بازدید 5766

افزایش قیمت نفت با احتمال افزایش تنش ها در خاورمیانه

روز سه شنبه قیمت نفت آمریکا نسبت به قیمت بسته شده در اواخر روز دوشنبه افزایش یافت و به ۶۵.۷۱ دلار رسید. از دلایل افزایش قیمت نفت در روز جاری می توان به نگرانی های موجود در رابطه با تاثیر تنش های موجود در خاورمیانه بر میزان صادرات نفت اشاره کرد.
کد خبر: ۷۸۵۶۲۱
تاریخ انتشار: ۰۷ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۶ 27 March 2018

روز سه شنبه قیمت نفت آمریکا نسبت به قیمت بسته شده در اواخر روز دوشنبه افزایش یافت و به ۶۵.۷۱ دلار رسید. از دلایل افزایش قیمت نفت در روز جاری می توان به نگرانی های موجود در رابطه با تاثیر تنش های موجود در خاورمیانه بر میزان صادرات نفت اشاره کرد.

به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از رویترز، امروز قیمت آتی نفت خام برنت نسبت به قیمت بسته شده در اواخر روز دوشنبه با افزایشی ۱۳ سنتی (۰.۲ درصد) ۷۰.۲۵ دلار در بازار معامله شد. این در حالی است که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱۶ سنت (۰.۲ درصد) افزایش بشکه ای ۶۵.۷۱ دلار صورت گرفت. 

بر اساس گزارش های منتشر شده، یکی از دلایل کاهش قیمت نفت در روز جاری نگرانی های موجود در رابطه با تاثیر تنش های موجود در خاورمیانه بر میزان صادرات نفت عنوان شده است. در این خصوص جیمز میک یکی از تحلیلگران اقتصادی عنوان کرده است که افزایش تنش های ژئوپلیتیک در خاورمیانه که مهمترین آن ها احتمال اعمال مجدد تحریم های اقتصادی علیه ایران است باعث افزایش قیمت نفت در روز جاری شده است. 

افزون بر این، گزارشات منتشر شده حاکی از آن است که با انجام مذاکرات پشت پرده بین آمریکا و چین به عنوان دو قدرت اقتصادی در دنیا احتمال وقوع جنگ اقتصادی بین این دو کشور کاهش یافته و این موضوع به نوبه ی خود به افزایش قیمت نفت در روز جاری کمک کرده است. 

همچنین، باید خاطر نشان گردد که احتمال تمدید قرارداد کاهش تولید نفت اوپک تا سال ۲۰۱۹ از دلایل دیگر افزایش قیمت نفت در روز های اخیر بوده است. تا کنون کشورهای روسیه، عربستان و عراق از تمدید این قرارداد حمایت کرده اند. در این رابطه باید گفت که ادامه ی اجرای قرارداد کاهش تولید اوپک و همپیمانان آن در ماه های اخیر باعث شده است که میزان کلی تقاضای نفت افزایش یافته و در نتیجه قیمت این محصول افزایش یابد. در این خصوص، سازمان کشور های صادر کننده نفت و ۱۱ کشور دیگر از جمله روسیه در اواخر سال ۲۰۱۶ توافق کرده بودند تا برای ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا و در پی آن افزایش قیمت نفت، تولید خود را از اول سال ۲۰۱۷ در مجموع روزانه ۱.۸ میلیون بشکه کاهش دهند. در تاریخ ۲۵ می سال ۲۰۱۷، تولید کنندگان تصمیم گرفتند که قرارداد کاهش تولید نفت را که در ابتدا ۶ ماهه بود، برای ۹ ماه دیگر تمدید کنند، و تا ماه مارس ۲۰۱۸ به کاهش تولید ادامه دهند. علاوه بر این، در روز ۳۰ ام نوامبر سال ۲۰۱۷ اعضای اوپک به همراه کشورهای غیر عضو به رهبری روسیه توافق کردند که تا پایان سال ۲۰۱۸ میلادی قرارداد مزبور را تمدید کرده و تولید نفت را کاهش دهند. در این رابطه، گزارش های منتشر شده توسط اوپک نشان می دهد که میزان پایبندی این نهاد و همپیمانان آن به قرارداد کاهش تولید در ماه ژانویه ی سال جاری ۱۳۳ درصد بوده است.

از دلایلی که ممکن است مانع تلاش های اوپک در رابطه با کاهش مازاد عرضه بر تقاضا و در نتیجه افزایش قیمت نفت شود افزایش میزان تولید نفت توسط آمریکا است. در این رابطه باید گفت که آمریکا از اواسط سال ۲۰۱۶ تا کنون با افزایش حدودا ۲۰ درصدی تولید نفت مجموع تولیدات خود را به ۱۰.۴ میلیون بشکه در روز رسانده و پس از روسیه به بزرگترین تولید کننده ی نفت در دنیا تبدیل شده است. 

علاوه بر این، بازار نفت تا کنون شاهد معامله ی گسترده ی نفت برنت اروپا و وست تگزاس اینترمدیت آمریکا بوده و این در حالی است که دیروز برای نخستین بار معامله ی آتی نفت شانگهای به بازارهای بین المللی وارد شد. بر اساس آمارهای منتشر شده، طی ۲۴ ساعت گذشته معامله ی آتی نفت شانگهای ۵ درصد از مجموع مبادلات نفت در دنیا را تشکیل داده است. در روز جاری هر بشکه نفت شانگهای با قیمت ۴۲۹.۹ یوآن (۶۸.۶۲ دلار) مبادله شده است.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل