بازدید 7332

بانک های متصل به سوئیفت قابلیت بین المللی ندارند

عضو کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات مجلس می گوید ۱۲ بانکی که در لیست سیاه سوئیفت قرار ندارند توان فعالیت های بین المللی را ندارد.
کد خبر: ۸۵۱۰۴۰
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۳ 12 November 2018

عزت الله یوسفیان ملا در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به اینکه 12 بانک ایرانی همچنان به سوئیفت متصل هستند، اظهار داشت: لیست بانک های تحریمی برای اتصال به سوئیفت منتشر شده است و تمام بانک هایی که دارای مجوز برای فعالیت بین المللی بوده اند، در این لیست سیاه قرار گرفته اند.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات مجلس ادامه داد: اینکه گفته می شود تعدادی از بانک های ایرانی همچنان به سوئیفت متصل هستند به این معنا نیست که آمریکا برخی بانک ها را از این تحریم مستنثی کرده اند بلکه به نظر می رسد بانک های کوچک که مجوز فعالیت بین المللی را ندارند یا صندوق تعاونی ها که تابلوی بانک زده اند از این تحریم ها مستنثی شده اند.

نماینده مردم آمل در مجلس دهم شورای اسلامی در خصوص مجوز بانکی گفت: بانک هایی در مجامع بین المللی قابل قبول است که عدد و رقم، کد و سطح معاملات بین المللی را داشته باشد حتما این 12 بانک در سطح بین المللی نبوده اند که در لیست سیاه قرار نگرفته اند و آمریکا به بانکی رحم نکرده است.

وی تاکید کرد: به نظر می رسد این بانک ها مشکل بین المللی دارند و توان معاملات بین المللی را ندارد که در لیست سیاه قرار نگرفته اند، با این حال حتی اگر در سطح بین المللی بتوانند فعالیت کنند، بانک های دیگر از ترس مجازات های آمریکا تمایلی به همکاری با ایران نخواهند داشت.

یوسفیان ملا در ادامه گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت، با تاکید بر اینکه تحریم ها زورگویی و گردن کلفتی است، بیان داشت: تحریم ها حکم دادگاه نیست اما مجامعی که باید با ایران روابط مالی داشته باشند از ترس اینکه ممکن است آمریکا آنها را مجازات کنند دست به همکاری با بانک های ایرانی که در لیست سیاه نیستند، نمی زنند.
به نظر می رسد این بانک ها مشکل بین المللی دارند و توان معاملات بین المللی را ندارد که در لیست سیاه قرار نگرفته اند

این نماینده مجلس با بیان اینکه 12 بانک ایرانی همچنان به سوئیفت متصل هستند با اما و اگر می توانند فرصتی برای دور زدن تحریم ها باشند، گفت: اگر این بانک ها مجوز فعالیت بین المللی داشته باشند می توانند فرصت خوبی برای ما در دوران تحریم باشند اما بعدی می دانم چنین داشته باشند احتمالا این ها صندوق های قرض الحسنه ای هستند که با تابلوی بانک فعالیت می کنند.

به گفته مدیر مبارزه باوپولشویی و تطبیق بانک خاورمیانه، در حال حاضر حدود ۱۱ تا ۱۲ بانک ایرانی هستند که در فهرست تحریم‌های ثانویه آمریکا قرار ندارند و سوئیفت برای آن‌ها باز خواهد بود که این بانک‌ها در ابتدا باید بخش بین‌الملل فعال داشته باشند و در مرحله دوم بانک‌هایی را پیدا کنند که حاضر باشند به عنوان بانک کارگزار با آن‌ها کار کنند.

فرزانه رجایی سلماسی، با تایید خروج چهار بانک و موسسه مالی ایرانی از فهرست تحریم‌های ثانویه آمریکا، گفت: وزارت خزانه‌داری آمریکا روز سه‌شنبه، پنجم نوامبر با انتشار فهرستی، برخی بانک‌های ایرانی را تحت تحریم ثانویه قرار داد.

وی با بیان اینکه دفتر کنترل دارایی‌های خارجی آمریکا (اوفک) ارگانی است که زیر نظر اداره‌کل خزانه‌داری فدرال آمریکا فعالیت می‌کند، اظهار کرد: این ارگان فهرست‌های متعددی دارد که مهم‌ترین آن‌ها فهرستی به نام SDN (Specially Designated National) است که این فهرست هم شامل افراد و شرکت‌هایی است که تحت تحریم اولیه هستند و هم افراد و شرکت‌هایی که آمریکا آن‌ها را تحت تحریم ثانویه قرار داده است.مدیر مبارزه با پولشویی و تطبیق بانک خاورمیانه افزود: به این ترتیب در روز پنجم نوامبر آمریکا فهرستی را منتشر کرد که در آن برخی بانک‌های ایرانی شامل تحریم‌های ثانویه هم می‌شدند.

رجایی سلماسی با بیان اینکه برخی بانک‌ها از جمله سامان، کارآفرین، اقتصاد نوین، مسکن، سرمایه و ... از ابتدا در فهرست تحریم‌های ثانویه قرار نداشتند، تصریح کرد: چند روز پس از آن یعنی روز پنج‌شنبه هفته گذشته با تغییری که در فهرست تحریم‌های آمریکا اعمال شد، در واقع گفته شد که اشتباهی به وجود آمده و آمریکا بانک‌های "خاورمیانه"، "حکمت ایرانیان"، "قرض‌الحسنه مهر ایران" و موسسه مالی "توسعه" را از فهرست تحریم‌های ثانویه خارج کرد؛ در واقع تگ "subject to secondary sanctions" از آن‌ها برداشته شد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی
آخرین اخبار