بازدید 9000

کاهش ۳۰ درصدی مراجعه مردم به مراکز بهداشتی

​​​​​​​پولدارها انگار بیشتر به سلامتشان اهمیت می‌دهند! سال گذشته پولدارها نسبت به فقرا نزدیک به ۱۷ برابر بیشتر برای سلامتشان خرج کرده‌اند.
کد خبر: ۹۵۱۰۱۲
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۶ 12 January 2020

طبق آماری که معاون کل وزارت بهداشت ارائه می‌دهد، پنجک پنجم (۲۰درصد برخوردار جامعه) با سرانه یک میلیون و ۹۶۶ هزار تومان، ۷/ ۱۶ برابر پنجک اول (۲۰درصد فقیر) با سرانه ۱۱۷ هزار تومان از جیب برای دریافت خدمات درمانی در سال ۹۷ پرداخت کرده‌اند.

به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه ایران، دلیل این اختلاف ۱۷ برابری از نگاه آقای معاون کل، استفاده اقشار برخوردار از خدمات بخش خصوصی با تعرفه بالاتر است. این در حالی است که حریرچی پیش از این درباره کاهش ۳۰ درصدی مراجعه مردم به مراکز بهداشتی درمانی کشور با گرانی‌ها خبر داده و تأکید کرده بود: «با توجه به محدودیت‌های موجود و تحمیل تحریم‌ها، تأکید می‌کنیم نه تنها اقشار فقیر و ‏آسیب‌پذیر بلکه اقشار متوسط نیز در معرض کاهش استفاده از خدمات بهداشتی و درمانی و افزایش احتمالی هزینه‌های فقرزا و ‏کمرشکن خواهند بود.»

سلامت رفته‌رفته از سبد اقشار کم‌درآمد جامعه حذف می‌شود.این موضوعی است که مدت‌ها قبل ازسوی برخی مدیران حوزه سلامت رسانه‌ای شده بود و حالاآمار و ارقام ارائه شده ازسوی معاون کل وزارت بهداشت یک‌بار دیگر بر آن صحه می‌گذارد. ایرج حریرچی در توصیف وضعیت پرداخت از جیب مردم به ازای دریافت خدمات درمانی می‌گوید: «در سال ۱۳۹۷ هر ایرانی برای دریافت خدمات درمانی ۶۷۴ هزار تومان از جیب پرداخت کرده است.»

وی پیش از این نیز گفته بود: «وقتی تورم بالا می‌رود، قدرت خرید مردم کاهش پیدا می‌کند و ‏مردم مجبور می‌شوند عمده هزینه را به خوراک، مسکن، حمل‌ونقل سوق بدهند و میزان هزینه را در بهداشت و درمان و آموزش ‏کاهش دهند.»

بنا به تأکید معاون کل وزارت بهداشت با توجه به محدودیت‌های موجود و تحمیل تحریم‌ها، نه تنها اقشار ‏فقیر و آسیب‌پذیر بلکه اقشار متوسط نیز با توجه به تجربه جهانی در شرایط تورمی در معرض کاهش استفاده از خدمات بهداشتی و ‏درمانی، عدم مراجعه به پزشک، افزایش احتمالی هزینه‌های فقرزا و کمرشکن خواهند بود.

۳۰ درصدی که برای ویزیت ندادن به داروخانه می‌روند

آمار اخیر آقای معاون هم از دورشدن بیشتر عدالت در سلامت در ساختار بهداشت و درمان کشوری خبر می‌دهد. آماری که مطابق با آن اقشار فقیر جامعه ۱۷ برابر کمتر از اقشار مرفه جامعه برای سلامتشان خرج می‌کنند؛ همان اقشاری که پیش از این هم حریرچی درباره آن‌ها گفته بود: «حدود ۳۰ درصد بار مراجعات به داروخانه‌ها بدون داشتن نسخه و بدون مراجعه مجدد به پزشک است تا از این طریق بتوانند هزینه‌های خود را کاهش داده و پول ویزیت را پرداخت نکنند. حریرچی این رفتار مردم را «نشانه‌های نگران‌کننده» دانسته بود.» بنا به تأکید وی بیش از ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت کشور هستند که با یک ریال پرداخت در حوزه سلامت فقیر می‌شوند. آقای معاون به شکست وزارت بهداشت در زمینه کاهش هزینه‌های کمرشکن اذعان کرده و آن را ناشی از دو فاکتور اتفاقات داخل حوزه سلامت و وضعیت عمومی اقتصاد کشور دانسته بود.

کوروش فرزین، معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت از کاهش ۳۰ درصدی مراجعه مردم به پزشک خبر داده بود.به گفته وی نرخ خدمات به گونه‌ای شده که هزینه درمان نسبت به درآمد خانوارها چشمگیر است. مردم برای مشکلات عادی به پزشک مراجعه نمی‌کنند نه به این خاطر که پوشش بیمه‌ای وجود ندارد، زیرا همه چیز گران‌تر شده است. اگر کسی با ۷۰۰ هزار تومان امورات خود را می‌گذراند، امروز باید آن را صرف خورد و خوراک خود کند، حتی برخی پوشاک خود را نمی‌توانند تأمین کنند.

هر چند این خبر از سوی روابط عمومی سازمان بیمه سلامت به شکلی تکذیب یا به عبارت بهتر رفع و رجوع شد، اما وقتی این صحبت‌ها را در کنار اظهارات قبلی معاون کل وزارت بهداشت بگذاریم بهتر متوجه می‌شویم که کاهش ۳۰ درصدی مراجعه مردم به پزشک بر اثر گرانی‌ها واقعیتی غیرقابل انکار است.

۱۱۷ هزار تومان سهم فقرا و ۲ میلیون تومان سهم پولدارها از سلامت!

حالا معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه براساس بررسی‌های انجام شده ۴۵/ ۵ درصد از هزینه‌های مصرفی هر خانوار ایرانی مربوط به هزینه‌های بهداشتی درمانی در سال ۱۳۹۷ بوده است، می‌افزاید: «هزینه‌های دارویی با ۵/ ۲۸ درصد و هزینه‌های دندانپزشکی با ۷/ ۲۲ درصد رتبه اول و دوم را در هزینه‌های درمانی خانوار به خود اختصاص داده‌اند. همچنین هزینه‌های بستری و تشخیصی شامل آزمایشگاه و رادیولوژی در رتبه‌های بعدی هزینه‌های درمانی خانوارهای ایرانی در سال گذشته قرار دارند.»

بنا به تأکید معاون کل وزارت بهداشت پنجک پنجم (۲۰ درصد برخوردار جامعه) با سرانه یک میلیون و ۹۶۶هزار تومان، ۷/ ۱۶ برابر پنجک اول (۲۰ درصد فقیر) با سرانه ۱۱۷ هزار تومان، از جیب برای دریافت خدمات درمانی در سال ۹۷ پرداخت کرده‌اند.

حریرچی که پیش از این به شکست وزارت بهداشت در کاهش هزینه‌های کمر شکن و عدالت در سلامت اعتراف کرده بود، این بار در واکنش به چرایی اختلاف زیاد پرداختی از جیب در اقشار با درآمد بالا به نسبت اقشار فقیر و کم درآمد می‌گوید: «با توجه به بهره‌مندی تقریباً یکسان افراد جامعه از اکثر خدمات درمانی، علت این اختلاف زیاد در پرداختی از جیب، استفاده اقشار برخوردار از خدمات بخش خصوصی با تعرفه بالاتر است.»

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۳
انتشار یافته: ۱۰
سهم فقرا در تولید ملی چقدر است ؟
گرونی دارو و ویزیت و هزینه های درمانی آدم بیخیال میشه درد و رنج بیماری را تحمل میکنه و فقط بچه ها و فقط بچه ها
این بود عدالت ؟
ما سالم تر نیستم ما پول برای درمان نداریم
این به معنا رشد 30 درصدی بهداشت و سلامت نیست این به معنای این است که 30 درصد به افرادی که توان پرداخت هزینه درمان ندارند اضافه شده است .
خدايي نكرده فكر نكني از شر سلامتيه هااااا ... نههههه... فقره .. فقر
باید به روحانی جایزه بدید هیچ کس نمی تونست یک تنه اینجوری گند به کشور بزنه.
اینم بنویسید که خود اوضاع اقتصادی و آسیبی که به جسم و روح مردم می‌زنه، نیازشون به خدمات درمانی رو افزایش می‌ده. و این چرخه‌ی معیوب می‌گرده...
از دستاوردهای دولت تدبیر امید وکلید نرفتن دکتر به دلیل نداشتن پول است شاخص جدید رشد سلامت که باید ثبت جهانی بشود
دلیلش گرانی فوق العاده ویزیت پزشکان درکنار معاینه سرسری والکی درطی دودقیقه است که تاثیرش معلوم است!!
درطی دودقیقه یه چوب بستنی توی دهن طرف میکنه وبرای اینکارحقوق سه روز اون کارگر یاکارمند بیچاره رو بخاطر یک معاینه سرسری طلب میکنه وعجله هم داره که این زودتر بره بیرون تا مریض بعدی با ویزیت جدید وارد بشه اون وقت شما میگی افزایش تعرفه؟؟؟
با انحصار آهنینی که مافیای پزشکی درظرفیت پزشکی ایجاد کردند ثروتمند شدن خودشون را تاهفت نسل تضمین کردند!
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار