بازدید 7131
پیمانه اقتصادی؛

چشم انداز ۳۰ میلیارد دلاری تجارت دوجانبه ایران و ترکیه/ کاهش بهای سکه در هفته ای که گذشت، همسو با ریزش اونس طلا/ پشت پرده گرانی ده برابری پیاز؛ باز هم دلالان؟!

این پیمانه تیتر‌هایی همچون پاکستان و ایران توافقنامه تجارت ترجیحی امضا می‌کنند، افت سهام آسیایی از بالاترین سطح ۹ ماهه، خروج ۱۰ میلیون دلار از کشور برای واردات ابریشم، رشد اندک دلار و یورو در ایستگاه پایانی هفته، بازار اجاره امسال نگران کننده خواهد بود/ رکود تورمی مسکن در تابستان و عقب نشینی اونس طلا در بازار جهانی را در بر دارد.
کد خبر: ۸۹۲۸۷۰
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰ 19 April 2019

تابناک اقتصادیپیمانه اقتصادی، هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان، همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون پاکستان و ایران توافقنامه تجارت ترجیحی امضا می‌کنند، افت سهام آسیایی از بالاترین سطح ۹ ماهه، خروج ۱۰ میلیون دلار از کشور برای واردات ابریشم، رشد اندک دلار و یورو در ایستگاه پایانی هفته، بازار اجاره امسال نگران کننده خواهد بود/ رکود تورمی مسکن در تابستان و عقب نشینی اونس طلا در بازار جهانی را در بر دارد.

چشم انداز ۳۰ میلیارد دلاری تجارت دوجانبه ایران و ترکیه

«مولود چاوش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه گفت: ترکیه به دنبال راه اندازی یک مکانیزم های جدید تجارت با ایران است؛ شبیه به سیستم اینستکس که توسط کشورهای اروپایی به منظور دور زدن تحریم های آمریکا بر صادرات نفت ایران راه اندازی شده است. وی نسبت به مخالفت ترکیه با تحریم ها اشاره کرد و گفت: آنکارا و ایران نیازمند حفظ همکاری به منظور افزایش تجارت دو جانبه با هدف رسیدن به ۳۰ میلیارد دلار یعنی سه برابر سطح فعلی هستند. وزیر خارجه ترکیه در کنفرانس خبری با همتای ایرانی خود گفت: در راستای مکانیزم های موجود، چگونگی ایجاد مکانیزم های جدید مانند اینستکس و برداشتن موانع پیش روی تجارت خود را را بررسی می کنیم.

چاوش اوغلو خاطرنشان شد: آنچه مهم است، اتحاد و اراده میان دو کشور است. وزیر خارجه ترکیه در مورد مکانیزم های جدید جزئیات بیشتری را ارائه نکرد؛ اما ترکیه به دنبال استفاه از ارزهای ملی در تجارت بین الملل است و در اکتبر سال ۲۰۱۷ میلادی بانک های مرکزی ایران و ترکیه به طور رسمی بر سر استفاده از ارزهای ملی توافق کردند. بر پایه این گزارش واشنگتن، ترکیه را از جمله کشورهای معاف شده برای واردات نفت ایران اعلام کرده و سخنگوی ترکیه چند روز پیش گفته بود ترکیه انتظار تمدید معافیت واردات نفت ایران از سوی ایالات متحده را دارد. /رویترز

پاکستان و ایران توافقنامه تجارت ترجیحی امضا می کنند

روزنامه «دِ اینترنشنال» پاکستان روز پنجشنبه به نقل از مشاور نخست وزیر این کشور اعلام کرد، پاکستان با ایران قرارداد تجارت ترجیحی امضا می کند. عبدالرزاق داود، مشاور عمران خان نخست وزیر پاکستان در امور بازرگانی، منسوجات، تولید و سرمایه گذاری ها در گفت و گو با این روزنامه افزود: از آنجایی که امضای قرارداد تجارت ترجیحی سودمندتر است، اسلام آباد ترجیح می دهد با ایران به جای قرارداد تجارت آزاد، قرارداد تجارت ترجیحی امضا کند. وی گفت: عمران خان 21آوریل (یکشنبه اول اردیبهشت) به ایران سفر می کند تا با وجود تحریم های اقتصادی آمریکا علیه ایران در دیدار با رهبران این کشور، راه هایی برای افزایش تجارت با ایران تحت عنوان قرارداد تجارت ترجیحی پیدا کنند. داود گفت: ایران در گذشته تعرفه هایی را بر واردات از پاکستان وضع کرد، لذا پاکستان هم مجبور به اقدام متقابل شد، این در حالی است که میزان مبادلات دو کشور تحت قرارداد تجارت ترجیحی بسیار ناچیز و در سطح 35 میلیون دلار است.

وی با اعلام اینکه هند، چین و ترکیه در حجم بسیار بالایی با ایران تجارت دارند، افزود: آنها این مبادلات گسترده را از طریق راه اندازی بانک های خاصی انجام می دهند. مشاور نخست وزیر پاکستان اظهار داشت: از آنجایی که هیچ تضمینی برای پاکستان جهت انجام معاملات ازطریق بانک های خاص وجود ندارد، رهبران دو کشور این بار سعی خواهند کرد در باره نحوه تعامل دوجانبه با وجود تحریم های اقتصادی آمریکا با هم مذاکره کنند. یک مقام مسئول پاکستانی دیگر نیز درگفت وگو بااین نشریه گفت که پیشتر طبق یک برنامه قراربودمقامات ایران در 23-22آوریل (دوم و سوم اردیبهشت) در اسلام آباد یک قرارداد تجارت آزاد امضا کنند؛ اما از آنجایی که زمان ورود هیأت ایرانی به پاکستان نهایی نشده بود، امضای این قرارداد به تعویق افتاد. بر پایه برنامه جدید تلاش بر این است که یک قرارداد تجارت ترجیحی میان دو کشور امضا شود.

افت سهام آسیایی از بالاترین سطح ۹ ماهه

روز پنجشنبه، پس از افت بازارهای وال‌استریت، سهام آسیایی هم افت کردند اما درحالی که سرمایه‌گذاران در انتظار انتشار داده‌های تجاری اروپا هستند و بسیاری از آنها قبل از تعطیلات طولانی این آخر هفته به مناسبت عید پاک، دست از تجارت کشیده‌اند، حجم معاملات امروز بسیار کاهش یافت. گسترده‌ترین شاخص سهام آسیا اقیانوسیه در خارج از ژاپن ام‌اس‌سی‌آی، که در اوایل معاملات امروز به بالاترین سطح خود از ماه جولای ۲۰۱۸ رسیده بود، ۰.۲ درصد از ارزش خود را از دست داد. نیکی ژاپن ۰.۸۶ درصد افت کرد و ای‌اس‌اکس استرالیا ۰.۱۰ درصد پایین آمد. در بازارهای چین، کامپوزیت شانگهای ۰.۲۰ درصد و هانگ‌سنگ در هنگ‌کنگ ۰.۵۸ درصد افت کردند. شاخص کوسپی کره‌جنوبی هم با سقوط ۱.۳۸ درصدی روبرو شد. در معاملات شب قبل، وال‌استریت افت کرد و شاخص اس‌اندپی ۵۰۰ با افت سنگین زیرشاخص سلامتی و پزشکی، که تأثیر داده‌های خوب اقتصادی آمریکا و چین را از بین برد، ۰.۲ درصد افت کرد. تمرکز اصلی سرمایه‌گذاران حالا بر روی انتشار داده‌های شاخص‌های مدیران خرید (پی‌ام‌آی) اروپا قرار گرفتهکه قرار است در ادامه روز پنج‌شنبه منتشر شود. باید دید که آیا این داده‌ها نشان از تثبیت وضعیت اقتصادی و بهبود آن خواهد داشت یا خیر؟ داده‌ها نشان داد که فعالیت‌های تولیدی ژاپن در ماه آوریل با سرعت کمتری در حال افت هستند، اما سفارش های جدید صادرات با شدیدترین شتاب خود در سه سال اخیر کاهش یافتند، که نشان می‌دهد تقاضای جهانی همچنان در حال کاهش است. در بازار ارز، ین ژاپن در برابر دلار به پایین‌ترین سطح ۲۰۱۹ خود نزدیک شد و در نرخ ۱۱۲.۱۷ معامله شد. شاخص دلار در سطح ۹۷.۰۳۳ بدون تغییر باقی ماند.

خروج ۱۰ میلیون دلار از کشور برای واردات ابریشم

آمار مقدماتی گمرک از تجارت خارجی در یازده ماهه سال ۹۷ نشان می‌دهد، در این مدت بیش از ۲۵۲ تن ابریشم خام از شش کشور جهان وارد ایران شده است. بنا بر آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران با واردات این حجم ابریشم خام به کشور بالغ بر ۱۰ میلیون و ۲۷۴ هزار و ۳۹۲ دلار ارز از کشور خارج شد که رقم ریالی آن بالغ بر ۴۳۵ میلیارد و ۱۴۰ میلیون و ۵۷۶ هزار و ۹۲۴ ریال در آمار گمرک به ثبت رسیده است. به نقل از میزان، لازم به ذکر است که واردات ابریشم خام از ۶ کشور چین، جمهوری کره، آلمان، اسپانیا، امارات متحده عربی و ازبکستان صورت گرفته است.

رشد اندک دلار و یورو در ایستگاه پایانی هفته

در پایان معاملات روز پنج شنبه، بر اساس اطلاعات سامانه سنا بانک مرکزی، هر اسکناس دلار آمریکا به نرخ ۱۳۴۰۰ تومان در صرافی‌های بانکی و مجاز خریداری و با رشد ۸۰ تومانی نسبت به نرخ پایانی روز قبل، به قیمت ۱۳۴۸۰ تومان به متقاضی دریافت دلار، فروخته شد. این در حالی است که هر اسکناس یورو در صرافی‌های بانکی و مجاز، به نرخ ۱۵۴۰۰ تومان خریداری و به قیمت ۱۵۴۵۰ تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته شد. این نرخ نسبت به روز قبل، ۵۰ تومان گران‌تر می‌باشد.

کاهش بهای سکه در هفته ای که گذشت همسو با ریزش اونس طلا

کشتی آرای در خصوص آخرین نرخ‌های دیروز بازار طلا و سکه تهران به خبرنگار تابناک اقتصادی گفت: هر قطعه سکه تمام طرح قدیم با افت ۲۰ هزار تومانی به رقم ۴،۶۰۰،۰۰۰ تومان و هر قطعه سکه تمام بهار آزادی (سکه امامی) با کاهش ۶۰ هزار تومانی به قیمت ۴,۷۴۰،۰۰۰ تومان رسید. هر نیم سکه بهار آزادی نیز به رقم ۲،۶۴۰،۰۰۰ تومان رسید که نسبت به روز قبل، ۲۰ هزار تومان گران‌تر است. همچنین هر ربع سکه بهار آزادی نیز با رشد ۱۰ هزار تومانی به قیمت ۱، ۷۰۰،۰۰۰ تومان معامله شد. هر سکه یک گرمی نیز به نرخ ۹۳۸ هزار تومان رسید که نسبت به روز چهارشنبه، بدون تغییر بوده است. هر گرم طلای ۱۸ عیار به رقم ۴۲۸,۴۰۰ تومان و هر مثقال طلای ۱۷ عیار که به عنوان مبنا برای محاسبات نرخ گذاری است، ۱،۸۵۰,۰۰۰ تومان می‌باشد که نسبت به روز قبل، ۲۲ هزار تومان کاهش قیمت داشته است. در کل بازار در هفته ای که گذشت، با روند کاهشی قیمت ها همراه بود، به گونه ای که روز شنبه بهای سکه امامی ۴,۷۸۰,۰۰۰ تومان بود.

عقب نشینی اونس طلا در بازار جهانی

قیمت طلا در معاملات روز پنجشنبه بازار جهانی پس از این‌که شاخص‌ها نشان داد اقتصاد آن طور که برخی نگران بودند آهسته نشده به پایین‌ترین حد خود از اواخر دسامبر به این طرف کاهش پیدا کرد. هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز پنج شنبه بازار سنگاپور ۰.۱ درصد کاهش یافت و به ۱۲۷۱.۹۷ دلار رسید. بهای معاملات این بازار از ابتدای هفته جاری تاکنون حدود ۱.۴ درصد کاهش پیدا کرده و در مسیر ثبت چهارمین کاهش هفتگی متوالی قرار دارد. اکثر بازارها روز جمعه تعطیل هستند. در بازار معاملات آتی آمریکا هر اونس طلا ۰.۲ درصد کاهش پیدا کرد و به ۱۲۷۴.۵۰ دلار رسید. به گفته برایان لاین مدیر کل شرکت گلد فیلور سنترال نگرانی‌های اقتصادی جهانی فعلاً رفع شده و طلا پس از این‌که اوایل هفته جاری به پایین سطح حمایتی ۱۲۷۵ دلار سقوط کرد تحت فشارهای کاهشی قرار گرفته است. اکنون ما شاهد آزمودن سطح حمایتی ۱۲۶۵ دلار از سوی طلا هستیم. بر اساس گزارش رویترز در میان مجموع آمارهای اقتصادی مثبتی که منتشر شدند آمارهای آمریکا و چین بود که نگرانی‌ها نسبت به کندی رشد اقتصاد جهانی را برطرف کرد و از جذابیت طلا به عنوان دارایی مطمئن کاست.

بازار اجاره امسال نگران کننده خواهد بود/ رکود تورمی مسکن در تابستان

حسام عقبایی، نایب رئیس اول اتحادیه املاک استان تهران با بیان اینکه از ابتدای تیر، احتمال تغییر قیمت مسکن و معاملات این بخش وجود دارد، اظهار کرد: بازار مسکن وابستگی بسیار زیادی به وضعیت اقتصادی کشور از جمله ارز، طلا و سکه دارد و در صورتی که قیمت این بازار‌ها تغییر کند، بازار مسکن هم شاهد تحولات قیمتی خواهد بود. وی ادامه داد: در صورتی که بازار مسکن افزایش قیمت نداشته باشد، شاهد یک رکود تورمی در این بازار خواهیم بود و قیمت‌ها به ویژه در بخش خرید مسکن جهشی نخواهد داشت، اما به طور طبیعی متناسب با نرخ تورم در این بازار، قیمت‌ها تغییر خواهد کرد. عقبایی تصریح کرد: حداکثر رشد قیمت مسکن در کلان‌شهر‌ها زیر نرخ تورم خواهد بود و در شهر‌های کوچک هم شاهد تغییر قیمتی چندانی نخواهیم بود. حداکثر افزایش قیمت در بازار مسکن ۱۰ تا ۱۵ درصد خواهد بود که این نوسانات قیمتی از ابتدای تابستان آغاز می شود. وی با بیان اینکه قیمت‌ها در بازار مسکن از اواخر اردیبهشت ماه مشخص می‌شود، گفت: در سال گذشته شاهد رشد صد در صدی قیمت‌ها در بازار بودیم که همین موضوع برای تعداد زیادی از متقاضیان مشکلات متعددی را ایجاد کرد. عقبایی به وضعیت بازار اجاره هم اشاره کرد و ادامه داد: این بازار امسال بسیار نگران‌کننده خواهد بود و مالکان باید انصاف بسیار زیادی برای مستأجران خرج کنند، زیرا قدرت خرید به ویژه در اقشار ضعیف جامعه بسیار کاهش یافته است. وی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، تأکید کرد: به دلیل آنکه قدرت خرید در سال گذشته برای بسیاری از خریداران و پس‌انداز آنها برای خرید واحد مسکونی از بین رفته است، اغلب ناچار به اجازه نشینی شده اند؛ پس دولت امسال باید برنامه ویژه‌ای برای مستأجران و بازار اجاره در دستور کار خود قرار دهد.

پشت پرده گرانی ده برابری پیاز؛ بازهم دلالان؟!

محمد شفیع ملک زاده رئیس نظام صنفی کشاورزی کشور در ارتباط با دلایل افزایش قیمت ناباورانه پیاز در هفته های اخیر، اظهار کرد: همواره به خاطر آشفتگی هایی که در بازار محصولات کشاورزی وجود دارد فاصله قیمت تولید تا مصرف زیاد است اما در ماجرای پیاز این فاصله خیلی عمیق است. وی افزود: پیازی که امروز به قیمت هر کیلوگرم 10 تا 15 هزار تومان و در مواردی بیشتر به فروش می‌رسد همان پیازی است که در زمان برداشت به قیمتی در حدود هزار و 500 تومان یا کمتر از 2 هزار تومان از کشاورزان خریداری و انبار کردند تا امروز شرایطی این چنینی در بازار ایجاد کنند. این واسطه‌ها و سودگران در این شرایط نیز مرتب این طور به جامعه القا می‌کنند که صادرات (به تنهایی) باعث افزایش قیمت پیاز در بازار شده است تا بتوانند محصولات خود را به قیمت بالاتری بفروشند.

وی تصریح کرد: این افراد بعد از خرید پیاز کشاورزان به قیمت ارزان، اکنون این محصول را با ده برابر افزایش قیمت در بازار عرضه می‌کنند و توجهی به مصرف کنندگان ندارند. ملک زاده گفت: برای درک نقش واسطه ها باید به بازار دو ماه آینده پیاز توجه داشت که قیمت این محصول به حدی در فصل برداشت پایین می‌آید که واسطه‌ها بتوانند آن را با قیمت پایینی خریداری کنند که حتی کمتر از قیمت تمام شده تولید است. وی در گفت و گو با تسنیم با بیان اینکه بازار محصولات کشاورزی آشفتگی زیادی دارد تصریح کرد: با دادن اختیارات تنظیم بازار محصولات کشاورزی به وزارت صمت و عدم اجرای درست و کامل قانونی تمرکز وظایف بخش کشاورزی (در وزارت کشاورزی) بازار محصولات کشاورزی دچار این وضعیت فعلی و مصداق ضرب المثل «آشپز که دو تا شود، غذا شور یا بی نمک می‌شود» شده است.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳۲
پشت پرده دلال ها چه كسى است ؟
پاسخ ها
علی
| France |
۱۵:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۱/۳۰
در کشورهای پیشرفته فکری برای این پول های سرگردان که هر لحظه اقتصاد کشور را دچار بحران می کنند شده است نتایج تحقیقات در سایر کشور ها چه بوده است؟
با تقسيم ارزش دلار ابريشم متوجه ميشويم كه ارز جهانگيري ٤٢٠٠ تومني ميگيرد
در مورد پياز باز هم حرف هاي تكراري تقصير دلال بود يكي نيست به اين مسولين بگه خسته نشديد تا كي ناكارامدي افراد بايد توجيه بشه كشوري كه ميتونه امريكا و اسرائيل را كلافه كنه چطور چندتا دلال را سر جاش بشونه تا مردم از اين همه مشكلات نجات يابد
پیازو کمتر از قیمت تموم شده از کشاورز میخرن ده برابر میفروشن ! جون من سانسور نکن تابی
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۱۴:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۱/۳۰
بیا اینم از ارزش جان شهروندان سانسور شد اخر
ایران فعلا با بستن ثبت سفارش از ورود کالا از ترکیه ممانعت می کنه پس امیدی به افزایش سطح تجارت نیست
این دولت در طول ۵ سال گذشته کلاً کشور را به ورطه نابودی کشاند، بخصوص وزرات کشاورزی در بدبخت کردن ملت، دست بالایی دارد، گوشت کیلویی ۱۲۰ هزار تومان، میوه ۵-۶ برابر! لبنیات هرلحظه افزایش، کلاً دولت تعطیل کند و برود منزل، بنفع ملت و کشور است!!
دولت که نتونه قیمت پیاز رو کنترل کنه به هیچ دردی نمی خوره
اینا با این قیمتهای مسکن و خوراک... واقعا مردم مظلوم ایران را به خاک سیاه نشوندن،
دلیل گرانی یاز رو بندخ عرض میکنم خدمتتون !
بنده ترکیه زندگی میکنم و از 2 - 3 ماه گذشته قیمت سبزیجات و سیب زمینی و پیاز در ترکیه چندین برابر شد و دولت برای اینکه صدای مردم در نیاد و همچنین انتخابات محلی در یش بود ، در اقدامی فورس ماژور تعرفه ی گمرکی پیاز رو صفر کرد و شروع به واردات پیاز از ایران نمود که بنده خودم شاهد تریلی های بسیار زیادی بودم و هستم که روزانه پیاز رو از ایران به ترکیه میارن و در نتیجه ی این صادرات ، قیمت پیاز دچاره این سرنوشت شد.
در واقع میشه اینجوری گفت : که دولته ترکیه برای رفاهه مردمش ( ولو برای دوره ی کوتاهی ) تصمیماتی گرفت که دولته ما چون رفاهه مردم جزو دغدغه های اصلی اش محسوب نمیشه ، متوجه این قضیه نشد که باین صادراته بی رویه باعث افزایش قیمت این محصول در داخل خواهد شد !!!
کلیه گرانی سوئ مدیریت وعدم نظارت درست ومنافع دار بودن هسئولین دست اندر کار دراین بازار بلبشو بی در پیکر اشت
اقایان دولتی اگر نمی خواهند بازار میوه و گوشت و کلا همه بازار را مدیریت و دست دلالان را کوتاه کنند
اگر با این دلالان یک کاسه است خوب باید قوه قضاییه وارد شود و اگر نمی خواهند دست این ها را کوتاه کنند خوب ما چه نیازی به دولت داریم که پول اضافه بتراشیم برای هزینه های بی خودی؟
ان شاء الله ناکارامدان این دولت بروند و آدمهای صالح و کارامد بیایند
دلالان با سودهای نجومی که به جیب میزنند، جزو دانه درشتها محسوب میشوند یا دانه های معمولی؟ در این شرایط معشیتی مردم باید چه برخورد آنها شود که شرایط معشیتی مردم را بدتر نکند؟ از کجا خط میگیرند؟ آیا به همین راحتی میتوانند به سراغ هر کالای بروند؟
دلالان و هر کسی که چنین پول باد آوردی نصیبش شود، با این پولها چه میکند؟ مثلا برای صاحبان پولهای بادآورده فرقی میکند که با این پولها دلار را 5000 ت بخرند، دلار 10000 ت بخرند، دلار 15000 ت و یا؟
- سکه طلا را 1 میلیون بخرند، 3 میلیون بخرند، 5 میلیونبخرد و یا ...؟
- ملک را متری یک میلیون بخرند، متری 5 میلیون بخرند، متری 10 میلیون بخرد و یا ...؟
اصلا برای اقتصاد کشور مهم است و یا گوششان به دهام ترامپ، پومپئو و یا ناتانیاهو است و میخواهد ارزش پواهای بادآورده شان کم نشود.
برای ۱۰ هزار تومان ارزانی چقدر سروصدا میکنید ولی برای ۳۰۰ هزار تومان گرانی هیچ حرفی نمی زنید
دلالها پیاز را انبار و گران میفروشند ، پس وظیفه نظارت کردن مسئولان چی؟ آیا ایشان هیچ توانی برای کنترل ندارند
یعنی ,وای برکسانی که نمیتوانند ( دانسته یا ندانسته) از حق مردمش دفاع کنه و قشر ضعیف اینطوری صدای شکستن استخونهاشو بشنوه!
باز هم عنصری مبهم و پشت پرده بنام دلال و البته نقش دولت که مملکت را به امان خدا رها کرده بسیار ناچیز است
خدا به خیر کنه . هیچ برنامه‌ریزی که نمیشه کرد. غذا و خوراکی هم دیگه با خیال راحت نمیشه خورد.
اقای عقبایی وقتی از گرانی خرید و فروش حرف می زنی توصیه به دولت نمی کنی اما وقتی بحث اجاره است توصیه داری . چقدر ملک برای فروش داری
چرا وزارت طویل و عریض کشاورزی یک سامانه برای محصولات کشاورزی درست نمیکند که من کشاورز بدانم چه بکارم یک یا پیاز گران است یکسال گوجه و یکسال دیپ دمینی
چون کشاورز با استخاره و نهایت پرس و جو تصمیم به کاشتن یک محصول میگیرد
چرا وزارت طویل و عریض کشاورزی یک سامانه برای محصولات کشاورزی درست نمیکند که من کشاورز بدانم چه بکارم یک یا پیاز گران است یکسال گوجه و یکسال دیپ دمینی
چون کشاورز با استخاره و نهایت پرس و جو تصمیم به کاشتن یک محصول میگیرد
تابی دلایل گرانی همه چیز در ایران موارد زیر است:
حباب، دشمن، صادرات بی رویه و بی موقع، احتکار، مدیریت بسیار ضعیف و بدون برنامه ریزی، امتحان الهی (امروز شنیدم)، غافلگیری، شعار دادن، نداشتن مدیریت بحران، کنسرت، و ...
متاسفانه مدیران کشور حتی قادر نیستند و یا نمیخواهنند در کشور جلوی این دلال بازی ها بگیرند . تاکنون این نوع بازی ها را در خود رو سازیهایمان شاهد بودیم وچندی است این دلالان سوئ استفاده نموده و به ارزاق عمومی مردم مثل بیاز وگوجه فرنگی وگوشت ومرغ حملهمیکنند.آخر مگر این مملکت نظارت ندارد!! چگونه ا هر کاری و بلائی را سر مردم در میاورند!!! اینها بایستی بالای دار بروند و کلیه مال و دارائییشان بایستی مصادره گردد!!!
چگونه است که در کشور ما همه چیز حتی پیاز بی زبان پشت پرده دارد
گرانی پیاز چندین دلیل داره که اول از همه بی تدبیری وزارت کشاورزی مخصوصا در این چند سال گذشته بوده که کشاورزان را به ورطه نابودی کشاند .وزارت کشاورزی جنس کشاورز را باید هر سال خرید تضمینی کند با قیمتی که منصفانه باشه همرا با سود مناسب
دوم نیاز به ارز داشتن دولت تو این تحریم که سبب افزایش صادرات تمام محصولات کشاورزی شده البته این خیلی خوبه هست ونتایج گرانی محصولات کشاورزی این میشه که کشاورزان را ترغیب به کشت بیشتر میکنه ودر نتیجه صادرات بیشتر در سالهای آینده. فقط مردم باید این چندین ماه را تحمل کنند
سوم نبود طرح الگوی کشت که در نبود این طرح این میشه که یک سال کشت زیاد هست به گونه ای که کشاورز خانمان سوز میشود ویک سال کشت کم میشود که مردم باید اجناس را به قیمت ده برابر بخرند
حالا چرا دولت طرح الگوی کشت را دنبال نمیکند جواب این هست که در الگوی کشت دولت باید خرید محصولات را از کشاورز خرید تضمینی کند که بودجه کافی و لازم را ندارد
به حال ملت باید گریست که همچی موسولینی دارند
گرانی ۱۰برابری پیاز درست نیست. پیاز رو تو مزرعه تا قبل از ۲۰فروردین داشتن ۸۵۰۰از کشاورز میخریدن. کشاورزای پیاز کار شرق هرمزگان و جنوب کرمان بحمدالله وضعشون خوب شد. امسال برا کشاورزان این مناطق بسیار عالی بود. به هر بهانه ای دولت رو نکوبید. پیاز، فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی و سیب زمینی رو خیلی خوب فروختن و امسال از ورشکستگی های سالای قبل خبری نیست. دلال ها اگه گرونش کردن نهایتش تو بازار دوبرابر فروختن نه ده برابر.
خواهشا ان گونیهای پیاز را صادر نفرمایید ان افتخار نیست که ملت بهای ان را کیلویی ۱۴ هزار تومان بخرند وشما مثلا تحریمها را دور بزنید
دهها سال است که کمبود پیاز و سیب زمینی هر دو سال یکبار موضوع رسانه ها میشه. اینددوپیش پا افتاده ترین محصولات کشاورزی است و نتیجه اینکه مدیریت و برنامه ریزی و بازار آزاد و بسته بندی و انبارداری درازمدت نداریم و فقط یک سیستم معیوب داریم بعلاوه مقدار زیادی ادعا و هیاهو و تنبلی. تقاضای داخلی برای پیاز و سیب زمینی که جهشی بالا نمیره!!؟؟
قیمت پیاز رونمیتونن کنترل وتثبیت کنن اونوقت میخوان ۴ صفرازپول ملی حذف کنن و تثبیتش کنن !!!
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی