صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر

شوخی سیاسی رییس‌جمهور و سفارش‌هایی که در راه است

با توجه به نگاه خاص دولت دهم به مقوله فرهنگ اما همچنان و با وجود تغییر تمامی معاونت‌های وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت مورد نظر و مساله مورد مناقشه همه نامزدها یعنی صدور مجوز کتاب، به فراموشی سپرده شده و گویی رییس جمهور در این خصوص بیشتر یک شوخی سیاسی را مطرح کرده و نه یک عزم راسخ برای رسیدگی به منازعات فرهنگی چرا که در سایر حوزه‌ها با تغییراتی مواجه بودیم که اتفاقا به مذاق اهالی فرهنگ هم تا حدودی خوش آمده است.
کد خبر: ۹۶۷۵۶
| |
15290 بازدید

سرویس فرهنگی ـ با توجه به انتقادات اصلی اهالی فرهنگ به این معاونت وزارت ارشاد و عدم تغییرات به نظر می‌رسد تاکیدات رییس‌جمهور در برنامه‌های انتخاباتی نوعی شوخی سیاسی بوده است.

به گزارش "تابناک"، در جریان رقابت‌های انتخاباتی در سال گذشته، تنها فصل مشترک میان رییس‌جمهور و رقیب وی، اعتراض به عملکرد وزارت ارشاد در صدور مجوز کتاب بود که احمدی‌نژاد نیز آن را پذیرفت و تاکید کرد خودش نیز از این ماجرا گلایه‌مند است.

بنابر این گزارش و با توجه به استقرار دولت دهم و تغییر و تحولات در حوزه فرهنگ به ویژه نگاه خاص دولت دهم به مقوله فرهنگ اما همچنان و با وجود تغییر تمامی معاونت‌های وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت مورد نظر و مساله مورد مناقشه همه نامزدها یعنی صدور مجوز کتاب، به فراموشی سپرده شده و گویی رییس جمهور در این خصوص بیشتر یک شوخی سیاسی را مطرح کرده و نه یک عزم راسخ برای رسیدگی به منازعات فرهنگی چرا که در سایر حوزه‌ها با تغییراتی مواجه بودیم که اتفاقا به مذاق اهالی فرهنگ هم تا حدودی خوش آمده است.

عدم تغییر در معاونت فرهنگی ارشاد و به ویژه عدم تغییر دیدگاه در اداره کتاب همچنان نارضایتی‌های دو طیف اصلی حوزه فرهنگ را در پی دارد به طوری که همچنان نگاه سلیقه‌ای و همچنین برخوردهای بعضا سیاسی با کتاب به عنوان یک کالای فرهنگی را از مشکلات دولت نهم می دانند که در دولت دهم نیز تداوم دارد. با این حال بعید نیست تغییرات در این معاونت و اداره کتاب، به بعد از اتمام کار نمایشگاه کتاب موکول شده باشد.

بر این اساس و با توجه به آغاز نمایشگاه کتاب، برنامه‌های سفارشی صداوسیما نیز از روزهای آتی در شبکه‌های مختلف سیما و صدا به صورت زنده و ضبط شده پخش خواهد شد.

این در حالی اتفاق می افتد که "کتاب" برای رسانه ملی در پایین‌ترین سطح تولید برنامه قرار دارد به طوری که جز شبکه چهارم سیما سایر شبکه‌ها تنها با ساخت برنامه‌های فصلی در ایام نمایشگاه و با کیفیتی که ذکر شد، تنها به نوعی رفع تکلیف می کنند و دیگر هیچ.

جای خالی «منتقدان، سوالات اصلی حوزه کتاب، حضور نویسندگان و ناشران چیره‌دست» در این نوع برنامه‌سازی ها بسیار به چشم می آید. به عبارتی در عدم حمایت مادی و معنوی، برنامه‌سازان با برخی نهادهای رسمی طرف قرارداد می‌شوند و به جای تولید برنامه‌های فاخر تبدیل به تریبونی برای آن مدیر و یا نهاد مربوطه تبدیل می‌شوند تا رپرتاژ آگهی هفتگی یا 10 روزه‌ای را برایش پخش کنند.

"تابناک" در روزهای آتی گزارش‌های ویژ‌ه ای از نمایشگاه کتاب تهران ارائه خواهد کرد.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۷:۴۶ - ۱۳۸۹/۰۲/۱۵
بنويسيد از انتشارات تكا وابسته به معاونت فرهنگي كه توسط دو تن از دوستان ايشان به صورت خصولتي! اداره ميشود تحقيقات به عمل آيد. چرا خود معاونت فرهنگي از اين انتشارات كه در آن سهام دارد خريد مي‌كند؟!
ناشناس
|
-
|
۱۹:۰۸ - ۱۳۸۹/۰۲/۱۵
درسته
باید در این زمان برای رشد فرهنگ کتاب خوانی نهایت استفاده رو بکنن
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۰:۱۷ - ۱۳۸۹/۰۲/۱۵
در مورد بحث افزایش قیمت بسیار زیاد کتاب ها در چاپهای جدید و نیاز به حمایت بیشتر دولت هم بنویسید واقعا قیمت بیشتر کتابها خیلی زیاد تغییر کرده
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۰:۵۹ - ۱۳۸۹/۰۲/۱۵
رییس جمهور عزیز ما که از این شوخیها زیاد میکنه شما چرا جدی میگیرید . کتاب و فرهنگ و نشر و روزنامه و آزادی بیان و .......در قاموس دولت محترم ما یا گم شده اند یا معانی شون عوض شده است .
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۰:۰۸ - ۱۳۸۹/۰۲/۱۶
خواهش ميكنم خبرنگار تابناك يك روز صبح ساعت نه كه قرار است درب سالن ها باز شود و ناشران وارد سالن شوند در نمايشگاه حضور داشته باشد و ببيند كه ناشران را به صورت(از ناشران معذرت ميخواهم) گله گوسفند وارد سالن ميكنند متاسفانه چند درب ورودي براي سالن شبستان وجود دارد ولي يك درب را نصف و نيمه باز ميكنند و ناشران زيادي كه پشت درب جمع شدند بايد با فشار شديد وارد سالن شوند و كارتهاي ورودي ناشران را نيز كنترل ميكنند ولي تعداد زيادي از ناشران هنوز كارت دريافت نكرده اند
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۸:۱۵ - ۱۳۸۹/۰۲/۱۶
كتاب صرفا يك كلاي فرهنگي است ؟
كتاب اصلا نمي تواند سياسي باشد ؟
نمي دانم چه بگويم ؟
نويسنده اين خبر يا كتابهاي مختلف را مطالعه نمي كند يا خودش با مقوله كتاب شوخي مي كند .
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۰:۳۶ - ۱۳۸۹/۰۲/۱۶
آیا میدانید ایشان در چهار سال گذشته حتی یک کتاب غیر کاری نخوانده است ؟؟!!!
ابوالفضل
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۰:۴۹ - ۱۳۸۹/۰۲/۱۶
با عرض سلام و احترام :
مشکل وزارت ارشاد و مدیر کل نشر آن را باید در انتساب آدم کوچک در پستی بزرگ نام برد!
این فرد که جوانی 30 ساله است تجربه کافی در این امر مهم را ندارد و به همین دلیل تنها سعی می کند به کتابهایی مجوز به دهد که ساده و تنها سرگرم کننده است تا یک وقت مشکلی برایش پیش نیاید!
این فرد با کتاب های معنا گرا و تاثیر گذار همیشه مشکل داشته است زیرا نمی داند و یا جرات نمی کند با اینگونه کتابها مجوز بدهد که یکوقت مشکلی برایش پیش بیاید.
اگر افراد تحصیل کرده و صاحب آثار چاپ شده به این مسولیت گمارده شوند به دلیلل آنکه درد کشیده هستند و صاحب تجربه به این آسانی با کتاب برخورد های حذفی انجام نمی دهند.
برای مدیر کل کتاب یک جوان سی ساله را قرار دادند فاجعه است!
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۲:۵۰ - ۱۳۸۹/۰۲/۱۶
بابا پدر ما رو در آوردن با اين به اصطلاح قانوناي جديد هر روز يه مساله جديد به وجود ميارن تا ناشر رو سر كار بزارن من خودم شخصا با 6 سال سابقه ي نشر سال گذشته براي (اعلام وصول)يه كتاب 7 بار رفتم و برگشتم تا بتونم يه اعلام وصول بگيرم هر روز يه گير جديد مي دن ما كه نفهميديم يعني تو اين شش هفت سال همه‌ كارامون غير قانوني بوده يا تو اين يكسال قانون جديد تصويب شده
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۲:۵۵ - ۱۳۸۹/۰۲/۱۶
يكي از مشكلاتي كه تو حوزه كتاب وجود داره اعمال سليقه و نبود قانون و آئين نامه‌ي مدون هست كافيه يه مدير كل يا حتي يه مدير قسمت (واحد) عوض بشه اون موقع بايد كل به اصطلاح قانون‌هايي كه تا اون روز رعايت مي‌كرديد رو فراموش كنيد و طبق قانون كلامي (نه بخشنامه‌اي و مصوب) مدير جديد عمل كنيد.
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
امضای یادداشت تفاهم ایران با آمریکا را در این مقطع...