صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

بازگشت "رکود" به بازار مسکن

کد خبر: ۸۳۰۱۷۵
| |
11696 بازدید
|

آمار رسمی وزارت راه و شهرسازی نشان می‌دهد میزان معاملات مسکن در مردادماه امسال نسبت به مرداد سال گذشته ۲۹.۸ درصد رشد منفی داشته است.

به گزارش تسنیم بررسی روند معاملات مسکن پایتخت طی 5 ماه نخست امسال گویای این واقعیت است که روند افزایشی 266.8 درصد اردیبهشت ماه 97 نسبت به ماه پیش از آن (فروردین 97) از خرداد ماه و به‌دنبال افزایش با شیب تند قیمت‌ها روند کاهشی به خود گرفت.

در اولین ماه امسال کل مبایعه‌نامه‌های ثبت‌شده در سامانه املاک و مستغلات برای تهران 4562 فقره بوده که بخشی از این آمار با توجه به تعطیلات فروردین امری طبیعی بوده است. اما در ادامه بخشی از پیش‌بینی برخی مسئولان وزارت راه و شهرسازی برای بازار مسکن در سال 97 درست از آب در نیامد. وزیر راه و شهرسازی اوایل فروردین ماه امسال دراین‌باره گفته بود:‌ «به‌نظرم بازار ارز و طلا همچنان نسبت به بازار مسکن جذابیت بیشتری در سال جدید خواهند داشت».

آخوندی این را هم افزود که حباب قیمت مسکن طی 5 سال گذشته خالی شده است.

افزایش مشهود قیمت‌ها طی ماه‌های اردیبهشت و خرداد امسال شرایطی را به‌وجود آورد تا با کاهش شدید قدرت خرید مردم، تعداد قراردادهای خرید و فروش مسکن با شیب تندی روند کاهشی در پیش بگیرد، به این ترتیب در خرداد 97 تعداد مبایعه‌نامه‌ها با کاهش 21.9درصدی به 13 هزار و 61 فقره رسید. در ماه بعدی نیز روند کاهشی ادامه داشت، در اولین ماه تابستان 11 هزار و 757 فقره مبایعه‌نامه در سامانه املاک و مستغلات برای مناطق 22گانه تهران ثبت شد که حاکی از کاهش 9.9درصدی بود.

در نهایت طی مردادماه امسال تعداد مبایعه‌نامه‌ها به 11154 فقره کاهش یافت؛ یعنی 5.1 درصد کاهش نسبت به تیرماه و 29.8 درصد کاهش نسبت به ماه مشابه سال گذشته.

به گزارش تسنیم، روند افزایشی قیمت مسکن طی ماه‌های اخیر به‌شدت روی قدرت خرید مردم تأثیر گذاشته و باعث شده تا بخش زیادی از متقاضیان نتوانند حضور مؤثری در بازار مسکن داشته باشند. از سوی دیگر برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی برای افزایش قدرت خرید مردم که حدود 5 ماه پیش وزیر راه و شهرسازی وعده آن را داده بود هنوز عملیاتی نشده است. آخوندی گفته بود به‌دنبال افزایش سقف وام مسکن به 200 میلیون تومان است؛ برنامه‌ای که اگر هم عملیاتی شود تأثیر آن‌چنانی بر افزایش قدرت خرید نخواهد داشت.

این‌گونه به‌نظر می‌رسد همه عوامل دست به دست هم داده‌اند تا رکود مدت کوتاهی، سلام زودهنگامی به بازار مسکن کند و به‌نظر نمی‌رسد با توجه به شرایط اقتصادی کشور تا سال‌ها خبری از بازگشت رونق به این بازار باشد.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۲۱
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۱
یه عده از اینکه دلار میره بالا خوشحال میشن چون فکر میکنن دارن سود میکنن ولی در اصل داره ارزش پولی ایران کم میشه و بعدشم چون حقوق و دستمزد به همون میزان بالا نمیره کارگر و کارمند که بیشترین بخش جامعه رو تشکیل میدن مجبور به صرفه جویی و مدیریت حقوق میشن واین یعنی نخریدن خیلی چیزها و رکود در بازار
و دولت هم که داره .... گردو میشکنه چون بدهی هاشو با افزایش قیمت دلار تسویه کرده
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۱
ركود بازار مسكن به علت عدم فروش مالكان است نه عدم خريد خريداران و اين يعني انفجار قيمت مسكن نزديك است . ملك تا سال اينده از قيمت هاي فعلي دوبرابر خواهد شد .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۱
خدا را شکر که دوباره رکود شد و ان شالله همین طور باقی بماند و یا ارزانتر شود. قیمتها وحشت ناک بالا رفته و سرسام آور است متعجبم که چطور مردم خودشان هم کمک می کنند . امی دوارم که مسکن و خونه همین طور ثابت بماند
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۱
خیالت راحت باشد عزیز رشد قیمت مسکن بشدت
کاذب است و با توجه به رشد شدید منفی جمعیت وافزایش
مرگ ومیر و بی رغبتی شدید جوانان به ازدواج و........مسکن با شدت فوق االعاده ای سقوط خواهد کرد
حسن
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۱
من سه ماهه واحد مسکونی را سپردم فقط وقت ما را می گیرند هیچکس خریدار نیست
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۱
قیمت 300 درصد افزایش داشته توقع داری معاملات رشد داشته باشند.
reza
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۱
آقای آخوندی خیلی خوشحالید که حباب خالی شد؟ به چه قیمتی ؟ به قیمت بیچاره کردن ادم های بدبختی که 10 سال پول جمع کردن ویک خونه بخرن حالا اجاره هم نمی تونن بکنن. شما در برابر مردم مسئولید شما و رئیس دولتتان دیگر ذره ای اعتماد پیش مردم ندارید دستتان پیش همه رو شده .
تابناک لطفا چاپ کن
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۱
با این قیمت ها اگر هیچی نخوریم و نپوشیم و مریض نشیم نمی تونیم شراکتی خونه بخریم.... امیدی به هیچ چیز در این مملکت نیست... بی پولها رو بفرستن توی ایران خود به خود در اثر ناامیدی سرطان می گیرند و سکته می کنند و آمار جمعیت کم می شه....الان قبر هم نمیشه خرید چه برسه به خونه....
طبقه داغون
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۱
اخه به نظرت وام 300 ميليوني هم كمك ميكنه تازه همينم توانايي پرداخت قسطش رو طبقه متوسط به پايين ندارن بدهند. يه جوري بشه كه تمام املاكي ها خوش مشرب بايد غاز بچرونن تا ديگه سوداي سود بيشتر تو ذهنشون نباشه بساط اين دلال هاي بي مهار جمع خواهد شد. الكي هم جو ندين كسي ديگه به فكر خريد خونه نيست تو تهرون
نانشاس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۱
آره خوب خونه از متری 7 تومن بشه 17 تومن حباب ندارع باد کنک داره
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۱
اين اخوندي فكر مي كنه همه مثل خودش ميلياردر هستند
ناشناس
|
Switzerland
|
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۱
به زودی قیمت های بالا عادی میشه و خرید و فروش به روال سابق برمیگرده. الان مشکل اینجاست که کسی فروشنده نیست و همه فروشنده ها از ترس اینکه قیمت ها بالاتر میره ، ار فروش منصرف شدن. با دلار پایه 12 هزار تومنی ، خریداران آپارتمان در تهران سال دیگه خواب قیمت های فعلی رو هم نمیتونن ببینن!
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۱
خیلی از بنگاههای مسکن در دیوار فعال هستند موارد را ببینید چندین هفته است که فروش نشده.
وقتی حضوری مراجعه می کنید بازار گرمی می کنند مالکها را هم حریص می کنند که نفروشند.
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟