بازدید 3527

دو پاسم متناقض برای سنجش چای‌های آلوده

کد خبر: ۷۹۱۲۵۵
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۷:۵۱ 18 April 2018
زمانی که پرونده چای های آلوده در دستگاه قضایی مطرح شد و طبق نتایج معتبر آزمایشگاه مرکزی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی وجود جوش شیرین در نمونه های ارسالی چای برند معروف مورد تایید قرار گرفت، کارشناسان اداره بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با دستور قضایی ماموریت یافتند از تمامی برندهای چای خارجی در شهر مشهد نمونه برداری کنند و علاوه بر نمونه گیری جدید از چای آلوده، روی تمامی برندهای معتبر موجود در بازار نیز آزمایش آلودگی به جوش شیرین را انجام دهند.
 
به گزارش روزنامه خراسان، بر همین اساس نمونه های دریافت شده از بازار، اسفند سال گذشته به آزمایشگاه  مرکزی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و نیز آزمایشگاه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تحویل داده شد.
 
به تازگی مطلع شدیم آزمایشگاه مرکزی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی پس از حدود یک ماه انجام آزمایش های مختلف روی نمونه های مختلف چای خارجی در بازار نتیجه را اعلام کرده و در اختیار سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قرار داده است. بر همین اساس «علی باخرد» معاون بازرسی سازمان صنعت،معدن و تجارت استان به خبرنگار ما می گوید: بعد از کشف آلوده بودن چای های یک برند معتبر به جوش شیرین، طی استعلامی از معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، به صراحت اعلام شد استفاده از جوش شیرین به هر میزان در چای ممنوع است.وی تصریح می کند: در نهایت پرونده ای با عنوان تقلب تنظیم شد و در اختیار سازمان تعزیرات حکومتی استان قرار گرفت و از طرفی نیز با توجه به اهمیت موضوع سلامت جامعه، با دستور معاون دادستان مرکز استان و با هدف سنجش احتمال آلوده بودن دیگر برندهای چای وارداتی موجود در استان به جوش شیرین، بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ملزم به نمونه گیری و انجام آزمایش روی دیگر برندهای موجود در بازار شد.
 
تأیید سلامت تمام برندها غیر از یک  برند

باخرد می افزاید: به دنبال این دستور، علاوه بر برند متخلف از پنج برند دیگر هم نمونه گیری و برای سنجش آلودگی به آزمایشگاه مرکزی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی که از مجهزترین آزمایشگاه های کشور است، ارسال شد.وی ادامه می دهد: نمونه ها در اسفند سال گذشته تحویل آزمایشگاه مذکور و نتیجه آن نیز یک شنبه (سه روز قبل) دریافت شد.وی می گوید: در نتایج آزمایش ها روی نمونه های مختلف که بیش از یک ماه به طول انجامید، مشخص شد برندهای دیگر به جوش شیرین آلوده نیست اما پس از اعلام نتیجه اولین آزمایش در تاریخ 12 اسفند، این بار در آزمایش مجدد نیز آلوده بودن برند چای معروف مورد تأیید قرار گرفت و بر همین اساس با توجه به دستور مرجع قضایی، نتایج آزمایش به حوزه پیشگیری از وقوع جرم دادستانی مرکز استان ارسال خواهد شد.

آزمایشی که روش قطعی ندارد!
 
بعد از گفت و گو با معاون بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، مدیر روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با گزارشگر ما تماس می گیرد و می گوید:  نتایج آزمایش ها روی نمونه های چای مشخص شده و  برای اطلاع از جزئیات آن می توانید با معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی گفت و گو کنید.

برای کامل شدن موضوع و روشن شدن ابعاد دیگر ماجرا با دکتر «عباس اخگری» معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تماس می گیریم، وی به خراسان رضوی می گوید: درباره اعلام نتایج آزمایش ها پیگیری های فراوانی انجام شد اما در جواب ارسالی مرجع مورد وثوق دانشگاه علوم پزشکی، وجود جوش شیرین در نمونه ها منفی اعلام شده و نامه رسمی این اعلام نیز به زودی به دست مان خواهد رسید.وی در پاسخ به این سوال که چگونه در تکرار آزمایش های انجام شده توسط آزمایشگاه معتبری در مشهد وجود جوش شیرین در برند متخلف تأیید می شود اما آزمایشگاه مرکزی معاونت غذا و دارو وجود جوش شیرین در نمونه ها را منفی اعلام می کند، می گوید: در این خصوص آزمون کامل و جامعی وجود ندارد که بتوانیم نتیجه را به طور قطعی اعلام کنیم، به همین دلیل بر اساس بررسی PH نتیجه را اعلام می کنیم.

وی می افزاید: بر همین اساس نه ما و نه اداره کل استاندارد جواب صریحی نداشتیم، ضمن این که در این زمینه آزمونی نیز وجود ندارد که بتوان به طور دقیق تشخیص داد محصول یاد شده به جوش شیرین آغشته است یا خیر.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به این نکته که اگر قرار بر این باشد، نمی توان به طور قطعی به نتایج آزمایشگاه مورد اعتماد دانشگاه علوم پزشکی نیز اعتماد کرد، می گوید: خطا همیشه وجود دارد و امکان دارد در یک آزمایشگاه نمونه ای آلوده اعلام نشود و در آزمایشگاه دیگر آلوده اعلام شود، با این حال ما هم نمی توانیم  نتیجه آزمایشگاه مرجع مان را نادیده بگیریم!

نباید نتایج آزمایشگاه ها این قدر متنوع باشد

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی در خصوص نتیجه آزمایشگاهی که در مشهد، وجود جوش شیرین در چای برند معروف را تأیید کرده است، اظهار می کند: حتما آزمایشگاهی که در مشهد آزمایش انجام داده میزان کمیت را هم بررسی کرده و فقط به وجود جوش شیرین اکتفا نکرده است، البته نباید نتایج آزمایشگاه ها این قدر متنوع باشد.باید  در این زمینه همفکری  کنیم، چون مراجع متعددی داریم در این باره تداخلاتی ایجاد می شود.وی بیان می کند: یکی از مشکلات ما همین است که وقتی چند مرجع در این باره اعلام نظر می کنند کار مشکل می شود و چون ما زیر نظر یک حوزه و آن ها زیر نظر حوزه دیگری هستند کار کمی سخت می شود.

به نتیجه آزمایش خودمان اکتفا نمی کنیم
 
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار می کند: سعی می کنیم در این زمینه همفکری شود و به نتیجه واحدی در این باره برسیم، ضمن این که ما به نتیجه آزمایشگاه مرکزی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی نیز اکتفا نخواهیم کرد و پیگیری های بیشتری در این زمینه انجام خواهیم داد.
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار