بازدید 26744

زندگی در باستی هیلز لواسان جرم است؟

کد خبر: ۹۱۲۸۸۰
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۸ 21 July 2019

اخیراً با برداشتن دروازه ورودی شهرکی در منطقه لواسان نزدیک تهران، ویلاهای چند ده میلیاردی این منطقه در معرض دید افکار عمومی قرار گرفت. شهرکی که به آن«باستی هیلز» می‌گویند و به اعلام رسانه‌ها و براساس برآوردها قیمت برخی ویلاهای آن بالای ۵۰۰ میلیارد تومان است.

به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه اطلاعات، آنقدر وجود این شهرک به اصطلاح لاکچری و عیان شدن وضعیت آن مورد توجه قرار گرفت که بخش قابل توجهی از مقالات نشریات و خبرگزاری‌ها و حتی اظهارنظرهای مقامات را به خود اختصاص داد. از جمله نائب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی که وجود این شهرک را تعجب برانگیز دانست و گفت تصمیم قوه قضائیه در برچیدن حصارهای این شهرک نقطه عطفی در تصمیم مسئولان بود. به گفته او قیمت هر کدام از ویلاهای این شهرک بین ۲۰۰ تا ۷۰۰ میلیارد میلیارد است و گویا این شهرک توسط گیت‌هایی از محیط اطراف جدا شده بود و تنها افراد خاصی اجازه ورود به آنرا داشته‌اند که وجود چنین شکافهای طبقاتی در جامعه جای سؤال دارد.

در این رابطه نکات قابل بحثی وجود دارد که بدنیست به اختصار به آن بپردازیم.

۱ـ تعجب نمایندگان مجلس شورای اسلامی آیا جای سؤال ندارد؟

یکی از وظایف نمایندگی نظارت بر کار دستگاه‌های اجرایی است. نمایندگان پارلمان که معمولاً اکثر آرایشان را از همان بخش اکثریتی می‌گیرند که با حقوق حداقلی روزگار می‌گذرانند آیا به وظایف نظارتی خویش به درستی عمل کرده‌اند؟ این کاخها یک روزه یا یک ماهه و یک ساله که بنا نشده‌اند.

چندین سال است که فاصله طبقاتی هر ساله اوضاعی بدتر از سال پیش پیدا می‌کند. بسیاری از این کاخها نتیجه ویژه‌خواری و عدم وجود نظارت کافی، نادیده گرفتن قانون و خرید قانون توسط پول و عدم برخورد قاطع با متخلفان و ویژه‌خواران بوده است و از همه مهمتر تأخیر و اهمال در ایجاد اصلاحات ساختاری در اقتصاد کشور که زمینه‌های پیدایش این فاصله طبقاتی چشمگیر را از بین ببرد.

۲ـ در همان دورانهایی که مقامات اجرایی و تقنینی و قضایی کشور درگیر مجادلات سیاسی و جناحی بوده‌اند و متأسفانه در موارد عدیده‌ای اندیشه به مشکلات ساختاری و زیربنایی کشور را اولویت نخست نمی‌دیدند زرنگهای رند و اکثراً دزدهای با چراغ گزیده‌تر بردند و هنور هم می‌برند. هنور هم سامان دادن به اوضاع و احوال قوانینی که جلوی سوء استفاده‌ها را بگیرد و به طور اصولی و ریشه‌ای مشکل تولید کشور را حل کند و بازار دلالی و سوداگری را کم‌رونق و پرهزینه سازد و با وجود تمام هشدارها و اظهارنظرها و ابراز تعجب‌ها در اولویت نخست نیست.

۳ـ باستی هیلز و باستی هیلزهای دیگری که در بسیاری از شهرهای بزرگ و مناطق خوش‌ آب و هوا و اکثراً با تجاوز به عرصه‌های طبیعی و نابودی محیط‌زیست سربرآورده‌اند مگر جز این است که محصول عدم شفافیت و محدودیت در دسترسی به اطلاعات مالی افراد و گروهها و شرکت‌ها هستند؟ پس از گذشت چهار دهه دولت و مجلس و قوه‌قضائیه و نظام بانکی و نهادها و بنیادها و بخشهای اقتصادی عمومی و… در این رابطه چه کرده‌اند؟ به عنوان یک نمونه کوچک هنوز فهرست بدهکاران بزرگ بانکی از جیب مقامات بیرون نیامده است.

۴ـ‌سید محمد بحرینیان، صنعتگر و پژوهشگر توسعه اخیراً در سمینار دین و اقتصاد در سخنرانی خویش می‌گوید: هنوز تاجر باشی‌ها که در شرایط نیمه استعماری در ایران شکل گرفتند جامعه را به سمت نادرستی در مصرف افسار گسیخته پیش بردند به نحوی که از ۱۲۷۹ تا ۱۲۸۲ که نخستین منابع نفتی پیدا شدند و از آن زمان تا ۱۳۰۰ بطور مرتب با کسری تراز بازرگانی روبرو بودیم و تنها از طریق مصرف با دنیای مدرن آشنا شدیم نه از مسیر تولید و به تعبیر دکتر رضا قلی برای بومی کردن علوم اجتماعی باید مسأله بومی باشد. از هر جایی می‌شود نظریه آورد اما نظریه باید تن به تن واقعیت بخورد و مسأله را حل کند اما متأسفانه با استفاده نا به جای دولت‌ها از نفت جهت خرید محبوبیت، بدون طی کردن مراحل و توالی یکباره وارد دولت رفاه شدیم بدون آنکه پختگی لازم را به همین دلیل طی کرده باشیم…

۵ـ باستی هیلز، اتفاق وحشتناکی نیست. در بسیاری از کشورهای پیشرفته نمونه‌هایی به مراتب لاکچری‌تری را می‌توان سراغ گرفت. با این تفاوت اساسی که تکلیف مالکان ثروت روشن است. اینکه اولاً چه کسانی هستند. این ثروت را از چه راهی به دست آورده‌اند. چه قدر مالیات داده‌اند و اصولاً چقدر ثروت دارند و چقدر ثروت برای کشور آفریده‌اند. شوربختانه اما در اینجا تقریباً هیچکدام اینها روشن نیست.

۶ـ دهه‌هاست که ما به سرمایه و سرمایه‌داران و مظاهر و جلوه‌های سرمایه‌داری تاخته‌ایم. اما همزمان و همچنان تقریباً همیشه در کنار ناسزا به آنان زمینه‌های تکثیر و رشد آنان را هم فراهم آورده‌ایم یعنی به جای مبارزه با علت خواسته یا ناخواسته، از سر حسن نیت و دلسوزی یا رد گم‌کنی و فرافکنی به معلول اشاره کرده‌ایم و خسته نشده‌ایم و ظاهراً خسته هم نمی‌شویم.

۷ـ سرمایه‌داری بدنیست. رفاه هم بدنیست. جامعه بی‌طبقه توحیدی هم شعار چپی‌ها و تندروهای ابتدای انقلاب بود اما سرمایه‌داری در ایران حتی اصول ابتدایی سرمایه‌داری کشورهای سرمایه‌داری را ندارد که حداقل در ظاهر میزان و مقصد و منشأ آن شفاف باشد یا کار و تولید و رونق و اشتغال و ثروت ملی بیافریند و مالیاتش ستانده شود. در همان بورلی هیلز آمریکا اگر مالک یک کاخ مالیاتش را نداده باشد و یا پولشویی کرده باشد پدرش را در می‌آورند اما متأسفانه در اینجا دارایی افراد از جمله اسرار مملکتی است حساب بانکی و منشأ ثروت او هم همین‌طور، مالیات بر ثروت هم جای چندانی ندارد. مالیات بر عایدی سرمایه هم سالهاست در حرف مانده است. حتی عوارض سالانه همین کاخها و ویلاها و مالیات نقل و انتقال آنها نیز خنده‌دار است. بعضاً آب و برق و گاز و خدمات دیگر آنان احتمالاً مشمول یارانه‌های خنده‌دار انرژی، شاید یارانه‌ نقدی آنان نیز هنوز برقرار…

۸ـ باستی هیلزها واقعیت اقتصاد غیرشفاف، رانتی، زیرزمینی و دلال و سوداگر پرور کشور است. برآشفتگی هم ندارد. اگر تمام باستی هیلز لواسان را هم خراب کنیم چاره کار نیست. نه نیازی به بدنام کردن آنهاست و نه ناسزاگفتن به صاحبان و مالکان آنها. در سایه مناسبات نفتی و رانتی و غیرشفاف کاخهای با شکوه‌تری نه اینجا بلکه در کانادا و لندن و لس‌آنجلس و… با خروج ارز و سرمایه این مملکت بنا شده‌اند که دیگر دستمان به هیچکدامشان نمی‌رسد و تا زمانیکه ریشه‌های پیدایی چنین شکافهای عمیقی را پیدا نکرده و درصدد خشکاندن آن برنیایم کاری از پیش نمی‌بریم .

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴۲
انتشار یافته: ۲۵
حالم از این همه شعار عدالت بهم می خوره. واقعا مردم تحت فشار هستند. راست می گن ایران دو طبقه زندگی می کنند: طبقه سر سفره انقلاب، طبقه زیر خط فقر.
مگر می شود ساخت و سازی انجام داد و مجوز نگرفت ؟ مگر می شود گیت بازرسی ایجاد کرد و راه مردم را بست بدون اجازه از مالکان زر و زور ؟ چطور یک مزرعه کوچک خشحاش با فیلمبرداری هوائی لو می رود ولی یک شهرک لوکس دیده نمی شود ؟ مگر اینها بدون پرداخت حق و حساب به .... قابل انجام است ؟
پاسخ ها
آریایی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۴/۳۰
آفرین ؛ اونهم درست بیخ گوش آقایان !!!!
جرم نیست ولی قرارمون این نبود تو انقلاب اینطور بشه و یه یه سری ها بخان با انقلاب اینطور زندگی کنن.
بعد از 40 سال !!!!!!!!!!!! اقایون فهمیدند چه خبر است!!
در همان دورانهایی که مقامات اجرایی و تقنینی و قضایی کشور درگیر مجادلات سیاسی و جناحی بوده‌اند و متأسفانه در موارد عدیده‌ای اندیشه به مشکلات ساختاری و زیربنایی کشور را اولویت نخست نمی‌دیدند زرنگهای رند و اکثراً دزدهای با چراغ گزیده‌تر بردند و هنور هم می‌برند. هنور هم سامان دادن به اوضاع و احوال قوانینی که جلوی سوء استفاده‌ها را بگیرد و به طور اصولی و ریشه‌ای مشکل تولید کشور را حل کند و بازار دلالی و سوداگری را کم‌رونق و پرهزینه سازد و با وجود تمام هشدارها و اظهارنظرها و ابراز تعجب‌ها در اولویت نخست نیست.
تابناک احسنت داری«ـ باستی هیلز و باستی هیلزهای دیگری که در بسیاری از شهرهای بزرگ و مناطق خوش‌ آب و هوا و اکثراً با تجاوز به عرصه‌های طبیعی و نابودی محیط‌زیست سربرآورده‌اند مگر جز این است که محصول عدم شفافیت و محدودیت در دسترسی به اطلاعات مالی افراد و گروهها و شرکت‌ها هستند؟»
با دیوار یا بی دیوار تاثیری در نبودنشون داره ؟!!!
چرم نیست ولی ویژه خواری قطعان جرم است و ثروت نا مشروع ...
در کشور ما نباید چنین چیزهایی باشد کشور ما اخلاقی و برادری و برابری و اسلامی است. کینه و نفرت بین افراد جامعه می آره.
حالا نماینده ها چرا شفاف سازی مالی را از خودشان و فرزندان شان شروع نمی کنند این ابتکار مطمئنا در تاریخ مجلس شورای اسلامی ایران ثبت خواهد شد.
باستی هیلزها واقعیت اقتصاد غیرشفاف، رانتی، زیرزمینی و دلال و سوداگر پرور کشور است. برآشفتگی هم ندارد. اگر تمام باستی هیلز لواسان را هم خراب کنیم چاره کار نیست. نه نیازی به بدنام کردن آنهاست و نه ناسزاگفتن به صاحبان و مالکان آنها. در سایه مناسبات نفتی و رانتی و غیرشفاف کاخهای با شکوه‌تری نه اینجا بلکه در کانادا و لندن و لس‌آنجلس و… با خروج ارز و سرمایه این مملکت بنا شده‌اند که دیگر دستمان به هیچکدامشان نمی‌رسد و تا زمانیکه ریشه‌های پیدایی چنین شکافهای عمیقی را پیدا نکرده و درصدد خشکاندن آن برنیایم کاری از پیش نمی‌بریم
مراقب انقلاب و مستضعفین باشیم که بدجوری در حال نابودی سرمایه های اجتماعی و ملی این کشور هستیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۳۰
دیگه شعار انقلاب و سرمایه های اجتماعیش به تاریخ پیوسته است.
برداشتن حصارهاي "باستي هيلز" مردم را كمي اميدوار كرد كه دستي براي براي برداشتن فاصله هاي اجتماعي و طبقاتي وجود دارد.
اميدوارم حصارهاي ديگري همچون "خزر شهر" هم كه گيت آن اجازه استفاده از دريا به عموم را نميدهد برداشته شود.
موضوعی که در بند پنجم این گزارش قید کردید منطقی ترین موضوع این گزارش است. از نظر من شخصی که توانمند در تولید ثروت از راه درست است باید بتواند هر چه میخواهد داشته باشد و مطلقا نباید در نگرانی باشد چرا که یقنا تولید ثروت از راه درست، باعث ایجاد شغل بوده است که عامل عدالت اجتماعی است ولی متاسفانه روشن نبودن تکلیف مالکان ثروت در ایران. اینکه اولاً چه کسانی هستند. این ثروت را از چه راهی به دست آورده‌اند. چه قدر مالیات داده‌اند و اصولاً چقدر ثروت دارند و چقدر ثروت برای کشور آفریده‌اند مشکل اصلی کشور است که کسی هم جرات ورود به آن را ندارد چرا که ....!!!!!
درابتدای این پروژه براساس مقررات اول زمین مناسب ونقشه شهرک بشهرداری تحویل میشود یعنی اینکه شهرداری مجوز لازم را داده دوم نقشه قطعه بندی شهرک و نقشه هر ویلا تحویل شهرداری شده مدیران پروژه بدون اجازه امکان جابجایی یک اجر نداشتن سوم طول مدت احداث این چندین سال زمان صرف شده تعجب اینجاست در طول این زمان هیچ بحثی نشده وحالا چنین برخوردی بحق ویا بناحق میشود ایا درطی این چند سال هیچکس بان اعتراض نکرده ولی حالا که ببهره برداری رسیده برخورد لاکچری با شهرک میشود چرا بررسی نمیکنند مالکان این ویلا کیست واین مبلغ کلان سرمایه از کجا امده
كى جرأت داره اين مجرمان رو دستگير كنه
ایجاد عدالت در جامعه یک علم هست.نه هر که سر بتراشد قلندری داند.متاسفانه به دلیل ترس از نفوذ عناصر غیر خودی اداره کشور دست گروهی افتاده که یک دایره بسته از دوستان و آشنایان تشکیل دادن و از لحاظ سواد و دانش و اخلاق هم که شرایط آنها مشخص هست.این افشاگریهای اخیر هم فقط لایه روی پیاز است
راه حل رفع شکاف طبقاتی: برداشتن حصارهای شهرکهای اشرافی نشین!!
با ثروت عظیمی که این اب و خاک دارد باید کل شهر ها و روستاهای ایران ساختاری شبیه شهرک باستی هیلز داشته باشد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۴/۳۰
چه ثروتی داره؟ یه چیز الکی یاد گرفتی و داری بلغور می کنی؟ فکر میکنی کل نفت و گاز ایران چقدر می ارزه؟
دور هم جمع شده اند و از سفره انقلاب بهره مي برند .
یک مقاله واضح، عادلانه ، تقریبا همه جانبه.
به نوبه خودم به نویسنده اش تبریک میگویم و از همه هموطنان عزیزم میخواهم که شفاف سازی امور اقتصادی را اولین خواسته خود در هر انتخابات و رای که میدهند و هر جا کامنتی مینویسند قرار دهند باشد که به یاری خدا از شر این کابوس وحشتناک راحت شویم.
دریک کلام، همه سر کاریم!!!!!!!!!!!!!
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار