صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

بالاترین و پایین‌ترین آمار ازدواج موقت در کشور

این مقام آگاه همچنین از استان‌های قم و یزد به عنوان دارنده بالاترین و پایین‌ترین آمار ازدواج موقت در کشور یاد کرد.
کد خبر: ۷۶۷۳۴
| |
37651 بازدید

آمارها نشان می‌دهد ازدواج موقت در سال‌های اخیر از محبوبیت بیشتری نسبت به ازدواج دایمی برخوردار شده است.

آمار ازدواج موقت در تهران و دیگر شهرهای کشور به شدت افزایش یافته است با این حال مسئولان دولتی ترجیح می‌دهند از ارایه آمارهای جزیی در این خصوص پرهیز کنند.

یک مقام آگاه در سازمان ثبت احوال که خواهان عدم درج نام خود است، در این خصوص به خبر می‌گوید: در ۱۲ ماه گذشته، ازدواج موقت در استان تهران حدود ۲۸ درصد بیشتر از دوره مشابه قبل به ثبت رسیده است اما با توجه به آن که بخش مهمی از این نوع ازدواج، در دفاتر رسمی ثبت نمی‌شود، دسترسی به تغییرات واقعی ازدواج موقت، کار دشواری است. این در حالی است که ازدواج موقت ثبت نشده، ممکن است پیامدهای حقوقی نامطلوبی در پی داشته باشد. این پیامدها به‌وی‍ژه در صورت تولد فرزند، شدیدتر می‌شود.

این مقام آگاه همچنین از استان‌های قم و یزد به عنوان دارنده بالاترین و پایین‌ترین آمار ازدواج موقت در کشور یاد کرد.

یک استاد دانشگاه و مدرس علوم فقهی و حقوقی نیز در این خصوص می‌گوید: ازدواج های موقت به شدت در کشور در حال افزایش است، این در حالی است که راهکاری برای جلوگیری از افزایش این پدیده در جامعه ارائه نمی‌شود و این امر می‌تواند افزایش آسیب‌های اجتماعی را در جامعه به دنبال داشته باشد.

امیدی خواه تاکید می‌کند: با توجه به اینکه ازدواج موقت با عرف جامعه ما همخوانی ندارد و ثبت آن در شناسنامه می تواند برای مردان مشکل ساز شود، بنابراین در اغلب موارد چنین ازدواج هایی به ثبت رسمی نمی رسند. در حال حاضر بسیاری از دفاتر به صورت غیر رسمی با هزینه ای اندک ازدواج موقت را در برگه هایی خاص درج می کنند و مدارک خاصی نیز برای این امر نیاز نیست و این عوامل باعث شده تا مردان دیگر تمایلی برای ثبت رسمی این ازدواج ها نداشته باشند.

این استاد دانشگاه به وضعیت فرزندانی که از نتیجه این قبیل ازدواج ها متولد می شوند اشاره کرده و می افزاید: وضعیت این قبیل کودکان غالباً در هاله ای از ابهام قرار دارد و اکثر آنان از همان سالهای ابتدایی زندگی با مشکلات فراوانی روبرو می شوند.

وی آمارهای اعلام شده در خصوص ازدواج موقت را غیر واقعی دانسته و می گوید: آنچه که از سوی مراجع رسمی در ارتباط با ازدواج موقت اعلام می شود به هیچ عنوان صحت ندارد چرا که درصد بالایی از این ازدواج ها به ثبت نمی رسند و فقط در برگه ای درج می شوند.

تاثیر مشکلات اقتصادی

معاون مجتمع قضائی خانواده، مشکلات اقتصادی و نبود سرپرست خانواده را از علل افزایش ازدواجهای موقت می داند.

مهیندخت داوودی به علل افزایش ازدواج موقت در جامعه اشاره کرده و می گوید: بررسیها نشان می دهد مشکلات اقتصادی و نیاز به داشتن سرپرست مرد و همچنین مسائل عاطفی و جنسی از اصلی ترین علل ازدواج موقت در ایران به شمار می‌آید.

چندی پیش دکتر مجید ابهری متخصص علوم رفتاری و آسیب شناس اجتماعی از افزایش 25 درصدی آمار ازدواج موقت در کشور خبر داده و هشدار داده بود که اینگونه ازدواج‌ها آسیبهای اجتماعی بسیاری به همراه دارد.

معاون مجتمع قضائی خانواده به عدم ثبت ازدواج موقت در دفاتر رسمی اشاره کرده و می گوید: گواهی صیغه موقت از سوی عاقد صادر می‌شود و شرط و و شروط تعیین و اعلام می‌شود اما اغلب این ازدواج موقت در دفترخانه ثبت نمی‌شود.

داوودی همچنین طفره رفتن از پرداخت نفقه و شروط عقد دائم را از دیگر دلایل افزایش ازدواج موقت ذکر کرده و می‌افزاید: علل افزایش ازدواج موقت باید مورد ارزیابی دقیق قرار گیرد؛ چرا که بسیاری از کارشناسان معتقدند اینگونه ازدواجها آسیب‌های اجتماعی به دنبال دارد.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۳۵ - ۱۳۸۸/۰۹/۲۱
اين آمارها بجز آمار تعداد بیشماری است که نه بصورت رسمی و نه بصورت غیر رسمی انجام می گیرد که بهتر است اسم آنرا زنا بگذاریم تا ازدواج موقت
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۰ - ۱۳۸۸/۰۹/۲۱
اینطور که معلومه در شهرهای مذهبی بیشتر مردم فکر اینجور کارها هستند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۹ - ۱۳۸۸/۰۹/۲۱
اسيب هاي اين ازدواج هاي موقت را به اقاي مطهري كه خيلي مشتاق اين نوع ازدواج هستند گوشزد كنيد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۸ - ۱۳۸۸/۰۹/۲۱
و اما اصلا یه چیز دیگه...اقایان بیایید بین یک سریال و از صدقه سر اون یه عالم یا سخنرانی رو بیارید که برای این موضوع و بخواهید از مردم براتون پیامک بدن که چند درصد موافق این هستند که همسرشون قبل از ازدواج تجربه جنسی داشته باشه و قبح اون تا چه اندازه ست؟
میخوام به این دوست عزیز بگم شما که میگی از پیامبر جلو نزنید، یاد بگیرید پیامبر ما اول جوونی رفته و با زنی ازدواج کرده که چندین سال از خودش بزرگتر بود، این هوسرانیه؟ منصف باشید ...کدوم خانواده ی پیرو پیامبر ما تو این زمونه اجازه میده پسرش با دختری که چند سال از خودش بزرگتره ازوداج کنه؟ نوع نگاهشون چیه شما را یه سخنران بیارید از صدقه سر سریال ها برای دو دقیقه و به جای تبلیغات و قبح این ازدواج رو هم از بین ببره...بخواهید پیامک بزنن مردم که چند درصد خواهان هستن و چند درصد خواهان نیستن. پیامک بدن مردم و بگن چند درخواهان این هستند که دامادشون تجربه جنسی قبل از ازدواج داشته باشه و ...اول تربیت و آمادگی ذهن مردم به ازدواج دختر بیوه، مرد بیوه رو بدید، ازدواج موقت پیشکش همگی...زندگی رو به مردم برگردونید...وقتی همه چی به روال خودش باشه نیازی به ازدواج موقت نمیمونه...کسی روی زمین بدون جفت نمیمونه مگه برای آدمای هوسران که الحمدلله ما نداریم و ندیدیممممممممممم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۰ - ۱۳۸۸/۰۹/۲۱
اولا که خبر قدیمیه... خوابی داداش؟!
دوم اینکه بالاخره که چی؟ ... موضعتو مشخص کن داداش!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۸ - ۱۳۸۸/۰۹/۲۱
آقا جان بیایید اول فرهنگ سازی کنید...مسملمونای خدا اول بیایی زندگی رو به مردم برگردونید...آقایان بیایید اول فرهنگ سازی کنید...بیایید اول چند فیلم و سریال بسازید که آی پدرا آی مادرها اگه یه روزی دختری که قانونی و شرعی ازدواج کرده و بر اثر حادثه ای شوهر این دختر از دست رفته حالا باید تو خونه به عنوان زن بیوه بشینه تا یه وقت یه زن مرده یا یکی هم سن باباش بیاد و اون رو بگیره؟ آقا جان شما تو همین هم موندی....کدوم مادری اجازه میده پسر دسته گلش بره و این دختر رو بگیره؟ تا همینجا هم ما لنگ میزنیم و تاب هضم این رو نداریم و زندگی رو به همین راحتی از این دختر میگیریم چه برسه دختری ازدواج موقت داشته باشه که دیگه گوش عالم رو کر میکنن که دختره واسه دلم خوشی خودش رفته و ...عمری بیان اجازه بده پسرشون با همچین دختری ازدواج کنه اما خب آقا پسر کاکل زری اشکال نداره تا قبل از ازدواجش هر هنری که میخواد به کار بسته باشه...شما اول بیایید چند تا فیلم و سریال بسازید برای برگردوندن زندگی آدما ...زندگی دختری که شاید فریب خورده باشه یا شاید خودخواسته و از روی عشق ازدواج موقت کرده؟ دو تا کار فرهنگی کنید و برای همچین کسی جایگاه تو جامعه قایل بشید...یه آمار بگیرید از پدر مادرا ببینید چند درصد خواهان عروسی هستند که ازدواج موقت داشتن و یا دوشیزه نیستن؟ اول بیاییم به قشر مردمی و عامه مردم یاد بدیم جایگاه آدما رو...تو رو به خدا آموزش بدید به بزرگان ما حق زندگی رو ازمون نگیرن...بهشون بگید اختیار زندگی آدما با خودشونه...چند تا کتاب بنویسید، چند تا سخنرانی بذارید...آقا چی میشه به جای یکی از طنزهای شبانه ما از اساتید و علما بیان و در این باره توضیح بدن...یا نه هنوز به فکر خودخواهی خودتون هستید و خر خودتون که از پل گذشت دیگه به دیگران کاری ندارید. اول بیایید توی تلویزیون و سمینارها و نشست ها قبح زن بیوه، مرد بیوه، دختر فریب خورده که دیگر دوشیزه نیست بشکنید و براشون توی جامعه جا و مکان قایل بشید.جان من آمار بگیرید از این مادرا بگید کدومشون راضی هستن برای پسرشون از این دست عروس بگیرن...کدوم مادری دخترش رو به مرد بیوه میده...وای خدای من کاش ما آدما همدیگه رو آزاد میذاشتیم...میان ماه من تا ماه گردون تفاوت از کجا تا کجاااااااااااااااااست!!!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۴ - ۱۳۸۸/۰۹/۲۱
فکر میکنید آسیب ازدواج موقت بیشتر یا زنا ؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۵ - ۱۳۸۸/۰۹/۲۱
متاسفم برای مسلمانانی که به جای رفع موانع ازدواج و قبول مشکلات عدیده ی ازدواج که باعث می شود مردم بیشتر به فکر این عمل شرعی باشند آنرا مثل سایر عوام، مغرضانه نسبت زنا بدان می دهند!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۳ - ۱۳۸۸/۰۹/۲۱
با توجه وضع نابسامان اقتصادي، اختلاف طبقاتي و نبودن اشتغال و درآمد مناسب، موجب بالارفتن سن ازدواج و تن فروشي و روابط جنسي نامشروع شده و حريم خانواده ها را متزلزل مي كند بهتر ريشه يابي و مشكلات جوانان مرتفع گردد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۹ - ۱۳۸۸/۰۹/۲۱
نه اقا جان چه اشکالی داره اگه یک پدری اجازه بده که دخترش با یک اقا پسری که از هم خوششون میاد یا همدیگرو میخوان با هم شرعا ازدواج موقت کنن حالا با ثبت یا بی ثبت که باید برسسی بشه کدومش خوبه چی از تو و من کم میشه هر چی بشه از این اوضاع الان که با هم دوستن و ممکنه به گناه هم الوده بشن که بهتره در ضمن بگذارید ما نسل سومی ها خودمون برای خودمون زندگی کنیم وتصمیم بگیریم
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟
آخرین اخبار