دبیرانجمن آکادمیک جنبش اسلامی نیجریه اظهار کرد، اعضای این جنبش متعهد شدهاند که اعتراضات خود را برای آزادی ابراهیم زکزاکی ادامه دهند. وی در خصوص عدم پذیرش آزادی زکزاکی از جانب رییس جمهور نیجریه با وجود وخامت وضعیت سلامتی او و همچنین حکم دادگاه مبنی بر آزادی این رهبر شیعه ابراز تاسف کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری "صاحارا ریپورترز"، اعضای جنبش اسلامی نیجریه موسوم به "IMN" که به عنوان یک گروه شیعی شناخته میشود، متعهد شدهاند که تا آزادی شیخ ابراهیم زکزاکی، از اعتراضات خود در شهر ابوجا، پایتخت نیجریه دست بر ندارند.
عبداللهی موسی، دبیر انجمن آکادمیک جنبش اسلامی نیجریه همچنین در خصوص عدم پذیرش آزادی زکزاکی از جانب محمدو بوهاری، رییس جمهور نیجریه، به رغم شرایط وخیم سلامتی او و دستور دادگاه مبنی بر آزادی وی، ابراز تاسف کرد.
اعضای شیعه جنبش اسلامی نیجریه هفته گذشته در اعتراض به عدم آزادی زکزاکی که به مدت دو سال در بازداشت است، به ویلای بوهاری یورش بردند.
موسی اظهار کرد: در حالی که ما درحال گفتوگو هستیم، زکزاکی به خاطر وضعیت وخیم سلامتیاش حتی قادر به خواندن نمازهای روزانهاش هم نیست. او در ماه ژانویه یک سکته مغزی خفیف را تجربه کرد اما دولت فدرال این واقعیت را از مردم پنهان میکند. یکی از چشمان او نابینا شده و چشم دیگرش نیز تقریبا در حال کور شدن است.
کارکنان بخش درمانی که وضعیت سلامتی زکزاکی را آزمایش کردهاند، به دولت توصیه کردهاند که وی را آزاد کنند تا بتواند تحت درمان قرار گیرد. دادگاهها نیز همین رای را صادر کردهاند. گروههای مدنی و مذهبی نیز از دولت درخواست کردهاند که آزادی را به او بازگرداند اما دولت این درخواستها را رد کرده است. ما دیگر چه گزینهای داریم؟ حدود ۸۰ روز است که اینجا در آبوجا تظاهرات میکنیم. با ما بدرفتاری شده و بسیاری از ما از جمله شیخ عمر سوکوتو توسط پلیس کشته شدهاند اما تا زمانی که این بیعدالتی متوقف نشود و زکزاکی آزادیاش را به دست نیاورد به این کار پایان نمیدهیم.
با این وجود، صدیق بلو، کمیسیونر پلیس حوزه فدرال مرکزی نیجریه تیمی از افسران پلیس را برای آرام کردن اعتراضات به منظور حفظ آرامش و امنیت ویلای ریاست جمهوری به این منطقه فرستاده است. بلو از آنان خواسته است که هیئتی را همراه با پیامی برای رییس جمهور ارسال کنند.
زکزاکی در سال ۲۰۱۵ و پس از آن دستگیر شد که حامیانش مسیر کاروان رییس ستاد ارتش را بستند. بیش از ۳۰۰ تن از اعضای جنبش اسلامی نیجریه در این اقدام توسط سربازان کشته شدند.
به دنبال گمانهزنیهایی در خصوص مرگ زکزاکی، وزارت کشور نیجریه در ماه ژانویه برای نخستین بار در دو سال اخیر به این رهبر مذهبی اجازه داد که با گروهی گزینششده از روزنامهنگاران صحبتی مختصر داشته باشد.
با اینکه دادگاه عالی فدرال در سال ۲۰۱۶ به آزادی بیقید و شرط او رای داد، اما وزارت کشور از آزادی زکزاکی و همسرش که همراه با او دستگیر شد، سر باز میزند.