براساس نتایج یک نظرسنجی که به مدت ده روز صورت پذیرفت، مدیریت سازمان
ورزش متشکل از مدیران و معاونان وقت و همچنین مدیریت فدراسیون فوتبال
متشکل از هیات رئیسه و رئیس مجموعاً با اخذ بیش از 86 درصد آراء، بیشترین
نقش را در ناکامی تیم ملی فوتبال ایران در مسیر صعود به جام جهانی آفریقای
جنوبی داشتهاند و سرمربیان فعلی و سابق تیم ملی نقش کمتری نسبت به سایر عوامل در رقم خوردن این تراژدی برای مردم فوتبالدوست این کشور داشتهاند.
به گزارش خبرنگار ورزشی تابناک؛ در آستانه جام جهانی فوتبال 2010، حسرت
مردم ایران پیرامون عدم حضور نمایندگان کشورمان در بزرگ ترین رویداد ورزش
جهان در سال جاری و بزرگ ترین رویداد تک رشتهای چهار سال اخیر بیش از پیش
نمود عینی پیدا کرد و بسیاری از اصحاب قلم حوزه ورزشی یا حتی چهرههای
ورزشی از منظر خویش به نقد علل و عوامل ناکامی فوتبال ملی ایران در این
آوردگاه بزرگ پرداختند که بعضاً نکات بکر و تازهای را به همراه داشت اما هیچ کدام به شکل قاطع نگفته بود، چه کسی یا چه حوزهای فوتبال جهانی ایران را کشت؟!
در این میان مخاطبان عام بیش از سایرین این فرصت را به درستی نیافتند تا بتوانند، در
آستانه جام جهانی و به دور از فضای کاملاً احساسی هنگامه حذف تیم ملی، در
یک جمع بندی منطقی شخص یا حوزهای که بیشترین نقش را در این شکست تلخ
فوتبال کشورمان برعهده داشت، برگزینند و برآیندی مناسب از تحلیل اقشار
مختلف مردم به ویژه طبقه متوسط فراهم نگردید تا بر این مبنا برای پاسخگویی به این ضرورت تابناک ورزشی اقدام به یک نظرسنجی آنلاین نماید.
این نظرسنجی که در صفحه نخست سایت تابناک از تاریخ 20 خرداد 1389 منتشر و تا 30 خرداد استمرار داشت، 72504 مخاطب تابناک به پرسش مطروحه از سوی تابناک با این عنوان که "
در آستانه جام جهانی که حسرت عدم حضور ایران بیشتر جلوه میکند، کدام عامل را در ناکامی تیم ملی پررنگ تر میدانید؟" پاسخ دادند و از میان پنج گزینه ذکر شده که تمامی دیدگاهها را به نوعی شامل یکی را برگزیدند که سهم مدیران سازمان تربیت بدنی و فدراسیون فوتبال بیش از دیگران بود.

بر اساس این نظرسنجی مدیریت سازمان تربیت بدنی که دومین گزینه در نظرسنجی بود، با 52.18 درصد بیشترین سهم را در ناکامی برعهده داشته که احتمالاً به نگاه عموم مردم به دخالت مدیریت وقت سازمان تربیت بدنی اعم از رئیس و معاونان متولی ورزش کشور در امور فوتبال و همچنین مدیران بالادستی این نهاد و آثار سوء این دخالتها که تداوم یافته باز میگردد و این هشدار خوبی به مدیران کنونی سازمان ورزش است که گام در مسیر مدیران گذشته نگذارند و به استقلالی که خارجیها(!) برای فدراسیون فوتبال ایران به ارمغان آوردند، احترام بگذارند.
پس از سازمان ورزش، طبیعتاً فدراسیون فوتبال بیشترین سهم را داشته و اگرچه به نظر میرسید گزینه نخست این نظرسنجی بیشترین سهم را به خود اختصاص دهد اما با کسب 33.46 درصد آراء، دومین رتبه را در میان علل ناکامی فوتبال ایران برعهده گرفت. فدراسیون فوتبال که این ایام نیز به شدت به نقد کشیده میشود و هیچ روزی از گزند حاشیهها در امان نیست، قطعاً با رویهای که در پیش گرفته به عامل نخست این شکستها مبدل خواهد شد و از سازمان ورزش پیشی خواهد گرفت؛ این توانمندی به خوبی در مجموعه فوتبال ملی ایران با دو چشم نابینا نیز مشهود است!
بازیکنان تیم ملی با اخذ 6.65 درصد آراء سومین عامل ناکامی تیم ملی فوتبال ایران در مسیر صعود به جام جهانی شناخته شدهاند و این انتخاب بخش قابل توجهی از شرکت کنندگان در این نظرسنجی میتواند هر دو عامل کاهش ظرفیت فنی بازیکنان تیم ملی و عدم بازی مناسب ایشان را شامل شود و شگفت انگیز آنکه علی دایی که پیشتر حتی از مدیریت فدراسیون فوتبال نیز سهم پررنگ تری در شکستها داشت، با بازسازی چهرهاش نزد افکارعمومی در باشگاه پرسپولیس و همچنین از طریق افشاگریهایش، توانسته بسیاری از مردم را قانع کند که چرخ دندهها او را له کرده و نگذاشته تیم ملی را به جام جهانی ببرد و اینچنین تنها 5.73 درصد آراء کل این نظرسنجی را به از آن خود کرده است.
پس از سرمربی سابق تیم ملی فوتبال، سرمربی کنونی تیم ملی با 1.98 درصد آراء این نظرخواهی نشان داده علیرغم نقدهای آتشین کارشناسان و دلسوزان فوتبال که اتهامات متعددی را متوجهاش میدانند، هنوز از اقبال عمومی قابل توجهی برای هدایت تیم ملی برخوردار است و تا فحش خوردن از جانب سکوهای ورزشگاه آزادی، فرصتهایی را در اختیار دارد که میبایست از آنها بهره مناسب ببرد تا روزهای تلخی که برای اسلافش رقم خورده را در مسیر جام ملتهای آسیا شاهد نباشد و بار دیگر شبانه برای حفظ امنیتش هوس ترک ایران را نکند!
در این میان بايد توجه داشت که نتايج به دست آمده از اين نظرسنجي با توجه
به سلايق مخاطبان «تابناک»، اگرچه بيانگر يک جامعه آماري نسبتاً وسيع و در
برگيرنده سلايق مختلف است اما به هيچ وجه مدعي اعلام نظر قطعي جامعه
ايراني در این رابطه نيست؛ چراکه شرکت در نظرسنجي مجازي (اينترنتي) عمدتا
توسط افراد تحصيلکرده، نخبگان و عموم افرادی که دسترسي به شبکه اينترنت
دارند، صورت ميگيرد و بديهي است که همه مردم به اينترنت دسترسي ندارند و
به همین دلیل این نظرسنجی عمدتاً به عنوان دیدگاه طبقه متوسط لحاظ شد.
در عین حال به نظر میرسد در این شرایط لزوم برخورد و رفع معضلاتی که مردم به آنها به عنوان نقاط خطر فوتبال ملی توجه دارند برای بهبود وضعیت فوتبال کشورمان به ویژه در سطح ملی، یک اولویت اساسی باشد که باید مسئولان ارشد کشور ضمن طبقه بندی آنها، به حل یک به یک آنها در یک مقطع کوتاه اقدام بورزند و با تکیه بر مدیریت بلاتکلیفی بر پایه روزمرگی، به استقبال ناکامی در جام ملتهای آسیا و عدم قهرمانی در این رویداد نروند که در صورت وقوع چنین اتفاقی، مردم ایران ایشان را نخواهند بخشید.