشان در قبال این توافق پایبند نبوده‌اند بنابراین چیزی از این توافق باقی نمانده است و این توافق همچنان به انقضای خود ادامه خواهد داد».

*کشورهای جهان باید با دیپلماسی آمریکا برای تضعیف ایران همراه شوند

هوک از کشورهای اروپایی و دیگر طرف‌های برجام درخواست کرد که با سیاست‌های فشار حداکثری به ایران همراه شوند و مدعی موفق بودن این سیاست ضدایرانی شد و گفت: «دولت دونالد ترامپ همچنان تمایل دارد، طرف‌های باقیمانده در برجام با دیپلماسی آمریکا همراه شوند. این دیپلماسی در تضعیف جمهوری اسلامی ایران بسیار موفق عمل کرده است. اگر کشورهای دیگر با ما همراه شوند، می‌توانیم به توافقی بهتر برسیم که تمامی تهدیدات ایران برای صلح جهانی را از جمله تهدیدات هسته‌ای، موشکی، رفتارهای تهاجمی در منطقه و گروگانگیری نیز دربربگیرد».

* حمایت از پایان تحریم‌ تسلیحاتی ایران، اشتباه دیپلماتیک است

وی سپس با انتقاد از کشورهای اروپایی برای عدم حمایت از سیاست‌های ضدایرانی ایالات متحده آمریکا گفت: «پس از آنکه ایران به سراغ غنی‌سازی و افزایش ذخیره اورانیوم خود رفت، اروپایی‌ها تصمیم گرفتند مکانیسم حل اختلاف را به راه بیندازند. آنها این فرایند را آغاز کردند و هم‌اکنون این سؤالی است که آنها باید پاسخ دهند... من نمی‌دانم چه کسی ممکن است بر این باور باشد که دادن سلاح به این رژیم اقدام درستی است. اگر شما از تصمیم آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران حمایت نمی‌کنید به این معناست که شما حامی انقضای تحریم‌های تسلیحاتی ایران هستید و به نظر ما این، اشتباه دیپلماتیک است».

* کمپین «فشار حداکثری» علیه ایران ادامه خواهد داشت

هوک ضمن تأکید بر سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران گفت: «ما به دنبال آن هستیم تا کشورهای دیگر به این نتیجه برسند که برجام از محتوا خالی شده است و تنها پوسته آن باقی مانده است و دیگر هیچ‌کس هم به آن پایبند نیست پس بهتر است از آن عبور کنیم. بوریس جانسون نخست‌وزیر انگلیس از "توافق ترامپ" سخن به میان آورده است. وقت آن است که این توافق حاصل شود. ما امیدواریم باقی کشورها نیز اتفاقات را از دید ما ببینند. ما همچنان کمپین فشار حداکثری (علیه ایران) را ادامه خواهیم داد».

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در پاسخ به سؤال خبرنگار رادیو فردا مبنی بر عدم موفقیت سیاست فشار حداکثری آمریکا در وادار کردن ایران به حضور در میز مذاکره با ایران گفت که بعد از خروج واشنگتن از برجام، ایران بین دو گزینه مذاکره با آمریکا و فروپاشی اقتصادی، گزینه دوم را انتخاب کرد و هم‌اکنون ایران سومین اقتصاد بد جهان را دارد.

برایان هوک در پایان مدعی شد که آمریکا چه با ایران به توافق برسد و چه به توافق نرسد، اهمیتی ندارد «در هرحال ما (آمریکا) موفق بودیم. رسیدن به توافق خوب است، ما همیشه گفته‌ایم که حاضریم با جمهوری اسلامی ایران بر سر میز مذاکره بنشینیم اما در تمامی این مدت اطمینان حاصل کردیم که جمهوری اسلامی در شرایط بدی است... حتی اگر تحریم‌های تسلیحاتی هم لغو نشود، ایران پولی برای خرید سلاح نخواهد داشت... زمان می برد کشورها با ما همراه خواهند شد. بازگشت تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران، قدم مثبتی در این زمینه خواهد بود».

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۲۰
انتشار یافته: ۱۲
چطور ی یه عده طرفدار همچین کشور وقیحی هستند
پاسخ ها
سعيد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۴
باور كنيد خيلي ها همين حرف شما در مورد امريكا را در مورد ايران مي زنند.
مگه هوک نرفته؟
این برایان هوک هم دقیقاً مانند مسئولین ایرانی است. هرجا بر ضررمان است نیستیم هرجا به نفعمان است هستیم.
خود ظریف بهتر از هر کسی اینو میدونه که از نظر حقوقی ، آمریکا بدون کوچکترین دردسر میتونه همه تحریم های بین المللی رو برگردونه
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۴
از نظر حقوقی نمی تونه . اما حقوق رو می تونه دور بزنه.
چی شده دوباره باید این قیافه رو ببینیم
خسته نمیشید از اینهمه حرف مفت و بی ارزش . حداقل یه چیزی بگید مردم خودتون قبول بکنن
دولت ترامپ دولت فراموش کار هاست. مدام یادشون میره دیروز چی گفتن. ترامپ صبح حرف می زنه بعد از ظهر ازش می پرسن می گه من نگفتم.
زمان بدی است
ترامپ برای ماندن در قدرت
می خاد خودش رو درگیر یه مناقشه بزرگ نشون بده تا رای دوباره بیاره
این قانون نا نوشته امریکا است اگر رییس جمهوری جنگ یا مناقشه ای رو شروع کنه دیگه فرد دیگه ای برای ادامش نمیاد
یکی از دلایل اینکه
جنگها در زمان جمهوری خواهان و همیشه در دور اول ریاست جمهوری اتفاق میفته همینه
ولی اعتماد به فردی مثل ترامپ وجود نداره در داخل خود آمریکا که بخوان یک جنگ رو به دستش بسپرن
و گرنه تا حالا شروع کرده بود ترامپ
ترامپ روی کاغذ دیگه جایگاهی نداره در سمت ریاست جمهوری چون یه فرد بی سیاست هستش
قافیه چو تنگ آید شاعر به جفنگ آید
واقعا شرم ..... اون بند رو اگر اضافه کردین، یه بند هم برای ایران که اگر آمریکا خروج شد میذاشتین
مثلا اینکه اگر آمریکا رفت، ایران بتونه پول هاشو مطالبه کنه از کره و...
واقعا که
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر