صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
فوتبال بدون تماشاچی در جام جهانی 2010؛

استاديوم ‌يا خانه ارواح؟!

جاکوب ماتلالا، پلیسی که در گذشته از قهرمانان بوکس آفریقای جنوبی بوده، مأموریت دارد در کمتر از 7 ماه اضافه وزن دیگر نیروهای پلیس را کم کند. وی می‌گوید از زمانی که تمرینات فشرده را آغاز کرده شاهد کاهش وزن قابل توجهی بوده است اما همچنان مراقب رژیم غذایی نیروهای پلیس است.
کد خبر: ۷۶۳۹۲
| |
2629 بازدید

عدم فروش بلیت‌‌های جام جهانی فوتبال در آفریقای جنوبی مقام‌های این کشور و مسؤولان فیفا را نگران کرده است. گزارش شبکه خبری 24 فرانسه حاکی است خالی ماندن استادیوم‌های ورزشی در فصل تابستان از طرفداران فوتبال یک چشم‌انداز واقعی برای فیفا و آفریقای جنوبی است. اشتباهات اقتصادی، تفاوت‌های فرهنگی و هرج و مرج از جمله مواردی است که احتمال برگزاری موفقیت‌آمیز بازی‌های جام جهانی فوتبال 2010 را با تردید مواجه کرده‌اند.

به نوشته وطن امروز؛ الکس اسمیت، خبرنگار شبکه 24 فرانسه از کیپ‌تاون، پایتخت آفریقا شرایط را اینگونه توصیف می‌کند: آفریقای جنوبی برای پرکردن استادیوم‌هایی که همچون خانه ارواح است از هم‌اکنون مسابقه‌ای تنگاتنگ را با زمان آغاز کرده است. مسؤولان فیفا می‌گویند اگرچه دور سوم فروش بلیت‌‌ها از 2 روز پیش آغاز شده اما این موضوع نمی‌تواند جلوی شکست اقتصادی مفتضحانه آفریقای جنوبی را بگیرد.

این در حالی است که فیفا تاکنون با رکورد 1/2 بیلیون یورو از فروش حق پخش تلویزیونی مراسم و تبلیغات در این بازی‌ها درآمد قابل‌توجهی داشته است اما مشکل پرکردن استادیوم‌ها به علت نبود بیمه بین‌المللی بلیت‌‌ها و بی‌علاقه بودن آفریقایی‌ها باقی است. آفریقای جنوبی برای 64 بازی جام جهانی که در طول یک ماه برگزار می‌شود باید حداقل 8/3 میلیون بلیت‌ بفروشد، اما به گزارش فیفا در حالی ‌که تنها 6 ماه فرصت تا افتتاح مسابقات در روز 11 ژوئن باقی است، فقط 20 درصد بلیت‌ها یا به عبارت دیگر 671 هزار بلیت فروخته شده است.

این گزارش حاکی است مردم آفریقای جنوبی تنها توانایی خریدن ارزان‌ترین بلیت‌‌ها را دارند که حدود 12 یورو قیمت دارد و تاکنون تنها 362 هزار بلیت را رزرو کرده‌اند. به گفته مسؤولان فیفا، خریدهای بین‌المللی هم با خریدهای آفریقایی‌ها مساوی و حدود 450 هزار بلیت بوده است در حالی که حدود یک‌میلیون بلیت از فروش بلیت‌‌ها در دور اول و دوم باقی مانده است، فروش بليت‌هاي دور سوم آغاز شده و تا 22 ژانویه ادامه خواهد داشت.

آفریقای جنوبی که میلیون‌ها نفر در آن زیرخط فقر زندگی می‌کنند و با آمار 40 درصدی بیکاری و شیوع گسترده ایدز مواجه است حداقل یک‌بیلیون یورو برای توسعه امکانات ورزشی و ساخت 5استادیوم جدید هزینه کرده است، اما این پروژه‌ها که با وجود بحران اقتصادی حداقل 70هزار فرصت شغلی جدید ایجاد کرده‌اند، نمی‌توانند سود کافی به همراه داشته باشند.

در واقع آمار روزانه 50 جنايت در آفریقای جنوبی که بالاترین عدد قتل در دنیاست یکی از دلایل اصلی عدم استقبال طرفداران فوتبال از این دوره بازی‌های جام جهانی است. آفریقای جنوبی که خود را برای برگزاری این بازی‌ها آماده می‌کند تمرینات ویژه‌ای برای مأموران پلیس خود پیش‌بینی کرده است.

به گزارش شبکه 5 تلویزیون فرانسه، در شهر کیپ‌تاون حضور ماموران پلیس همه جا مشهود است. 41 هزار مامور پلیس مسؤول برقراری امنیت کیپ‌تاون، پایتخت این کشور هستند. اما این پرسش مطرح است که آیا این ماموران کاملا برای مبارزه با جنایتکاران احتمالی آمادگی دارند؟ یک مامور پلیس که دچار اضافه وزن است، می‌گوید از لحاظ روحی کاملا آماده است اما آمادگی فیزیکی لازم را ندارد.
بسیاری از نیروهای پلیس در آفریقای جنوبی با اضافه وزن شدید مواجه‌اند و بعید به نظر می‌رسد با شکم‌های بزرگشان چابکی لازم برای شرکت در عملیات مختلف را داشته باشند. آمار نشان می‌دهد بیش از 70 درصد از ماموران پلیس در آفریقای جنوبی دچار چاقی مفرط هستند.

دولت برای پایان دادن به این وضع تنها یک چاره پیدا کرده و آن ورزش اجباری برای این نیروهاست. ماموران مجبورند روزانه بیش از 5ساعت در ورزش‌های ایروبیک شرکت کنند.

جاکوب ماتلالا، پلیسی که در گذشته از قهرمانان بوکس آفریقای جنوبی بوده، مأموریت دارد در کمتر از 7 ماه اضافه وزن دیگر نیروهای پلیس را کم کند. وی می‌گوید از زمانی که تمرینات فشرده را آغاز کرده شاهد کاهش وزن قابل توجهی بوده است اما همچنان مراقب رژیم غذایی نیروهای پلیس است.

جز نبود امنیت کافی عوامل دیگری هم در عدم استقبال از بازی‌ها دخیل هستند. از جمله این عوامل موقعیت جغرافیایی آفریقای جنوبی است. در حالی که فوتبال‌دوستان اروپایی برای تهیه بلیت بازگشت از آفریقا به کشورهایشان حداقل باید یک هزار یورو پول بپردازند این رقم بالطبع برای ساکنان دیگر قاره‌ها به مراتب بیشتر است. دور بودن آفریقا از اغلب کشورهای جهان هزینه‌های سفر به این قاره را بسیار گران کرده، به همین دلیل بسیاری از طرفداران فوتبال را از لذت حضور در استادیوم‌ها منصرف کرده است.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟