بازدید 15676

میزان هزینه نذری ایرانیان در ماه محرم

کد خبر: ۷۳۰۱۴۰
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۵ 14 September 2017
طبق آمار موجود، ایرانی‌ها معادل دو هزار میلیارد تومان غذای نذری در ماه محرم توزیع می‌کنند و برنج، پرفروش‌ترین ماده غذایی در این ماه است.

روزنامه قانون نوشت: «به روزهای ماه محرم نزدیک می‌شویم؛ ماهی که در میان مناسک مذهبی ایرانی‌ها و بسیاری کشورهای مسلمان دنیا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در این ماه چهره شهرها و روستاها سیاه‌پوش می‌شود و بسیاری از مردم نذر و نیازهای مهم زندگی خود را در این ایام ادا می‌کنند. مساجد و معابر شهرها شور و حال دیگری پیدا می‌کند و هر شهر و دیاری برای خود آیین خاصی را در این ماه پیاده می‌کند. در بسیاری از خانه‌ها، مساجد و حسینیه‌ها در روزهای مختلف ماه محرم به خصوص در دهه اول و روز تاسوعا و عاشورا غذای نذری توزیع می‌شود. در کشور ما یکی از بخش‌های مهم عزاداری ماه محرم، توزیع غذاهای نذری است. در میان غذاهای نذری، خورشت قیمه‌ای پخته می‌شود که موسوم به «قیمه امام حسین(ع)» است و بسیاری از افراد برای تبرک ترجیح می‌دهند که از این غذاها بخورند. در این شرایط به دلیل افزایش تقاضای مواد غذایی، بازار با نوسان قیمت و تحرک مواجه می‌شود و به طور معمول قیمت مواد غذایی در روزهای منتهی به این ماه تا حدودی افزایش پیدا می‌کند.

میزان مصرف مواد غذایی در طول سال

طبق آمار موجود، ایرانی‌ها معادل دو هزار میلیارد تومان غذای نذری در ماه محرم توزیع می‌کنند و برنج، پرفروش‌ترین ماده غذایی در این ماه است. بر اساس گزارش بانک مرکزی، سرانه مصرف سالانه برنج برای هر ایرانی ٤٠ کیلوگرم، سرانه مصرف روغن بین ١٨ تا ١٩ کیلوگرم و سرانه مصرف حبوبات حدود ١٠ کیلوگرم است. با این اوصاف هر ایرانی در طول یک ماه چیزی حدود سه کیلو و ٣٠٠ گرم برنج، ۱.۵ کیلوگرم روغن و ٨٣٠ گرم حبوبات مصرف می‌کند.

میزان مصرف مواد غذایی در ماه محرم

طبق گزارش اتحادیه بنکداران مواد غذایی در سال گذشته، مصرف اقلام اساسی مانند برنج، روغن و حبوبات در ماه محرم به‌ طور میانگین ٣٥‌ درصد نسبت به ماه‌های عادی‌ سال افزایش دارد که با توجه به سرانه مصرف این دسته از مواد غذایی، در ماه محرم مصرف برنج در ایران ٩١‌ هزار تن، روغن ۵.۴۱‌ هزار تن و حبوبات ٢٣‌ هزار تن بیشتر از بقیه ماه‌های‌ سال است. بنا به اعلام اتحادیه گوشت گوسفند و اتحادیه فروشندگان مرغ، مصرف گوشت قرمز در ماه محرم معادل ٣٠‌ درصد و گوشت مرغ حدود ۳.۵‌ درصد بیشتر از سایر ماه‌های‌ سال است. با توجه به آمار موجود و نزدیکی به ایام محرم به بررسی قیمت مواد مختلف غذایی ضروری برای ماه محرم پرداختیم.

قیمت حبوبات

حبوبات، به‌ خصوص عدس و لپه از جمله مواد غذایی هستند که در ماه محرم بیشترین استفاده را دارند. شاید بتوان گفت عدس پلو و خورشت قیمه، مهم‌ترین غذاهای نذری این ماه به شمار می‌روند. طبق اعلام سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران، قیمت حبوبات فله و غیر شرکتی در روزهای منتهی به ماه محرم به این شرح است: قیمت هر کیلوگرم عدس درشت درجه یک، ۵۷۵۰۰ ریال و قیمت هر کیلوگرم عدس درشت درجه دو ۵۲۰۰۰ ریال است. همچنین هر کیلوگرم عدس ریز درجه یک ، ۵۶۵۰۰ ریال و درجه دو ، ۵۱۰۰۰ ریال به فروش می‌رسد. هر کیلو گرم لپه درجه یک ، ۷۹۰۰۰ ریال و لپه درجه دو، در میادین، ۶۹۰۰۰ ریال قیمت دارد. قیمت هر کیلوگرم لوبیا چیتی درجه یک ، ۱۰۵۰۰۰ ریال و لوبیا چیتی درجه دو، ۹۶۰۰۰ ریال فروخته می‌شود. لوبیا چشم‌بلبلی درجه یک ، ۵۸۰۰۰ ریال قیمت دارد و قیمت درجه دو آن برای هر کیلوگرم ۴۸۰۰۰ ریال است. همچنین لوبیا قرمز کپسولی درجه یک ، ۹۰۰۰۰ ریال فروخته می‌شود و نوع درجه دو آن ، ۸۰۰۰۰ ریال است. در این میان هر کیلوگرم لیمو عمانی درجه یک، ۲۲۰۰۰۰ ریال و درجه دو ، ۱۹۵۰۰۰ ریال به فروش می‌رسد.

مرغ

مرغ یکی از مایحتاج روزهای ماه محرم است که برای تهیه زرشک پلو با مرغ نذری و همچنین غذاهای دیگر از آن استفاده می‌شود. قیمتی که از سوی سازمان میادین میوه و تره‌بار برای مرغ تازه در آستانه ماه محرم اعلام شده، به این صورت است: قیمت مصوب مرغ کامل تازه بسته بندی ۷۲۵۰۰ ریال و مرغ کامل تازه پاک شده، ۸۱۶۰۰ ریال است.

خرما

خرما نیز در روزهای محرم تا حدی کاربرد دارد؛ هر چند کاربرد اصلی این ماده غذایی به ماه رمضان برمی‌گردد. قیمت هر کیلوگرم خرما پیارم درجه یک، ۱۹۲۰۰۰ ریال و قیمت نوع درجه دو آن ۱۶۵۰۰۰ ریال است. همچنین خرمای دشتستان و کبکاب درجه یک، ۴۵۰۰۰ ریال فروخته می‌شود و نوع درجه دو به قیمت ۳۷۰۰۰ ریال در بازار موجود است. خرما خاصویی (شهددار) درجه یک نیز ۵۳۰۰۰ ریال قیمت دارد و قیمت درجه دو آن، ۴۶۰۰۰ ریال است. در میان خرماهای موجود، خرمای رطب مضافتی بم بیشترین استفاده را دارد و هر کیلوگرم از نوع درجه یک آن، ۷۹۰۰۰ ریال قیمت دارد. هر کیلوگرم خرمای زاهدی درجه یک نیز به قیمت ۴۸۰۰۰ ریال و نوع درجه دو آن، ۴۲۰۰۰ ریال در بازار فروخته می‌شود.

برنج

برنج که به عنوان پرمصرف‌ترین ماده غذایی در ماه محرم شناخته می‌شود، علاوه بر تنوع در انواع مختلف با قیمت‌های مختلفی نیز به فروش می‌رسد. برنج طارم رمضانی با قیمت مصوب هر کیلوگرم ۸۴۰۰۰ ریال و برنج طارم اصل، کیلویی۱۰۸۰۰۰ ریال فروخته می‌شود. در میان برنج‌ها هر کیلوگرم از انواع برنج دودی پرمحصول ۹۸۰۰۰ ریال است و یک کیلوگرم برنج شیرودی ۸۶۰۰۰ ریال قیمت دارد.

همچنین برنج طارم عسگری با قیمت مصوب کیلویی۸۲۰۰۰ ریال فروخته می‌شود. برنج‌های هندی نیز مصرف زیادی در میان مردم کشورمان دارند؛ به گونه‌ای که برنج هندی دانه بلند ممتاز کیلویی ۵۲۰۰۰ ریال قیمت دارد و برنج دمسیاه با قیمت هر کیلوگرم ۱۰۸۰۰۰ ریال به فروش می‌رسد و هر کیلوگرم برنج هاشمی ۱۰۸۰۰۰ ریال است. برنج وارداتی تایلندی هومالی کیلویی ۲۷۰۰۰ ریال است و برنج وارداتی پاکستانی، کیلویی ۶۶۰۰۰ ریال در بازار فروخته می‌شود.

گوشت قرمز

گوشت قرمز نیز از جمله مواد غذایی است که در این ماه برای تهیه انواع خورشت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. قیمت مصوب هر کیلوگرم قلوه‌گاه بی‌استخوان گوسفندی، ۲۵۰۰۰۰ ریال، کف دست با ماهیچه گوسفندی ۴۲۰۰۰۰ ریال، ران کامل ممتاز گوسفندی ۴۳۰۰۰۰ ریال، گردن گوسفند ۳۵۰۰۰۰ ریال، سرسینه و دنده گوسفندی ۸۵۰۰۰ ریال، نیم شقه سردست گوسفندی۳۲۰۰۰۰ ریال و راسته با استخوان گوسفندی ۳۵۰۰۰۰ ریال است. همچنین هر کیلوگرم گوشت سردست پاک کرده گوساله ۳۷۱۰۰۰ ریال، ران پاک کرده گوساله ۳۹۵۰۰۰ ریال، راسته پاک کرده گوساله، ۴۲۲۰۰۰ ریال، گردن گوساله ۳۴۱۰۰۰ ریال، قلوه گاه گوساله ۲۴۴۰۰۰ ریال، فیله پاک کرده گوساله ۶۹۱۰۰۰ و سرسینه گوساله ۸۲۰۰۰ ریال به فروش می‌رسد.

قند و شکر

در گروه قند و شکر، قیمت مصوب شکر فله، کیسه ۵۰ کیلویی، ۳۰۰۰۰ ریال، شکر بسته‌بندی۱۰ کیلوگرمی نیز ۳۰۰۰۰۰ ریال، همچنین قند شکسته بسته‌بندی ۱۰کیلوگرمی، ۳۴۰۰۰۰ ریال و شکر فله تنظیم بازار ۲۸۵۵۰ ریال فروخته می‌شود.

با توجه به آن چه گفته شد و همچنین نزدیکی به آغاز ماه محرم، تازه‌ترین گزارش از تحولات قیمتی کالاهای خوراکی حاکی از آن است که در بین ۱۱ گروه اصلی، تنها یک مورد گرانی ثبت شده است‌ و بقیه کالاها یا تغییر قیمتی نداشته یا اندکی ارزان شده‌اند. در گروه برنج و حبوبات، تمامی اقلام ثابت مانده است. همچنین در گروه گوشت‌ها، گوشت قرمز رشد ۰.۶ درصدی و گوشت مرغ کاهش ۰.۶ درصدی قیمت داشته است. چای و روغن نباتی تغییر قیمتی نداشته‌اند اما قند و شکر تا ۰.۲ درصد ارزان شده است. با این اوصاف به نظر می‌رسد برای ماه محرم امسال بازار با افزایش قیمتی چندانی روبه‌رو نباشد.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۲۳
با سلام
اگر مبلغی که در گزارش قید شده صحیح باشد(که احتمالا بیش از این مبلغ می باشد)به صورت صحیح و جهت دار به دست نیازمندان و افراد ضعیف از لحاظ مالی در سطح کشور می باشد،برسد مسلما بسیاری از مشکلات این افراد حل خواهد شد.البته نقش آموزش و روشن گری در این امر توسط گروه های مرجع بسیار کارساز می باشد
خوشبختانه در کشور با کمبود منابع مواجه نمی باشیم فقط ارگان ها و سازمانهای که می بایست مردم را در این امور راهنمایی کنند کم رنگ عمل می کنند که سبب حیف و میل و اصراف منابع می گردد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
لطفا سنگ اندزی نکن .اگه کمک نمی کنی

هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد
السلام علیک یا اباعبداله
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
واقعا کیه که این نظر منفی میده
اول و آخرش معلومه
چقدر خوب بود اگر این مبلغ هدایت می شد به صورت کمک به افراد نیازمند . بعضاً مشاهده می شود که نذری ماه محرم هم وسیله ایست برای رسیدن به اهداف خاص .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
نیت قربت الی الله است
به قول معروف این همه پول خرج میشه برا یه عده که بیان نهار یا شام بخورن تا آخرش برای شفا وسلامتی یه عده دیگه که از بی پولی و نداشتن خرج درمانشون یا تو بیمارستان ها یا تو خونه هاشون زمین گیر هستند دعا کنن عجب وضعی هستش
السلام علیک یا اباعبدالله
بابی انت و امی
پدرو مادرم بفدایت حسین جان
.
.
این رو گفتم که الان دوباره یه سری ها دم از این میزنن بجای نذری کمک مستمندان کنیم و دوباره نطقش باز میشه و میشن دایه مهربانتر از مادر
ایکاش هزینه های چندمیلیون دلاری سفر به ترکیه هم بخش کوچکیش به فقرا اختصاص میدادن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
ربطش چی بود ؟ قابلمه به دست از این نذری به اون نذری غذای یک ماه رو تو فریزر ذحیره می کنی . چقدر از این نذری ها دست نیازمند واقعی می رسه ؟ خودت رو به خواب زدی .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
کسی که میره ترکیه نیتش کار خیر نیست . کار خیر هم بخواد بکنه جوری انجام میده که کسی نفهمه نه این که دیگ بار بذاره برای خودنمایی
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۹:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
شما از کجا میدونی کسی که سفر ترکیه یا هر سفر دیگه به خارج کشور میره به مستمند و فقیر واقعی کمک نمیکنه؟؟؟ برای یک دختر مستحق و فقیر دم بخت جهیزیه فراهم نمیکنه و یا اینکه بیماران صعب العلاجی که استتاعت مالی ندارند را زیر بال و پر خودش نمیگیره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

چرا نعوذ بالله جای خداوند میشینید و حکم صادر میکنید و یا اینکه به طور قطع راجع به اعتقادات مردم به نادرستی قضاوت میکنید و رو حرفتونم پا فشاری میکنید؟؟؟؟؟؟؟

تا کی میخواهید اینجور بی اخلاق باشید که از روی ظاهر افراد به قضاوت ننشینید و در مورد باطنش اظهار نظر نکنید؟؟؟؟؟؟؟

حالا چون تزویر نمیکنند و ریا نمیکنند و پنهانی کمک میکنند و سفر خارجشونم میرند بدند؟؟؟ باید حتما بیان انفاق جزیی کنند و بعدش تو اخبار شبکه های مختلف جار بزنند که ما فلان تومان نذر فلان جا کردیم تا شما و امسالی مثل شما راضی بشید؟؟؟؟؟؟

من فکر کنم جناب ایمان 2 شما بویی از آزادگی و انسانیت نبردید که سریع به قاضی میرید و حکم صادر میکنید!!!!!!!!!!!!! بهتره به جای قضاوت کوکرکورانه سکوت کنید و این مسایل را صرفا بین خدا و بندگانش باقی بزارید
در خاطر مبارک کسانی که مخالف نذری دادن و یا هدایت نذری بسمت دیگه هستن عارضم که بیشتر نذری هایی که پخش میشه توسط همین فقرا و ندارها بعشق امام حسینشان تهییه و پخش میشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
آره ؟ این دفعه با دقت بیشتری نگاه کن ببین فقرا و ندار ها چطوری با ماشبن های چند صد میلیونی میان نذری بگیرن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
فقرا وندار ها از کحا میارن اونوقت ؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
خیلی هم خوب خدا رو شکر که ندار های ما انقدر استطاعت دارند که در عرض ده روز 2000 میلیارد تومن کار خیر انجام دهند . خدا نکنه برای تامین این هزینه عضو و کودک بفروشند که مطمئناً امام حسبن هم راضی نخواهد بود .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
لعن و نفرین بر قاتلان و دشمنان امام حسین
دمت گررررررم
متاسفانه ایرانیان چون فستیوال و نمایش عمومی مانند بسیاری از کشورها ندارند,از محرم ومراسمات مذهبی برای این امر استفاده میکنند و مسلما ملزومات فستیوال که جشن و شادی و غذا خوردن جمعی و کارهای اینچنینی هست با یک مراسم مذهبی تفاوت دارد!!! و این میشه که یک مراسم مذهبی از مسیر اصلی خودش خارج میشه و البته از قدیم در ایران اینگونه بوده و بسیاری از نیازهای اجتماعیشونو مردم در محرم تامین میکردند!!! اما الان بسیار زننده شده مخصوصا در شهرهای بزرگ,و اصل داستان کلا فراموش شده!!! نیم میلیارد دلار مواد غذایی را تو ده روز افراد بین هم دیگه تقسیممیکنند!! و اکثرا کسانی که نیاز ندارند بیشتر انبار میکنند!!! نرم افزار نذر یاب درست میشه که کسی از غافله عقب نم ونه!!! اراذل و اوباش محل جشن میگیرند که بساطشون جوره!!! آزادی نسبی برای عده ای در این ده شب فراه ممیشه!!!! ریا و بی اخلاقی تا کجا!!! اونوقت میگیم چرا اینقدر در برابر فرهنگهای دیگه آسیب پذیریم!!! میخواید عزاداری کنید,برید تو صف عزادارای مسجد و تکایای رسمی قدیمی ,پشت افراد مسن و قدیمی سینه بزنید!!! این بساط چیه در اوردین و کسی هم جلودارشون نیست,مزاحمت این تکایا و اراذل و اوباش امان بسیاری را در محالات تهران بریده!! توکوچه ۶ متری,۲ تا تکیه هست یکی سر کوچه یکی تهش!! این برا عزاداری و اسلام هست؟؟؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
ممنون ، ممنون باز هم ممنون . قربان شما .
التماس تفکر از نوع علی وارش
در آینده با بالا رفتن آگاهی عمومی نذر کردن هم جهت صحیحی بخود میگیرد.
اللَّهُمَّ الْعَنْ قَتَلَةَ الْحُسَيْنِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ‏

بار خدايا لعنت كن بر كشندگان امام حسين عليه السلام.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس