بازدید 15821
منابع عربی اعلام کردند؛

«اسماعیل هنیه» جانشین «خالد مشعل» در دفتر سیاسی حماس شد

برخی منابع اعلام کردند، «اسماعیل هنیه» از رهبران بلندپایه جنبش حماس در انتخابات داخلی این جنبش، به جانشینی «خالد مشعل» رئیس دفتر سیاسی حماس انتخاب شد. گفتنی است، «موسی ابومرزوق» و «محمد نزال» بر سر جانشینی خالد مشعل با اسماعیل هنیه رقابت می‌کردند.
کد خبر: ۶۹۱۴۰۷
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۱ 06 May 2017
برخی منابع اعلام کردند، «اسماعیل هنیه» از رهبران بلندپایه جنبش حماس در انتخابات داخلی این جنبش، به جانشینی «خالد مشعل» رئیس دفتر سیاسی حماس انتخاب شد.

به گزارش «تابناک» به نقل از «دنیا الوطن»، اسماعیل هنیه، عضو ارشد جنبش مقاومت مردمی حماس به ریاست دفتر سیاسی حماس منصوب شده است.

بر اساس این گزارش، هنیه جانشین خالد مشعل در پست ریاست دفتر سیاسی حماس شده است.

این پایگاه عرب زبان اعلام کرده است: جنبش حماس می خواهد تا پیش از ۱۵ ماه مِی (ماه جاری میلادی) نشست مهمی در شهر دوحه، پایتخت قطر برگزار کند.

«اسماعیل هنیه» جایگزین «خالد مشعل» در دفتر سیاسی حماس شد

بنا بر اعلام این پایگاه، اعضای جنبش حماس در جریان این نشست، رسما هنیه را به جانشینی مشعل در ریاست دفتر سیاسی حماس معرفی می کنند.

بر پایه این گزارش، هنیه در پانزدهم ماه می رسما جانشین مشعل خواهد شد.

«اسماعیل هنیه» جایگزین «خالد مشعل» در دفتر سیاسی حماس شد

«موسی ابومرزوق» و «محمد نزال» بر سر جانشینی خالد مشعل با اسماعیل هنیه رقابت می‌کردند.

برخی منابع نیز اعلام کرده‌اند، قرار است مشعل به ریاست مجلس شورای حماس انتخاب شود.

اسماعیل هنیه کیست؟ 

اسماعیل عبدالسلام احمد هنیه، متولد 1963 در اردوگاه الشاطیء است. خانواده اش اصالتا از روستاری الجورة در عسقلان هستند که پس از اشغال به دست صهیونیست ها به اردوگاه کوچ می کنند.

وی تحصیلات دوره ابتدایی را در مدارس آژانس حمایت از فلسطینیان سازمان ملل (آنروا) گذراند. دوره دبیرستان به مراکز آموزش الازهر در نوار غزه رفت و پس از آن در رشته ادبیات عرب از دانشگاه اسلامی غزه مدرک کارشناسی گرفت.

اسماعیل هنیه فعالیت های سیاسی اش را از دوره دانشگاه آغاز کرد و در این دوره بین سال های 1987 تا 1991 از اعضای فعال و پس از آن رئیس اتحادیه دانشجویان دانشگاه اسلامی غزه بود. در این مدت سه بار بازداشت شد و جمعا سه سال و نیم در زندان بود. در سال 1992 به همراه عده زیادی از رهبران حماس و جهاد اسلامی به مرج الزهور لبنان تبعید شد و یک سال بعد، پس از امضای قرارداد اسلو، دوباره به غزه بازگشت و به فعالیت های سیاسی خود در قالب اتحادیه دانشجویی ادامه داد.

سال 1997 هنگامی "شیخ احمد یاسین" رهبر معنوی حماس از زندان آزاد شد، مسئول دفتر وی شد. این مقطع نقطه عطفی در عرصه فعالیت های سیاسی "اسماعیل هنیه" به شمار می رود.

سال 2005 رئیس فراکسیون اصلاح و تغییر (وابسته به جنبش حماس) در مجلس قانونگذاری فلسطین شد و بدین ترتیب با پیروزی حماس در انتخابات این سال به عنوان نخست وزیر فلسطین مسئول تشکیل کابینه شد. البته اسماعیل هنیه پیش از اینکه نخست وزیر دولت شود، پست وزارت را نیز تجربه کرد.

هنیه از شانزدهم فوریه 2006 تا چهاردهم ژوئیه 2007 نخست وزیر رسمی فلسطین بود. در این تاریخ به دلیل اختلافات داخلی بین فتح و حماس و پس از آنها گردان های شهید عزالدین قسام مراکز دستگاه های امنیتی تشکیلات خودگردان در غزه را به تصرف خود درآوردند، از سوی محمود عباس از این سمت عزل شد؛ اما با این استدلال که دولتش از آرای مردم بیرون آمده و مشروعیتش را از محمود عباس نگرفته تا به دست وی عزل شود، دولت خود را در نوار غزه حفظ کرد.

این دولت تا سال 2014 در نوار غزه به فعالیت خود ادامه داد. در این سال برای ایجاد آشتی ملی با توافقی که با جنبش فتح و سایر گروه های  فلسطینی صورت گرفت، یک دولت وفاق ملی به ریاست رامی الحمدلله تشکیل شد تا با برگزاری انتخابات مجلس قانونگذاری و ریاست تشکیلات خودگردان دولت واحدی را تشکیل دهند؛ اما به دلیل ناتمام ماندن پرونده آشتی ملی به فرجام نرسید.



تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی