کد خبر: ۷۹۸۷۲۰
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۰ 13 May 2018

به گفته محققان، وجود ماده شیمیایی آرسنیک در برنج بسیار برای سلامت خطرناک است.

به گزارش مهر، محققان عنوان می کنند تهدید ناشی از آرسنیک موجود در برنج به سرعت مسموم کننده نیست، اما مصرف بلندمدت این نوع برنج می تواند خطر ابتلا به سرطان های مثانه، ریه و پوست، بیماری قلبی و دیابت را افزایش دهد. در بانوان باردار مسمومیت با آرسنیک می تواند باعث سقط جنین یا کاهش وزن نوزاد گردد. تماس با آرسنیک در دوران جنینی باعث اختلالات سیستم ایمنی و اختلال در تکامل مغز در نوزاد می شود.

آرسنیک به طور طبیعی در خاک و آب وجود دارد چراکه پوسته زمین حاوی این ماده شیمیایی است، اما ممکن است در پی استفاده از برخی آفت کش ها و کودها هم تجمع یابند.

برنج سریع تر از هر گیاه دیگری آرسنیک را جذب می کند. برنج قهوه ای دارای بالاترین میزان آرسنیک است چراکه این ماده شیمیایی در لایه خارجی سالم آن تجمع می یابد و با جداشدن این لایه برنج سفید حاصل می شود.

محققان با آزمایشات مختلف دریافته اند که میزان آرسنیک بر اساس نوع برنج و محل کاشت آن متفاوت است.

دانشمندان هشدار می‌دهند که آزمایش‌های اخیر آنها نشان می‌دهد در یک روش معمول پخت و پز برنج که برنج را در یک ظرف با آب بجوشانیم تا بخارپز شود در تمام کسانی که برنج را به این روش مصرف کرده‌اند آثار وجود سم آرسنیک دیده شده است.

به گفته «اندی مهارگ»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کوئین کانادا، «در حالی که به طور کلی اعتقاد عمومی بر این است که آرسنیک با آب پز کردن برنج از بین می‌رود اما باید بگوییم که این سم فقط زمانی از بین می‌رود که برنج به مدت یک شب خیسانده شود.»

وی در ادامه می‌گوید: «ما برای سنجش میزان آرسنیک در برنج، برای پختن برنج از ۳ روش استفاده کردیم؛ در روش اول، نسبت دو بخش آب به یک بخش برنج را به کار بردیم که همان روش معمول پختن برنج توسط عموم است، سپس از نسبت ۵ قسمت آب و یک قسمت برنج استفاده کردیم و در نهایت برنج را یک شب خیساندیم.»

نتایج نشان داد میزان آرسنیک باقیمانده در روش اول ۸۰ درصد و در روش دوم نصف و در روش آخر تقریباً به صفر رسیده بود.

از این رو محققان عنوان می کنند امن ترین روش پختن برنج آن است که برنج را قبل از پختن از شب قبل بخیسانید

اشتراک گذاری
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
United Kingdom
|
۱۱:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۳
پس چرا وزارت بهداشت از ورود این برنجها جلوگیری نمیکنه؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۳
برنج های هندی موجود در بازار ایران ارسنیک بالایی دارند
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

نام:
ایمیل:
* نظر:
برچسب منتخب
اردوگاه شهید باهنر محمد عزیزی فریدون احمدی ناصر احمدی سامانه باور ۳۷۳ علی فرجی ائتلاف دریایی آمریکا لیگ نوزدهم حوزه های انتخابیه سیستان و بلوچستان