بازدید 10214

بلاتکلیفی هزاران میلیارد ریال پولی که فروش خدمت سربازی نصیب دولت کرد

اکنون که تنها با گذشت نیمی از سال مشخص شده که چیزی حدود ۳۷ هزار میلیارد ریال بیش از مبلغ تعیین تکلیف شده به خزانه عمومی کشور واریز شده است، انتظار می‌رود نهاد‌های نظارتی از جمله نمایندگان مجلس به این مسأله ورود کنند و ضمن بررسی دقیق محل مصرف این درآمدها، در مورد مازاد مبلغ حاصل شده نیز محل‌های دارای اولویت و مشخصی را لحاظ کنند.
کد خبر: ۸۳۹۵۰۷
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۰ 03 October 2018
بلاتکلیفی هزاران میلیارد ریال پولی که فروش خدمت سربازی نصیب دولت کردیکی از بخش‌های جنجال برانگیز لایحه بودجه سال ۹۷ که در زمستان سال گذشته با ایراداتی از سوی شورای نگهبان مواجه و در نهایت از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی بازبینی شد، ماجرای اعطای معافیت به کلیه مشمولان خدمت وظیفه عمومی بود که بیش از هشت سال غیبت دارند؛ موضوع بسیار مهمی که اکنون و تنها پس از گذشت نیمی از سال ۹۷ گفته می‌شود، برای دولت چیزی حدود ۵ هزار میلیارد تومان آورده مالی داشته است.

به گزارش «تابناک»؛ به موجب قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۶ که با تأیید شورای نگهبان همراه و در لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ نیز لحاظ شد، به کلیه مشمولان خدمت وظیفه عمومی ـ که بیش از هشت سال غیبت دارند ـ این اجازه داده شد که با پرداخت جریمه مدت زمان غیبت به صورت نقد و اقساطی که تا پایان سال ۱۳۹۷ تسویه می‌شود، از معافیت خدمت سربازی بهره‌مند شوند.

بر اساس این مصوبه مقرر شد، تمام درآمد‌های حاصل از اعطای معافیت‌های مشمولان مذکور به حساب درآمد عمومی کشور موضوع ردیف ۱۵۰۱۲۸ نزد خزانه‌داری کل کشور واریز شود و تا سقف ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال از طریق ردیف‌های امور دفاعی مربوط در جدول شماره (۷) این قانون مطابق موافقتنامه متبادله با سازمان بـرنامه و بودجه کشور اختصاص یابد.

در قانونی که به آن اشاره شد و بنا بود از ابتدای سال جاری به اجرا گذاشته شود، جریمه مشمولان غائب برای صدور کارت معافیت نظام وظیفه بر اساس مدرک تحصیلی برای مشمولان زیر دیپلم ۱۰ میلیون تومان، دیپلم ۱۵ میلیون تومان، کاردانی ۲۰ میلیون تومان، کارشناسی ۲۵ میلیون تومان، کارشناسی ارشد ۳۰ میلیون تومان، دکترای عمومی علوم پزشکی ۳۵ میلیون تومان، دکترای تخصصی غیرعلوم غیرپزشکی ۴۰ میلیون تومان و دکترای تخصصی رشته‌های علوم پزشکی و بالاتر تا ۵۰ میلیون تومان تعیین شد.

در تبصره ۱۱ ماده واحده لایحه بودجه سال جاری و در بند ب این تبصره تأکید شد، به دولت اجازه داده می‌شود، کلیه مشمولان خدمت وظیفه عمومی که بیش از هشت سال غیبت دارند را با پرداخت جریمه مدت زمان غیبت به صورت نقد و اقساط معاف و تمام درآمد‌های حاصل از اعطای معافیت‌های مشمولان مذکور را به حساب درآمد عمومی کشور موضوع ردیف ۱۵۰۱۲۸ نزد خزانه داری کل کشور واریز کند و تا سقف سیزده هزار و پانصد میلیون ریال در قالب ردیف ۲۳- ۵۳۰۰۰۰ جدل شماره (۹) لایحه بودجه به صورت مساوی به ردیف‌های ذی ربط تقویت بنیه دفاعی نیرو‌های مسلح مطابق موافقتنامه متبادله با سازمان بـرنامه و بودجه کشور اختصاص دهد.

اکنون و تنها پس از شش ماه از آغاز اجرای قانونی که به آن اشاره شد و تعداد قابل توجهی از مشمولان دارای غیبت سربازی را شامل می‌شود، اطلاعات منتشر شده حکایت از آن دارد که دولت چیزی حدود ۵ هزار میلیارد تومان از این محل کسب درآمد کرده است.

رقم قابل توجهی که به آن اشاره شد را در روز‌های اخیر سردار ابراهیم کریمی، جانشین رئیس سازمان وظیفه عمومی ناجا رسانه‌ای کرد و در همین رابطه به رسانه‌ها گفت: طی چهار سال اخیر، ۶۰۰ هزار تن برای پرداخت جریمه غیبت سربازی، ثبت نام کرده و از این میان، ۴۴۴ هزار تن فرآیند پرداخت جریمه را تکمیل کرده اند.

جانشین رئیس سازمان وظیفه عمومی ناجا در پاسخ به این که درآمد دولت از محل جریمه غیبت سربازی چه میزان بوده است، گفت: طی این مدت، حدود ۵ هزار میلیارد تومان از محل پرداخت جریمه‌های غیبت سربازان به حساب خزانه واریز شده است.

وی در پاسخ به این که این درآمد‌ها قرار است در کجا صرف شود و چه میزان از این درآمد برای سربازان وظیفه در حال خدمت هزینه شده خاطرنشان کرد: این مبلغ باید بر اساس مصوبه نمایندگان مجلس و بر اساس آنچه در قانون ذکر شده، هزینه شود.

مراجعه به قانون و لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ نشان می‌دهد، درآمد‌های حاصل از فروش خدمت سربازی و صدور کارت معافیت از خدمت یعنی مبلغ ۵۰ هزارمیلیارد ریال تا کنون به خزانه عمومی دولت واریز شده است و از این مبلغ چیزی حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال باید صرف اموری نظیر تقویت بنیه دفاعی کشور و مسائل مرتبط با امور دفاعی می‌شد.

بررسی‌های بیشتر نشان می‌دهد، در لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ در مورد مازاد درآمد حاصل تصمیم مشخص و صریحی اخذ نشده است و اکنون با فرض پرداخت تمام و کمال سهم نهاد‌های دفاعی کشور از درآمد‌های حاصل شده، چیزی حدود ۳۷ هزار میلیارد ریال از درآمد واریز شده به خزانه عمومی تعیین تکلیف نشده است.

بر اساس شرایط پیش آمده این گونه به نظر می‌رسد که مسئولان دولت و نیز نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی این مصوبه در سال گذشته تصور چنین استقبالی از طرح و عایدات میلیاردی آن نداشته اند و بر همین مبنا، سقف ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریالی را برای اختصاص به تقویت بنیه دفاعی کشور در نظر گرفته و در مورد مازاد درآمد حاصل نیز تصمیم مشخصی نگرفته اند.

اکنون که تنها با گذشت نیمی از سال مشخص شده که چیزی حدود ۳۷ هزار میلیارد ریال بیش از مبلغ تعیین تکلیف شده به خزانه عمومی کشور واریز شده است، انتظار می‌رود نهاد‌های نظارتی از جمله نمایندگان مجلس به این مسأله ورود کنند و ضمن بررسی دقیق محل مصرف این درآمدها، در مورد مازاد مبلغ حاصل شده نیز محل‌های دارای اولویت و مشخصی را لحاظ کنند.

اتفاقی که رقم خوردن آن می‌تواند گامی مهم در مسیر شفاف سازی منابع و مصارف درآمد دولت در جریان نابسامانی اقتصادی ماه‌های اخیر قلمداد شود و از سویی نیز به رخ دادن خبر‌های مثبت قابل ذکر در جامعه منجر شود.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۹
سال دیگه اعلام میکنن آقای مثلا ح.ج.چ پنج هزار میلیارد تومن اختلاص کرد و از کشور خارج شد!
تو جیب آقازاده رفته
ای بابا این که دیگه بلاتکلیفی نداره!

پورش و بنز و بی ام و بخرید بندازید زیر پای آقازاده ها اگر تهشم چیزی موند یه اختلاس تمیز بکنید تموم میشه میره!!!
بقول مثال معروف این هم بر سر بز های اب برده
فروش سربازی بزرگترین خیانت به امنیت کشور است
پاسخ ها
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۱
نمیدونم چه ذهنیتی از سربازی داری ولی اون سربازی که ما رفتیم فقط اب و جارو کردن بودو نمیدونم چه کمکی به امنیت کشور کرد که خودمون خبر نداریم
سربازی اجباری بزرگترین ظلم و تبعیض در حق جوانان محروم ایران هست.
یکبارهم این پولهای بلاتکلیف رابه فقرابدهید
اونی که داره میخره...حال میکنه..بنز و بی ام و هم سوار میشه..اونی که نداره باید بره نقاط محروم خدمت.....
مسئولین می دونن کجا خرج میشه، من و شماییم که نمی دونیم و نباید بدونیم
اگر رفتن به سربازی یک وظیفهٔ قانونی میباشد ،این تبصره جوانان را طرقیب به خلاف میکند تا غیبت نمایند ،و در طی هشت سال پول خرید خدمت را بپردازند ،و اغلب این افراد کسانی هستند که امکانات کارکردن در بازار آزاد را دارند ؟ بهتر نبود از اول بدون غیبت خدمت را میفروختید و درآمد آنرا بعنوان حقوق به افرادی که به خدمت میروند میدادید ؟ آیا این به عدالت نزدیکتر نیست؟ و اگر تعداد متقاضی خرید خدمت زیاد از میزان پیش بینی شده بود قرعه کشی میکردید ؟ و دیگر اینکه طلاب را هم مشمول این قانون مینمودید که عدالت کامل گردد ؟،،
دارندگی و برازندگی ،‌
ما که نداشتیم بخریم .
این امر موضوع جدیدی نیست و در عملکرد بودجه هرسال نمود دارد
بخشی از درآمدهای دولت مثل مالیات - عوارض و ... هرساله بیشتر یا کمتر از رقم بودجه وصول می شوند که گزارش تفریغ بودجه هرسال بطور شفاف حتی دلایل این امر را بررسی می کند
طبق قانون محاسبات عمومی آن بخش از درآمدهای اختصاصی(درآمدهایی که برایمصرف در هزینه مشخص پیش بینی شده اند) که بیش از رقم مندرج در قانون وصول می شوند به سرجمع اعتبارات عمومی اضافه می شوند
در نهایت امر هم چنانچه درآمدهای دولت بیش از رقم بودجه محقق شود در مورد درآمدهای نفتی به حساب صندوق ذخیره ارزی واریز می شود و در مورد سایر درآمدها نیز به حساب مازاد درآمد منظور شده یا با اصلاح بودجه (متمم بودجه) در سال جاری هزینه می شوند و یا به عنوان بخشی از منابع بودجه سال آینده محسوب می شوند
چرا در باره هزاران میلیارد تومان پولهای بلا تکلیف ودیعه حج تمتع و عمره نمی گویی؟
بهتر نیست این پول را خرج تعمیر ساختمان های مدارس کنند؟
من رشوه دادم الانم‌ خارج کشورم . کسی دیگه‌نمیره . لااکراه فی الدین

درهیچ چیزی نباید‌اجبار باشه
اگر این پولهای باده آورده در سیستم دولتی نبود، که مقامات برای بدست آوردن پستها سر و دست نمی شکستند.
پس تو بايد تا آخر عمرت اونجا بموني حيف از اون خاكي كه تو روش راه مي رفتي اگه يه روز هم ايران بهترين كشور ايده آلت شد و بخواي برگردي قلم پاهات رو بايد شكست.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس
آخرین اخبار