ته چین؛

دستور پخت سیرابی و شیردان

کد خبر: ۷۷۴۴۸۸
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۱ 15 February 2018
تعداد بازدید : 7795
بازدید 35723
«علفدان / rumen»، سیرابی، شکنبه، شکمبه، نخستین بخش از معده چندبخشی نشخوارکنندگان و در واقع انشعابی از مری (سرخ‌نای) است و گنجایشی به اندازه یک هفتم وزن بدن دارد. شکمبه در حقیقت یک ظرف تخمیر بزرگی است که اساس تفاوت تغذیه نشخوارکنندگان از غیر نشخوارکنندگان را تشکیل می‌دهد. «هزارلا یا سی‌تو / Omasum» سومین معده حیوانات چهارمعده‌ای (نشخوارکنندگان) است که بین نگاری و شیردان قرار دارد. هزارلا از نگاری بزرگ‌تر و حجیم‌تر است. «شیردان / Abomasum» بخش چهارم و قسمت اصلی معده نشخوارکنندگان است که روده در دنباله آن قرار دارد. شیردان جدار ضخیم و چین‌خورده دارد. سیرابی و شیردان که از آن به عنوان سیراب شیردان نیز ذکر نام می‌شود، عمدتاً ترکیب این سه بخش از معده گوسفند بوده و یک غذای پرطرفدار در ایران و برخی دیگر از کشورهاست که با خورد کردن و پختن عرضه می‌شود اما پخت سیرابی به شیوه مرسوم در رستوران‌ها حرفه‌ای نیز حاوی نکات فراوانی است. طرز تهیه حرفه‌ای سیرابی را در تابناک فرامی‌گیرید.
اشتراک گذاری